اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

حد عايز اكل يمني؟؟(عمايل ايديا وحياة عنيا)


shahd

Recommended Posts

جدوووووووو سين سين مش كنت تقلي انك عايز الفول الي بيجيبه بابا من بتاع الفول

وانا كنت اروح جري لعمو بتاع الفول واقله عمو عمو

جدو سين سين عايز الفول الي عندك... هو حضرتك بتعلمه ازااااااااااي :P

تم تعديل بواسطة شهد
رابط هذا التعليق
شارك

  • الردود 123
  • البداية
  • اخر رد

أكثر المشاركين في هذا الموضوع

أكثر المشاركين في هذا الموضوع

اهيه صورة الزربيان يا عمو زهيري

اعمل ايه هيا الي لاقيتها .. طلعت روحي وانا عماله ادعبس في اي موقع عشا ن ارويك الصور

هيا اي نعم الصورة بالفراخ بس انا باعملها باللحمة .. بس ولا يهمك تخيل الفرخة دي خروف :P

99op.jpg

رابط هذا التعليق
شارك

الفــــحــــسة

المكونات : لحم بقري,حلبة , مرقة اللحمة, زحاوق

الطريقة:

الحلبة: تحط لكل معلقة حلبة كباية ميه

وترشها رش

وتسيبها لحد3 ساعات

وبعد كده تدلق المية وتاخد مضرب تضرب بيه الحلبة لحد ما تبقى زي الكريمة

او رغوة الصابون وتحط عليها زحاوق

الزحاوق: 2او 3 فلفل اخضر حسب الرغبة, 1طاطم , ثوم, ليمون , نعناع ويتخلط في الخلاط

تغلي اللحم لحد ما تتهري و وتطلع عينها

تنزل اللحمة من النار وتسيب المرقة بتاعتها

تحط الحرضة ( الحرضة عبارة عن صحن من الطين موجود في اليمن )على النار وتسخنها كتييير

2406.mis.p24.n1.jpg

اهي دي الي ماسكها الراجل

وتهرس اللحمة كويس في الحرضة بأي حاجة ( كباية او اي حاجة ) وتحط عليها المرقة وتهرس لحد ما اللحمة تتخلط مع المرقه

وبعد كده تنزلها من النار وتحط عليها الحلبة من فوق

وبالهنا والشفا

استنونا في الطبق الجاي

تحياتي تيتا شـــــــــــهد

تم تعديل بواسطة شهد
رابط هذا التعليق
شارك

أنا لو كلت أكل يمنى ممكن أبقىأوصير؟

;) :D :lol:

أصل كل الأخوة اليمنيين قصيريين! هل ده ليه علاقة بالأكل؟ :P

ياريت نصحى من الغيبوبة وكفاية سلبية! نحن لسنا قطيعا لكى نساق!

رابط هذا التعليق
شارك

أنا لو كلت أكل يمنى ممكن أبقىأوصير؟

:excl: :excl: :blink:

أصل كل الأخوة اليمنيين قصيريين! هل ده ليه علاقة بالأكل؟ :mellow:

هو ده المعروف فعلا بس مش كلهم اغلب القصيرين في الشمال يعني تعز , صنعاء

بس بتوع مارب وصعدة لأ

يعني لو شفت بتوع ابين ولحج والمناطق دي حتلاقي حيطه متحركة

حضرموت في كده وكده

وبرضه مالوش علاقة بالأكل ;)

ولو شفت الجيل الجديد حتلاقي طول انما عجب .. يعني جيل عن جيل يفرق

تحياتي تيتا شــــــــــهد

رابط هذا التعليق
شارك

مجهود كبير يا شهد .. والرائحة واصلة لغاية دبي وضواحيها

نخش بقى على المندي الحضرمي .. بس من غير فراخ :mellow:

قال رسول الله صلى الله عليه وسلم : ( ما كان الرفق في شيء إلا زانه ، ولا نزع من شيء إلا شانه)

( صحيح الجامع 5654).

