اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

أكلة الخرشوف


ragab2

Recommended Posts

أكلت

الخرشوف مطبوخا مرة واحدة فى حياتى

عند أحد الأصدقاء المقيمين فى أمريكا

وأعتقد أنها أكلة ارستقراطية

هل

ممكن معرفة كيفية تحضيره

أم أنه سؤال عويص .. ؟

مصر أكبر من نظام الحكم الفردى الديكتاتورى الإستبدادى

الذى فرضه علينا عسكر حركة يوليو فى الخمسينات

وصار نظاما لحكم مصر

برنامج الرئيس الإنتخابى لإسكان فقراء الشباب ..

سرقه مسؤولون وزارة الإسكان مع المقاولين ..!

رابط هذا التعليق
شارك

شوف ياسيدي الفاضل .... أنا سألت لك عن الموضوع ...والوصفة كالتالي :

تجيب خمس حبات خرشوف ... وتقوم مخرشفهم بسرعة بواسطة سكينة حامية ومشرشرة ولها خراشيف حادة ... ثم بعد ما تخرشف الخرشوف تعمل خرم كبير في وسط الخرشوفة من دول بعد ماتكون حضرت صلصة الخرشوف بالثوم الياباني ( وليس الصيني ) , مخلوطة بالصنوبر والزبيب والبصل الأخضر مع رشة فلفل أزرق مطحون , ثم تقوم بحشو الخليط داخل الخروم التي تم خرشفتها من قبل لكل خرشوفة على حدة , ثم تلف كل خرشوفة بورق مخرشف وتوضع في فرن متوسط الحرارة , لمدة 3 ساعات تقريبا , إلى أن تشم رائحة الخرشوف التي تشبه رائحة العيش المحروق , تقوم مطفي الفرن ومطلع الصينية وتتركها حوالي ساعتين إلى أن تبرد ثم يرش عليها جبن رومي مبشور مع قرفة مطحونة , بعد ذلك بنصف ساعة ......

تتصل بمطعم وجبات سريعة لكي يحضر لك الغداء الذي ستأكله حسب طلبك .. وبالهناء والشفاء ومحدش يدعي عليا لو سمحتوا .

ممنوع الرجوع للوراء

رابط هذا التعليق
شارك

أكلت 

الخرشوف مطبوخا مرة واحدة فى حياتى 

عند أحد الأصدقاء المقيمين فى أمريكا 

وأعتقد أنها أكلة ارستقراطية 

هل 

ممكن معرفة كيفية تحضيره 

أم أنه سؤال عويص .. ؟

مفيش عندنا النهارده خرشوف

فيه كوسة ..

ماشي ؟؟؟ ... شغال كوسة .. ؟؟؟؟

:) :oops: :D :D :lol: :lol: :oops: :oops:

في القصص الرومانسية القديمة .. يكتب المحب رسالة حب .. ويضعها في زجاجة .. ويرمي الزجاجة في البحر .. لا يهم من سيقرأها .. لا يهم هل ستصل إلي حبيبته أم لا .. بل كل المهم .. أنه يحبها ..
وتاني .. تاني .. تاني ..
بنحبك يامصر .. ...

 

1191_194557_1263789736.jpg


‎"إعلم أنك إذا أنزلت نفسك دون المنزلة التي تستحقها ، لن يرفعك الناس إليها ، بل أغلب الظن أنهم يدفعونك عما هو دونها أيضا ويزحزحونك إلى ماهو وراءها لأن التزاحم على طيبات الحياة شديد"

(من أقوال المازني في كتب حصاد الهشيم)
 

رابط هذا التعليق
شارك

مفيش عندنا النهارده خرشوف  

فيه كوسة ..  

ماشي ؟؟؟ ... شغال كوسة .. ؟؟؟؟

عفواً ..

الرد ده لما لقيت الموضوع ده في نصف موضوع متى سنعود .. في باب المغتربين ..

ساعتها كان مناسب .. وهو هناك..

