اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

مطبخ بنت الشاطئ


بنت الشاطئ1

Recommended Posts

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

هذه بعض الاطباق التى قمت بعملها

اتمنى ان تنال اعجابكم

اولا الدجاج بالأرز والزبيب

المكونات

دجاجة-ارز -بسلة مسلوقة-..جزر مسلوق..بصل..زبيب ملح فلفل اسود.. كركم او زعفران حسب الرغبة ..قليل من الزبدة ..زيت زيتون او زيت ذرة

الطريقة نجهز الدجاجة ونضع عليها الملح وبعض البهارات

نسلق الأرز ونضع معه الملح وبعض البهارات ونصفيه كما فى الصورة

storm_1225711134_1113472389.jpg

نضع فى الطاسة القليل من زيت الزيتون ثم نضيف البسلة المسلوقة ثم الجزر المسلوق والبصل..انا استخدمت البصل الأخضر لكن البصل العادى افضل .. ونقلب ثم نضيف الزبيب كما موضح فى الصورة

storm_1961798393_2027689862.jpg

ثم نضيف اليهم الأرز المسلوق والكركم او الزعفران والملح وبعض الفلفل الأسود

storm_2074988362_484710639.jpg

ثم نحضر طاجن فرن ونغطيه بورق الألمونيوم وندهنه بالزبدة

storm_426512545_1225643500.jpg

نأخذ الدجاجة ونحشوها بخلطة الأرز السابق ذكرها والمتبقى من خلطة الأرز نضعه حول الدجاجة

ثم اخر خطوة بالسكينة هتعملوا كدا

storm_975333315_1794243839.jpg

ثم نلف الطاجن جيدا بورق الالمونيوم ونضعها فى الفرن على نار عاليه لمدة عشر دقائق ثم على نار هادئه لمدة ساعة الا ربع تقريبا وبعد النضج نرفع الورق ونحمر وجه الدجاجة

ثم بالهناء و الشفاء

storm_792405831_1614942745.jpg

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 1 شهر...

يا جماعة ممكن تقولولى هى الصور ظاهرة عندكوا واللا لأ

انا الصور مش ظاهرة عندى مش عارفة ايه السبب

انا اصلى عاملة شوية اكلات ومصوراها لكن جالى احباط

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 1 شهر...

مقادير الحلبة

500 جرام سميد

نصف كوب طحين او ما يعادل 100 جرام-

ملعقه صغيره خميره فوريه والقليل من الماء الدافء -للتخمير مع رشه سكر

3/4 كوب زيت زيتون او ما يعادل 150 غرام -

100 جرام حلبه منقوعه ومغليه -

كوب ونصف ماء الحلبه المغلي -

العسل او الشيرة مقاديرها

2كوب ونصف سكر ,1 كوب ونصف ماء , ملعقه صغير ه عصير ليمون.

الطريقة:

نقوم بتنقيه الحلبه وتنظيفها من الشوائب وغسلها ونقعها لمده 5 ساعات

مهم جدا نقعها حتى لا تأخذ وقت عندما تنضج

ثم اضافه 3 اكواب من الماء وغليها حتى تنضج ..تقريبا لن تحتاج اكثر من خمس دقائق للنضج لأنها منقوعة

ملحوظة هامة..لا تتركوها كثيرا على النار حتى لا يتغير طعمها

اذيبي الخميره بماء دافء مع اضافه السكر وتركها 10 دقائق

وبعدها اخلطي السميد والطحين واضيفي زيت الزيتون وافركيه جيدا باليد ومن ثم اضافه الخميره والحلبه مع مائها الذي يعادل كوب ونصف ماء

(ممكن اضافه ملعقه كبيره من السمسم المحمص وملعقه من حبه البركه .. واعجنيها جيدا حتى تصبح العجينه متماسكه

افرديها على صينيه مدهون بزيت الزيتون وافردي العجين وقطعيها مثل البقلاوه واتركيها لمده ساعه ثم اخبزيها في فرن متوسط الحراره وبعد اخراجها من الفرن تضيفى الشيرة الباردة

[url=http://upload.9q9q.net/file/B74lIHQoN/DSC05788

رابط هذا التعليق
شارك

9q9q.net.gif

اليكم صورة الحلبة بعد النضج

شكل صورة الحلبة جميل ... بس لازم نتذوق طعمها

أكيد طعم جميل .... نجرب

سلمت يداكي

:lol: :lol:

