اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

سى فوود ..


بندق أفندى

Recommended Posts

الصنف الأول هو سمك حمراء أو مرجان .. يصلح أى نوع سمك من أول البطى ومرورا بالبورى ونهاية بالمياس والآروس

السمك متبل بعصير ليمون وملح وفلفل أسود وكسبرة ومطحونة وتوم مفروم ومسطردة وزيت زيتون ..

نضع شريحتى ليمون وفلفل أخضر داخل السمك وممكن بقدونس ..

وحولها مكعبات بطاطس صغيرة تتبل بملح وفلفل أسود وزيت زيتون .. وتنثر حول السمك ..

طبعا عشان تقليل المجهود وضعت كل سمكتين (السمكة حوالى 750 جرام فى تراى فويل) عشان يترمى بعد العزومة

3864019827_51f690f0c1_o.jpg

الطبق الثانى جمبرى مسلوق

هو متبل بعصير ليمون وملح وفلفل أسود كمون وكسبرة مطحونة .. وبصل جوانح وشرائح ليمون أخضر

يوضع فى قدر على النار مع التقليب من وقت لأخر حوالى 7 الى 10 دقائق

3864054719_000c76b0b7_o.jpg

الطبق الثالث - شوربة فطر مع الجمبرى والكريمة

بصلة صغيرة تتدبل فى قليل من الزبدة يصاف لها عرق كرافس

نقطع الفطر شرائح ونقليه فى الزبدة قليلا (حوالى 3 دقائق) .. نصف الكمية نضيفها للبصل والكرافس المدبلين .. ونضيف معلقتين كريمة كبار ونضرب الجميع بخلاط

ممكن نضيف مكعب مرقة دجاج ونتبل بالملح والفلفل وقليل من الشطة الحمراء ..

الجمبرى مقشر ومتبل فى خل وعصير ليمون وملح وفلفل أسود .. لمدة 10 دقائق .. ثم نضعه على نار قوية لمدة 7 دقائق مع التقليب ونأخذ نصفه مع الشوربة والنصف الآخر مع الأرز (الطبق التالى

ثم نضيف شرائح الفطر المشوحة فى الزبد .. مع الجمبرى المقشر .. نتركه يغلى لمدة دقيقتين .. ثم نجمله بالبقدونس المفروم ونطفى النار ..

3864802508_edf78abaf8_o.jpg

الطبق الرابع - أرز بالجمبرى والخضار

الأرز بسمتى مسلوق قبلها ..

الخضار فاصوليا .. بروكلى .. ذرة صفراء .. وبسلة حلوة (البسلة دى بتكون مجرد قرن مفيش فيه أى بذور) بس بتكون مسكرة أوى ..

الخضار هندبله فى زيت سمسم لمدة حوالى 7 دقائق .. وهننملحه ونضيف له صويا صوص .. ونضيف الجمبرى المجهز وقت ما عملنا الشوربة

ثم نضيف الأرز مع التقليب.. لو كان الرز جاف هنضيف كم معلقة ماء .. ونتركه على النار دقائق حتى تتمازج النكهات ..

3864802100_90b3dbe5ef_o.jpg

الطبق الخامس - باذنجان مخلل وفلفل مخلل فورى

الباذنجان هنسويه بوضعه فى قدر مع قليل من الخل والملح وزيت وكم ملعقة ماء .. القدر يكون مغطى ونقلبله من وقت للآخر حتى ينضج ..

ينضج نضع الفلفل محله شرائح كبيرة ..

الحشو ثوم مفروم مع بقدونس مفروم مع فلفل أخضر مع كمون مطحون مع فلفل أسود مع عصير ليمون وخل وزيت زيتون ..

الباذنجان هنحشيه بالخلطة دى .. والفلفل هنقلبه معاها .. وهنرصهم فى طبق ونضع عليهم قليل من الخل ونتركهم ليبردو ويتخللو

3864801272_6b82db038c_o.jpg

الطبق الأخير هو طبق السلطة ..

طماطم مع خيار مقشر مع خس مع كرافس مع عين جمل مقشر .. والجميع متبل سماق مع دبس رمان وزيت زيتون وملح

المشروبات كانت زبادى مضروب فى الخلاط مع مكعبات ثلج (القوام زى قوام اللبن الرائب) مع قليل من السكر

3864801656_0736f7c88a_o.jpg

عزومة أخدت أقل من ساعتين شغل وكانت ل 8 أشخاص ,.. وتبقى أكل لثمانية آخرين وشديدة الابهار وانطباعاتها دائمة

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

تسلم ايدك ياشيف ياكبير اصلى باعز السى فوود جدااا

493275s8wrn8jsb5.gif

"‏{‏‏وَمَن يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَل لَّهُ مَخْرَجًا وَيَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لَا يَحْتَسِبُ وَمَن يَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ اللَّهَ بَالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِكُلِّ شَيْءٍ قَدْرًا‏} "

رابط هذا التعليق
شارك

تسلم ايدك ياشيف ياكبير اصلى باعز السى فوود جدااا

المرة الجاية انت معزوم ان شاء الله

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 6 شهور...

