اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

اكلات في الميكرويف ..... برجاء الافادة


somayasaleh

Recommended Posts

السادة الافاضل جهابذة المطبخ العصري

بعد السلام والتحية

ياتري الاقي عند اي من حضراتكم وصفات اكلات تطهي في الميكروييف

ياريت كمان لو فيه اي موقع متخص باكلات في الميكروويف

والف شكر مقدما :roseop: :roseop: :roseop:

لا تجبر الانسان و لا تخـــــــــيره ........ يكفيه ما فيه من عقل بيحيــــــره

اللي النهارده بيطلبه و يشتهــــيه ........ هو اللي بكره ح يشتهي يغيـــــره

معلومات تهم المسافر حديثا

http://www.egyptiantalks.org/invb/?showtopic=76997&st=30

رابط هذا التعليق
شارك

في انتظار الرد معك

b7t25069.jpeg

The King Of Chefs And Chef Of Kings

رابط هذا التعليق
شارك

في انتظار الرد معك

استاذ مصطفي...... انا كنت فاكرة ان حضرتك اول واحد ح تدلنا؟؟؟

بس معلش خلينا منتظريين :roseop:

لا تجبر الانسان و لا تخـــــــــيره ........ يكفيه ما فيه من عقل بيحيــــــره

اللي النهارده بيطلبه و يشتهــــيه ........ هو اللي بكره ح يشتهي يغيـــــره

معلومات تهم المسافر حديثا

http://www.egyptiantalks.org/invb/?showtopic=76997&st=30

رابط هذا التعليق
شارك

انتظر معكم مدي صحه انضاج او اعاده تسخين الطعام فيه؟؟؟؟؟

املأ عينيك من وجوه الأحباء والأهل والأصدقاء فقد يغيبون عنك بعد حين ولا تؤجل إفصاحك لهم عن مشاعرك الطيبة تجاههم إلى الغد فقد لا يكونون على مسرح الحياة حين يجيء ذلك الغد

رابط هذا التعليق
شارك

في انتظار الرد معك

استاذ مصطفي...... انا كنت فاكرة ان حضرتك اول واحد ح تدلنا؟؟؟

بس معلش خلينا منتظريين :rolleyes:

للأسف المعلومات اللي عندي مش متأكد منها .......... آسف اني خيبت ظنك

b7t25069.jpeg

The King Of Chefs And Chef Of Kings

رابط هذا التعليق
شارك

انتظر معكم مدي صحه انضاج او اعاده تسخين الطعام فيه؟؟؟؟؟

بس المعلومة اللي متأكد منها أنه مثلما يقوم بتسخين الطعام فهو يقوم بانضاج بعض أنواع الطعام مثل البيض أو اللحوم الرستو مثلا لأن هذه الأطعمه كل ما تحتاج اليه هو الحرارة .

b7t25069.jpeg

The King Of Chefs And Chef Of Kings

رابط هذا التعليق
شارك

في انتظار الرد معك

استاذ مصطفي...... انا كنت فاكرة ان حضرتك اول واحد ح تدلنا؟؟؟

بس معلش خلينا منتظريين :rolleyes:

للأسف المعلومات اللي عندي مش متأكد منها .......... آسف اني خيبت ظنك

بالعكس اخي الفاضل ....

شكرا لسرعة ردك ومتابعتك....وذوق حضرتك :blush2: :blink: :roseop:

لا تجبر الانسان و لا تخـــــــــيره ........ يكفيه ما فيه من عقل بيحيــــــره

اللي النهارده بيطلبه و يشتهــــيه ........ هو اللي بكره ح يشتهي يغيـــــره

معلومات تهم المسافر حديثا

http://www.egyptiantalks.org/invb/?showtopic=76997&st=30

رابط هذا التعليق
شارك

العفو يا فندم ده من ذوق حضرتك

و قريب ان شاء الله أجيب طلبك بس أرجو اعطائي مهله للتأكد من المعلومات

b7t25069.jpeg

The King Of Chefs And Chef Of Kings

رابط هذا التعليق
شارك

Crispy Chiken

BIGcrispychicken__red.jpg

المكونات

1 و نصف كيلو جرام دجاج مقطع 8

للتغطية:

فنجان كورن فليكس مطحون + جبن باراميزان أو رومي + ملعقة مستردة بودر + ملعقة بابريكا + ملح و فلفل + نصف ملعقة زعتر "اختياري"

نصف فنجان زبد أو مارجرين + 2 بيضة مربوبة

الخطوات

1- تخلط جميع المكونات الجافة

2- تذاب الزبد أو المارجرين على نار هادئة ثم تخلط مع البيض

3- توضع قطع الدجاج في خليط البيض و الزبد

4- ثم توضع في خليط المكونات الجافة و تغطى جيدا ثم نهز لازالة الزائد

5- ترص قطع الدجاج في طبق خاص بالميكروويف و العظام لأسفل و نراعي أن يكون الجزء العلوي من قطع الدجاج خارج حافة الطبق

6- نقوم بتسويتها من 12:9 دقيقة مع مراعاة تقليب القطع اذا استدعت الحاجة .

