اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

سمك مع الثوم والمايونيز والفلفل جرب ومش هتندم


بندق أفندى

Recommended Posts

هى ببساطة .. سمكة لوت .. اللى نبهنى لها الحاج فوزى أكرمه الله .. كنت باتعامل معاه فى مصر فيليه .. بس لقيته هنا هو قليل ومع ذلك سعره رخيص .. يعنى من 10 الى 25 ريال لليكلو ..

المهم لقيت واحدة حوالى كيلو ونص طازة أوى .. قلت للولد بس يقشرها ويتركها من غير ما يفتحها .. وفى البيت فتحتها من ظهرها مرتين .. كل جنب مرة عشان أشيل الحسك وكده بقت مخلية بالكامل .. على بعد 1.5 عملت فيها شرحات بالعرض من ناحية اللحم لحد ما توصل للجلد ..

ثم تتبل بالخل والملح لمدة 3 دقايق .. وبعدها تدهن بخليط مفروم الثوم والزنجبيل الطازج .. (يمكن الاستغناء عن الزنجبيل) .. وزيت زيتون .. وندخلها فرن حامى لمدة 10 الى 13 دقيقة .. بعدها نخرجها نضع خط مايونيز وخط مسطردة .. ثم شرائح الفلفل وندخلها الفرن لمدة 10 دقائق أخرى .. طبعا لأنها بتكون ضعيفة صعب التعامل معاها .. لابد من طهوها فى صينية للتقديم مباشرة .. حتى لا تتهرى زى ما حصل معايا كده

المهم طلع طعمها جبار ..

763448732.jpg

كنت عامل معاها سلطة خص مع فجل احمر فقط وأرز أبيض .. من الاستمتاع نسيت انه فيه رز أصلا ..

593054618.jpg

وبعدين حليت بتين مشوى .. مكرمل بالسكر وغرقان فى الصوص اللى طلع منه (شكله وهو مفتوح كده بيفكرنى بالعصافير المشوية .. عشان التين كن اخضر ومالوش طعم .. بس بقى له طعم

103920524.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

تؤتؤ .. بجد بجد .. هايل .

يعنى الواحد لما بيقرا وصفه ويشوف صور حقيقه للنتيجه بيتشجع جدا انه يجرب الطبخه على طول.

طبعا الوصفه هايله والمشجع فيها انها سهله وسريعه.. حضرتك قلت ممكن نستغنى عن الجنزبيل .. بس مش عارفه لو ممكن نستغلى عن المايونيز اوكى ونخليها بس مسترده ولا فى تأثير على الطعم .

كمان التين المشوى بالسكر فكره ممتازة للتين اللى بيجى ماسخ جدا الأيام دى .

ميرسي على الوصفات .. والصور اكيد.

تحياتى

لولا

طائره ورقيه

رياح شديده

خيط قصير

الطائره ليست بين السماء ولا الأرض

..هذه انا!!

لولا

رابط هذا التعليق
شارك

كعادتة بندق افندى بيتحفنا باكلاتة اللذيذة وبيفتح نفسنا كمان

طب اعمل اية انا دلوقتى والساعة واحدة ونص ليلا انزل اشترى سمك منين ؟؟

تسلم ايدك يا افندم

:rolleyes:

اذا اردت ان تعرف نعم اللة عليك............ اغمض عينيك.]

رابط هذا التعليق
شارك

هى ببساطة .. سمكة لوت .. اللى نبهنى لها الحاج فوزى أكرمه الله .. كنت باتعامل معاه فى مصر فيليه .. بس لقيته هنا هو قليل ومع ذلك سعره رخيص .. يعنى من 10 الى 25 ريال لليكلو ..

المهم لقيت واحدة حوالى كيلو ونص طازة أوى .. قلت للولد بس يقشرها ويتركها من غير ما يفتحها .. وفى البيت فتحتها من ظهرها مرتين .. كل جنب مرة عشان أشيل الحسك وكده بقت مخلية بالكامل .. على بعد 1.5 عملت فيها شرحات بالعرض من ناحية اللحم لحد ما توصل للجلد ..