شيفنا الفاضل بندق أفندي وجميع الطابخات الماهرات

ممكن أعرف ببساطة طرية عمل شوربة السي فود زي اللي نعرفها كلنا في مصر في مطعم الأسماك الشهير بشارع وادي النيل wst::

مع العلم أني أحضرت كيس مجمدات السي فود وأنتظر فقط طريقة عمل الشوربة بهذا الكيس

حبيبي يلا علشان جعان الله يكرمك :lol:

ehm448.gif

رابط هذا التعليق
شارك

جئت ...لا اعلم من اين اتيت ؟؟ :lol:

====3343_1170769729.gif

سى فود ...وشوربة السى فود ...واى حاجة من ريحة البحر ...بتكهربنى

====6lb.gif

...حد جرب الشوربة من عند فارس قبل كده ...يقولى سر الخلطة لو سمحتم!!

18344710.jpg

رابط هذا التعليق
شارك

كل شيخ وله طريقة ..

انا عملت شوربة السى فود فى حياتى أكتر من 300 مرة .. حتى وان تشابهت الطرق انما النتيجة مختلفة الى حد ما

لكن فيه خطوط عامة لكل طريقة

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

تسلم الايادي يا شيف :lol:

بصراحة حاجة روعة بس مجرد ما يخلص الصوم بتاعنا

حاعمل الاكلات الجميلة

صحيح هى عاوزة وقت ووقفة مطبخ جامدة

بس مش مشكلة

وعلى راى اخونا اللمبى - عشان الورد يتسيقي بوعليق :roseop:

wst::

نـحن البلـــــدان الحقيقـيــة فى هــذا العـــالم . . . وليـــــس مــا يرســــم فـــوق الخرائــط

نـحن الرمـــوز الحقيقيــــة فى هــــذا العــالم . . . وليــــــس اسمـــــاء القـــــادة العظمــاء . . . لاننـا نحـن من صنعـناهـم

فرسـان العالـم الحقيقيـون . . هــم شعــوب الارض

رابط هذا التعليق
شارك

كل شيخ وله طريقة ..

انا عملت شوربة السى فود فى حياتى أكتر من 300 مرة .. حتى وان تشابهت الطرق انما النتيجة مختلفة الى حد ما

لكن فيه خطوط عامة لكل طريقة

يا

شيف انت بتجيب السمك الحلو دة منين من جدة و الا الدمااااااااااااااااااام

رابط هذا التعليق
شارك

ياشيف الله يكرمك انت بمجرد عرض الصور لااخفى عليكم القول انى نسيت ان فى حد تانى بيشوف الموضوع دة وسميت بسم اللة وضربت كل المخلوقات البحرية ودمرتها كلها اروح اغسل بالصابون بس ما لقيت لبن ماهى مشكلة البقال تحت العمارى اشترى لتر لبن المراعى

لاتنسانا يأكرم شيف اشكرك على زوقك ومجهوداتك

رَبِّ أَوْزِعْنِي أَنْ أَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّتِي أَنْعَمْتَ عَلَيَّ وَعَلَى وَالِدَيَّ وَأَنْ أَعْمَلَ صَالِحًا تَرْضَاهُ وَأَدْخِلْنِي بِرَحْمَتِكَ فِي عِبَادِكَ الصَّالِحِين

رابط هذا التعليق
شارك

كل شيخ وله طريقة ..

انا عملت شوربة السى فود فى حياتى أكتر من 300 مرة .. حتى وان تشابهت الطرق انما النتيجة مختلفة الى حد ما

لكن فيه خطوط عامة لكل طريقة

مش فاهم حاجة

فين الطريقة ؟

كدة بردو بتكروتني يا شيف

لو سمحت.. طريقة عمل الشوربة كما تكون في مطعم وادي النيل الشهير، مع الشكر؟

ehm448.gif

رابط هذا التعليق
شارك

كل شيخ وله طريقة ..

انا عملت شوربة السى فود فى حياتى أكتر من 300 مرة .. حتى وان تشابهت الطرق انما النتيجة مختلفة الى حد ما

لكن فيه خطوط عامة لكل طريقة

يا

شيف انت بتجيب السمك الحلو دة منين من جدة و الا الدمااااااااااااااااااام

ده فى الدمام

انما جدة أغنى بكتير فى نوعيات أسماكها من الدمام

هنا فيه نوعين متوفرين الى حد ما ..

