اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

ريش بعصير التفاح ومكرونة بصوص مخصوص


بندق أفندى

Recommended Posts

الأكلة سهلة وبسيطة

يصلح لها ريش الضأن أو البتلو .. لأنهم ينضجو بسرعة

الريش هتكون متبلة بخل تفاح أو خل عنب وملح وفلفل اسود وليمون

نضع كم نقطة زيت (استخدمت زيت مع زبد حتى لا يحترق الزبد) فى قلاية مانعة الالتصاق

نضع الريش فى القلاية

نغطي القلاية وهى على نار هادية ونقلب الريش من وقت لآخر

نلاحظ مدى جفافها ونضيف قليل من الماء لنحافظ على الريش حتى لا تحترق

لما تستوى نحط عصير التفاح(يصلح عصير العنب الأبيض أو الأحمر أو عصير الكرز)

952302309.jpg

ونقلبها أكتر من مرة على كل جانب مع مراعاة انه عصير التفاح سهل يتحرق لذا يجب مراقبتها والحرص

لما تاخد اللون المطلوب وتتشرب العصير نرفعها من القلاية

ونضيف الكريما لمتبقى العصير وطبخ الريش

نضيف معلقة مسطردة أو أقل (حسب الذوق)

نقلبه حتى يتكثف قليلا ثم نضيفه للمكرونة المسلوقة مسبقا والريش

894358879.jpg

وهنا هو جاهر للتقديم وبالهنا والشفا

تم تعديل بواسطة بندق أفندى

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

تسلم ايديك اخ بندق افندي

وصفة سهله فعلا وان شاء الله اجربها

ياريت لو تعرف وصفات سهلة للميكروويف ... اكون شاكرة

وياريت وصفات للدايت كمان؟ وشكرا

لا تجبر الانسان و لا تخـــــــــيره ........ يكفيه ما فيه من عقل بيحيــــــره

اللي النهارده بيطلبه و يشتهــــيه ........ هو اللي بكره ح يشتهي يغيـــــره

معلومات تهم المسافر حديثا

http://www.egyptiantalks.org/invb/?showtopic=76997&st=30

رابط هذا التعليق
شارك

الأخت سمية تحياتى

أشكرك بشدة .. وتحياتى

أعتذر فأنا لست أحب الطبخ فى الماكروييف .. ربما يكون جيد فى تسخين الأكل لكن الطبخ؟؟ wst::

ان شاء الله أضيف أكلان صحية أخرى

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

ايه يا بندق الحلاوة ديه ..

كل يوم بتحلو فى نظرى أكتر وأكتر ..

بالذات لما يطلعلك مواهب مطبخية :blink: :)

:unsure:

من فضلك ..دعنى أرى كيف تتحدث حتى أعرفك .. ودعنى أرى كيف تختلف حتى أحترمك .

رابط هذا التعليق
شارك

ايه يا بندق الحلاوة ديه ..

كل يوم بتحلو فى نظرى أكتر وأكتر ..

بالذات لما يطلعلك مواهب مطبخية :roseop: :)

:roseop:

الله يكرمك يا حاج فوزى .. هو الحقيقة انا متخصص مأكولات بحرية ولا أمل منها من حوالى أسبوعين عدبت لنفسى كم يوم بآكل سمك لقيت 23 يوم متواصل .. قلت أتوقف وأعمل الأكلة دى .. تحياتى

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

مش أنا عمال أقولك منور منور ..

أتارى ده أثر الفسفور :) :cry1:

:roseop:

طيب طالما أنت خبير فى المأكولات البحرية ..

من كام يوم صيد سمكة قرش ..

وإحترت تتعمل إزاى ..

هل عندك طريقة ؟!!

:roseop:

من فضلك ..دعنى أرى كيف تتحدث حتى أعرفك .. ودعنى أرى كيف تختلف حتى أحترمك .

رابط هذا التعليق
شارك

مش أنا عمال أقولك منور منور ..

أتارى ده أثر الفسفور :) :cry1:

:roseop:

طيب طالما أنت خبير فى المأكولات البحرية ..

من كام يوم صيد سمكة قرش ..

وإحترت تتعمل إزاى ..

هل عندك طريقة ؟!!

