اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

بثبوثة بالثمن والثكر


galaxy

Recommended Posts

سيداتي وانساتي بعد ما انتهينا من عمل اللازنيا ندخل بقي علي البسبوسة...........واحد يسألني و يقولي ليه بعد اللازانيا :roseop: .اقوله لأن البسبوسه تتحط في فرن ساخن يعني اثناء ما نكون بنعمل حاجه نستغل سخونه الفرن.

المقادير:ثلاث اكواب دقيق سميد+واحدونص كوب سكر و يفضل بودرة(بنفس الكوب)+كوب زبادي كبير+ملعقة بيكنج بودر+(4-5)ملاعق سمن او زبده+ملعقتين او ثلاثه جوزة الهند(الاضافه دي حسب الرغبه)

نخلط المكونات كلها و نجيب الصينيه و نفرشها بالزبده و نحط فيها الخليط ونسيبها نصف ساعه.

نكون محضرين لوز(يوضع اللوز في ميه مغليه او يغلي في الماء و هنلاقي القشرة بتتشال بسهوله).

نقسم البسبوسه في الصينيه و نوزع عليها اللوز.

ندخل البسبوسه الفرن و هو ساخن و اثناء النضج نبدأ نحضر الشربات :wub:

كوب و نصف سكر +كوب ماء+نصف ليمونه و بعد تمام النضج نضيف ملعقه صغيره سمن او زبده.

اول لما نلاقي الحروف بتاعة الصينيه احمرت نفتح الشوايه عشان الوش يحمر .

اول لما نطلع الصينيه نسقيها بالشربات و الاثنين علي الساخن(علي عكس كل باقي الحلويات). :yahoo:

و بالهنا والشفا و..........اللي تتطلع معاه حلوه يدعيلي.

علي فكره ماتفتحوش الفرن عليها كل شويه علشان يدخلش الفرن الهوا و سمك البسبوسه يقل زي الكيك كدا .............. :sad:

املأ عينيك من وجوه الأحباء والأهل والأصدقاء فقد يغيبون عنك بعد حين ولا تؤجل إفصاحك لهم عن مشاعرك الطيبة تجاههم إلى الغد فقد لا يكونون على مسرح الحياة حين يجيء ذلك الغد

رابط هذا التعليق
شارك

يا ثلام عليكي يا اثتاثة

هيا دى الحاجات الى تفتح النفث

بثبوثة بالثمن والثكر

وكا عندكيث طريقة الجلاث بعد ازنك اثلى بحبة اوى

ندخل البسبوسه الفرن و هو ساخن و اثناء النضج نبدأ نحضر الشربات :wub:

انا اعترض على الجملة دى ليه بقي

مش المفروض نقرا الفاتحة الاول وبعد كدا نحضر الشربات

سبحان الله وبحمدة سبحان الله العظيم

اللهم وفقنا لما تحبة وترضاة

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
×
×
  • أضف...