اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

صدور فيليه بطريقة مختلفة .. مع فوتتشينى بصوص البارميزان


بندق أفندى

Recommended Posts

الصدور متبلة بخل عنب .. ثم تعفر بالدقيق وتحمر فى الزبدة حتى تصير ذهبية اللون

ثم ترفع من القلاية ومكانها توضع جوانح بصل مع فلفل أخضر وملون ويضاف له معلقتين خل ومعلقتين صويا صوص ثم تعاد الصدور مرة أخرى ومعها نصف فنجان ماء وتتبل بالمح والفلفل الأسود وزنجبيل أخضر مبشور وتغطى القلاية وتترك على نار هادئة حوالى ربع ساعة

4586371169_1846881a97_o.jpg

ودى قبل النضج

4586994034_5fa3fc3fbc_o.jpg

الفوتوتتشينى الشهيرة .. تسلق المكرونة لمدة 7 دقائق ثم تصفى

الصوص ملعقة دقيقة تحمر فى نصف ملعقة زبدة حتى تصير ذهبية اللون ويضاف الحليب بالتدريج مع التقليب

ثم يضاف 4 ملاعق من القشدة الطازجة وحوالى 50 جرام من جبنة البارميزان المبشورة مع التقليب

تملح وتتبل بالفلفل الأسود وتترك حتى تغلى ويغلظ قوامها ثم يرف ويصب على المكرونة فى طبق التقديم

4586995064_bbf6db974c_o.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

اممممممممم يا سلام يا بندق افندي

و ماله نجربها يا خويا مش عيب ابدا (وش الدكتور شديد)

لما اجربها ان شاء الله هاقولك ايه الاخبار

و طبعا تسلم ايدك :lol:

رابط هذا التعليق
شارك

هو انا موش عارفة ليه

سعادة الشيف ..بندق ...

بيلعب بأعصابى على طول....

اتصدق ...اول مدخلت المحاورات شميت الريحة من على الباب ...

شوفت الفوتوتشينى ...انهرت ...وقلبى اتخلع راح للطبق ...

تخيلت البارميزان دايبة فى الوايت صوص ....اعصابى انهارت ...وبكيت ...

حررررررررااااااااااااااااااااام

اللى بيحصل ...لوسمحتم انا بطالب بشوكة لكل محاور ...

علشان نعرف نجرى ورا اطباق سيدنا الافندى ...مكسرات ...

================================

حدش يعرف دكتور اعصاب كويس؟؟

تم تعديل بواسطة shiko

18344710.jpg

رابط هذا التعليق
شارك

يمى يمى

ايه الاكلة التحفة دى

انا بعز الأكلات الستايل ده جداااااااااا

تسلم ايدك شيف بندق

بس مش ممكن بدل ما استعمل اللبن والقشدة

استعمل الكريمة المخفوقة لوحدها وخلاص

انا بعمل المكرونة اللى بالفراخ والمشروم والصلصة البيضاء بالكريمة المخفوقة وبتطلع حلوة اوى

an1cqgUFg2B0010Mjk0bHN8NTk4MDM5N3NhfFdlIGFyZSBpbiBsb3ZlIHNpbmNl.gif
رابط هذا التعليق
شارك

اممممممممم يا سلام يا بندق افندي

و ماله نجربها يا خويا مش عيب ابدا (وش الدكتور شديد)

لما اجربها ان شاء الله هاقولك ايه الاخبار

و طبعا تسلم ايدك :roseop:

طيب انا مستنى النتيجة أهه

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

هو انا موش عارفة ليه

سعادة الشيف ..بندق ...

بيلعب بأعصابى على طول....

اتصدق ...اول مدخلت المحاورات شميت الريحة من على الباب ...

شوفت الفوتوتشينى ...انهرت ...وقلبى اتخلع راح للطبق ...

تخيلت البارميزان دايبة فى الوايت صوص ....اعصابى انهارت ...وبكيت ...

حررررررررااااااااااااااااااااام

اللى بيحصل ...لوسمحتم انا بطالب بشوكة لكل محاور ...

علشان نعرف نجرى ورا اطباق سيدنا الافندى ...مكسرات ...

================================

حدش يعرف دكتور اعصاب كويس؟؟

ما عاش ولا كان اللى يعمل فيكى كده .. المهم انتى معزومة فى أقرب فرصة .. لما أعمل المطعم بتاعى ان شاء الله

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

عنوان يخض :roseop: :blink:

هههههههههههههههههههههههههههههههه

فكرتنى بالأغنية .. يخض مين؟

يخضنى طبعا

طيب خضنى واحكيلى

المخضوض فيه بيخوف ما أقدرش احكيه؟

بيخوف مين؟

بخضنى طبعا؟

هو انت كل حاجة تحشر نفسك فيها حتى أكلى؟

دلوقتى بس صدقتك .. خانونى حلتى وغلايا .. أتارى انطبخ فى طاستك كان لغيرى مش ليا

ههههههههههههههههههههههههههههههه

الله يجازيك يا سيمبا

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

يمى يمى

ايه الاكلة التحفة دى

انا بعز الأكلات الستايل ده جداااااااااا

تسلم ايدك شيف بندق

بس مش ممكن بدل ما استعمل اللبن والقشدة

استعمل الكريمة المخفوقة لوحدها وخلاص

انا بعمل المكرونة اللى بالفراخ والمشروم والصلصة البيضاء بالكريمة المخفوقة وبتطلع حلوة اوى

ممكن جدا يا افندم .. بس يعنى عاوزين نخفف حدة الأكلة شوية قصدى دسمها

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

[يا استاذ بندق انا طلبت من حضرتك كتر من مرة انك تنزلى كام اكلة خضار سوتية او خفيفة للسعرات الحرارية المنخفضة

ياريت تجمع لى كام اكلة على زوقك ما بين لحم و فراخ وسمك

تكون قليلة السعرات الحرارية او نكون عارفين نسبة الكالورى فيها كااام مثلا ..

ياريت ترد عليا

بليززز

اغابي

:roseop:

تم تعديل بواسطة اغابي

نـحن البلـــــدان الحقيقـيــة فى هــذا العـــالم . . . وليـــــس مــا يرســــم فـــوق الخرائــط

نـحن الرمـــوز الحقيقيــــة فى هــــذا العــالم . . . وليــــــس اسمـــــاء القـــــادة العظمــاء . . . لاننـا نحـن من صنعـناهـم

فرسـان العالـم الحقيقيـون . . هــم شعــوب الارض

رابط هذا التعليق
شارك

يا استاذ بندق انا طلبت من حضرتك كتر من مرة انك تنزلى كام اكلة خضار سوتية او خفيفة للسعرات الحرارية المنخفضة

ياريت تجمع لى كام اكلة على زوقك ما بين لحم و فراخ وسمك

تكون قليلة السعرات الحرارية او نكون عارفين نسبة الكالورى فيها كااام مثلا ..

ياريت ترد عليا

بليززز

اغابي

:roseop:

والله يا أفندم ما ناسى ..

بس السؤال ليكى فى الأسماك ولا لأ؟

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

والله يا أفندم ما ناسى ..

بس السؤال ليكى فى الأسماك ولا لأ؟

اه طبعا - ليا فى سمك وفراخ ولحمة - ليا فى كله صدقنى - انا كنت شرحت لحضرتك قبل كدا عن ظروف مشاكلى فى الهضم

اضافة لكدا ان بابا جه عندى فى الكويت زيارة لمدة شهر وهو فعلا عايش على السوتيه فى نظام اكله بناءا على طلب الدكتور منه - او الاكلات اللى مفهاش تسبيك

معلش انا حاتعبك معايا يعنى الموضوع انساني بحت - حتكسب ثواب فينا يا استاذ بندق - احنا الاتنين عايشين على الاكل السوتيه بس طعمه وحش اوى بصراحة

علشان كدا انا لجأت لحضرتك

ميرسي كتير

اغابي

تم تعديل بواسطة اغابي

نـحن البلـــــدان الحقيقـيــة فى هــذا العـــالم . . . وليـــــس مــا يرســــم فـــوق الخرائــط

نـحن الرمـــوز الحقيقيــــة فى هــــذا العــالم . . . وليــــــس اسمـــــاء القـــــادة العظمــاء . . . لاننـا نحـن من صنعـناهـم

فرسـان العالـم الحقيقيـون . . هــم شعــوب الارض

رابط هذا التعليق
شارك

والله يا أفندم ما ناسى ..

بس السؤال ليكى فى الأسماك ولا لأ؟

اه طبعا - ليا فى سمك وفراخ ولحمة - ليا فى كله صدقنى - انا كنت شرحت لحضرتك قبل كدا عن ظروف مشاكلى فى الهضم

اضافة لكدا ان بابا جه عندى فى الكويت زيارة لمدة شهر وهو فعلا عايش على السوتيه فى نظام اكله بناءا على طلب الدكتور منه - او الاكلات اللى مفهاش تسبيك

معلش انا حاتعبك معايا يعنى الموضوع انساني بحت - حتكسب ثواب فينا يا استاذ بندق - احنا الاتنين عايشين على الاكل السوتيه بس طعمه وحش اوى بصراحة

علشان كدا انا لجأت لحضرتك

ميرسي كتير

اغابي

شوفى يا غابى هانم الموضوع أبسط مما تتخيلى

السوتيه ممكن يكون طعمه احسن من المتسبك مليون مرة .. علاوة على صحيته

باختصار الخضار تتبليه بشوية زيت زيتون وملح وممكن فلفل اسود

وتحطيه على النار بدون مية خالص وعلى نار هادية وتقلبيه من وقت للتانى

بياخد حوالى 15 دقيقة ويدبل .. ساعتها حطى سنتوفة زبدة تدى طعم بس

دى خلاصة الفرق فى طعم السوتيه

طيب نيجى على الدجاج ..