ثم تتبل بالخل والملح لمدة 3 دقايق .. وبعدها تدهن بخليط مفروم الثوم والزنجبيل الطازج .. (يمكن الاستغناء عن الزنجبيل) .. وزيت زيتون .. وندخلها فرن حامى لمدة 10 الى 13 دقيقة .. بعدها نخرجها نضع خط مايونيز وخط مسطردة .. ثم شرائح الفلفل وندخلها الفرن لمدة 10 دقائق أخرى .. طبعا لأنها بتكون ضعيفة صعب التعامل معاها .. لابد من طهوها فى صينية للتقديم مباشرة .. حتى لا تتهرى زى ما حصل معايا كده

المهم طلع طعمها جبار ..

763448732.jpg

كنت عامل معاها سلطة خص مع فجل احمر فقط وأرز أبيض .. من الاستمتاع نسيت انه فيه رز أصلا ..

593054618.jpg

وبعدين حليت بتين مشوى .. مكرمل بالسكر وغرقان فى الصوص اللى طلع منه (شكله وهو مفتوح كده بيفكرنى بالعصافير المشوية .. عشان التين كن اخضر ومالوش طعم .. بس بقى له طعم

103920524.jpg

الفلفل لازم يكون حامي..

http://www.youtube.com/watch?v=sqKEPqjuJkw...feature=related

Dumnezeu sa salveaza ROMANIA

لا اله الا الله

محمد رسول الله

http://www.notcanada.com/

كندا حلوة وكويسة...علي اد الباسبور.وشهادة..وشكرا...

رابط هذا التعليق
شارك

733131791.jpg

790212885.jpg

دول الصور كما يجب أن تكون لأنها أوضح ... بعد المرحلة الأولى من الطهى وبعد تمامه

تم تعديل بواسطة بندق أفندى

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

بندق افندي .. اية اخبارك ؟؟

بجد تسلم ايدك .. و اكيد طعمها ممتاااااااااااز ..

و اللي عجبني اكثر هو طريقة تزويق الطبق و خاصة التين اللي بطلت اكله بسس انه بيكون ماسخ و مالوش طعم .. كده ممكن احاول اشتريه تاني ...

شاكر ليك مجهودك ngh:

"إِنَّ اللَّهَ لاَ يُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا مَا بِأَنفُسِهِمْ"

قال صلى الله عليه وسلم : من نفس عن مؤمن كربة من كرب الدنيا نفس الله عنه كربة من كرب يوم القيامة، ومن يسر عن معسر يسر الله عليه في الدنيا والآخرة، ومن ستر مسلما ستره الله في الدنيا والآخرة، والله في عون العبد ما كان العبد في عون أخيه ... رواه مسلم

رابط هذا التعليق
شارك

شاكر لكم جميعا ..

الأخت لولا المايونيز بعطيها تسكيرة بتكون غريبة على طعم السمك ..

مسطردة بس ممن بس تخليها مع التتبيلة اللى قبل الطهى مع التوم وحطى عليها الفلفل واديها 15 دقيقة على بعض فى الفرن ..

سهيلة اله يكرمك ويمتعك بالصحة والعافية .. وممكن تجربى فى وقت .. انا بأجرب الخميس والجمعة بس .. عشان الوقت

تورنتو الصور الأخيرة فيها فلفل حراق .. كل واحد يفعل ما يريد حسب ذوقه

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

بندق باشا

ممكن الأستعاضة عن سمك التوت ده بأي نوع كويس فيليه برضوا .. ولا لازم توت ؟

الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق ..

و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة ..

فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً ..

و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً

رابط هذا التعليق
شارك

وااااااااااااو يظهر انى وصلت متاخرة فمش عارفه لسه ليه نايب و لا لا

بس بصراحه روعه و تفتح النفس

و معلش اطمع منك انك تحط وصفه التين المكرمل دة بالتفصيل

لانه بصراحه عجبتنى الفكرة جدا

الف شكر و تسلم ايدك wst:: :roseop:

EjGPv-c584_381280136.jpg

ما اجمل الانوثه عندما تمتطى صهوه الحياه

رابط هذا التعليق
شارك

شكرا جدا جربتها النهارده بفيليه هامور وعجبتنا جدا

شكرا للمرة التانية :roseop:

قال الله تعالى في حديث قدسي

( أنا عند ظن عبدي بي فليظن بي ما شاء........... )

نستطيع تغيير حياتنا بهذا الحديث من الان

مع الأخذ بالأسباب............