بالهنا و الشفا

b7t25069.jpeg

The King Of Chefs And Chef Of Kings

رابط هذا التعليق
شارك

اشكرك علي اجابتك :rolleyes: .......ولكن ما اقصده عما اذا كان انضاج الطعام فيه صحي ام لا؟؟؟لاني اسمع الكثير بهذا الشأن؟معلش هتعب حضرتك ........تحياتي :blush2:

املأ عينيك من وجوه الأحباء والأهل والأصدقاء فقد يغيبون عنك بعد حين ولا تؤجل إفصاحك لهم عن مشاعرك الطيبة تجاههم إلى الغد فقد لا يكونون على مسرح الحياة حين يجيء ذلك الغد

رابط هذا التعليق
شارك

اشكرك علي اجابتك :rolleyes: .......ولكن ما اقصده عما اذا كان انضاج الطعام فيه صحي ام لا؟؟؟لاني اسمع الكثير بهذا الشأن؟معلش هتعب حضرتك ........تحياتي :blush2:

و لا تعب و لا حاجة

هي هايكون ليها ضرر لو تم طهي الأطعمة أو تفكيكها بطريقة خاطئة كما هو الحال مع جميع الأغذية

و يوجد مع كل جهاز من الأجهزة المستخدمة في المطبخ كتيب يوضح طريقة التشغيل و خاصة أجهزة الميكروويف

فمثلا يجب ترتيب أصناف الطعام بشكل متساوي في الطبق الخاص بالطهي و اضافة القليل من السائل في حالة الحاجة له

يجب تغطية الوعاء بغطاء به ثقوب أو تغليفه ببلاستيك و عمل بعض الثقوب به لجعل البخار يخرج , فالرطوبة الناتجة تساعد في تدمير البكتيريا الضارة وتعمل على جعل عملية التسخين متساوية في الغذاء المراد تسخينه

يجب استخدام المواد المصنعة خصيصا لاستخدامات الميكروويف مثل الزجاج و الأوعية المصنعة من السيراميك وجميع المواد البلاستيكية المصنعة خصيصا للاستخدام في الميكروويف............. و هكذا و كلها تعليمات موجوده مع الجهاز

b7t25069.jpeg

The King Of Chefs And Chef Of Kings

رابط هذا التعليق
شارك

Crispy Chiken

BIGcrispychicken__red.jpg

المكونات

1 و نصف كيلو جرام دجاج مقطع 8

للتغطية:

فنجان كورن فليكس مطحون + جبن باراميزان أو رومي + ملعقة مستردة بودر + ملعقة بابريكا + ملح و فلفل + نصف ملعقة زعتر "اختياري"

نصف فنجان زبد أو مارجرين + 2 بيضة مربوبة

الخطوات

1- تخلط جميع المكونات الجافة

2- تذاب الزبد أو المارجرين على نار هادئة ثم تخلط مع البيض

3- توضع قطع الدجاج في خليط البيض و الزبد

4- ثم توضع في خليط المكونات الجافة و تغطى جيدا ثم نهز لازالة الزائد

5- ترص قطع الدجاج في طبق خاص بالميكروويف و العظام لأسفل و نراعي أن يكون الجزء العلوي من قطع الدجاج خارج حافة الطبق

6- نقوم بتسويتها من 12:9 دقيقة مع مراعاة تقليب القطع اذا استدعت الحاجة .

بالهنا و الشفا

شكرا جزيلا استاذنا الفاضل

جاري التطبيق..... في انتظار النتيجة mfb:

جزاك الله كل خير :happy:

لا تجبر الانسان و لا تخـــــــــيره ........ يكفيه ما فيه من عقل بيحيــــــره

اللي النهارده بيطلبه و يشتهــــيه ........ هو اللي بكره ح يشتهي يغيـــــره

معلومات تهم المسافر حديثا

http://www.egyptiantalks.org/invb/?showtopic=76997&st=30

رابط هذا التعليق
شارك

في انتظار النتيجة :happy:

b7t25069.jpeg

The King Of Chefs And Chef Of Kings

رابط هذا التعليق
شارك

انا عملت الذرة في الميكرويف........ طلع رائع

اشتري العبوة الجاهزة من هيبر وان او كرفوور

واضع الذرة في طبق خاص بالميكرويف له فتحات صغيرة للبخار

واضع ثلاث ملاعق ماء ..... و4 دقائق وناكل احلي ذرة ..... ممكن بعد لما يطلع نضع عليه ملعقة زبدة ورشة ملح

اكله خفيفة وسهله وصحيه وسريعة :roseop:

لا تجبر الانسان و لا تخـــــــــيره ........ يكفيه ما فيه من عقل بيحيــــــره

اللي النهارده بيطلبه و يشتهــــيه ........ هو اللي بكره ح يشتهي يغيـــــره

معلومات تهم المسافر حديثا

http://www.egyptiantalks.org/invb/?showtopic=76997&st=30

رابط هذا التعليق
شارك

بصراحة انا عمري ما طبخت طبيخ كامل في الميكرويف ... يعنس تسخين بس او ساعات رز .. و عمري ما حسيت انة بديل للبتوجاز ...

