اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

أوبرجينى .. بالبشاميل وجبنة البارميزان


بندق أفندى

Recommended Posts

باتجان متبل بملح وزيت زيتون وفلفل أسود .. نشويه على الشواية .. ثم نجهز له صلصة طماطم

طازة ونضيف كم ورقة ريحان ..

ثم نضع عليه قليل من البشاميل ونغطيه بجنبة بارميزان مبشورة .. وندخله للفرن لمدة 15 دقيقة ..

حقيقى هو رائع ومقتبس من برنامج عباسيات لما زار مطعم أوبورجينى فى الزمالك

4524641141_8a17b138b8_o.jpg

وهى اللى مع سمكة التونة

4525296796_9c0fb24890_o.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

صباح الخير

سؤالين ع السريع كدة

الباشميل ايه قوامه.؟؟ اكثر سيولة من الطبيعى ولا عادى

تانى سؤال ...انا لما بحمر الباذنجان باحط عليه الزيت و احطه فى الفرن...بس بيتهرى جامد ...ايه حله؟

اقطعه سميك...ولا كدة قلبه مش هيستوى...

اصله لما بيتقلى عادى بيشرب زيت كتير مولة...حتى ولو بايت فى الملح :closedeyes:

افيدنا يا شافى

تحياتى :blink:

card10.jpg

لا تندم على حب عشته...حتى ولو اصبح ذكرى مؤلمه..... فأذا كانت الزهور قد جفت وضاع عبيرها ..... ولم يبقى فيها غير الاشواك فلا تنسى انها منحتك عطرا جميلا اسعدك

رابط هذا التعليق
شارك

صباح الخير يا افندم

البشاميل سيولته تسمح اننا نفرده بسهولة على الوش

وهو هنا بدون بيض عشان الجبنة هى اللى هتدى اللون

ثانيا الباتنجان مدهون زيت ومشوى نص سوا

عشان كده حطيت صورته

تم تعديل بواسطة بندق أفندى

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

الشيف بندق السلام عليكم

ايه رأيك يا شيف ان الباذنجان بالشكل اللى فى الصوره رقم واحد تعمله الخلطه الاتى شرحها

زيت زيتون

ملح

شطه مطحونه خشن

بقدونس مفرى

توم مفرى

خل ابيض يفضل خل العنب

تخلط المكونات السابقه فى وعاء ثم تُرش بواسطه ملعقه على الباذنجان مع مراعاه ان يكون الرش بغزاره

وبذلك يكون تم عمل طبق مشهيات اسمه melanzane marinato

او فى طريقه اخرى

تضع الباذنجان فى صينيه شريحه بجانب الاخرى ثم تُغطى كل شريحه بشريحه رقيقه من الموتساريللا ثم يٌغطى ماسبق بشريحه من الطماطم من المفضل ان تكوم اصغر فى المساحه من الباذنجان والموتساريللا ثم يُرش الملح بكميه مناسبه وقليل من الاوريجانو (زعتر لأ) وقليل من زيت الزيتون ثم تٌوضع المكونات فى الفرن لمده لا تتجاوز ال10 دقيقه فى فرن درجه حرارته 240 مئويه

والطبق ده اسمه melanzane alla bolonese

ودمتم طيبين

تم تعديل بواسطة من بعيد

من قال لا اعلم فقد افتى

رابط هذا التعليق
شارك

الشيف بندق السلام عليكم

ايه رأيك يا شيف ان الباذنجان بالشكل اللى فى الصوره رقم واحد تعمله الخلطه الاتى شرحها

زيت زيتون

ملح

شطه مطحونه خشن

بقدونس مفرى

توم مفرى

خل ابيض يفضل خل العنب

تخلط المكونات السابقه فى وعاء ثم تُرش بواسطه ملعقه على الباذنجان مع مراعاه ان يكون الرش بغزاره

وبذلك يكون تم عمل طبق مشهيات اسمه melanzane marinato

او فى طريقه اخرى

تضع الباذنجان فى صينيه شريحه بجانب الاخرى ثم تُغطى كل شريحه بشريحه رقيقه من الموتساريللا ثم يٌغطى ماسبق بشريحه من الطماطم من المفضل ان تكوم اصغر فى المساحه من الباذنجان والموتساريللا ثم يُرش الملح بكميه مناسبه وقليل من الاوريجانو (زعتر لأ) وقليل من زيت الزيتون ثم تٌوضع المكونات فى الفرن لمده لا تتجاوز ال10 دقيقه فى فرن درجه حرارته 240 مئويه

والطبق ده اسمه melanzane alla bolonese

ودمتم طيبين

كلام جميل واضافة زى الفل

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

الشيف بندق السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

طالما الاضافه عجبت حضرنك

يبقى خد الاضافه دى كمان

موساكا

طبق يونانى بس طعمه جميل جدا هو دسم شويتين بس الهدف نبيل وسامى و يتطلب بعض التضحيه

خد عندك :closedeyes:

الباذنجان مشوى بنفس الطريقه اللى سعادتك نفذتها بس من غير زيت ولا ملح ولا اى حاجه

باذنجان مقطع شرايح الى حدا ما غليظه 1 سم تقريبا ويتم شويها على الجريل الحديد

يكون سعادتك محضر صلصه بولونيزى وهى دى طريقتها

بصل

جزر

كرفس افرنجى

لحمه مفرومه

عصير طماطم

ملح

فلفل

جوز الطيب مبشور ناعم بكميه قليله (كتره بيتعب القلب)

