اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

كل الفسيخ براحتك و لا تتضايق من ريحتك


زهرة الجبل

Recommended Posts

بما إني إكتشفت إن المنتدى مليان ماشاء الله ناس بتحب الفسيخ

و هنعمل قريب رابطة عشاق الفسيخ

و جداول لتوزيع الفسيخ على الأعضاء كل حسب دوره

و اللي ياكل الفسيخ لوحده يزور وكلام كده

فالنهرضه جايبالكم وصفه سحريه تتغلبوا بيها على مشكلة الرائحه المعروفه

ودي طريقه مجربه ومضمونه و ستذهلكم النتائج

قبل الأكل

ليمونتين تلاته

lemon.jpg

و ابشر قشرهم بالسكينه .. كحت القشره بحد السكينه

و إستخدم الزيوت التي تخرج من ( الكحت ) و كأنها كريم مثلاً وزعه على ايديك و غطي اليدين بيه تماماً

ودا ريحته جميله جدا و العبره مش بالرائحه فقط لكن العبره بإن زيوت القشره بتعمل كعازل بين الأكل وبين اليد

و بعدين إبدء الأكل و بالهنا والشفا

بعد الأكل بقى

اغسل إيدك بالماء فقط بدون صابون

hands.gif

ثم قم بعمل عجينه عباره عن كميه مناسبه( مقدار ملعقه كبيره مثلاً ) من معجون الأسنان و ملعقتين بن ( بن من بتاع القهوه )

200px-Toothpaste.jpg+ post-27230-1171922341.jpg

والله ما بهرج ده كلام بجد والله

لكن طبعاً البن اللي أنا أقصده بن مطحون مش زي اللي فوق ده

لخبطهم هيبقوا شبه عجينه

العجينه دي إعملها في ايدك و افركها في ايدك كويس كم فركه كده لمدة دقيقه او دقيقتين مثلاً

و أغسل ايدك بالماء ثم الماء والصابون

و اللي يتحمل يستخدم جذء بسيط منها ( قبل إستخدامه لليد طبعاً ) كمضمضه كمان يبقى ممتاز

و أتحدااااكم اللي يجربها يشم لريحة الفسيخ بعدها أثر

و إبقوا إدعولي

و ماتنسوش .... إللي ياكل الفسيخ لوحده إيه؟..... صح .. يزور

سلام\

تم تعديل بواسطة زهرة الجبل

n4hr_13490737523.jpg

رابط هذا التعليق
شارك

الحمد لله عرفنا طريقة التنظيف

بس هو فين الفسيخ :roseop:

تم تعديل بواسطة قرنفل

قُل لَّوْ كَانَ الْبَحْرُ مِدَادًا لِّكَلِمَاتِ رَبِّي لَنَفِدَ الْبَحْرُ قَبْلَ أَن تَنفَدَ كَلِمَاتُ رَبِّي وَلَوْ جِئْنَا بِمِثْلِهِ مَدَدًا

رابط هذا التعليق
شارك

آه والله يا قرنفل ياختي

هو فين الفسيخ :roseop:

أنا زهقت ادور على حد نعرفه جاي من مصر مش لاقيه

بس تعرفي ؟ هي كبرت في دماغي خلاص

و هروح انهرضه بالليل اشتري اتنين كيلو بوري و أعملهم فسيخ

وعليا و على أعدائي بقى

n4hr_13490737523.jpg

رابط هذا التعليق
شارك

فيه محل في أبو ظبي بييع فسيخ مصري رهيييييييييييييييييب

هاحاول أقنع أبو البكرية نروح نعزي قريبه اللي هناك علشان عيب يعني كده اتأخرنا عليهم و بالمرة نعدي نجيب فسيخ

ونغسل إيدينا بأه و نعيش :roseop:

تم تعديل بواسطة قرنفل

قُل لَّوْ كَانَ الْبَحْرُ مِدَادًا لِّكَلِمَاتِ رَبِّي لَنَفِدَ الْبَحْرُ قَبْلَ أَن تَنفَدَ كَلِمَاتُ رَبِّي وَلَوْ جِئْنَا بِمِثْلِهِ مَدَدًا

رابط هذا التعليق
شارك

آآآآآآآه :roseop:

إحنا فينا من كده؟

طيب خليها في سرك و ما تقوليش

طيب قوليلي يا قرنفله ياختي ... هي مواصلة ابو ظبي بيركبولها منين في الكويت؟ :roseop:

عموماً بالهنا والشفا مقدماً

وتحياتي...للفسيخ طبعاً :unsure:

n4hr_13490737523.jpg

رابط هذا التعليق
شارك

الاخت زهرة الجبل :wub: ..............شكرا جدا علي علي الطريقه :sad: ......غريبه شويه بس والله مفيده وتستحق تتجرب .........اصل الريحه بجد مش ممكن wst:: .............علي فكرة عمايل الفسيخ بجد سهله وموجودة ع المنتدي ومتجربه ..............ان شاء الله تعجبك وتجربيها :wub: بالهناوالشفا مقدما