رابط هذا التعليق
شارك

زربيان وقلنا ما يجراش حاجة نستحمل

مش ده برده بيسموه برياني

ماهو لما الزبادي يتحط على أي أكل بيبريونه

أما المطفاية أهو ده اللي مش ممكن

طب تيجي ازاي

سمك على بدنجان مقلي

احنا نعرف نبلع ببدنجان مخلل

مشهي يعني

لكن مقلي وعلى بعضه خلطبيته

آه يا بطني

لكن ولا يهمك لأنه عمايل ايديكي طبعا ها يبقى شهد

وفين أطباق الحلو

عندكم أم علي

ولا اسمها باليمني أم با علي

تم تعديل بواسطة فولان بن علان

وقولوا للناس حسنا

رابط هذا التعليق
شارك

مجهود كبير يا شهد .. والرائحة واصلة لغاية دبي وضواحيها

نخش بقى على المندي الحضرمي .. بس من غير فراخ ;)

عمو الرافعي عايز مندي حااااااااضر

هو فعلا باللحمة احلى بكتييييير .. ولما يتعمل بالفراخ بحس انه حاجة تانيه غير المندي :excl:

زربيان وقلنا ما يجراش حاجة نستحمل

مش ده برده بيسموه برياني

ماهو لما الزبادي يتحط على أي أكل بيبريونه

أما المطفاية أهو ده اللي مش ممكن

طب تيجي ازاي

سمك على بدنجان مقلي

احنا نعرف نبلع ببدنجان مخلل

مشهي يعني

لكن مقلي وعلى بعضه خلطبيته

آه يا بطني

لكن ولا يهمك لأنه عمايل ايديكي طبعا ها يبقى شهد

وفين أطباق الحلو

عندكم أم علي

ولا اسمها باليمني أم با علي

:D :D لايا اخي العزيز الزربيان حاجة والبرياني حاجة تانيه .. هو في تشابه كبير

بس مش نفس الأكلة نووووووووووو

انما المطفايه دي حكايتها حكايه هيا لزيزة جدا بس كلها فلفل وحراق جدااااااااا

والبدنجان اساس فيها

فكرتني مرة بخالتي جت وكانت اختي عاملة مطفايه

قالت هيا دي مطفايه :excl: دي مووووووووووووولعه :mellow:

بس والله تجنننننننننننننن ... ااستنى شويه حبعلتك طبق

بس لازم تعمل تغيير معده :P

جوعتني الله يسامحك :blink:

عندنا حلويات طبعا .. سبايه.. بنت الصحن.. رواني.. الخ.. الخ .. الخ

منور المطبخ اخي الغالي

تحياتي تيتا شــــــــهد :)

تم تعديل بواسطة شهد
رابط هذا التعليق
شارك

مجهود كبير يا شهد .. والرائحة واصلة لغاية دبي وضواحيها

نخش بقى على المندي الحضرمي .. بس من غير فراخ ;)

عمو الرافعي عايز مندي حااااااااضر

هو فعلا باللحمة احلى بكتييييير .. ولما يبتعمل بالفراخ بحس انه حاجة تانيه غير المندي :excl:

زربيان وقلنا ما يجراش حاجة نستحمل

مش ده برده بيسموه برياني

ماهو لما الزبادي يتحط على أي أكل بيبريونه

أما المطفاية أهو ده اللي مش ممكن

طب تيجي ازاي

سمك على بدنجان مقلي

احنا نعرف نبلع ببدنجان مخلل

مشهي يعني

لكن مقلي وعلى بعضه خلطبيته

آه يا بطني

لكن ولا يهمك لأنه عمايل ايديكي طبعا ها يبقى شهد

وفين أطباق الحلو

عندكم أم علي

ولا اسمها باليمني أم با علي

:D :D لايا اخي العزيز الزربيان حاجة والبرياني حاجة تانيه .. هو في تشابه كبير

بس مش نفس الأكلة نووووووووووو

انما المطفايه دي حكايتها حكايه هيا لزيزة جدا بس كلها فلفل وحراق جدااااااااا

والبدنجان اساس فيها

فكرتني مرة بخالتي جت وكانت اختي عاملة مطفايه

قالت هيا دي مطفايه :excl: دي مووووووووووووولعه :mellow:

بس والله تجنننننننننننننن ... ااستنى شويه حبعلتك طبق

بس لازم تعمل تغيير معده :P

جوعتني الله يسامحك :blink:

عندنا حلويات طبعا .. سبايه.. بنت الصحن.. رواني.. الخ.. الخ .. الخ

منور المطبخ اخي الغالي

تحياتي تيتا شــــــــهد :)

يا شهد حرام عليكي .. المطفاية دي عايزة طفاية حريق بافاريا أصلي ...

يا بنتي أنا جات لي حموضة على الريحة بس .. أمال لم نشتغل إيه اللي هايحصل ؟؟

ارحموا أصحاب قرحة المعدة أرجوكم

قال رسول الله صلى الله عليه وسلم : ( ما كان الرفق في شيء إلا زانه ، ولا نزع من شيء إلا شانه)

( صحيح الجامع 5654).

