اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

الكوسه بالبشاميل الجميله اوي


هدي درويش

Recommended Posts

اخواتي العزبزات

كل سنه و انتم بالف خبر00

كل السيدات يعرفوا يعملوا الكوسه بالبشاميل اكيد0 ولكن فيه

لمسه صغيره اوي بعد اذنكم و بدون علام لأن كلكن استاذات00

عند عمل اللحمه المفرومه (العصاج) مانحطهاش في النص بين

طبقتين الكوسه0 لأ 00 نخلط اللحمه مع الكوسه المسلوقه

بعدين ناخد من اليشامبل المجهز ملعقتين أو ثلاثه كبار ونخلطهم

مع الكوسه واللحمه00 نضع كل هذه المكونات في الصينيه و عليهم

البشاميل و فوق الوش أي مكونات أخري كما تحبي (البعض يضع

بيض و جبنه و البعض يضع بيض و قطعة سمن000)0

لما تطلع و تبرد شويه و تتاكل بألف هناء00 حاتلاقي ان كل قطعه

تقطعيها فيها لحمه و فيها كوسه و فيها بشاميل 00مش حته فيها

و حته لأ00

واعملوها و اعزموني 000 :happy:

هدي درويش

الأسكندريه 0

Honesty is such a lonely word..everyone is so untrue

Honesty is hardly ever heard.. and mostly what I need from you

رابط هذا التعليق
شارك

أهلا بيكي يا هدي

تسلم أيديكي والله

بس يعني ممكن ...لو سمحتي....

تقوليلي الطريقه نفسها ... :happy: يعني كلها علي بعضها....

تسلمي يارب

صن ضحكة الأطفال يارب

فإن هي غردت في ظمأ الرمال أعشوشبت

لكن إن زودوها وبكيوا ..ونكدوا ..... هايتلطشوا

رابط هذا التعليق
شارك

Hi Nash

طبعا يا ست الكل ممكن اقولك الطريقه الكامله0 انا كتبتها بس قبل ما أخلصها

الظاهر دست علي زرار غلط و مش عارفه اللي كتبته راح فين0

عموما المقادير و الطريقه كالآتي:

كيلو و نصف كوسه

ثلاثة أرباع كيلو لحم مفروم

بصله كبيره مفريه و ملح و فلفل

حفنة نعناع ناشف و حفنة شبت أخضر (من اختراعاتي و النتيجه 100%)

ماده دهنيه حسب الرغبه (زيت الذره خفيف و صحي)

بيضه واحده لتحمير الوجه 0

البشاميل :

3 أكواب لبن - 4 ملاعق كبيره دقيق - مكعب ماجي - بيضه واحده

تغسل الكوسه و تنظف و لا تقشريها (خليها بالقشره الخضراء)

قطعيها حلقات و ضعيها علي النار مع مياه قليله للسلق0 ضعي

معاها الشبت و النعناع0 تابعي السلق عشان ما تتهريش0

اثناء ذلك توضع البصله و اللحم المفروم و نقطتين زيت و نقطتين

ملح و فلفل علي النار مع التقليب حتي النضج0

يوضع الدقبق مع اللبن في وعاء و يقلب علي البارد بمضرب

يدوي أو كهربائي حتي يتجانس تماما ثم علي نار هادئه

ويوضع مكعب الماجي وملح و فلفل قلبل لضبط الطعم0

لازم تفضل عيننا مع البشاميل و نستمر في تقليبه و يكون

قوامه لا خفبف ولا تقيل و يعرف نضجه بانه يصدر علي سطحه

فقاعات هواء خفيفه0

لا توضع البيضه علي البشاميل الا بعد انزاله من غلي النار خالص0

بعد ما تكون عندنا كل المكونات نضجت نكمل زي ما قلنا في

الموضوع السابق 0 وبعد ما يوضع كل ده في الصينيه يوضع باقي

اليشاميل بتجانس ثم توضع بيضه علي الوجه بعد ضربها جيدا

و يمكن وضع جبنه رومي مبشوره توزع علي الوجه و هي لمسه

تضبط الطعم تمام00

توضع بأعلي الفرن حتي يحمر الوجه 00 يستحسن طبعا

نتركها تيرد شويه عشان لما تتقطع تكون ماسكه نفسها00

بألف ألف هناء و شفاء00 و قوليلي رأيك00 :happy:

Honesty is such a lonely word..everyone is so untrue

Honesty is hardly ever heard.. and mostly what I need from you

رابط هذا التعليق
شارك

أختي الكريمه هدي :happy:

تسلم ايديكي يارب ويعطيكي العافيه والله

ومرسيه كتير علي سرعه الرد....

