اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

شريحة سمك فى الفرن بصوص البصل والليمون والخل


بندق أفندى

Recommended Posts

اليوم الوصفة بسيطة للغاية..

دى ضمن حفلة تسليم مهام المطبخ .. وسوف أضيف الأكلات التى كانت فيها تباعا حتى تعم الفائدة وحتى لا تكون مستفزة

سمك شرائح (طرنشات) يوصى بنزع الجلد منه .. ينفع ديراط .. كنعد .. ناجل .. هامور حمرا كبير .. حريد (ببغاء) أى سمكة كبيرة مفيش فيها شوك ..

ننقع الشرائح فى خل مع ملح وزيت وفلفل أسود حوالى ساعة ..

ندخله الفرن كما هو .. لمدة حوالى 40 دقيقة (تختلف حسب سمك الشريحة)

الصوص عبارة عن بصل يتحمر فى الزيت .. نصفيه ونضيف قليل من الزبد وعصير ليمون وخل بلسمك .. مع التقليب حتى يتكثف ..

نضعه على شرائح السمك ثم نعيد للفرن لمدة 10 دقائق وهنا وعافية

168767695.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

حرررررررررررررررررررررام

شكلها تحفه ومكوناتها بسيطة

مش عارف نفسي أقول لك حاجه بس مكسوف يا شيف ؟

حاسس إن الأكل الفيلية أو الفراخ المخلية من العظم أو اللي بيسموها ستريبس .. حاسس إن مافيهاش بركة ..

يعنل لو كنت باكل 2 ك سمك من اللي فيه شوك والواحد بيعاني لحد ما يفصصه .. وبعدين أشبع

دلوقت مع الفيلية ممكن اضرب لي 4 ك وأقزقزهم من غير مجهود ..

أنا عايز معاناة وتعب في الأكل :roseop:

عارف يا بندق .. هاقولك سر من أسرار الفلاحين .. بجد مش تهريج ...

الفلاحين عشان بيبقى عندهم عدد الأُسر كبير .. فبالصلاتو عالنبي يقولك هانلاحق عليهم لحمه منين يا عم الحج ... فإيه الحل ؟

يقولك إحنا نطبخ اللحمة وما نخليهاش تستوي قوي .. بحيث اللي بياخد نايبه حتتين تلاتة ... لأ ياخد حته واحده مش مستوية .. ونخليه يتعذب وهو عمال يشد فيها بسنانة لحد ما يزهق ويشبع .. أحسن ما نسويها ويزقلط اللحمة زلط وبعدين يتدور وياكلنا إحنا ..

نسيت اقول لك ..

عندي عزومة لناس مهمين يوم السبت الجاي وزوجتي محتاره تعمل لهم إيه

أنا رأفةً مني .. ممكن أشيل الليلة دي وأعمل الغد أنا سيراً على خُطاك ... وهي تعمل الرز والسلطة والاطباق الجانبية ..

بس أمانة لو إختفيت يوم الحد .. إبقى اديني ميسد كول أحسن أكون إنضربت ...

الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق ..

و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة ..

فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً ..

و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً

رابط هذا التعليق
شارك

هأعلق على كلامك بعدين .. بس خلينا فى المهم دلوقتى .. لو عاوز أى مساعدة أخوك جاهز .. كم ساعة وأكون عدك ..

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

ما نستغناش عن خدمات معاليك يا شيف

عايزك تنفحني وصفة من تذكرة داود لعمل سمك كبير صحيح بس تكون مفتكسه

هاقولك ليه

- النهاردة كنت في كارفور فروحت قسم الاسماك ولقيتهم منزلين شوية سمك " ناجل " برتقاني على احمر على اصفر وحجمه حجم عائلي .... وبصراحة لقيت السمكاية من دول بتندهني وتقولي " خدني في حضنك يا س س ... هات بوسه يا سونسون " ولأنني كنت لابس بدله فخقت تتزفر .. مع انها كانت الحته الزفرة اللي عالحبل .. لكن خفت من الزفارة اكتر ... وبيني وبينك مالهاش عندي صرفه وقلت مش عايز اخد حاجه واحتاس بها

مازال هناك وقت يا شيف ... ارزعني انت الوصفة وانا هانفذ يوم السبت ... ساعة لاصفر هي الساعة 314 بعد الظهر بالليل شويه

الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق ..

و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة ..

فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً ..

و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً

رابط هذا التعليق
شارك

شوف يا عم سى السيد .. أمس كان المنتدى مش شغال وكان عندى صداع .. وطبعا اجازتى الخميس والجمعة من كل الدنيا اتأخرت عليك ..

أولا الفيليه لو حسبتها هتلاقيه بيعمل أكل أكتر من السمك العادى .. بس هو دائما بيكون الفرق في هل هناك أصناف كثيرة أم صنف واحد؟

ثانيا بقى اللحمة فى الريف لم يكن هناك تعمد انها ما تكونش مطهبة جيدا .. الحال كان انه فيه ناس زى العبد الحرف (جزار متخصص فى كبار السن من الذبائح) لأنه سعرها رخيص .. وبالتالى عمرها ما هتستوى حتى لو قعدت 6 سهور على النار بدون مساعدة كيميائية مثل الملح محسن الطعم والذى يجعلها تنضج تماما .. هذا مجرد وجهة نظر بعد أن فكرت فى الموضوع مليا وتذكرت ما كان يقال عن العبد الحرف والذى كان يزف ذبيحة مثل العروس الصغيرة .. ثم يذبح العجوز التى أكل عليها الدهر وشرب ..