:roseop:

عزيزى يا مفسفر انت .. القرش لازم يتسلخ أولا

ثانيا : هأحطلك أكلة تصلح مع قطع القرش (هبر) وهتعجبك جدا جدا

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 24
      "المعزول" مستشار "المعزول" الدكتور "أبو دمعة" عصر ليمون على "حزبه" لكى يشارك فى وضع الدستور ثم لم يعد يحتمل فقد اكتشف أن لجنة الدستور تكتب دستورا علمانيا فيه أن "مبادئ الشريعة الاسلامية المصدر الرئيسى للتشريع" ثم اكتشف ان لجنة الدستور تلفق دستورا يخالف الدين مخالفة صريحة وفجة وأنها تكتب دستورا يقنن الكفر والإلحاد والوثنية فى مجتمعنا ويسمح بسب الإله والأنبياء "هكذا" روح يا شيخ .. وماتنساش تكتر الليمون على دمعتك وحزبك .. عشان تخللوا مكانكم الطبيعى برطمان مليان فورمالين
    • 0
      صدور دجاج فيلية .. نشقها منت المنتصف لتكون رقيقة وتنضج بسرعة .. متبلة لمدة ساعة فى خل عنب .. ثم توع على النار فى قلاية مدهونة زيت زيتون .. كل وجه حوالى 4 دقائق .. ثم نضيف قطعة زبدة صغيرة مع خلطة من عصير العنب والخل البلسمك والشطة السائلة (كمية قليلة) فقط تكاد تحس .. ونكمل نضجها حتى يتكثف الصوص وتكون بالشكل المبين
    • 13
      صدور دجاج مخلية بالجلد نرقها 3 طبقات من الاحتفاظ بها قطعة واحدة نتبلها بخل عنب لمدة ربع ساعة على الأقل ثم نلفها كل قطعة على عودين هليون أو سبراجوس فى قلاية نضع زيت زيتو قليل جدا ونقلبها من وقت لأخر لأنها ملفوفة لن تنضج بسرعة او بسهولة هنضيف معلقة ماء ونغطيها وكل ما تجف نضيف معلقة اخرى لمدة 10 دقائق ثم نضيق فص توم مفري مع ملعقة زبدة وقليل ممن عصير التفاح ثم نقلبها حتى تتشرب عصير التفاح وعند تكثفه نضيف الفلفل الملون حتى يتكرمل مع مع الاحتفاظ بقرمشته لا نريده ناضج وبعدين نضعها فى الطبق ونص
    • 3
      بسم الله بمسي على الجميع....منتدى رائع جدا عرفت منه ان المصريين لسه كرما بجد وللاسف ان اول مشاركاتي طلب مش افادة بس معلش استحملوني :)) اولا انا صيدلي جالي عقد في شركة سعودي مرتب كويس وااسكن تمام بس المشكلة ان هما لما كلموني عشان اروح امضي العقد لقيت كل الناس اللي معايا جايلهم التأشيرة صيدلي وانا اختصاصي تسويق!!!! قالولي ده بيبقى حسب التاشيرات الموجودة لو في صيدلي ماشي لكن لما التاشيرات خلصت على حظي جت كده :( وانا مفروض ابدأ في الاجراءات اللي انتم عرفينها دي من يوم السبت،ومحتاج رايكوا في كذا
    • 0
      السلام عليكم يا اخوانى سمعت كتير عن الطبقه الشمعيه العلى التفاح من بره علشان يخليه يلمع و يحفظه فى التخزين اطول فتره ممكنه لحين بيعه و دى موجوده اكتر فى التفاح الاحمر و لانى ماكنتش بجيبه فمهتمتش ابدا لكن فى الفتره الاخيره بنتى بقت تحبه فجأه (الحمدلله فى حاجه حبيت تاكلها اخيرااااا) بالصدفه اكتشفت طبقه سميكه جدااا من الشمع ده على القشره فعندى سؤال لو احدكم يعرف هل الشمع ده له اضرار معينه على المعده و الجهاز الهضنى و لا ماده مصرح بيها لانى اعرف ان فائده الثمره فى القشر و تحته مباشره فهل اقشرها و
×
×
  • أضف...