رابط هذا التعليق
شارك

بندق باشا

ممكن الأستعاضة عن سمك التوت ده بأي نوع كويس فيليه برضوا .. ولا لازم توت ؟

رد عليك أخونا بركة تحت أهه .. أى سمكة ناعمة .. هطلع كويسة .. فيه الحمام هتبقى كويسة .. ممكن البورى بس محتاج سمكة كبيرة شويتين

وااااااااااااو يظهر انى وصلت متاخرة فمش عارفه لسه ليه نايب و لا لا

بس بصراحه روعه و تفتح النفس

و معلش اطمع منك انك تحط وصفه التين المكرمل دة بالتفصيل

لانه بصراحه عجبتنى الفكرة جدا

الف شكر و تسلم ايدك :lol: :phar:

الموضوع بسيط خالص .. بنشق التين شقين من ناحية العنق .. دون ان نقطعة مرش عليه سكر خشن .. نضع عليه قطعة زبد صغيرة .. بعدين ندخله الفرن

لما بنخرجه بنفحته ونسقيه من الصوص المتكون

شكراااااا على الجمال ده كله يا اخ بندق

هتبوظلنا الرجيم بتاع ام بلال يا اخى والله بالوصفات اللذيذة دى

على فكرة .. .. وجود الخل فى الأكل يحل مشكلة الدهون بنسبة كبيرة جدا .. من سنتين كان وزنى 114 كيلو (مع طول 190 مش باينة أوى)

أمس وزنى 93 كيلو .. كل اللى شيلته من أكلى هو أكل الفوووول .. وبآكل كل حاجة وخصوصا الشيكولاتات والمقرمشات وخلافه .. بس كله أكل من جوة مفيش أكل مطاعم الا نادرا

شكرا جدا جربتها النهارده بفيليه هامور وعجبتنا جدا

شكرا للمرة التانية bk:

بالهنا والعافية

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

أنا مدام بركة يا اخواني الاعزاء

عملت النهارده الخلطة نفسها مع دجاج بالعظم وطلعت تمامممممممم

ولسة اللحم والفراخ الفيلية هاقولكم اخر الانباء

سلام عليكم دلوقتي :lol:

قال الله تعالى في حديث قدسي

( أنا عند ظن عبدي بي فليظن بي ما شاء........... )

نستطيع تغيير حياتنا بهذا الحديث من الان

مع الأخذ بالأسباب............

رابط هذا التعليق
شارك

أتوقع هتطلع تحفة ، لا تقلقي عزيزتي فتفوتة السمك عموما صديق للنظام الصحي، و بعدين نظامنا بناكل فيه كل حاجة، مع تظبيط الكميات و تنظيم مواعيد الوجبات فقط ، و أهم حاجة مسألة القلي في الزيت تجنبناها لأن لها مضار صحية كبيرة جدا ،

شكرا أستاذ بندق

تم تعديل بواسطة ام بلال
رابط هذا التعليق
شارك

أتوقع هتطلع تحفة ، لا تقلقي عزيزتي فتفوتة السمك عموما صديق للنظام الصحي، و بعدين نظامنا بناكل فيه كل حاجة، مع تظبيط الكميات و تنظيم مواعيد الوجبات فقط ، و أهم حاجة مسألة القلي في الزيت تجنبناها لأن لها مضار صحية كبيرة جدا ،

شكرا أستاذ بندق

الله يكرمك يا أم بلال .. تصدقى انى مش بأعرف أقلى السمك من أصله؟ وكل مرة أجربها يطلع بشع ..

بس فيه طريقة صحية للقلي بيكون نسبة الزيت قليلة جدا ..

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 2 أسابيع...

استاذ بندق..هعمل ان شاء الله طريقة السمك دي النهاردة..

وهبلغ حضرتك بالنتائج..