دايما هنتبله بخل عنب وعصير ليمون

وهنسوية دايما يا اما مشوي يا اما متحمر فى القلاية .. نحطه بخله مع بصل او بدون او مع مسطردة او مع عصير تفاح مثلا وهكذا

ممكن مع عصير برتقال ممكن مع خوخ ممكن مع اناناس ..

من الرابط ده نقى الوصفة اللى تعجب حضرتك

ولو مش موجودة الوصفة اكتبى الرابط اطلعلك الوصفة

وتحياتى

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

والله يا أفندم ما ناسى ..

بس السؤال ليكى فى الأسماك ولا لأ؟

اه طبعا - ليا فى سمك وفراخ ولحمة - ليا فى كله صدقنى - انا كنت شرحت لحضرتك قبل كدا عن ظروف مشاكلى فى الهضم

اضافة لكدا ان بابا جه عندى فى الكويت زيارة لمدة شهر وهو فعلا عايش على السوتيه فى نظام اكله بناءا على طلب الدكتور منه - او الاكلات اللى مفهاش تسبيك

معلش انا حاتعبك معايا يعنى الموضوع انساني بحت - حتكسب ثواب فينا يا استاذ بندق - احنا الاتنين عايشين على الاكل السوتيه بس طعمه وحش اوى بصراحة

علشان كدا انا لجأت لحضرتك

ميرسي كتير

اغابي

شوفى يا غابى هانم الموضوع أبسط مما تتخيلى

السوتيه ممكن يكون طعمه احسن من المتسبك مليون مرة .. علاوة على صحيته

باختصار الخضار تتبليه بشوية زيت زيتون وملح وممكن فلفل اسود

وتحطيه على النار بدون مية خالص وعلى نار هادية وتقلبيه من وقت للتانى

بياخد حوالى 15 دقيقة ويدبل .. ساعتها حطى سنتوفة زبدة تدى طعم بس

دى خلاصة الفرق فى طعم السوتيه

طيب نيجى على الدجاج ..

دايما هنتبله بخل عنب وعصير ليمون

وهنسوية دايما يا اما مشوي يا اما متحمر فى القلاية .. نحطه بخله مع بصل او بدون او مع مسطردة او مع عصير تفاح مثلا وهكذا

ممكن مع عصير برتقال ممكن مع خوخ ممكن مع اناناس ..

من الرابط ده نقى الوصفة اللى تعجب حضرتك

ولو مش موجودة الوصفة اكتبى الرابط اطلعلك الوصفة

وتحياتى

شكرا يا استاذ بندق يا رب يخليك - انا حاجرب نهارد طريقة الفراخ بتتبيلة خل العنب والليمون لان شكلها كويس

وباستمرار كل ما تقابلك وصفة نزلها ينوبك ثواب - حتى لو سمك او لحم

شكرا جزيلا استاذى

اغابي :roseop:

تم تعديل بواسطة اغابي

نـحن البلـــــدان الحقيقـيــة فى هــذا العـــالم . . . وليـــــس مــا يرســــم فـــوق الخرائــط

نـحن الرمـــوز الحقيقيــــة فى هــــذا العــالم . . . وليــــــس اسمـــــاء القـــــادة العظمــاء . . . لاننـا نحـن من صنعـناهـم

فرسـان العالـم الحقيقيـون . . هــم شعــوب الارض

رابط هذا التعليق
شارك

يا عم بندق أنا عاوز أقول لحضرتك بس انك بصراحه راجل فناااااااااااااااااااااااااان

مفيش أكله من اللي بتنزل بيهم إلا وبتخلي الواحد يشتهي الأكل بطريقه تخض

ربنا يوفقك لكل خير :roseop:

قولوا لا إله إلا الله تفلحوا

إِنَّ اللَّهَ وَمَلَائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ يَا أَيّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِيمًا

إضغط هنا لقراءة القرآن الكريم من المصحف الشريف

إضغط هنا لزيارة موقع رسول الله

إضغط هنا لعرض البث المباشر من المسجد الحرام

تردد قناة الرحمه الجديد على النايل سات التردد 10873 معدل الترميز 27500 رأسي 3\4

تردد قناة الرحمه الجديد على العرب سات التردد 12149 معدل الترميز 27500 أفقي 3\4

6nf2hryf9fiu.gif

رابط هذا التعليق
شارك

يا عم بندق أنا عاوز أقول لحضرتك بس انك بصراحه راجل فناااااااااااااااااااااااااان

مفيش أكله من اللي بتنزل بيهم إلا وبتخلي الواحد يشتهي الأكل بطريقه تخض

ربنا يوفقك لكل خير :roseop:

ويوفقك فى حلك وترحالك يا عمنا

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
×
×
  • أضف...