املأ عينيك من وجوه الأحباء والأهل والأصدقاء فقد يغيبون عنك بعد حين ولا تؤجل إفصاحك لهم عن مشاعرك الطيبة تجاههم إلى الغد فقد لا يكونون على مسرح الحياة حين يجيء ذلك الغد

رابط هذا التعليق
شارك

الأخت الغاليه جلاكسي

إن شاء الله لما تجربي الطريقه هتعجبك

و على فكره انا عملت الفسيخ في البيت قبل كده مرتين و كان معقول جداً بالنسبه لمبتدأه wst::

لكن أكيد مش هيبقى زي اللي بيتشرى من مصر (( إدي العيش لخبازه ))

بعمله لما أكون مش عارفه حد جاي من مصر علشان اقول للأهل هناك يبعتولي معاه :sad:

و الطريقه اللي هنا عالمنتدى مظبوطه و هي نفس طريقتي

بس الفرق إني بستعمل ملح خشن مش ملح الطعام العادي

بيبقى خشن جداَ و فيه قطع كبيره في حجم خرزة السبحه مثلاً

n4hr_13490737523.jpg

رابط هذا التعليق
شارك

انضم إلى المناقشة

You are posting as a guest. إذا كان لديك حساب, سجل دخولك الآن لتقوم بالمشاركة من خلال حسابك.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

زائر
أضف رد على هذا الموضوع...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   تمت استعادة المحتوى السابق الخاص بك.   مسح المحرر

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 0
      مكانك موجود رضعى براحتك مبادرة أطلقتها الدكتورة هناء أبوالقاسم استشارى أمراض النساء والتوليد للمناداة بعرض المقال كاملاً
    • 67
      طق في دماغي اكل فسيخ .وانا هنا في الرياض . وبصراحه ماكنتش اعرف انهم بيبعتوا يجيبوه من مصر . ولما ساْلت عليه لو كان بيتباع هنا ؟....ناس كتيرررررررر قالوا لي ان اللي هنا رغم انه جاي من مصر بس مش بيكون حلو :rolleyes: فاْخذت افكر وافكر . (همه بيقولوا كده) وهمه مين ؟.....ماعرفش wst:: المهم........... قلت لنفسي ...تعملي ايه يا روشه ....تعملي ايه يا روشه .....هاتجيبي فسيخ منين يا روشه ؟ وتضمني منين انه يبقى حلو ونضيف .....( برضو يا روشه ) مهو انا اللي عاوزه اْكل فسيخ. وبصراحه باتكس
    • Guest أبو العريف
      0
      http://www.bbc.com/travel/story/20170323-the-deadly-dish-people-love-to-eat Every year, the Egyptian Ministry of Health issues a warning: stay away from feseekh, the country’s traditionally salty – and smelly – fermented mullet fish that dates back thousands of years. If not prepared properly, the Ministry has cautioned, the spoiled fish can lead to botulism poisoning and, in rare cases, death. At Shaheen for Salted Fish and Caviar, Cairo’s famed fish shop specialising in the putrid de
    • 25
      السلام عليكم و رحمة الله و بركاته أيها المحاورون و المحاورات .. و بالأخص المغتربين منكم و المغتربات .. و اللي بيستنوا أي فرصه حد جاي من مصر و يطلبوا منه الفسيخ بالذات .. إسمعوا و إعوا .. فإن ما فات قد فات .. و زمن الفسيخ هو الزمن الآت القصه و ما فيها يا جماعه انه بمناسبة إقتراب شم النسيم و كل عام و الجميع بخير .. قررت أشارككم بطريقتي لعمل الفسيخ علشان الكل يشم النسيم براحته الطريقه مجربه أكثر من مره و الحمد لله... و النتيجه أكثر من رائعه و آخرها إنهرضه إتغدينا فسيخ فوق الو
    • 16
      رصد | مصر| تهيب وزارة الصحة بالمواطنين الامتناع نهائيا عن تناول الفسيخ، نظرا لما يمثله من خطر داهم على صحتهم، حيث إن طريقة تحضيره غالبا ما تكون غير آمنة من الناحية الصحية لقلة استخدام الملح بالفسيخ، بالإضافة إلى استخدام الأسماك الطافية على سطح الماء، والتي نفقت وتعرضت لأشعة الشمس، وبدأت تنتفخ وتتحلل وانبعثت منها رائحة كريهة، ثم يضاف إليها بعد ذلك قليل من الملح، ويتم بيعها على أنها فسيخا بعد 3 أو 4 أيام#RNN
×
×
  • أضف...