أما هنا فهو غير مناسب ..

أما بخصوص الخرشوف ..

ما أعرفش

في القصص الرومانسية القديمة .. يكتب المحب رسالة حب .. ويضعها في زجاجة .. ويرمي الزجاجة في البحر .. لا يهم من سيقرأها .. لا يهم هل ستصل إلي حبيبته أم لا .. بل كل المهم .. أنه يحبها ..
وتاني .. تاني .. تاني ..
بنحبك يامصر .. ...

 

1191_194557_1263789736.jpg


‎"إعلم أنك إذا أنزلت نفسك دون المنزلة التي تستحقها ، لن يرفعك الناس إليها ، بل أغلب الظن أنهم يدفعونك عما هو دونها أيضا ويزحزحونك إلى ماهو وراءها لأن التزاحم على طيبات الحياة شديد"

(من أقوال المازني في كتب حصاد الهشيم)
 

رابط هذا التعليق
شارك

الفاضل الاخ/رجب.

انا كتبت على الخرشوف...فى المطبخ المطبخاوى.

يارب يعجبكم.

سلامى.

(وَمَنْ يَقْتُلْ مُؤْمِناً مُتَعَمِّداً فَجَزَاؤُهُ جَهَنَّمُ خَالِداً فِيهَا وَغَضِبَ اللَّهُ عَلَيْهِ وَلَعَنَهُ وَأَعَدَّ لَهُ عَذَاباً عَظِيماً)

[النساء : 93]

رابط هذا التعليق
شارك

شكرا

للأخت الفاضلة سلوى على طريقة طبخ الخرشوف فى موضوع المطبخ المطبخاوى

وقد رأيت نقله بالحرف هنا لتعم الفائدة

جازاها الله خيرا

...................

كتبت Salwa

احبائى.  

انهاردة حقول لكم اكثر من طريقه لعمل الخرشوف.  

اولا...مسلوق...ودى سهل جدا...ننظف الخرشوف وننزع القلب ونقسمه على 4 ونسلقه فى ماء يغطيه..وبعد مايستوى نضع عليه  

ملح وفلفل وزيت زيتون وعصير ليمون.  

ثانيا....مشوى...ننزع بعض الورق الخارجى من الخرشوف...وبالسكين  

نشيل اول الاوراق...بحيث ميكونش زى الوردة...يعنى يبقى مسطح.  

نغسله كويس جدا،طبعا، ونضع على سطحه قليل من ملح وفلفل  

وثوم وزيت زيتون....وندخله الفرن....  

يؤكل بنزع الاوراق...ورقه ورقه...واكل الجزء من ناحيه القلب..ثم القلب  

ثالثا.....الخرشوف المحشى.  

ننزع الاوراق الخارجيه....ثم نسلق الخرشوف نصف سوا...وبملعقه  

صغيرة ننزع الاشواك التى فى قلب الخرشوفه.  

نكون محضرين لحمة،عصاج،نحشى الخرشوف..ونرصه فى صينيه  

او برام،حسب مزاجكم،ونحضر الصلصه ب......تحمير3 فص ثوم متخرطين صغير..فى زيت زيتون ثم نضع فوقه كوب ونصف عصير طماطم  

ثم نضيفه على الخرشوف وندخله الفرن.  

ممكن نغطيه بورق الومنيوم....كده ياخد وقت اقل فى الفرن...وقبل  

مانطلعه من الفرن ب5 دقائق نشيل ورق الالومنيوم علشان يتحمر  

الوجه.  

رابعا...محشى الخرشوف...بارد.  

نجهزه...زى اللى باللحمه...بس ده نسلقه شوية اكثر.  

نحشيه بخليط من..تونة وطماطم وفلفل اخضر وزيتون اخضر وممكن  

معجون كابوريا...ممكن جمبرى مسلوق.  

وبالهنا والشفا.  

سلامى.

