اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

صينية سمك بخلطة فريدة ..


بندق أفندى

Recommended Posts

السمك كان بربونى .. وده لأنه كان أكتر حاجة فريش لقيتها فى السوق ..

فى العادى هو يقلى فقط .. زمان عملته صينية بكبد السمك ونخاع بقرى وكان تحفة بس كان دسم أوى ..

طيب عاوز أعمله صينية ومش عاوز مقلى .. تعمل ايه يا نبدق تعمل ايه يا بندق أفندى يا كبير البناديق؟

جت الفكرة أعمل خلطة تكون دهنية شوية عشان السمك أصلا ناشف ..

هنقطع 3 حبات بطاطس متوسطين قطع متوسطة رقيقة الى حد ما .. ونتبلها بزيت زيتون وملح وفلفل وندخلها الفرن فى الصينية اللى هنعمل فيها السمك على ما ننتهى من السمك

بصلة .. 5 فصوص ثوم .. قرن فلفل حراق .. عود كرافس .. جزرة .. ملح .. فلفل .. عصير ليمون .. خل .. مسطردة .. وحوالى نصف كوب زيت .. استخدمت زيت زيتون .. كل ده ينضرب فى الخلاط ناعم ..

السمك هنشقه نصفين .. لو انتهبت ما كنت خليت البياع فتح بطنه وكنت شقيته من الظهر أسهل وأشيك .. هندهنه من الداخل بكمية كافية ونتركه حوالى ربع ساعة

بعدها هنخرج الصينية اللى فيها البطاطس وهنرص فيها السمك وندخله الفرن ونغطيه بورق قصدير لمدة 10 دقائق .. ثم نرفع القصدير ونتركه حوالى 15 دقيقة أخرى .. هنخرجه ندهنه خل بسلمك وندخله الفرن 10 دقائق أخرى .. ولو استلزم الأمر هنشغل عليه الشواية من فوق ..

domz3jnwnvub55dhc42o.jpg

ودى كانت الأكلة بدون أرز ولا خبز .. وأعتقد انها سالب سعرات حرارية بسبب الكرافس وطبق السلطة هيكون بواجب الشبع

zvaeu6iszvbov7itkbc9.jpg

السلطة هى كرافس أمريكى مع خس مع بصل أخضر مع طماطم .. هنعمل له صوص عبارة عن مقدار ليمون مع مقدارين زيت زيتون ثم نقلبه مع بعض حتى يصير مستحلب متماسك .. ثم نصيف معلقتين دبس رمان .. ونصبه على السلكة ونقلبهم مع بعض ..

جملتها بقطع شمام حيث انه مش مسكر وعامل زى الخيار يبقى مكانه السلطة .. بس طلع حلو وخصوصا مع الدريسن اللى عملناه ..

aq897mo03gdm8i91wauc.jpg

نصيحة اللى يعملها ياكل لسمك ويحلى بالسلطة

هندهنه من الداخل بالخلطة السابقة ..

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

ما حدش راضى يهوب هنا ليه؟

مع انها تحفة مطبخية وبمقياس السعودية تكلفتها ييجى 20 ريال تكفى عيلة ههههههه

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

هو ده .. حرام عليك يا بندق .. انا جعااااااااااااااااان و عمال ابص للصورة و اتفحص في ادق ادق تفاصيلها

علم و سينفذ ان شاء الله و خاصة بعد متعة الاكل الصيني اللي ادمنتها و عملناها في البيت مرتين في اسبوع واحد !!! :lol:

"إِنَّ اللَّهَ لاَ يُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا مَا بِأَنفُسِهِمْ"

قال صلى الله عليه وسلم : من نفس عن مؤمن كربة من كرب الدنيا نفس الله عنه كربة من كرب يوم القيامة، ومن يسر عن معسر يسر الله عليه في الدنيا والآخرة، ومن ستر مسلما ستره الله في الدنيا والآخرة، والله في عون العبد ما كان العبد في عون أخيه ... رواه مسلم

