اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

لحم خروف بالزعتر الأخضر مع خضار خفيف وسلطة غير تقليدية


بندق أفندى

Recommended Posts

نادرا ما نجد الزعتر الأخضر فى السوبر ماركت .. فى مصر مش هتلاقوه خالص استخدموا بدل منه روز مارى أو اكليل الجبل ..

نتبل اللحم لمدة ساعتين بخل عنب .. ثم نجهز له خلطة عبارة عن زعتر اخضر مفروم وزيت زيتون وقليل من الصويا صوص وملح وفلفل أسود مطحون وقرفة مطحونة وكمون وهيل مطحونين وعصير ليمون .. وندخلهم الفرن .. لمدة حوالى 45 دقيقة .. نخرجهم مرة ونسقيهم من الصوص

الخضار كوسة متقطعة طوليا ومعاها فاصوليا .. مع زيت زيتون وملح وفلفل أسود .. على نار قوية لمدة 5 دقائق فقط ..

السلطة عبارة عن رجلة (بقلة) وفجل احمر وفاصوليا حمراء وزيتون أخضر ومتبلة بزيت زيتون وملح وخل وليمون ..

معاهم فلفل كأنه مخلل فورى .. متبل بخل وزيت زيتون وملح .. ويدخل الفرن لمدة 7 دقائق

وبالهنا والعافية ..

659577956.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

دى الأصل ..

435961753.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

ودى السلطة

437038119.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم ورحمة الله.....

والله طبق جميل وسهل...تسلم ايديك يا شيف بندق على اجمالى أطباقك المميزة....

النهاردة بعون الله نجربه...

بالنسبة للزعتر الاخضر ممكن تلاقوه فى السوبر ماركت الكبيرة مثل "ألفا"..و"مترو"..و"هايبر"...وأنا زارعة عندى زعتر اخضر وممكن أوفره للاعضاء بأسعار رمزية :wub:

لكن عايزة أسأل حضرتك..هل اللحم ده من الرقبة؟ ...ولا ممكن نستبدله بأجزاء أخرى من لحم الخروف؟

وتسلم ايدك مرة أخرى

وصباحك زى الفل...... :lol:

{ لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ }

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم ورحمة الله.....

والله طبق جميل وسهل...تسلم ايديك يا شيف بندق على اجمالى أطباقك المميزة....

النهاردة بعون الله نجربه...

بالنسبة للزعتر الاخضر ممكن تلاقوه فى السوبر ماركت الكبيرة مثل "ألفا"..و"مترو"..و"هايبر"...وأنا زارعة عندى زعتر اخضر وممكن أوفره للاعضاء بأسعار رمزية :wub:

لكن عايزة أسأل حضرتك..هل اللحم ده من الرقبة؟ ...ولا ممكن نستبدله بأجزاء أخرى من لحم الخروف؟

وتسلم ايدك مرة أخرى

وصباحك زى الفل...... :lol:

صباح حضرتك سعيد يا أفندم

اللحم من الرقبة فعلا عشان هو ناعم .. يمكن استبداله بأى قطعة على ان تكون ستيك .. عشان تتشرب الخلطة

اذا فى مصر يمكن كمان بتلو ويمكن ستيك بقرى من عرق الظهر .. وممكن موز بتلو تتقطع طرنشات .. كله ممكن ..

والله ما أجبرنى على لحم الخروف الا لأنه البقرى لا يؤكل هنا .. :tease:

لحم الخروف هنا أخف من مصر كتير لأنه أجدع خروف بلدى بيكون وزنه حوالى 25 كيلو .. غير مصر الخروف اللى لسة بيعبط على أمه بيكون وزنه 40 أو 50 كيلو

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

انا بسجل حضور ومتابعه واعجاب يا استاذ بندق :roseop:

والدفتر اهو معايا وتم النقش .. قصدى النقل .. لازم تثق ان وراك تلاميذ مجتهدين .. كله فى الدفتر .. التنفيذ بقى حسب الظروف :sad:

طائره ورقيه

رياح شديده

خيط قصير

الطائره ليست بين السماء ولا الأرض

..هذه انا!!

لولا

رابط هذا التعليق
شارك

انا بسجل حضور ومتابعه واعجاب يا استاذ بندق :roseop:

والدفتر اهو معايا وتم النقش .. قصدى النقل .. لازم تثق ان وراك تلاميذ مجتهدين .. كله فى الدفتر .. التنفيذ بقى حسب الظروف :sad:

مش مهم التسجيل حضرتك ..

المهم تكوين الفكر حول الموضوع .. بعدين هتلاقى نفسك بتبتكرى آلاف الأكلات من نفس العيلة بدون جهد ..

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

انا بسجل حضور ومتابعه واعجاب يا استاذ بندق :roseop:

والدفتر اهو معايا وتم النقش .. قصدى النقل .. لازم تثق ان وراك تلاميذ مجتهدين .. كله فى الدفتر .. التنفيذ بقى حسب الظروف :sad:

مش مهم التسجيل حضرتك ..

المهم تكوين الفكر حول الموضوع .. بعدين هتلاقى نفسك بتبتكرى آلاف الأكلات من نفس العيلة بدون جهد ..

من الناحيه اطمن .. انا اصلا بحب اتعامل مع الطبيخ بمزاج عالى .

على فكره انا كنت مدمنه قناه فتافيت بتاعه الطبيخ ... هايله جدا .