عموما ادي مواقع بالانجليزي لوصفات

http://www.cooks.com/rec/search?q=microwave

http://www.microwavecooking.com/Microwave_...ing_Recipes.htm

http://allrecipes.com/Recipes/Everyday-Coo...owave/Main.aspx

الطريق المثلى لتحقيق الاحلام هي الاستيقاظ

بول والري

رابط هذا التعليق
شارك

بصراحة انا عمري ما طبخت طبيخ كامل في الميكرويف ... يعنس تسخين بس او ساعات رز .. و عمري ما حسيت انة بديل للبتوجاز ...

عموما ادي مواقع بالانجليزي لوصفات

http://www.cooks.com/rec/search?q=microwave

http://www.microwavecooking.com/Microwave_...ing_Recipes.htm

http://allrecipes.com/Recipes/Everyday-Coo...owave/Main.aspx

شكرا لحضرتك على المواقع

هو مش بديل للبوتاجاز بس هو ممكن يكون بديل للأفران يعني مثلا تسوية اللحوم و الدواجن روستو مثلا...............

و شكرا مرة تانية

b7t25069.jpeg

The King Of Chefs And Chef Of Kings

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم ورحمة الله....

موضوع ذو صلة عن الميكرويف به مداخلة للزميل الفاضل وايت هارت ..مفيدة جدا الحقيقة شأن مداخلاته كلها...

http://www.egyptiantalks.org/invb/index.ph...amp;hl=?????????

وأنا انتظر معكم النتائج الناجمة عن الطهو بالميكرويف...لانى استخدمه فى التسخين فقط ايضا .. بأوامر من وزير الصحة عندنا...:roseop:

{ لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ }

رابط هذا التعليق
شارك

أنا أيضا أستخدم الميكروويف فى التسخين فقط و هو رائع جدا فى تسخين الأرز و المكرونة و تلك الأشياء التى لا تحتوى على سوائل.

و لكن فى حاجتين باعملهم فيه و بيكونوا روعة .

بطاطس مشوية

بطاطس ترانشات عرض 1سم,

ملح ,زعتر,

زيت زيتون.

الطريقة:

ترص البطاطس فى طبق بايركس أو بورسلين غير عميق,

ونرش عليها الزيت والملح والزعتر ,

تغطى( بالبلاستيك فيلم),

توضع فى الميكروويف من10 الى 15 دقيقة حسب الكمية ,

وبس خلاص.

بتبقى رائعة لوحدها او كطبق جانبى و سريعة جدا و الاولاد بيحبوها جدا و قللنا جدا من البطاطس المقلية و مخاطرها .

الحاجة التانية ما تستغربوش منها بس جربوها,

وهى ساندوتش الجبنة الرومى !!!!!!

اعملوا ساندوتش جبنة رومى عادى خالص ,

وحطوا الساندوتش فى كيس بلاستيك أو فى البلاستيك فيلم ,

وحطوا الساندوتش فى الميكروويف 30 ثانية فقط.

حتطلع الرومى سايحة وبتشد زى الموتزاريلا وطعمها بيعجب الاولاد جدا.

وبالهنا والشفا

ربنا آتنا في الدنيا حسنة .. و في الآخرة حسنة .. و قنا عذاب النار

.. يا رب ..

احفظ مصر و المصريين

رابط هذا التعليق
شارك

أنا أيضا أستخدم الميكروويف فى التسخين فقط و هو رائع جدا فى تسخين الأرز و المكرونة و تلك الأشياء التى لا تحتوى على سوائل.

و لكن فى حاجتين باعملهم فيه و بيكونوا روعة .

بطاطس مشوية

بطاطس ترانشات عرض 1سم,

ملح ,زعتر,

زيت زيتون.

الطريقة:

ترص البطاطس فى طبق بايركس أو بورسلين غير عميق,

ونرش عليها الزيت والملح والزعتر ,

تغطى( بالبلاستيك فيلم),

توضع فى الميكروويف من10 الى 15 دقيقة حسب الكمية ,

وبس خلاص.

بتبقى رائعة لوحدها او كطبق جانبى و سريعة جدا و الاولاد بيحبوها جدا و قللنا جدا من البطاطس المقلية و مخاطرها .