مصر أكبر من نظام الحكم الفردى الديكتاتورى الإستبدادى

الذى فرضه علينا عسكر حركة يوليو فى الخمسينات

وصار نظاما لحكم مصر

برنامج الرئيس الإنتخابى لإسكان فقراء الشباب ..

سرقه مسؤولون وزارة الإسكان مع المقاولين ..!

رابط هذا التعليق
شارك

مرحبا ..

أنا أحب الخرشوف كده من غير طبخ .. ماادري ليه :?

بس أعرف طريقة خطيرة لطبخه .. مو بعيدة كثير عن طريقة سلوى ..

تنظف الخرشوف طبعا من اوراقه و وبطرف الملعقة تزيل الأشواك اللي فيه و تحمره تحمير خفيف و ترصه في صينية فرن و تحشيه بعصاج اللحمة المفرومة ( تعرف أكيد طريقة عمل العصاج ) و تغطي الخرشوف بصلصة الطماطم أو عصيرها مع ملعقة من السمنة أو الزيت .. و تدخله الفرن و في هذه الأثناء تعمل صلصة بيضاء .. هي مثل البشامل لكن بدون بيض .. و لما يقرب يستوي الخرشوف و هو ما ياخذ وقت كثير يمكن نص ساعة تغطي وجه كل خرشوفة بملعقة من الصلصة البيضاء .. و تدخل الصينية الفرن لحد ما يتحر الوجه .. و بالهناء و العافية .

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 4 أسابيع...

ودي وصلة هتعجبكم إنشاء الله عن الخضروات ومحتوياتها من السعرات الحرارية وباقي العناصر الأخرى

طبعا دي وصلة الخرشوف وباقي الخضروات الأخرى بجواره -فقط اعمل كليك على أي نوع من أنواع الخضار تحصل على جميع بياناته وبالهنا والشفا :D :D :lol:

الوصلة

http://www.uhhealthsmart.com/tools2/vegeta...artichoke.lasso

ودي كمان وصلة علشان الإخوة اللي غاويين أكل تيك واي وحلويات كتيرة علشان يخللوا بالهم من السعرات الحرارية

الوصلة

http://www.annecollins.com/calories/index.htm

اسألوا الأيام .......... اسألوا الآلام

من الملام إذا ......... وكلنا لوام

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 4
      الجيش الحر العميل المرتزق فشل للآن ولم يقض على الجيش السوري وفشلت خطة أوباما في مصر من خلال مرسي وبعد سقوطه فلا السيناريو السوري تم ولا تكرر في مصر أشعر أن أوباما فقد صوابه باختلاق ذريعة الكيماوي للعدوان على سوريا وأشعر أن قردوغان قد اختل وهاهو يصب جام غضبه على الإمام الأكبر ضاع أوباما وضاع قردوغان وسقطا على أبواب مصر ( مقبرة الغزاة ) نائب بلجيكي يفضح مؤامرة اسرائيل وامريكا علي سوريا من خلال الاخوان ويؤكد الدور بعدها علي مصر ولبنان !http://www.ahram-canada.com/15320/%D8%A8%
    • 29
      برام الرز الطريقة سهلة للغاية .. نجهز البرام ونقيس مقدار الأزر فيه بالثلث .. ثم ننقل الأرز لوعاء لغسله نضع قطعة زبد بالبرام ونضعه بالفرن نغلى لبن مضاف له ثلثه ماء ونضع فيه الملح ليذوب بعد غسيل الأرز نعيده للبرام الذى سخن فى الفرن ونقلبه مع الزبد التى انصهرت ثم نضيف اللبن المغلى المملح لمن يريد يضيف قشدة بسيطة على الوجه ثم نضعه فى الفرن عندما ينضج اذا احتاج لبن نضيف له مرة أخرى قليلا .. وعن تمام نضجه نغطيه بطبق ليعرق ويكون طريا ولذيذا يمكن تقليل كمية الأرز للنصف ووضع سكر مع اللبن بدل
×
×
  • أضف...