اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

رموش الست


مصطفى عبد الوهاب

Recommended Posts

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

رموش الست

المكونات

نصف كيس بيكنج بودر

ورقة فانليا

125 جرام زبدة

عدد 2 بيضه حجم متوسط (من 50 الى 55 جرام )

25 جرام جوز هند ناعم

25 جرام سميد بسبوسة

40 جرام سكر بودرة

250 جرام دقيق ضعيف الجلوتين

الخطوات

1- يمزج الزبد مع البيكنج بودر مع الفانليا مع جوز الهند و السكر البودرة جيدا ثم يخلط معهم الدقيق و يعجن حتى تمام تجانس العجينة

2- يضاف البيض للخليط السابق و يخلط الجميع حتى تتجانس العجينة

3- يتم تشكيل قطع رموش الست و ذلك بتكويرها بين راحتي اليد ثم يتم عمل استطالة لها للحصول على قطعة مسلوبة الطرفين

4- يتم تلميع وحه القطع بالبيض المخفوق ثم يتم عمل شق خفيف ببشرة القطعة دون التعمق فيه (شق سطحي)

5- يتم تسويتها في فرن درجة حرارتة 220 درجة مئويه لمدة 20 دقيقة أو حتى تمتم الخبز

6- بعد تمام النضج تسقى الرموش بالعسل المخفف البارد (مثل المستخدم في عمل البسبوسة)

b7t25069.jpeg

The King Of Chefs And Chef Of Kings

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 2 أسابيع...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

مشكور ياشف ..

هل هي نفسها عيون المها .. (عيون الست) ..؟

ayoun.jpg

مع التحية

تم تعديل بواسطة عواطف
رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 1 شهر...

أيوه يا أفندم بالظبط الله ينور عليكي

b7t25069.jpeg

The King Of Chefs And Chef Of Kings

رابط هذا التعليق
شارك

ول مرة اسمع عنها ها اجربها

يارب تعجبك و تقول لنا رأيك

b7t25069.jpeg

The King Of Chefs And Chef Of Kings

رابط هذا التعليق
شارك

أخي الكريم مصطفي....

أنا عملت رموش الست حالا..وطبعا فارق الخبرة والتجربه زيرو...بس أهي محاوله..لكن بصراحها طعمها كان أكثر من رائع

...لي ملاحظات ارجوا ان تصححها لي...

أولا لازم القطع تكون بعيده عن بعضها عند وضعها في الصينيه

ثانيا..تكون القطع سميكه نوعا ما لإنها تفرد بعد ذلك كالكوكيز بالضبط..

الصورة بعد محاوله تحسين المظهر العام...طبعا عملت القطع كبيرة الحجم لإني زهقت الحقيقه :angry: ty:)

7go81790.jpg

صن ضحكة الأطفال يارب

فإن هي غردت في ظمأ الرمال أعشوشبت

لكن إن زودوها وبكيوا ..ونكدوا ..... هايتلطشوا

رابط هذا التعليق
شارك

بالهنا و الشفا يا فندم

بالنسبة للملاحظة الأولى فهي تمام أما الملاحظة الثانية فهي مش مظبوطة لأن المفروض أن القطع بتكون صغيرة و رفيعة يعني تشبه الأصابع مع اختلاف انها تكون كبيرة عريضة من المنتصف و رفيعة من الأطراف

و في انتظار المرة القادمة و الخبرة تأتي من تكرار الأخطاء

b7t25069.jpeg

The King Of Chefs And Chef Of Kings

رابط هذا التعليق
شارك

انا كنت مفكرة رموش الست دي ماركة ماسكرة للرموش بصراحة دخلت اتصدمت انها نوع من الحلويات ........تسلم ايديكم

انما ايه يا ناش اللى انتى عملاه دي دي رموش دى دانتى عميتى الست نفسها باليخنى اللى عملاه دا ........

دي رموش يا ناش مش طعمية روحى يا شيخ :angry:

A liberal is a man or a woman or a child who looks forward to a better day, a more tranquil night,and a bright, infinite future

.

رابط هذا التعليق
شارك

انما ايه يا ناش اللى انتى عملاه دي دي رموش دى دانتى عميتى الست نفسها باليخنى اللى عملاه دا ........

دي رموش الست والله ty:)

تصدقي انا كمان أستغربت زيك كده....بس مضطرة اعترف بكذا حاجه....

السكر البودرة ماكانش عندي...فحطيت سكر سنترفيش...

جوز الهند مالقيتش عند البقال النوع الناعم ...حطيت الخشن...

ماكانش عندي عيار للجرام...فاستعملت عيار السوائل...

أيه تاني مصايب......ياربيييييي...

بس كفايه كده...فكتر خيري يعني أني طلعت حاجه clp:: .....بس والله العظيم طلعت روعه بجد بجد...

تاخدي طعميايه؟؟ :angry:

صن ضحكة الأطفال يارب

فإن هي غردت في ظمأ الرمال أعشوشبت

لكن إن زودوها وبكيوا ..ونكدوا ..... هايتلطشوا

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
×
×
  • أضف...