أبو أحمد الأسكندراني

رابط هذا التعليق
شارك

طعمها جميل جدا

بس لابد من الالتزام بالمقادير

لأنى مرة قللت فى كمية السميد وزودت فى الدقيق طلعت ناشفة وطعمها اتغير

رابط هذا التعليق
شارك

اليكم الان شوربة السمك بالبشاميل

المكونات سمك بورى مغسول ومقطع قطع متوسطة الحجم

بصل- حبهان -نعناع ناشف- لبن ودقيق للبشاميل وزيت

الطريقة

نحضر البشاميل ملعقة زيت مع ملعقة دقيق على نار هادئه حتى يمتزج الخليط ثم نضيف اللبن بالتدريج ونضع الملح والفلفل الاسود

ثم نأتى للسمك

نضع فى الحله قليل من الزيت ثم الحبهان وبعده نشوح البصل ثم نضيف الماء وعندما يغلى نضع السمك

بعد النضج نخرج السمك من الحلة وننزع الشوك منه ونقطعه قطع صغيرة

الان نأخذ البشاميل ونضيفه لشوربة السمك بالتدريج حتى يصبح القوام متوسط كشوربة العدس مثلا او اثقل قليلا -ممكن لا تحتاجوا لكل كمية البشاميل ولذلك نضعه بالتدريج - ثم نضيف السمك والنعناع الناشف ونتركه خمس دقائق على النار فقط

ممكن اضافة الليمون حسب الرغبة يقدم معه سمك مقلى او مشوى

ممكن نحمر الخبز فى الفرن ونضعه مع الشوربة - فته يعنى-

هذه الاكلة محببة للأطفال جدا

الصورة بعد قليل

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 1 شهر...

انا متابعه جدا"

بس الصور مظهريتش بس مش مشكله ممكن أتخيل

بجد وصفاتك رائعه

معلهش انا عضوة قديمه بس بظهر فى رمضان بس...والأعياد

ادعى لى اتواجد دائما وهاكون زبونه دائمه

يرضينى الهواء الذى تتنفساه يحيينى

يسعدنى الكون الذى يحتويكما يحتوينى

انتما كل شئ

وانا من دونكما لا شئ

رابط هذا التعليق
شارك

انت شجعتينى كدا والله

عشان خاطرك بس انا هحاول انزلك الصور

بس صورة الحلبه تقريبا هى اللى ممكن تظهر جربى كدا وقوليلى

رابط هذا التعليق
شارك

رحتى فين يا بنت الشاطئ

منتظرين مطبخك...مش مهم بالصور بس اهم شئ انه من ايدك

منتظرين :roseop:

يرضينى الهواء الذى تتنفساه يحيينى

يسعدنى الكون الذى يحتويكما يحتوينى

انتما كل شئ

وانا من دونكما لا شئ

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 2 أسابيع...

اهلا بيكى ام البنات

انا والله اللى اخرنى عنك انى مش عارفة انزل الصور

لكن مش مشكلة

اليك الدجاج على الطريقة المغربية اللى انا مجرباها

المكونات

نتبل الدجاج بهذه المقادير

بصل مبشور- بقدونس كزبرة خضراء مفرومين-ملح فلفل اسود زعفران-قرفة -فلفل احمر بودرة قليل منها

زنجبيل

نترك الدجاج فى الثلاجة لمدة لا تقل عن ساعة

ثم تشوح فى الزيت ثم نضع الماء ليس كثيرا لأنها تصبح فى النهايه كالصوص

خلال هذه الاثناء نحضر الزيتون بتركه فى الماء لمدة ساعتين ثم نغسله

ثم نضع عليه ماء ونتركه قليلا على النار حتى ننزع الملح منه

ثم عند نضج الدجاج نضع الزيتون ليغلى مع الدجاج مدة خمس دقائق فقط قم نرفع الاناء من على النار ونغطيه

وبالهناء والشفاء

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 4 أسابيع...

اختى العزيزة بنت الشاطيء انا شوفت الموضوع بس للاسف الصور مش ظاهرة :P

وعندى كام سؤال كدا

الحبهان دا اللى هو الهيل ؟

موضوع السمك مع اللبن دا غريب بس انا مرة اكلت سمك بصوص ابيض وكان لاذع اوى كانه فيه ليمون داخل الصوص الابيض ممكن دا اللى تقصديه؟

ولو دا حاجة تانية ممكن اعرف طريقة الصوص الابيض لاذع ؟

وانا عاوزة شوربة بدون لبن ينفع ؟

وطريقة السيزلنج لو تعرفيها

اللى هو دا وشكرا جزيلا مقدما واسفه على تعبك واسئلتى الكتيرة

:roseop:

img_2190.JPG

A liberal is a man or a woman or a child who looks forward to a better day, a more tranquil night,and a bright, infinite future

.

