اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

شيش طاووق منزلى


بندق أفندى

Recommended Posts

هنا المستخدم أفخاد دجاج مخلية عشان أنعم من الصدور .. وفيها قطع صدور قليلة ..

بعد التقطيع قطع صغيرة .. تتبل بملح وفلفل .. وثوم مفروم وبصل مفروم وملعقة خل وزنجبيل أخضر مفرى وزبادى وزيت زيتون (او ذرة) .. وممكن دبس رمان ..

تنقع ليس أقل من ساعتين فى التتبيلة .. ثم توضع فى الأسياخ .. قطعة طاووق مع قطعة بصل وففل .. أخضر أو أحمر أو أصفر .. يمكن أيضا وضع أناناس أو مشمش مجفف معها ..

طبعا الأساس انها تتشوى عى الفحم .. لكن هذه مطهية فى فلاية شوى على النار من فوق ..

المكرونة سباجيتى مسلوقة 7 دقايق على النار .. والصلصة طماطم طازة (عشان كده مش حمرا أوى ) مضروبة فى الخلاط ومستوية مع قليل من الزبد ومتبلة بفلفل أسود وملح .. توضع على النار حتى تتكثف .. وبس

وبالهنا والعافية

203953099.jpg

400389030.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

حمد الله عالسلامه يا شيف شربيني .. وحشتنا والله

تسلم ايدك والصور تتاكل اكل والله

بس حضرتك يا ابو البنادق في نقطة مش فاهمها

لكن هذه مطهية فى فلاية شوى على النار من فوق

الفراخ اشويها عالفلايه ازاي ؟

مش الفلايه بيكون ساعات مطرحها شعر وحاجات طالعه من الشعر ؟

وبعدين الفلايات دي كانت في الفلاحين زمان قبل الامشاط

آه قصدك قلاية ..

شوف يا جدع نقطة عملت ايه

مساءك زي الفل يا باشا ....

وعايز اتكلم معاك في موضوع سو كونفدينشال اند سو كونوستابل ... عشان ما حدش ياخد باله

الموضوع يتلخص في كلمتين وكلمة السر هي " المخ البانيه "

حضرتك في برنامج اكلات من كل البلاد النهاردة .. قريبك الشيف شربيني قال وصفة المخ البانية .. خلاني كرهت حياتي

قال نسلق المخ في مية سخنه لمدة 10 دقايق .. وبعدين نطلعه وننزع منه الطبقة الرقيقة المحيطة به .. وبعدين نتبله ... وبعدين ندخله الفريزر 10 دقايق تاني

وبعد كده نغمسه في دقيق ثم بيض . خلي بالك من الترتيب

وبعدين نقلية في الزيت

اومال اللي طول عمري بأكله ده كان إيه ؟ ممبار ولا مخ متركب شمال ؟

انا اتعقدت يا شيف وجالي هلاوس سمعية وبصرية وابتديت اشك في مخي braain.jpg

الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق ..

و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة ..

فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً ..

و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً

رابط هذا التعليق
شارك

الصنف النهارده هايل .. ده معتمد عندى على فكره يا شيف :)

اه والله نظرا لأنه سهل جدا جدا .. بعمله بكميه واروح مشوحه كميه على النار تشويحه خفيفة كده وبعد ما تبرد احطها فى علبه بلاستيك

وفى الفريزر وقت الحاجه .. بيفك ازمات برضوا زى المكرونه بالتونه :)

ووقت التقديم ممكن يتقدم على عيش لبنانى خفيف انا بعمل خلطة صلصة مع معلقه كتشب وبقدونس وبصل اخضر وشويه شطه وشويه "سماق " بتاع الفتوش

وادهن بيها العيش واحط فوقيها الشيش طاووق وممكن بطاطس ..

اما المكرونه حقولك .. ممكن تجيب كام فص توم زى ماهما وتشوحهم فى زبده وبعدين تحط شرايح طماطم طازة وفوقيها رشة توابل ايطاليه اللى موجود عندك

وصلصه انا بحب المكرونه حمرا وملح وفلفل ومعلقة كتشب ولما تستوى المكرونه حطها مع الصلصه خمس دقايق وغطى الحله ..

افتح واغرف فى الطبق ورش جبنه .. بس :roseop: طبعا حتقولى ايه ده وبوظتى الرجيم والسعرات .. حقولك قلبك ابيض ..