رابط هذا التعليق
شارك

مجهود كبير يا شهد .. والرائحة واصلة لغاية دبي وضواحيها

نخش بقى على المندي الحضرمي .. بس من غير فراخ ;)

عمو الرافعي عايز مندي حااااااااضر

هو فعلا باللحمة احلى بكتييييير .. ولما يبتعمل بالفراخ بحس انه حاجة تانيه غير المندي :excl:

زربيان وقلنا ما يجراش حاجة نستحمل

مش ده برده بيسموه برياني

ماهو لما الزبادي يتحط على أي أكل بيبريونه

أما المطفاية أهو ده اللي مش ممكن

طب تيجي ازاي

سمك على بدنجان مقلي

احنا نعرف نبلع ببدنجان مخلل

مشهي يعني

لكن مقلي وعلى بعضه خلطبيته

آه يا بطني

لكن ولا يهمك لأنه عمايل ايديكي طبعا ها يبقى شهد

وفين أطباق الحلو

عندكم أم علي

ولا اسمها باليمني أم با علي

:D :D لايا اخي العزيز الزربيان حاجة والبرياني حاجة تانيه .. هو في تشابه كبير

بس مش نفس الأكلة نووووووووووو

انما المطفايه دي حكايتها حكايه هيا لزيزة جدا بس كلها فلفل وحراق جدااااااااا

والبدنجان اساس فيها

فكرتني مرة بخالتي جت وكانت اختي عاملة مطفايه

قالت هيا دي مطفايه :excl: دي مووووووووووووولعه :mellow:

بس والله تجنننننننننننننن ... ااستنى شويه حبعلتك طبق

بس لازم تعمل تغيير معده :P

جوعتني الله يسامحك :blink:

عندنا حلويات طبعا .. سبايه.. بنت الصحن.. رواني.. الخ.. الخ .. الخ

منور المطبخ اخي الغالي

تحياتي تيتا شــــــــهد :)

يا شهد حرام عليكي .. المطفاية دي عايزة طفاية حريق بافاريا أصلي ...

يا بنتي أنا جات لي حموضة على الريحة بس .. أمال لم نشتغل إيه اللي هايحصل ؟؟

ارحموا أصحاب قرحة المعدة أرجوكم

طب ايه رأي حضرتك ان انا عندي قرحة في المعدة من وانا عندي 15 سنة وبرضه بمووووووووت في الأكلة دي

يم يم لزيززززززززززززززززة :D

رابط هذا التعليق
شارك

وعندك احلى طبق مندي لعمو الرافعي :blink:

0271f4bf97.jpg

صبر بالصورة لحد ما اقول لأختي ولا مرات خالي يغششوني الوصفة :mellow:

تم تعديل بواسطة شهد
رابط هذا التعليق
شارك

وعدنا بوصفة المندي

المقاديــــــر :-

مقادير يا مندي الهنا

مقادير لزيز طعمي اناااااا

ايه يا شهد انت حتغني :mellow:

الناس عايزة تاكل

طيب خلاص اهيه :excl:

مااااااااااااااااقدييييييييييييييير

نص خروف ( أو خروف كامل ) على حسب عدد الأشخاص

الا لو كان في حد ممكن ياكل خروف كامل لوحده :excl:

فلفل أسود / ملح / بهرات مشكلة

عجيـــــن

الطريقـــــــة :-

هيييييييييييييييييييه تعددت الطرق والمندي هو هو من عهد جدي قرطاس السابع عشر

دنيااااااااااااااااااااااااا

خلاص خلاااااااااااص

خدو الوصفة :blink:

تسخن التنور) بالحطب والفحم لمدة نص ساعة لحد ماالجمرات تحمر

تعمل تتبيلة اللحم اشي ملح على شوية بهارات وفلفل

ويعلق بواسطة قطبان حديدية مرصوصه على فوهة التنور ويعلـق بها اللحم .

تحطها في حلة غويييييطه وواسعه في قعر التنور ( الموفأ ) لحد مالميه الطالعه من اللحمة

تنزل في الحلة

تقفل التنور بغطا حديد وتاخد العجين الجاهز وتطلي بيه به أطراف التنور كويس عشان الهوا والبخار ما يطلعش بره وتسيبه بتاع ساعتين ولا ثـــلاثه

حسب كمية اللحم

المرقة الي فاضلة من اللحم ممكن تتشرب او ممكن تطبخ بيها الرز بدل الميه الصافيه والرز يطلع الز بالطريقة دي ( بمرقة اللحمة )

الي ما عندوش تنور يعملها في الفرن وياصابت يا خاااااابت

لا بعون الله حتصيب

وبالهنا والشفا

تحياتي تيتا شــــــــــهد

من قدام باب الفرن

تم تعديل بواسطة شهد
رابط هذا التعليق
شارك

لا اله الا الله...