وإن شاءالله هاجربها بكرة وواثقه أنها هاتكون جميله...

أنتظري النتيجه بكرة إن شاءالله

يعطيكي العافيه مرة ثانيه :wub:

صن ضحكة الأطفال يارب

فإن هي غردت في ظمأ الرمال أعشوشبت

لكن إن زودوها وبكيوا ..ونكدوا ..... هايتلطشوا

رابط هذا التعليق
شارك

انا بحب الكوسه بالبشاميل فعلا جميله

بس انا بحمر الكوسه في الزيت زي البطاطس بقطعها حلقات واحمرها تاخد لون دهبي وبلقي الخطوات زي ماقلتي

شكرا ليك وجربيها كده هتعجبك :happy:

* لسانك لا تذكر به عورة امرىء فكلك عورات وللناس أعين

* إذا الشعب يوما أراد الحياة فلا بد أن يستجيب القدر

022.gif

79046.gif

رابط هذا التعليق
شارك

الله يكرمكم جميعا ياستات الخير والهنا

الكوسه بالباشمل دي

.........................

.......................

حبيبه قلبي

وروح الفؤاد

ومهجه الانسان

......................

.....................

وياسلام عليها في اول يوم رمضان

وان شاء الله يجعل ايامكم كلها خير

وفرح وسرور

وكوسه بالباشمل

كمان وكمان

وكمااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااان

يامصر... يامصر...يامصر

ياااااااااااااااااااااااااااااامصر

رابط هذا التعليق
شارك

العزيزات باسمه وأيناس...

أنا أيضا أقوم بقلي الكوسه في الأول....لذلك طلبت هذه الطريقه لإنها مختلفه...

هاجربها النهارده...وأرد عليكم بالنتيجه........

عندي سر.....

بحب الكوسه الحقيقه :cry:

..................................................................

خضر.....ألف صحه وعافيه وهنا

أتفضل معانا

صن ضحكة الأطفال يارب

فإن هي غردت في ظمأ الرمال أعشوشبت

لكن إن زودوها وبكيوا ..ونكدوا ..... هايتلطشوا

رابط هذا التعليق
شارك

انا بحب الكوسه بالبشاميل فعلا جميله

بس انا بحمر الكوسه في الزيت زي البطاطس بقطعها حلقات واحمرها تاخد لون دهبي وبلقي الخطوات زي ماقلتي

شكرا ليك وجربيها كده هتعجبك wst::

يا سلام علي الستات الشاطره00والله حاجربها زي ما قلتم00

و اكيد حاتبقي جميله00 تسلم ايديكم جميعا :P

Honesty is such a lonely word..everyone is so untrue

Honesty is hardly ever heard.. and mostly what I need from you

رابط هذا التعليق
شارك

صباح الخير يا هدي :roseop:

..................

أنا جربت طريقه سلق الكوسه...

والله خفيفه وحلوة عن الكوسه المقليه....تسلمي يارب

المفروض يتم صرف بدل إصابه مطابخ....من قبل الأزواج الأعزاء :wub:

صن ضحكة الأطفال يارب

فإن هي غردت في ظمأ الرمال أعشوشبت

لكن إن زودوها وبكيوا ..ونكدوا ..... هايتلطشوا

رابط هذا التعليق
شارك

صباح الخير يا هدي :roseop:

..................

أنا جربت طريقه سلق الكوسه...