مفرقتش كتير قوى بس الطعم تحفه .. طبعا الوصفه دى مش ليك .. دى للجماهير يافندم .. يمكن حد يعمل الشيش طاووق بطريقتك

والمكرونه بطريقتى اهو اسوق للمطبخ بتاعى انا كمان على حس وصفاتك وصورك ;)

لولا

طائره ورقيه

رياح شديده

خيط قصير

الطائره ليست بين السماء ولا الأرض

..هذه انا!!

لولا

رابط هذا التعليق
شارك

نداء الى شيف بندق ...

نداء الى شيف بندق ... حول

سمعنا انك بصدد اعتزال المنتديات الفترة القادمة من مصادر منافسة :rolleyes:

وعرفنا ان حيثيات الموضوع متعلقه برسالة ماجستير .

وحيث اننا لا نؤمن ان حضرتكم ستدرسون الماجستير وتعيشو على لحم بطنكم فنحن نطالب باستقطاع

بعض الوقت الذى تشرفون فيه على رساااااااااااااااااااالات الماجستير المطبخى هنا ..

بضع دقائق لو سمحتو .. الطع الطبخة واخرج جرى .. المهم ان لا تنقطع روائح طبخاتكم الذيذه عن مطبخنا ..

النداء الأخير لبندق ............... حول

ارجع الى مطبخنا بسرعه ......... حول

نحن فى حاجه ماسة لوصفاتك ......... حول :lol:

مش حينفع كده يا بندق افندى ... يعنى انا لسة مبتدئة معاك الكورس ... اعمل ايه انا دلوقتى :rolleyes:

لولا

طائره ورقيه

رياح شديده

خيط قصير

الطائره ليست بين السماء ولا الأرض

..هذه انا!!

لولا

رابط هذا التعليق
شارك

حمد الله عالسلامه يا شيف شربيني .. وحشتنا والله

تسلم ايدك والصور تتاكل اكل والله

بس حضرتك يا ابو البنادق في نقطة مش فاهمها

لكن هذه مطهية فى فلاية شوى على النار من فوق

الفراخ اشويها عالفلايه ازاي ؟

مش الفلايه بيكون ساعات مطرحها شعر وحاجات طالعه من الشعر ؟

وبعدين الفلايات دي كانت في الفلاحين زمان قبل الامشاط

آه قصدك قلاية ..

شوف يا جدع نقطة عملت ايه

مساءك زي الفل يا باشا ....

وعايز اتكلم معاك في موضوع سو كونفدينشال اند سو كونوستابل ... عشان ما حدش ياخد باله

الموضوع يتلخص في كلمتين وكلمة السر هي " المخ البانيه "

حضرتك في برنامج اكلات من كل البلاد النهاردة .. قريبك الشيف شربيني قال وصفة المخ البانية .. خلاني كرهت حياتي

قال نسلق المخ في مية سخنه لمدة 10 دقايق .. وبعدين نطلعه وننزع منه الطبقة الرقيقة المحيطة به .. وبعدين نتبله ... وبعدين ندخله الفريزر 10 دقايق تاني

وبعد كده نغمسه في دقيق ثم بيض . خلي بالك من الترتيب

وبعدين نقلية في الزيت

اومال اللي طول عمري بأكله ده كان إيه ؟ ممبار ولا مخ متركب شمال ؟

انا اتعقدت يا شيف وجالي هلاوس سمعية وبصرية وابتديت اشك في مخي braain.jpg

شوف يا عم سى السيد .. عمرى ما حبيت المخ وأكلته مرة واحدة وما عجبنيش نهائى .. بس لما سألت الست الوالدة كيف نعمل مخ؟

قالت بيستوى على البخار .. ويترك يبرد وبعدين يتعمل له بقسماط ناعم أو دقيق متبل بملح وفلفل أسود .. ويتقلى فى زبدة مش زيت .. المخ مش محتاج بيض عشان ياخد بقسماط أو دقيق . المهم .. هو لزوجته من بتعجبنى وبأحسه تقيل أوى أوى .. بس ممكن آكل مخ أرنب مثلا هههههه

وبعدين قلبتها فلاية .. ما انت لغوى مطبخى .. وعرفت انها قلاية .. ولا لازم أقول طاسة؟ .. هى شواية الحقيقة مش قلاية ..