وزمان وانا فى ثانوى كان فى برنامج طبيخ بيجى فيه واحد صينى بيقطع الأكل بسرعه رهيبه :sad:

اكيد كان اسمه جونج جانج يونج :)

دا بقى اتعلمت منه الأكل الصينى وبعمله فى المناسبات والتجمعات السعيده جدا بس وللحبايب اونلى :)

كمل يا بندق افندى مشوارك واحنا وراك .. بكره نرفع راسك ونقول .. ونقول .. لقد تعلمت هذه الأكله من بندق :)

طائره ورقيه

رياح شديده

خيط قصير

الطائره ليست بين السماء ولا الأرض

..هذه انا!!

لولا

رابط هذا التعليق
شارك

انا بسجل حضور ومتابعه واعجاب يا استاذ بندق :roseop:

والدفتر اهو معايا وتم النقش .. قصدى النقل .. لازم تثق ان وراك تلاميذ مجتهدين .. كله فى الدفتر .. التنفيذ بقى حسب الظروف :sad:

مش مهم التسجيل حضرتك ..

المهم تكوين الفكر حول الموضوع .. بعدين هتلاقى نفسك بتبتكرى آلاف الأكلات من نفس العيلة بدون جهد ..

من الناحيه اطمن .. انا اصلا بحب اتعامل مع الطبيخ بمزاج عالى .

على فكره انا كنت مدمنه قناه فتافيت بتاعه الطبيخ ... هايله جدا .

وزمان وانا فى ثانوى كان فى برنامج طبيخ بيجى فيه واحد صينى بيقطع الأكل بسرعه رهيبه :sad:

اكيد كان اسمه جونج جانج يونج :)

دا بقى اتعلمت منه الأكل الصينى وبعمله فى المناسبات والتجمعات السعيده جدا بس وللحبايب اونلى :)

كمل يا بندق افندى مشوارك واحنا وراك .. بكره نرفع راسك ونقول .. ونقول .. لقد تعلمت هذه الأكله من بندق :)

كان بييجى على الايه أر تى .. بس هو كان اسمه كده؟

أفكر كان اسمه ولا اسم البرنامج يان كان كوك .. بس أسرع كاجة كان بيعملها عجينة الاسباجيتى لما يحولها لمكرونة بسرعة رهيبة زى انقسام الخلية

بيعجبنى الراجل العجوز الايطالى وريك ستاين وجورجيو لوكاتيلى فى فتافيت

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم ورحمة الله....

من منطلق " رد الفضل لأصحابه".......أعلن من منبرى هذا أن هذه الوصفة فوق الرائعة...

جربوها ومش حتندموا فعلا...تسلم ايدك بجد يا بندق أفندى...

بس أنا عملت شوية تغيرات طفيفة كده ....يعنى أضفت الى اللحم "دبس الرمان"....وأضفت "الصويا صوص" للخضار..

بس مايخالف متهيألى....

الحقيقة فعلا شهية جدا.....ربنا يبارك فيك يا استاذ بندق أفندى..... :sad:

لولا الجميلة.....

ايوه أنا فاكرة البرنامج ده بس تقريبا انا كنت لسه فى كى جى... :roseop:

و كان الرجل اسمه يينج بونج هونج كونج...متهيألى كده... :)

وزمان وانا فى ثانوى كان فى برنامج طبيخ بيجى فيه واحد صينى بيقطع الأكل بسرعه رهيبه :)

اكيد كان اسمه جونج جانج يونج

:)

{ لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ }

رابط هذا التعليق
شارك

ايوه أنا فاكرة البرنامج ده بس تقريبا انا كنت لسه فى كى جى... :roseop:

و كان الرجل اسمه يينج بونج هونج كونج...متهيألى كده... mfb:

وزمان وانا فى ثانوى كان فى برنامج طبيخ بيجى فيه واحد صينى بيقطع الأكل بسرعه رهيبه mfb:

اكيد كان اسمه جونج جانج يونج

:roseop:

والله بتحرجينى خالص يا فلانه هانم .. هو انا يادوب كنت فى ثانوى على ما يبدو .. وكنت بتفرج على البرنامج عشان معجبه بطريقه تقطيع الخضار smk:

اسم الراجل بقى شكله زى ما قلتى جونج جانج يونج ميستوبيشي تويوتا :P

بس انا مش فاكره هو كان بيجى على الإيه آر تى ولا دبى ؟ تلاقيه اكيد بردو كان على كذا قناه وبيتعاد وقعد بردو فتره مش فاكره سنتين ولا ايه

كان فعلا برنامج لذيذ وناجح .

وخدى الورده دى قبل ما اروح انام :roseop:

طائره ورقيه

رياح شديده

خيط قصير

الطائره ليست بين السماء ولا الأرض

..هذه انا!!

لولا

رابط هذا التعليق
شارك

والله بتحرجينى خالص يا فلانه هانم .. هو انا يادوب كنت فى ثانوى على ما يبدو .. وكنت بتفرج على البرنامج عشان معجبه بطريقه تقطيع الخضار :lol:

اسم الراجل بقى شكله زى ما قلتى جونج جانج يونج ميستوبيشي تويوتا :blink:

بس انا مش فاكره هو كان بيجى على الإيه آر تى ولا دبى ؟ تلاقيه اكيد بردو كان على كذا قناه وبيتعاد وقعد بردو فتره مش فاكره سنتين ولا ايه

كان فعلا برنامج لذيذ وناجح .

وخدى الورده دى قبل ما اروح انام :sad:

السلام عليكم ورحمة الله.....

"جونج جانج يونج ميستوبيشى تويوتا"؟؟؟؟!!!!

الله...!!

ده على كده بقى يبقى يابانى مش صينى :roseop:

صباحك زى الورد .....

{ لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ }

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
×
×
  • أضف...