لا اله الا الله......

لا حول ولا قوه الا بالله.....!!!!!! :mellow:

الصوره الى انت حطاها دى يا شهد للزربيان .. بجد؟؟؟؟ :blink:

أصل انا طلع معايا حاجه تانيه خااااااااااااااااااالص... :excl:

وكل القطط الى فى المنطقه بتدعيلك ...

وكلفتنى كتييييييير قوى...

انا اضطريت اجيب وجبه كنتاكى عائلى وانضف المطبخ بنفسى!!!

أكيد .... اكيد انا نسيت حاجه؟؟

بس بالمنظر الى طلعت بيه..... اكيد انا نسيت كل حاجه.

يالله حصل خير.. :excl:

منك لله يالى فى بالى..

منه له!!!!!

جاى رايح...

منه له..

بكاء متقطع بصوره هادئه يعقبه شحتفه فى انكسار

إن ربا كفاك بالأمس ما كان.... يكفيك فى الغد ما سوف يكون

 

رابط هذا التعليق
شارك

ونبي ياتيتا شهد

شفلنا حاجة تتاكل بعيدنا عن البتوجاز خالص انا هنا لوحدي في دبي

في منطقة ولافيها مطاعم عربي ولا بتوجازات ولا حاجة خالص كل اكلي هنا من السوبر مركت

شفلنا ايه بيتاكل في السوبر مركت غير الجبنة والسلمون عشان انا خلاص هموت منهم

اي حاجة يعني

ابنك الصغير لا ابنلك اية تاريخ ميلادك غير كده حفيد حفيدك

ابراهيم

رابط هذا التعليق
شارك

استاذ احمد محمود

لا اله الا الله...

لا اله الا الله......

لا حول ولا قوه الا بالله.....!!!!!!

الصوره الى انت حطاها دى يا شهد للزربيان .. بجد؟؟؟؟ :mellow:

أصل انا طلع معايا حاجه تانيه خااااااااااااااااااالص...

وكل القطط الى فى المنطقه بتدعيلك ...

وكلفتنى كتييييييير قوى...

انا اضطريت اجيب وجبه كنتاكى عائلى وانضف المطبخ بنفسى!!!

أكيد .... اكيد انا نسيت حاجه؟؟

بس بالمنظر الى طلعت بيه..... اكيد انا نسيت كل حاجه.

يالله حصل خير.. منك لله يالى فى بالى..

منه له!!!!!

جاى رايح...

منه له..

بكاء متقطع بصوره هادئه يعقبه شحتفه فى انكسار

اه هو ده الزربيان

هو ايه الي طلع مع حضرتك :blink:

طب قلي حضرتك عملت ايه بالتحديد وانا اقلك

عقلي الباطن شكل حضرتك بتدعي عليا الحق اجري احسن
:excl: تم تعديل بواسطة شهد
رابط هذا التعليق
شارك

ونبي ياتيتا شهد

شفلنا حاجة تتاكل بعيدنا عن البتوجاز خالص انا هنا لوحدي في دبي

في منطقة ولافيها مطاعم عربي ولا بتوجازات ولا حاجة خالص كل اكلي هنا من السوبر مركت

شفلنا ايه بيتاكل في السوبر مركت غير الجبنة والسلمون عشان انا خلاص هموت منهم

اي حاجة يعني

ابنك الصغير لا ابنلك اية تاريخ ميلادك غير كده حفيد حفيدك

ابراهيم

أخي الحبيب الطاير ...

إنت جديد في دبي ولا إيه ؟؟ لو عايز مندي يمني .. بإمكانك تروح منطقة البراحة .. عند الكورنيش فيه هناك مطعم يمني اسمه (دوعن) ودوعن دي بقى تبقى بلد الأخت شهد ومسقط رأسها اللي هي فيها أجود أنواع العسل في العالم ...

حقيقة أنا ما روحتش هناك لأني تقريباً ما باكلش بره نهائياً .. في الحقيقة الموضوع بدأ بأمر سامي من الحكومة المنزلية، ثم تحول إلى اعتياد ... ودي من مميزات التعايش السلمي مع الأوامر الحكومية ... تدمنها بعد مدة :mellow:

قال رسول الله صلى الله عليه وسلم : ( ما كان الرفق في شيء إلا زانه ، ولا نزع من شيء إلا شانه)

( صحيح الجامع 5654).