الخطوات

بصل وجزر وكرفس افرنجى مفرومين مع اللحمه مع كميه زيت مناسبه وتترك على النار الى ان يتم تبخر الماء (ماء اللحم والخضار)

تماما او خلوها من الرطوبه ومن المهم عدم تغير لونها

توضع كميه عصير الطماطم الى ان تنضج المكونات

مرحله الاعداد

تٌفرش الصينيه بطبقه من الصلصه البولونيزى

تٌرص شرائح الباذجان المشويهعلى طبقه الصلصه وتغطى مره اخرى بالصلصه وهكذا لتصل الطبقات الى اربعه اواقل على حسب ارتفاع الصينيه

فى النهايه تإطى المحتوزيات بالباشميل وليس بالضروره ان يكون غليظ القوام على اساس ان درجه حراره الفرن ستساعد على تجفيفه

درجه حراره الفرن 240مئويه ولمده تقريبا 20 دقيقه

ودمتم طيبين

تم تعديل بواسطة من بعيد

من قال لا اعلم فقد افتى

رابط هذا التعليق
شارك

باتجان متبل بملح وزيت زيتون وفلفل أسود .. نشويه على الشواية .. ثم نجهز له صلصة طماطم

طازة ونضيف كم ورقة ريحان ..

ثم نضع عليه قليل من البشاميل ونغطيه بجنبة بارميزان مبشورة .. وندخله للفرن لمدة 15 دقيقة ..

حقيقى هو رائع ومقتبس من برنامج عباسيات لما زار مطعم أوبورجينى فى الزمالك

4524641141_8a17b138b8_o.jpg

وهى اللى مع سمكة التونة

4525296796_9c0fb24890_o.jpg

الله يا بندق تحفة والله

انا بموووووووووت فى حاجة اسمها بتشنجان (باذنجان يعنى)

بحبه مسقعة او مقلى متبل او بالبشاميل يعنى اعمله بأى طريقة هتلاقينى راشقة فيه

هجربها عشان بجد طريقة جميلة جدااا

بس هو لازم يتشوى ماينفعش يتقلى او يتسلق نص سلقة؟؟

تسلم ايديك :closedeyes:

رابط هذا التعليق
شارك

باتجان متبل بملح وزيت زيتون وفلفل أسود .. نشويه على الشواية .. ثم نجهز له صلصة طماطم

طازة ونضيف كم ورقة ريحان ..

ثم نضع عليه قليل من البشاميل ونغطيه بجنبة بارميزان مبشورة .. وندخله للفرن لمدة 15 دقيقة ..

حقيقى هو رائع ومقتبس من برنامج عباسيات لما زار مطعم أوبورجينى فى الزمالك

4524641141_8a17b138b8_o.jpg

وهى اللى مع سمكة التونة

4525296796_9c0fb24890_o.jpg

الله يا بندق تحفة والله

انا بموووووووووت فى حاجة اسمها بتشنجان (باذنجان يعنى)

بحبه مسقعة او مقلى متبل او بالبشاميل يعنى اعمله بأى طريقة هتلاقينى راشقة فيه

هجربها عشان بجد طريقة جميلة جدااا

بس هو لازم يتشوى ماينفعش يتقلى او يتسلق نص سلقة؟؟

تسلم ايديك :unsure:

الشوى ممكن يكون فى القلاية العدية بسهولة .. وكون الباتنجان مدهون زيت يعنى هيكون خفيف

المشلوق ما ينفعش خالص عشان هيكون حاجة تانية

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 15
      الصدور متبلة بخل عنب .. ثم تعفر بالدقيق وتحمر فى الزبدة حتى تصير ذهبية اللون ثم ترفع من القلاية ومكانها توضع جوانح بصل مع فلفل أخضر وملون ويضاف له معلقتين خل ومعلقتين صويا صوص ثم تعاد الصدور مرة أخرى ومعها نصف فنجان ماء وتتبل بالمح والفلفل الأسود وزنجبيل أخضر مبشور وتغطى القلاية وتترك على نار هادئة حوالى ربع ساعة ودى قبل النضج الفوتوتتشينى الشهيرة .. تسلق المكرونة لمدة 7 دقائق ثم تصفى الصوص ملعقة دقيقة تحمر فى نصف ملعقة زبدة حتى تصير ذهبية اللون ويضاف الحليب بالتدريج مع التقليب ثم يضاف
    • 11
      اخواتي العزبزات كل سنه و انتم بالف خبر00 كل السيدات يعرفوا يعملوا الكوسه بالبشاميل اكيد0 ولكن فيه لمسه صغيره اوي بعد اذنكم و بدون علام لأن كلكن استاذات00 عند عمل اللحمه المفرومه (العصاج) مانحطهاش في النص بين طبقتين الكوسه0 لأ 00 نخلط اللحمه مع الكوسه المسلوقه بعدين ناخد من اليشامبل المجهز ملعقتين أو ثلاثه كبار ونخلطهم مع الكوسه واللحمه00 نضع كل هذه المكونات في الصينيه و عليهم البشاميل و فوق الوش أي مكونات أخري كما تحبي (البعض يضع بيض و جبنه و البعض يضع بيض و قطعة سمن000)0 لما تطلع و تب
×
×
  • أضف...