لأنها بيكون فيها ضلوع عشان ناتج عصارة الشى ينزل فيها ويستمر الشوى ..

عموما دمت ودام لك المخ بتاع الشيخ شربينى ..

يا أخى الشيفات بتوع الفضائيات المصرية لهم لهجة مختلفة خالص عن كل الشيفات فى كل الدنيا ما عدا السيف اسامة السيد .. أخو سى السيد ههههههه

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

حمد الله عالسلامه يا شيف شربيني .. وحشتنا والله

تسلم ايدك والصور تتاكل اكل والله

بس حضرتك يا ابو البنادق في نقطة مش فاهمها

لكن هذه مطهية فى فلاية شوى على النار من فوق

الفراخ اشويها عالفلايه ازاي ؟

مش الفلايه بيكون ساعات مطرحها شعر وحاجات طالعه من الشعر ؟

وبعدين الفلايات دي كانت في الفلاحين زمان قبل الامشاط

آه قصدك قلاية ..

شوف يا جدع نقطة عملت ايه

مساءك زي الفل يا باشا ....

وعايز اتكلم معاك في موضوع سو كونفدينشال اند سو كونوستابل ... عشان ما حدش ياخد باله

الموضوع يتلخص في كلمتين وكلمة السر هي " المخ البانيه "

حضرتك في برنامج اكلات من كل البلاد النهاردة .. قريبك الشيف شربيني قال وصفة المخ البانية .. خلاني كرهت حياتي

قال نسلق المخ في مية سخنه لمدة 10 دقايق .. وبعدين نطلعه وننزع منه الطبقة الرقيقة المحيطة به .. وبعدين نتبله ... وبعدين ندخله الفريزر 10 دقايق تاني

وبعد كده نغمسه في دقيق ثم بيض . خلي بالك من الترتيب

وبعدين نقلية في الزيت

اومال اللي طول عمري بأكله ده كان إيه ؟ ممبار ولا مخ متركب شمال ؟

انا اتعقدت يا شيف وجالي هلاوس سمعية وبصرية وابتديت اشك في مخي braain.jpg

اعمل ايه بقى ؟.. كتبت الرد وراح؟

طلع ما راحش .. والاكسبلورر ابن الايه كان بيهزر معايا هههههههههههه

تم تعديل بواسطة بندق أفندى

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

الصنف النهارده هايل .. ده معتمد عندى على فكره يا شيف :)

اه والله نظرا لأنه سهل جدا جدا .. بعمله بكميه واروح مشوحه كميه على النار تشويحه خفيفة كده وبعد ما تبرد احطها فى علبه بلاستيك

وفى الفريزر وقت الحاجه .. بيفك ازمات برضوا زى المكرونه بالتونه :ninja:

ووقت التقديم ممكن يتقدم على عيش لبنانى خفيف انا بعمل خلطة صلصة مع معلقه كتشب وبقدونس وبصل اخضر وشويه شطه وشويه "سماق " بتاع الفتوش

وادهن بيها العيش واحط فوقيها الشيش طاووق وممكن بطاطس ..

اما المكرونه حقولك .. ممكن تجيب كام فص توم زى ماهما وتشوحهم فى زبده وبعدين تحط شرايح طماطم طازة وفوقيها رشة توابل ايطاليه اللى موجود عندك

وصلصه انا بحب المكرونه حمرا وملح وفلفل ومعلقة كتشب ولما تستوى المكرونه حطها مع الصلصه خمس دقايق وغطى الحله ..

افتح واغرف فى الطبق ورش جبنه .. بس :lol: طبعا حتقولى ايه ده وبوظتى الرجيم والسعرات .. حقولك قلبك ابيض ..

مفرقتش كتير قوى بس الطعم تحفه .. طبعا الوصفه دى مش ليك .. دى للجماهير يافندم .. يمكن حد يعمل الشيش طاووق بطريقتك

والمكرونه بطريقتى اهو اسوق للمطبخ بتاعى انا كمان على حس وصفاتك وصورك :)

لولا

أول حاجة مش هأقول بوظتى الريجيم ولا حاجة .. لأنه مش بأعترف بالريجيم أصلا ..