رابط هذا التعليق
شارك

اخي العزيز الرفاعي تعرف عشان اروح من القوز الي المنطقة اللي انت بتقول عليها ده هياخد وقت قد ايه ويريت عندي حكومة منزلية شكلك مكنتش شلت هم خالص

تعرف انا لسه متخرج من الجامعه وجيت علي هنا علطول

في المنطقة دي لو تعرفها لو انت في دبي مفيهاش مطاعم خالص الا المطاعم الهندي وانت عارف طبعا ايه هو الاكل الهندي

واشركة بتعتنا مش موفره حاجة خالص حتي اعمل الاكل بنفسي وانت عارف طبيع الشغل الواحد يروح ينام ولا يطبخ ولا يعمل ايه

وشكرا لردك

رابط هذا التعليق
شارك

ونبي ياتيتا شهد

شفلنا حاجة تتاكل بعيدنا عن البتوجاز خالص انا هنا لوحدي في دبي

في منطقة ولافيها مطاعم عربي ولا بتوجازات ولا حاجة خالص كل اكلي هنا من السوبر مركت

شفلنا ايه بيتاكل في السوبر مركت غير الجبنة والسلمون عشان انا خلاص هموت منهم

اي حاجة يعني

ابنك الصغير لا ابنلك اية تاريخ ميلادك غير كده حفيد حفيدك

ابراهيم

حاااااااااااضر يا حفيد حفيد حفيد حفيدي الراااااااااااااااابع عشر :mellow:

نعملك وصفة من غير بوتجازو لانار

هو في الشفوت وبرضه حدورلك على وصفات تانية ان شاء الله :blink:

رابط هذا التعليق
شارك

نقول وصفة الزربيان تاني وبالتفصيل عشان خاطر عمو احمد محمود

كل الي حتعمله حضرتك انك تجيب حلة

وتحط بصل بعد ما يتقطع بالطول

و بعد ما تنشف الميه الي فيه

تحط الزيت وتحمر البصل لحد ما يحمر وتنزل منه شويه وتحطه في طبق

خلاص نزل الحلة واطفي النار

وطبعا حتكون غليه اللحمة واول ما تستوي بس نص نص تطفي عليها

وتحط مع البصل كباية زبادي او اثنين

وتقطع بطاطس في 4 او 2

والبهارات الي هيا( فلفل , كزبرة, ملح , كمون,هيل( حبهان) قرفة )

وتطلع اللحمة من المرقة وتحطها معاهم(تحط اللحمة في وسط الخلطة) وتقلبهم مع بعض لحد ما الخلطة تتلخبط مع اللحمة والبطاطس

بس كل ده والحلة مش على النار

نيجي للرز

حتسخن الميه ( الي هيا مرقة اللحمة تاني)

ماانت حتكون طفية عليها

وبعد ما تغلي تحط عليها الرز

وتخليه يتسلق نص نص

وبعدين حتطلعه من الميه( المرقة )

وتحطه فوق الخلطة وما يتلخبطش معاها خاااااااالص

يعني الخلطة تحت والرز فوق

الخلطة الي هيا( الزبادي والبطاطس والبهرات واللحمة والبصل والثوم)

وترش صبغة رز من فوق بس ما تكترش

وبعد كده تحطها على نار عااااااااااليه واول ما تشوف ان البخار ابتدي يتوزع على الحلة كلها وده مش حياخد وقت طويل

ساعتها توطي عليها خااااااااالص وتسيبها براحتها والمهم انك لا تقلب ولا تحط ميه الرز حيستوي بالخلطة الي تحت

وبعد ما يستوي حتنزله وتبخر الرز

هات قشر بصل الحتة الناشفة الي فوق

وحط عليها شوية زيت وولع فحم صغيرة

واقفل الحلة وغطيها باي حاجة منشفة مثلا

وبعد كده حنبتدي نغرف

حتحط الي تحت فوق

حيكون كله نشف

وحتط اللحمة من فوق والرز تحت او بالطريقة الي تعجبك

وبعدين حترش البصل الي انت حاطيته في طبق لوحده في الأول

وبس هيا دي كووووووووول الحكاية :excl:

بس بلاش تدعي عليااااااااااااااا يااونكل احمد :blink:

ده انا غلباااااااااااااان :mellow:

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة

×
×
  • أضف...