اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

بهارات و"حركات"


Sherief AbdelWahab

Recommended Posts

أخصص هذا الركن لـ"الحركات" .. أعني الحيل البسيطة والأفكار النيرة التي تسهم في جعل الأكل أجمل شكلاً وموضوعاً ومذاقاً..مممم..

في انتظار أفكاركم..

خلص الكلام

Sherief El Ghandour<br /><br />a furious Egyptian

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 2 أسابيع...
أخصص هذا الركن لـ"الحركات" .. أعني الحيل البسيطة والأفكار النيرة التي تسهم في جعل الأكل أجمل شكلاً وموضوعاً ومذاقاً..مممم..

في انتظار أفكاركم..

خلص الكلام

لو حلة أرز شاطت منك هاتعمل ايه؟؟

هاتعمل كده :sad:

أو تعمل كده :wub:

أو تعمل كده :wub:

أو تعمل كده wst::

أو تروح تجيب حلة فاضيه بسرعة و تحط فيها عيش مفتوح نصفين و تقلب الأرز فيها بسرعة و تحط على الأرز عيش مفتوح من فوق كمان

b7t25069.jpeg

The King Of Chefs And Chef Of Kings

رابط هذا التعليق
شارك

هأكمل لك الموضوع بس أسيب العريش و أوصل مشوار لحد اسكندريه و لما أرجع ان شاء الله نكمل

b7t25069.jpeg

The King Of Chefs And Chef Of Kings

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

موضوع جميل ..

تشكرون عليه ..

• • •

إذا بقيت كمية من الخبز

تقطع مكعبات

وتحفظ في الفريزر

وعند الحاجة تقلى أو تحمص

لتضاف إلى السلطات

مع التحية

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 4 أسابيع...

لو بتحمر بصله "سوتيه" و انحرقت منك

اوعى ترميها

اركن البصل المحروق على جنب شويه و ركز معايا

جمع المكونات دي جنبك ( جزر مبشور - طماطم مقطعة أي شكل - طماطم بوريه - حبهان - ورق لورو - كبش قرنفل - مكعب مرقة دجاج )

ملح وفلفل - بيون فراخ (مرق) أو بيون سمك

نجيب حلة فاضية أو طاسة و نضع بها قليل من الزيت ثم الحبهان و ورق اللورو و القرنفل و نترك الزيت ليسخن ثم نضيف الجزر المبشور يسوى سوتيه ثم ثم تضاف الطماطم و تلف قليلا على النار مع الجزر ثم يضاف لهم البصل المحروق ثم الطماطم البوريه و تتبل بالملح و الفلفل ثم تطفى بالبيون "فراخ أو سمك" و نضع مكعب المرقة "يمكن الاستغناء عنه" و تترك على النار لتمام النضج

عند تمام النضج تترك لتبرد ثم يضرب الخليط في الكبة و مبروك عليك صلصة السمك

(تستخدم لعمل أرز السمك "البني") تضاف للأرز الأبيض

يراعى استخدام مقدار قليل منها "طعمها مر"

------------------------------------------------------------------------------

عند عمل صلصة البشاميل يجب أن يكون السائل بارد أو الرو "خليط الزبد و الدقيق" بارد"

b7t25069.jpeg

The King Of Chefs And Chef Of Kings

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
×
×
  • أضف...