الأكل يكون متوازن .. ولو دسم يبقى على مرات متباعدة .. وقصاد اللى خرفته .. المفروض أقلل من حاجة تانية

كمان الخل والليمون والبرتقال وكوسة والبروكلى والخرشوف وورق العنب والكرنب والفاصليا الخضراء كلها من مذيبات الدهون .. وعلى قمتهم الكرافس طبعا ..

المفروض انه وضع اى موضوع مطبخى هو لتداول الخبرات .. ويكون حسنة مطبخية .. وبعدين هو كمان توثيق للأكلات .. لأنه الأكلة لما تكون افتكاسة صعب تذكرها .. أما هنا فيمكن العودة لها مرة أخرى ..

وممكن يوما ما أعمل كتاب ولا موقع ولا أى حاجة تخص الطبخ .. بس الخوف دائما أن تتحول الهواية الى احتراف .. فتصبح عبء ثقيل بدل ما يتم هى وسيلة ترفيه وتصفية للذهن .. شأنها شان أى عمل يدوى .. غير ملزم

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

نداء الى شيف بندق ...

نداء الى شيف بندق ... حول

سمعنا انك بصدد اعتزال المنتديات الفترة القادمة من مصادر منافسة :ninja:

وعرفنا ان حيثيات الموضوع متعلقه برسالة ماجستير .

وحيث اننا لا نؤمن ان حضرتكم ستدرسون الماجستير وتعيشو على لحم بطنكم فنحن نطالب باستقطاع

بعض الوقت الذى تشرفون فيه على رساااااااااااااااااااالات الماجستير المطبخى هنا ..

بضع دقائق لو سمحتو .. الطع الطبخة واخرج جرى .. المهم ان لا تنقطع روائح طبخاتكم الذيذه عن مطبخنا ..

النداء الأخير لبندق ............... حول

ارجع الى مطبخنا بسرعه ......... حول

نحن فى حاجه ماسة لوصفاتك ......... حول :lol:

مش حينفع كده يا بندق افندى ... يعنى انا لسة مبتدئة معاك الكورس ... اعمل ايه انا دلوقتى :)

لولا

والله يا مدام لولا نداءك وجع قلبى .. خصوصا لما عرفت انه الايجار اندفع .. ههههههههههههه

ان شاء الله سأحاول حسب المتيسر .. من وقت وأكلات ..

وألف تحية مطبخية لذوق حضرتك العالى أوى .. خصوصا مع المكرونة ..

كنت فى ايطاليا مرة ورحت مطعم .. لقيت فيه ييجى 300 نوع مكرونة كم نوع بيتزا .. المفاجأة انه صاحب المطعم طلع مصرى .. الحقيقة زحمة بشكل كبير أوى .. وفروعه كتير ونجح فى جذب الطليان .. قعدت أتكلم معاه عن الأكل شوية محترمين .. وفى الآخر اقترح على مكرونة معدة فى وقتها .. طعمها حلو أوى بس كانت تقيلة لحد ما قدرتش آكلها .. قام غيرلى الطبق واعتذر .. المشكلة بقى لما نعمل طبق فى البيت .. هيتاكل يعنى هيتاكل .. ههههههههههه

أوعد حضرتك .. بشوية أكلات معجونة بشوية أيحاث مالية .. خصوصا الريسك مانحمنت ههههههههه

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

تسلم ايدك يا بندق افندى

تسلمى حضرتك كتير .. ويسلم ذوقك ..

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

كمان الخل والليمون والبرتقال وكوسة والبروكلى والخرشوف وورق العنب والكرنب والفاصليا الخضراء كلها من مذيبات الدهون .. وعلى قمتهم الكرافس طبعا

الأخ العزيز بندق

الكلام ده جميل جدا ومفيدا وعلشان نزيد الفايدة ارجو ذكر الأساس العلمي

أي ان كل الخضروات التي ذكرتها تفيد في اذابة الدهون ( التخلص من الكولسترول)

كيفية تناولها: نيئة ، مسلوقة، على البخار، مطلوخة... الخ

الكميات المناسبة

المواعيد: متى يتم تناولها كسلطة مع العداء او مع العشاء

الأثار الجانبية: هل لها تأثير على زيادة ACIDO URICO (كتبتها باللغة الأسبانية)

شاكرا على هذه المعلومة المفيدة للعواجيز امثالي الذين يعانون من الكولسترول

رابط هذا التعليق
شارك

كمان الخل والليمون والبرتقال وكوسة والبروكلى والخرشوف وورق العنب والكرنب والفاصليا الخضراء كلها من مذيبات الدهون .. وعلى قمتهم الكرافس طبعا