والله خفيفه وحلوة عن الكوسه المقليه....تسلمي يارب

المفروض يتم صرف بدل إصابه مطابخ....من قبل الأزواج الأعزاء :wub:

شفتي يا قمر؟؟ فعلا خفيفه و جميله00و الواحد

جعان اوي00 عموما بألف هناء لكم جميعا و للأزواج

الأعزاء و الأبناء الحلوين00 :wub:

هدي

Honesty is such a lonely word..everyone is so untrue

Honesty is hardly ever heard.. and mostly what I need from you

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 4 أسابيع...

الأخت هدى

وصفة جميلة للكوسة بالباشميل دي ..... بس أعتقد أن فيها سعرات حرارية كثيرة قوي بسبب الباشميل والخلطة اللى معاه ... أكتبى لنا أكلات سعراتها قليلة الله يخليكي علشان مرضى السكر عفاكي

الله وجميع المحاورين من الأمراض ..... بس على فكرة أنا مش بأحب أسم الكوسه ده مش عارف ليه ... ههههههههه بالهنا والشفا ....

أبو أحمد الأسكندراني

أبو أحمد الأسكندراني

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 7
      باتجان متبل بملح وزيت زيتون وفلفل أسود .. نشويه على الشواية .. ثم نجهز له صلصة طماطم طازة ونضيف كم ورقة ريحان .. ثم نضع عليه قليل من البشاميل ونغطيه بجنبة بارميزان مبشورة .. وندخله للفرن لمدة 15 دقيقة .. حقيقى هو رائع ومقتبس من برنامج عباسيات لما زار مطعم أوبورجينى فى الزمالك وهى اللى مع سمكة التونة
    • 1
      سوق الخضار ....... قرع وكوسه ومجنونه يا طماطم سوق الخضار فيه تعدد وتنوع من الخضروات التى تشبه الى حد بعيد تصرفات البنى آدم وتشبهه ويتخذ منها اشكال والوان فنرى / بنى قرع - بنى كوسه - بنى بطيخ - بنى طماطم - بنى ملوخية - وبنى بامية. وهذه الخضروات استخدمت انعكاسا لتصرفات الناس منذ القدم . ويتغير نوع الطعام وطعمه حسب الحاجه وهذه امثله على ذلك بنى قرع الرئيس اليوم بعد وفاته ينقلبوا الى بنى بامية . وبنى كوسه الوزير اليوم بعد وفاتة ينقلبوا الى بنى ملوخية . وبنى بطيخ الراقصة الفنانة اليوم بعد وفاتها
    • 2
      دائما ما كان يستوقفني في كتب الدراسه التعبيرات اللغوية القوية في أحيان والمبهرة في أحيان كثيره ودائما ما تردد سؤال من أين يأتي الحقوقيين بتلك الجذاله في الالفاظ والتعبيرات ولم أجد إجابة للسؤال حتى إنتيهت من الدراسه ولحبي الشديد للغة وإهتمامي بها فقد لاحظت بعد ذلك أن كثير من أعضاء المجمع اللغوي حقوقيين بل كثير من الصحفيين حقوقين ,,, ولغة الحقوقين الراقيه ليس بالشىء الجديد فحيثيات الأحكام تحوي درر من الصيغ والتفاعيل الجمالية للغه تبهر كل ما يتأملها وتجد ذك بشكل مضئ مبهر في ال
    • 7
      جدة: طارق الحميد حرب ودمار.. جثث وقتلى، وحري عن القول الفاظ وزير الاعلام العراقي محمد سعيد الصحاف، لكن جل من ينقلون هذه الاخبار او يحللونها في القنوات الفضائية العربية من الحسناوات. الوجوه النسائية تركزت في تقديم نشرات الأخبار، ومحاورة ضيوف النشرة، كذلك البرامج الحوارية التلفزيونية. واظهرن تركيزاً وسيطرة مميزة خصوصا وأنهن على الهواء، عندما يجابهن بضيوف أيديولوجيين، أو منفعلين عاطفيا. وتظهر قدراتهن الإعلامية في كيفية التركيز على المعلومات، وضمان عدم خروج الضيوف عن خط سير البرنامج أو الحدث في حال
×
×
  • أضف...