رابط هذا التعليق
شارك

هو ده .. حرام عليك يا بندق .. انا جعااااااااااااااااان و عمال ابص للصورة و اتفحص في ادق ادق تفاصيلها

علم و سينفذ ان شاء الله و خاصة بعد متعة الاكل الصيني اللي ادمنتها و عملناها في البيت مرتين في اسبوع واحد !!! :D

فى رأي يا عمرو باشا كلها اكلات غير معقدة وبسيطة وسهلة وخفيفة على المعدة .. ألف تحية وتمنيات بالتوفيق

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

ما حدش راضى يهوب هنا ليه؟

مع انها تحفة مطبخية وبمقياس السعودية تكلفتها ييجى 20 ريال تكفى عيلة ههههههه

على فكرة أنا بدخل كل مواضيعك يا أستاذ بندق أفندي بيه باشا لواء ..... إلخ .

مش عشان أعرف طريقة الطبخ, لاااااا

بصراحة بدخل عشان اتفرج على الصور الجميلة اللي تجوّع أي حد

على فكرة ..

أنا يمكن أروح عندكم الدمام قريب , يار يت نشوف منك الحاجات الجميلة ديه على الطبيعة :D

ومــَنْ أَحْســــَنُ مِــنَ اللـَّـــــــهِ حُـكْــــمًا لِقـــــَوْمٍ يُوقِـنــــــــــُونَ

صدق الله العظيم

رابط هذا التعليق
شارك

ما حدش راضى يهوب هنا ليه؟

مع انها تحفة مطبخية وبمقياس السعودية تكلفتها ييجى 20 ريال تكفى عيلة ههههههه

على فكرة أنا بدخل كل مواضيعك يا أستاذ بندق أفندي بيه باشا لواء ..... إلخ .

مش عشان أعرف طريقة الطبخ, لاااااا

بصراحة بدخل عشان اتفرج على الصور الجميلة اللي تجوّع أي حد

على فكرة ..

أنا يمكن أروح عندكم الدمام قريب , يار يت نشوف منك الحاجات الجميلة ديه على الطبيعة :D

ولا أعرفك ههههههههههههههههههههههههههه

ولا أقولك لك ضيافة 3 ايام بعدها هتدفع ههههههههه

تشرف وتؤانس

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

شكرا يا أستاذنا الفاضل.

أنا قلت أجرب السمك :roseop: قبل الكفتة و فى الحقيقة طلع طبق ممتاز! :happy:

إستعملت الوصفة على سمك موسى لأنى مقيم فى صعيد كندا و البربونى -اللى هو النوغ المفضل عندى و وحشنى جدا- مالهوش وجود هنا :roseop:

ربنا يسهل و أقدم لسعادتك تقرير الكفتة قريب بإذن الله wst::

م

"و من يتق الله يجعل له مخرجا" صدق الله العظيم

اللهم إنى أستغفرك من كل ذنب تبت اليك منه ثم عدت فيه

اللهم إنى أستغفرك من كل عقد عقدته لك ثم لم أوف لك به

اللهم إنى أستغفرك من كل نعمة أنعمت بها على فقويت بها على معصيتك

اللهم إنى أستغفرك من كل عمل عملته لوجهك خالطه ما ليس لك

رابط هذا التعليق
شارك

شكرا يا أستاذنا الفاضل.

أنا قلت أجرب السمك :roseop: قبل الكفتة و فى الحقيقة طلع طبق ممتاز! :lol:

إستعملت الوصفة على سمك موسى لأنى مقيم فى صعيد كندا و البربونى -اللى هو النوغ المفضل عندى و وحشنى جدا- مالهوش وجود هنا ;)

ربنا يسهل و أقدم لسعادتك تقرير الكفتة قريب بإذن الله :lol:

انا أكلت الموسى فى نيويورك كان أكثر من رائع .. وأكيد هيبقى رائع كمان فى كنكا القبلية

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
×
×
  • أضف...