الأخ العزيز بندق

الكلام ده جميل جدا ومفيدا وعلشان نزيد الفايدة ارجو ذكر الأساس العلمي

أي ان كل الخضروات التي ذكرتها تفيد في اذابة الدهون ( التخلص من الكولسترول)

كيفية تناولها: نيئة ، مسلوقة، على البخار، مطلوخة... الخ

الكميات المناسبة

المواعيد: متى يتم تناولها كسلطة مع العداء او مع العشاء

الأثار الجانبية: هل لها تأثير على زيادة ACIDO URICO (كتبتها باللغة الأسبانية)

شاكرا على هذه المعلومة المفيدة للعواجيز امثالي الذين يعانون من الكولسترول

العزيز أبو الفصاد .. لا تسلنى على الكميات والتقنيات .. لأنه لست طبيبا متخصصا ولا حتى شيفا محترفا ..

من واقع تجربتى خلال عام مضى .. التركيز على تواجد كل ما سبق فى خلال الوجبات الأسبوعية .. أنقص وزنى حوالى 12 كيلو بدون ريجيم مع العلم انه مرات كنت بأطحن علبة كعك مصرى محشى عجمية ولوز .. ومعجون بالزبدة السايحة .. فيها ييجى مليون سعر حرارى .. على مدى شهر مثلا .. ومثلا ذلك لم يزد وزنى ..

المهم بس تاخد بالك .. انك عاوز تخس

ابحث عن مقالات أو صفحات للدكتور عادل عبد العال وهو لديه دكتورة فى فسيولوجيا التغذية .. ويربط كل أفكاره بالطب النبوى وما ورد فى القرآن والسنة .. وله خبرة كبيرة فى هذا المجال ..

وتحياتى

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 0
      هل توجد عواقب للتقديم على هاتف منزلى واستخدامة فى مؤسسة؟؟ سالنى صديق هذا السؤال وهو مقيم بالسعودية.
    • 1
      السلام عليكم عزيزاتى المغتربات كما تعلمون اننى مغتربة مثلكن وانزل اجازه لبلدى مرة فى العام واريد طريقة للمحافظة على الموبيليا الجديدة لأن كثير من الصديقات نصحونى بعدم شراء اثاث غالى الا بعد ان استقر فى مصر ولكن كما تعلمون مش باين فيها استقرار فايه اقتراحاتكم مثلا للنيش اكيد هيبقى مليان اتربة هل من رأيكم تغطيته بالكامل .. ممكن تدلونى على نوعية حجرة الضيوف تكون جلد واللا ايه الافضل ايه المكان اللى اشترى منه دمياط ام القاهرة ايضا ايه نوعية الاجهزة اللى بتعيش مثلا الثلاجة اى نوع افضل دهان
    • 4
      دي اول مرة اكتب لحد بس انا جربتها وطلعت حلوة اوي تكفي شخصين المكونات: نصف كيلو دجاج مخلي (يفضل الافخاد) علبتين زبادي متوصة الحجم بصلتين مفرومه كاري (ده الاساس) ملعقه صغيرة بهارات فراخ - ملح وفلفل وشطه كله حب الرغبه اسياخ خشبيه زيت الخضار الذي يوضع في السيخ :- فلفل - طماطم ( بس تكون نشفه علشان تدخل في السيخ ) - بصل - جزر الطريقه :- 1- نقطع الفراخ والخضار على شكل مربعات ونحاول على قد منقدر يكونو تقريبا في نفس الحجم علشان يستو مع بعض و المنظر يكون جميل 2- ناخد البصله المفرومه ونحط ع
    • 25
      عاوز رايئكم بصراحه اصلى عاوز اغير ديكور البيت بتعى شويه فاقولت لنفسى خد رائى اخواتك بوصوا بقه على غرفه المعيشه غرفه المعيشه تابع غرفه المعيشه وهنا غرفه النوم وهنا المطبخ زاويه تانيه للمطبخ المطبخ متعرفوش اد ايه ده مهم الحمام زاوية تانيه للحمام ايه رايئكم بقه ينفع التصميم ده ولا بلدى شويه ولا مافهوش راحه اسمع خبرتكم
×
×
  • أضف...