الأول الحمام العربى .. وده تقريبا مش بينزل جدة من حوالى 12 سنة

النوع التانى وهو النويبى

لكن فى جدة فيه آروس (بييجى من مصر) وفيه الناجل وفيه الحريد وفيه الطربانى .. دول انواع لاتجدها فى الدمام

الهامور هنا يباع اغلى من الناجل فى جدة .. مع انه سمكة الناجل بعشر سمكات هامور

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

تسلم الايادي يا شيف :roseop:

بصراحة حاجة روعة بس مجرد ما يخلص الصوم بتاعنا

حاعمل الاكلات الجميلة

صحيح هى عاوزة وقت ووقفة مطبخ جامدة

بس مش مشكلة

وعلى راى اخونا اللمبى - عشان الورد يتسيقي بوعليق :lol:

:roseop:

السمك على فكرة من اسرع الوجبات وأقلها استهلاكا للوقت

على ما الصيام يخلص جربى السلطة والباتنجان ههههههههههههههه

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

على ما الصيام يخلص جربى السلطة والباتنجان ههههههههههههههه

بجد - فكرة - اهو اصبر نفسي .... مع انى اتبهدلت باتنجان وشوربات وسلطات

مفيش حاجة حرشة - ليمونة معصفرة كده مع فخدة ضاني هههههه :roseop:

:roseop:

نـحن البلـــــدان الحقيقـيــة فى هــذا العـــالم . . . وليـــــس مــا يرســــم فـــوق الخرائــط

نـحن الرمـــوز الحقيقيــــة فى هــــذا العــالم . . . وليــــــس اسمـــــاء القـــــادة العظمــاء . . . لاننـا نحـن من صنعـناهـم

فرسـان العالـم الحقيقيـون . . هــم شعــوب الارض

رابط هذا التعليق
شارك

شيف

أذا لم اكن مخطئا فأحنا عارفين بعض و ان كان الخطأ وارد يمكن اتقابلنا فى شركة سنابل clp::

سنابل هو جمع اسم عيلتى .. بس عمرى ما رحت سنابل خالص

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

على ما الصيام يخلص جربى السلطة والباتنجان ههههههههههههههه

بجد - فكرة - اهو اصبر نفسي .... مع انى اتبهدلت باتنجان وشوربات وسلطات

مفيش حاجة حرشة - ليمونة معصفرة كده مع فخدة ضاني هههههه :lol:

clp::

ممكن نعمل أكلات كتير صيامى .. خضار يدى طعم اللحم او يدى طعم الأسماك او الدجاج .. بس هندخل فى الهندسة الوراثية كده هههههههه

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

شيف

أذا لم اكن مخطئا فأحنا عارفين بعض و ان كان الخطأ وارد يمكن اتقابلنا فى شركة سنابل :roseop:

سنابل هو جمع اسم عيلتى .. بس عمرى ما رحت سنابل خالص

'طيب بلاش سنابل و خليها حلوااااااااااانى :blink: :lol: :roseop:

رابط هذا التعليق
شارك

شيف

أذا لم اكن مخطئا فأحنا عارفين بعض و ان كان الخطأ وارد يمكن اتقابلنا فى شركة سنابل :roseop:

سنابل هو جمع اسم عيلتى .. بس عمرى ما رحت سنابل خالص

'طيب بلاش سنابل و خليها حلوااااااااااانى :blink: :lol: :roseop:

ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه

كده وصلت .. انت مين بقى؟

وكنت يوما معزوم ولا لأ؟

تم تعديل بواسطة بندق أفندى

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

شيف

أذا لم اكن مخطئا فأحنا عارفين بعض و ان كان الخطأ وارد يمكن اتقابلنا فى شركة سنابل :roseop:

سنابل هو جمع اسم عيلتى .. بس عمرى ما رحت سنابل خالص

'طيب بلاش سنابل و خليها حلوااااااااااانى :blink: :lol: :roseop:

ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه

كده وصلت .. انت مين بقى؟

وكنت يوما معزوم ولا لأ؟

شفت الدنيا صغيرة ازااااااااااااااااااااااى دى قدرااااااااااااااااااااااات

رابط هذا التعليق
شارك

شيف

أذا لم اكن مخطئا فأحنا عارفين بعض و ان كان الخطأ وارد يمكن اتقابلنا فى شركة سنابل :roseop:

سنابل هو جمع اسم عيلتى .. بس عمرى ما رحت سنابل خالص

'طيب بلاش سنابل و خليها حلوااااااااااانى :blink: :lol: :roseop:

ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه

كده وصلت .. انت مين بقى؟

وكنت يوما معزوم ولا لأ؟

شفت الدنيا صغيرة ازااااااااااااااااااااااى دى قدرااااااااااااااااااااااات

تقصد أقدار؟

أصل قدرات دى ما تجيش .. ما هو اللى بيزمر مش بيخبى دقنه

انت لسة فى المخروبة دى ولا ما كنتش فيها اصلا؟

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 18
      دعني عزيزي القاريء أن أوضح لك مدا خطورة السي فود على البدن لو لم نحسن ونتقن إختياره قبل الأكل فليس كل ما هو حي من صدفات البحر وطحالبه وجمبريه مفيد للمأكل هناك صدفات وأسماك حجريه تبدو كحجر في قاع البحر ولكنها هتاكه ومسممه وتقتلك في ثلاثون ثانيه على الأكثر ومنها ال ستون فيش والسكوربيون فيش ..فهناك عقارب وهناك أسماك حجريه مؤذيه كما أن معظم صدفات البحر تحيا على الرمال ومخلفات الأسماك وترتزق من الشعاب المرجانيه الحارقه فترووا في إشتهاء السي فوود وإختاروه وتأكدوا من مدا صلاحيته للإستخدام الآدم
×
×
  • أضف...