أما بقى السمكة الكبيرة كيف تعملها بعد ما عدت العزومة .. تعتمد على نوع السمكة .. يعنى لو سلمون هتكون مختلفة .. أما الباقى فهناك طرق مختلفة منها الطريقة التى وضعتها بالطحينة .. لكن هيختلف انه هتشرح السمكة من الخارج للداخل على بعد حوالى 2 سم حتى تصل للعظام من الجهتين

أو انك تجيب حولى كيلو بصل وتقطعه معبات وتدبله فى الزيت فى صينية تستوعب السمكة وتضيف ماء وهو على النار وتتبله بالملح والفلفل الأسود وكمية كسبرة مطحونة جيدة وتغلى الخليط ثم تضع فيه السمكة مع التقليب على الوجهين (السمكة مشرحة أيضا) ثم تدخلها فرن ساخن مسبقا لمدة جوالى ساعة تقريبا أو أكثر (اعتمادا على حجم السمكة ..

كفاية دول على ما أفتكر حاجة تانية وتحياتى

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

التشريح ده لزمته إيه ؟

يعني عشان التتبيلة توصل للداخل يا شيف ؟

الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق ..

و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة ..

فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً ..

و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً

رابط هذا التعليق
شارك

التشريح ده لزمته إيه ؟

يعني عشان التتبيلة توصل للداخل يا شيف ؟

أكيد عشان السمكة كبيرة .. وعشان كمان تنضج كويس ..

بالمناسبة ممكن تجيب السمكة وتشرحها كما قلت .. وتقطع بصلتين جوانح وتدبلهم ومعهم كم فص ثوم .. وكم عود كرافس .. وحبتين طماطم لو تحب ..

تضيف لهم الماء مع التتبيل وتغلى الماء فى صينية فرن

وتحط كم حبة كابوريا وكم حبة جمبرى ولو فيه استاكوزا يبقى تمام ومعاهم السمكة وتغليها 5 دقائق أيضا مع قلبها وتدخلها فرن حامى بنفس الطريقة السابقة

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 1 شهر...
نسيت مع الثم -كمون و2فلفل اخضر -ومع الكرفس 2حزمة بقدونس والطماطم و شرائح طماطم على الوجه و2ليمون شرائح ايضا ---وادعيلى

لأ .. مش هأعمل كده .. بس ممكن أدعيلك ههههههههههه

ده أكل غير تقليدى يا ورد وفل .. والا ما كنتش حطيته هنا

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 0
      تعتبر ميناء البصل من المناطق الأقل كثافة سكانية بالإسكندرية ذات المساحة المحدودة غير أن ذات الاسم إداريا يطل عرض المقال كاملاً
    • 0
      السلام عليكم ورحمة الله وبركاته اريد ان اعرف ما الافضل عن السفر لدبي للعمل في الشريحة ؟ انا اسمع ان هناك دو , و اتصالات؟ من الاوفر و الاحسن ؟ في الاتصال و الانترنت
    • 1
      العلم لا نهاية له اليوم لفت نظري خبر أقرب ما يكون إلى المعجزة إنهم يقومون بتصغير المعمل الطبى و الكيميائي ليصل إلى شريحة إليكترونية الموضوع نجح فعلا و و جاري بذل الجهد لزيادة إمكانياته و تخفيض تكلفته لأن المهم أن تتوافر فى الدول قليلة الإمكانيات يمكن أن نقول الكثير و دعونا نرى الخبر فى جريدة الجارديان البريطانية و هذا يعتبر أحد منجزات علم النانو تكنولوجي أحسب الخبر يمكن أن يكون مصدر لسعادة الإنسان من حيث هو إنسان
    • 3
      المقادير لشخصين 2 بصلة متوسطه 1 ملعقه دقيق 1 ملعقة سمن 2 كوب لبن او شوربه مكعب مرقة دجاج ملح وفلفل الطريقه يقطع البصل الي حلقات يوضع السمن علي النار ويضاف البصل ويقلب حتي يدبل قليلا يوضع الدقيق في وسط الاناء بعد ازاحة البصل الي الاطراف يقلب الدقيق قليلا (لا يجب ان يتغير لونه) يضاف اللبن او الشوربه ويضاف مكعب مرقة الدجاج والملح والفلفل نقوم بالتقليب ونغطي الاناء حتي تغلي شوربة البصل لمدة خمس دقائق يمكن اضافة قطع من الخبز المحمص الي طبق الشوربه عند التقديم وبالهناء والشفاء
    • 2
      القاهرة - دار الإعلام العربية "وحدهم فقط أبناء الثورة الحقيقيون، الذين نزلوا إلى الشوارع في 25 يناير/ كانون الثاني، يوم البداية، و28يناير /كانون الثاني يوم جمعة الغضب، سيفهمون لماذا استخدمتُ الخل والبصل في العنوان، وسيدركون لماذا اخترت للثورة اسماً يحمل كل هذه الروائح.. بينما الناس في البلدان الأخرى يطلقون على ثوراتهم أسماء الزهور". هكذا بدأ الكاتب المصري محمد الدسوقي رشدي، كتابه "25 يناير.. ثورة الخل والبصل"، الصادر عن دار "دَوِّنْ " في 228 صفحة من القطع المتوسط، مؤكداً أن الخل والبصل والكولا
×
×
  • أضف...