اكيد هتطلع رووعة..مدام وصفة حضرتك..

الله يسعدك..

كنا إذا أشتد فينا اليأس..

وانكسرت منا القلوب..

ونادانا منادينا..

عدنا إلى الله..

علّ الله يرحمنا..

والآن..

نخجل منه من معاصينا..

رابط هذا التعليق
شارك

ودى آخر اصدار

بخلطة الخل البلسمك والليمون اللى عملنا بيها اللحم سابقا

304005774.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 13
      صدور دجاج مخلية بالجلد نرقها 3 طبقات من الاحتفاظ بها قطعة واحدة نتبلها بخل عنب لمدة ربع ساعة على الأقل ثم نلفها كل قطعة على عودين هليون أو سبراجوس فى قلاية نضع زيت زيتو قليل جدا ونقلبها من وقت لأخر لأنها ملفوفة لن تنضج بسرعة او بسهولة هنضيف معلقة ماء ونغطيها وكل ما تجف نضيف معلقة اخرى لمدة 10 دقائق ثم نضيق فص توم مفري مع ملعقة زبدة وقليل ممن عصير التفاح ثم نقلبها حتى تتشرب عصير التفاح وعند تكثفه نضيف الفلفل الملون حتى يتكرمل مع مع الاحتفاظ بقرمشته لا نريده ناضج وبعدين نضعها فى الطبق ونص
    • 3
      سمك هامور مفتوح من الظهر يشرح الظهر شرائح ويدهن بزيت زيتون وقليل من الثوم المفروم وملح وفلفل اسود وكمون وكسبرة مطحونة يوضع فى صينية مدهونة بالزيت ويرش فيها قليل من الملح الخشن توضع الصينية فى فرن حار على درجة 240 لمدة 20 دقيقة ثم تخرج ويضاف لها خلطة من فلفل أخضر حلو وقليل من الفلفل الأحمر الحراق وملعقتى مسطردة وزيت زيتون وخل بلسمك وخل عادى وعصير ليمون وقليل من الصويا صوص توزع الخلطة بحيث تغطى وجه السمكة بالكامل ثم تدخل الفرن مرة اخرى لمدة 25 دقيقة وتخرج على الأكل عدل وهنا وعافية حقيقى
    • 4
      مكرونة مسلوقة لمدة 7 دقائق صدور دجاج قطع تتبل بخل عنب وملح وفلفل أسود تسوى فى خلطتها مع جوانح بصل ومكعبات طماطم حتى تجف ثم تضاف المكرونة المسلوقة مع التقليب .. قبل رفعهاة من على النار بدقيتين يضاف لها فلفل أخضر شرائح ولمن يحب يمكن اضافة الصويا صووص لاضفاء الطابع الصينى أو الجبن لاضفاء الطابع الفرنسى او الايطالى
    • 18
      أحد أصدقائي الأفاضل تزوج حديثا, ولكن زواجه هذا كان سببا في بعدي عنه .. فكلما اقتربت منه شعرت بالغثيان من شدة رائحة الثوم والبصل المنبعثة من فمه لدرجة أني بدأت أتحاشاه تماما, وأقللت من الكلام معه.. والسبب طبعا واضح, وهو أن حرمه المصون تكثر من الثوم والبصل في جميع أكلاتها.. حتى في المسجد, حينما أصلي الجماعة أتمنى أحيانا أن أقطع صلاتي وأخرج منها فوراً.. والسبب أن من يصلي بجانبي أكل طعاما مملوءا بالثوم والبصل .. الموضوع ده فعلا مزعج جدا, وفيه أذية للناس ياريت يا أخواتنا الفضليات ويا إخواننا
    • 2
      اللحم بتلو قطع ستيك بدون عظام .. متبله بعصير ليمون وملح وفلفل أسود وخل عنب .. مع زيت زيتون لأنه اللحم بدون أى دهون .. يفرم فصين توم مع قطعة زنجبيل أخضر ناعم .. ويوضع مع اللحم على النار فى شواية.. ويقلب من وقت لأخر مع مراعاة ألا يحترق .. وحتى ينضج ونصل لهذا اللون الرائع
×
×
  • أضف...