الحاجة التانية ما تستغربوش منها بس جربوها,

وهى ساندوتش الجبنة الرومى !!!!!!

اعملوا ساندوتش جبنة رومى عادى خالص ,

وحطوا الساندوتش فى كيس بلاستيك أو فى البلاستيك فيلم ,

وحطوا الساندوتش فى الميكروويف 30 ثانية فقط.

حتطلع الرومى سايحة وبتشد زى الموتزاريلا وطعمها بيعجب الاولاد جدا.

وبالهنا والشفا

تسلم ايديك اخت لونا علي الوصفات الرائعة

وخاصة البطاطس انا ح اجربها واقولك وطبعا ح ادعيلك.... :rolleyes:

لو عندك اي وصفة اخري ياريت لا تبخلي بها عنا ... وشكرا :wub:

لا تجبر الانسان و لا تخـــــــــيره ........ يكفيه ما فيه من عقل بيحيــــــره

اللي النهارده بيطلبه و يشتهــــيه ........ هو اللي بكره ح يشتهي يغيـــــره

معلومات تهم المسافر حديثا

http://www.egyptiantalks.org/invb/?showtopic=76997&st=30

رابط هذا التعليق
شارك

الميكرويف غير صحي ولذلك يا ريت لو نستخدمه للضروره فقط كتسخين الطعام ولكن بشرط الا تزيد مدة الستخين

مدة طويله ويا ريت لو نحاول

نتجنبه نهائي ونخليه بس وقت ما نتزنق لانه بصراحة اضراره موش كويسه انا قرات كتير عن الاثار الجانية والامراض

اللى ممكن يسببها وحاليا بحاول اسأل واتفحص

عن نوع الاشعة المستخدمة وتأثيرها علينا وتفاعلها مع الاوانى المستخدمة اثناء الطهى او التسخين

انا عرفه ان مداخلتى غير مناسبة لمحتوى الموضوع ولكنى حسيت ان من واجبي ان ابدي النصحية

الطهى فى الميكرويف بيفقد الطعام القيمة الغذائية

وممكن يؤدى للاصابة بالسرطان يعنى من العوامل المساعدة

لان التسخين بيتم بتحطيم جزيئات الطعام ويغير من طبيعتها

وان شاء الله اول ما اجمع كل المعلومات عن اضرار الميكرويف وتاثير اشعته علينا هابقي اجيبها

سورى سومية لو مشاركتى خارج طلبك بس اعمل ايه الضمير بقي لما بيحكم .......... :wub: :rolleyes:

تم تعديل بواسطة Badria Mekkawy

A liberal is a man or a woman or a child who looks forward to a better day, a more tranquil night,and a bright, infinite future

.

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 12
      السلام عليكم ورحمه الله وبركاته برجاء الإفادة عقد عمل في سلطنة عمان الوظيفه:محاسب السكن والمواصلات وكارت الاقامه تتحمله الشركه بصراحه نسيت اسال عن الاجازات السنويه.. المرتب 200 ريال عمانى عايز رأى حد يكون مقيم او اشتغل قبل كده فى سلطنه عمان فى العقد ده وفى سلطنه عمان بصورة عامة وان شاء الله هبقى اذكر الاجازات لما استفسر من المكتب وشكرا
    • Guest waheed
      0
      ما رائيكم في مدارس ركائز التعليم بالدوادمي ارجو الافادة بخبراتكم 
    • 2
      السلام عليكم انا مصرية وجالى عقد عمل فى الكويت عقد دائم بمرتب اساسي 250 دينار والكوميشن بيتحسب حسب المبيعات عايزة اعرف من اخواتى هنا هل ال250 دينار دول حاليا اقدر اعيش بيهم هناك واوفر منهم ف نفس الوقت علما ان السكن والتأشيرة وتذكرة الطيران والمواصلات الخاصة بالعمل علي الشركة نفسها وانا اول مرة ف حياتى اسافر برة مصر اصلا بس للضرورة هسافر فهل ممكن اجابة الله يبارك فيكم المكان الخاص بالسكن ف  حولي 
    • 0
      انا يا جماعة جايلى عقد فى السعودية تاشيرة محاسب والباسبور مكتوب فيه بكالوريوس تجارة شعبة محاسبة هل يبقا فيها مشكلة  ارجو الافادة
    • 0
      الاخوة الكرام / جالى تأشيرة بمهنة مسؤل عقود ..........والمهنة فى الجواز محامى    .... عرفت ناس سافروا على نفس الوضوع بدون تغيير الباسبور  لان المهنتين متقاربتين فى المعنى المهنى  ولكن دا من فترة  فهل سيلزم حاليا  تغيير المهنة فى الجواز   لانهاء الاجراءآت فى القنصلية السعودية ؟؟؟!!!!
×
×
  • أضف...