رابط هذا التعليق
شارك

احم اسف يعنى انى دخلت فى محاورتكم بس ليا طلب احم احم<BR>انا عملت مكرونة بالبشاميل والصراحة طلعت احم سايحة وملهاش معالم احم يعنى عشان الواحد عزباوى وعايش بطولو وكمان هوايه مش اكتر بس ميمنعش بعض المساعده احم احم

والله لولا الملامة كنت فتحت خط ساخن مع الوالدة احم بس الوضع :roseop:

:P نرجو الافاده لو سمحتوا يعنى

شكرا من احد المطابخ يحدثكم الشيف عمرو حورس :blink:

الدنيا يومان

يوم لك ويوم علبك

فافعل ماشئت

لكن تذكر

كما تدين تدان

رابط هذا التعليق
شارك

عزيزتى بدرية

الحبهان فعلا هو الهيل

بالنسبة للسمك اللى بالصوص الأبيض انا معرفهوش بس الطريقة اللى انا ذكرتها طعمها احيانا بيطلع لاذع لما تشوحى البصل لدرجة الاحمرار بيكون جميل

اما للشوربة بدون لبن ..هل تقصدين شوربة سمك؟

فى طريقة اسمها الصيادية رائعة يا نجفة هقولهالك حالا

تبشرى بصلة كبيرة وتشوحيها لدرجة الاحمرار ثم تضعين عصير الطماطم والملح والكمون ضرورى جدا جدا

ثم تزودى الماء وبعد الغليان تضعى قطع السمك المنظف والمقطع قطع متوسطة والسمك لا يأخذ وقت فى السوا كما تعلمين وبعد النضج تخرجى السمك والمتبقى هو الشوربة ..ممكن تأخذى كمية من الشوربة وتطبخى بها الأرز وتضيفى بعض النعناع الناشف والقرنفل والزنجبيل وتطهى الارز كالمعتاد بس الطعم جميل فعلا

اما للسيزلنج انا مش عرفاه بس لقيت على النت الكثير من الطرق هذه واحدة منهم

الدجاج)

صدرين دجاج مقطع مكعبات (مربعات)

بيضة وحدة

طحين شوي

ملح وبهارات

(الصلصة)

بصلة مفرومة ناعم

فصين ثوم مفرومين ناعم

فلفل اخضر مقطع صغار

جزر مبشور أو مقطع قطع طولية رفيعة

فلفل بارد مقطع قطع طولية رفيعة

لمحبين الاكل الحار .. فلفل حار او زنجبيل

3 ملاعق نشا أبيض

2كأس ماء

ملعقة كاتشاب ,, ملعقة صويا صوص , ملعقة خل أبيض أو اسود

مكعبين ماجي

يلا نبدأ الطريقة

بعد ما قطعنا صدور الدجاج مكعبات

نتبلها بالبهارات والملح ونتركها على جنب

وعلى بال ما نجهز الزيت للقلي

نقلب الدجاج في البيض وبعدين الطحين

ونقليها في زيت غزير وحار

الى حد ما يتعمر لونها

جاء دور الصلصه

نضع البصل والثوم والبصل الاخضر والجزر والفلفل البارد كلها في شوية زيت زيتون ونشوحها لحد ما يتغير لونها

نجهز النشا ونذوبه في الماء البارد

نضيف له ملعقة كاتشاب ,, ملعقة صويا صوص , ملعقة خل أبيض أو اسود حسب الموجود

نخلطهم مع بعض ونصبهم على خليط البصل اللي على النار

ونحركهم لحد ما يثقل الخليط

ولا ننسى نضيف الماجي

إذا حسيتي الخليط ثقيل ممكن تضيفين شوية ماي

اضيفي قطع الدجاج وحركيها لحد ما تتجانس المكونات مع بعض

خليها تقريباً عشر دقايق على نار هاااادئة

ثم قدميها مع الرز الصيني أو السلطة الخضراء

رابط هذا التعليق
شارك

اكلاتك رائعة يا بنت الشاطئ وانا بحب اجرب قوى اى حاجة وأنا جربت الصياديه بالطماطم والكمون وكانت

رائعة لاننا هنا بنعملها من غير طماطم يعنى بعد ما تتحمر البصله بنضيف الماء ونتركه يغلى وبعد كدة بأخذ

جذء منه اطبخ بيه الارز والباقى اسلق فيه السمك وبعد كدة جربت طريقتك بالطماطم كانت شهية ولذيذة

تسلم ايدك

امانى

39078574.gif

الصداقة كنز لا يفنى لازم نحافظ عليه

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
×
×
  • أضف...