اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

شيش طاووق


nora

Recommended Posts

دي اول مرة اكتب لحد بس انا جربتها وطلعت حلوة اوي

تكفي شخصين

المكونات:

نصف كيلو دجاج مخلي (يفضل الافخاد)

علبتين زبادي متوصة الحجم

بصلتين مفرومه

كاري (ده الاساس) ملعقه صغيرة

بهارات فراخ - ملح وفلفل وشطه كله حب الرغبه

اسياخ خشبيه

زيت

الخضار الذي يوضع في السيخ :-

فلفل - طماطم ( بس تكون نشفه علشان تدخل في السيخ ) - بصل - جزر

الطريقه :-

1- نقطع الفراخ والخضار على شكل مربعات ونحاول على قد منقدر يكونو تقريبا في نفس الحجم علشان يستو مع بعض و المنظر يكون جميل

2- ناخد البصله المفرومه ونحط عليها الزبادي والبهارات والكاري ونخلطهم في صنيه كبيرة

3- نبدا نضع الخضار والفراخ في الاسياخ ونبدا بجزرة او بصله علشان تمسك محتويات السيخ ونحط بين كل قطعة فرخه والتنيه خضار ونختم السيخ برضو يا ببصل او جزر

4- ناخد الاسياخ بعد تجهيزها ونروح نمرمغها في التتبيله الي حطينها ونتاكد ان كل قطعه وصلها التتبيله

5- نضيف قليل من الزيت ونغطيها ونحطها في التلاجه لتاني يوم او على الاقل سعتين تتبل

6- ممكن تطبخ بطريقتين :-

1- نشوي الاسياخ على الفحم اذا كان متوفر

2- ناخد الصنيه زي ما هي ونحطها على نار هديه ونغطيها بالالمونيوم ونسبها تنزل ميتها لحد لما تنشف لو لسه مستوتش ممكن نضيف شويت ميه لحد لما يستوي الفراخ وهو غالبا مش بياخد اكتر من ساعه اول ماتستوي حوشي الالمونيوم وحطيه في الفرن وبالهنا والشفا

يتاكل جمب مكرونه باللحمه المفرومه او ساده

733540902_l.gif

717a4sn.gif

رابط هذا التعليق
شارك

4- ناخد الاسياخ بعد تجهيزها ونروح نمرمغها في التتبيله الي حطينها ونتاكد ان كل قطعه وصلها التتبيله

أكتر حاجة حبيتها فى الوصفة دى حكاية المرمغة فى التتبيلة :) عموما الف شكر والوصفة بجد خللتنى أجوع :angry2:

ياريت نصحى من الغيبوبة وكفاية سلبية! نحن لسنا قطيعا لكى نساق!

رابط هذا التعليق
شارك

4- ناخد الاسياخ بعد تجهيزها ونروح نمرمغها في التتبيله الي حطينها ونتاكد ان كل قطعه وصلها التتبيله

أكتر حاجة حبيتها فى الوصفة دى حكاية المرمغة فى التتبيلة :angry2: عموما الف شكر والوصفة بجد خللتنى أجوع :angry2:

اصل ملقتش لا اعجز ولا ابلغ من الكلمه دي:) حاولت ادور في كل القواميس ملقتش غيرها بجد يارب بس لما تجربوها تعجبكم

733540902_l.gif

717a4sn.gif

رابط هذا التعليق
شارك

بمناسبة إن نورا دخلت قسم المطبخ في المنتدى أطلب من إدارة المنتدى إضافة باب جديد ويسموه ضحايا نورا.

واسأل مجرب على رأي إعلان عسل البردقوش الي في دريم...

تم تعديل بواسطة darker19

قال تعالى : { قٍلً يّا عٌبّادٌيّ الَّذٌينّ أّسًرّفٍوا عّلّى" أّنفٍسٌهٌمً لا تّقًنّطٍوا مٌن رَّحًمّةٌ اللَّهٌ إنَّ اللَّهّ يّغًفٌرٍ الذٍَنٍوبّ جّمٌيعْا إنَّهٍ هٍوّ الًغّفٍورٍ الرَّحٌيمٍ } الزمر : 53

( نحن قوم أعزنا الله بالإسلام, و مهما إبتغينا العزة في غيره أذلنا الله )

f5c572b885.gif

a5c7b9fbde.gif

رابط هذا التعليق
شارك

ايه يا نورا؟؟ تكفي شخصين !!! ده كان ولادي أكلوني

تسلم أيديكي يارب...بس كمان ممكن لو مافيش وقت...ومن غير الخضار..تتحمر في الزيت...لكن لازم تكون الأسياخ من الخشب

يعطيكي العافيه يا عمري

صن ضحكة الأطفال يارب

فإن هي غردت في ظمأ الرمال أعشوشبت

لكن إن زودوها وبكيوا ..ونكدوا ..... هايتلطشوا

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 11
      هنا المستخدم أفخاد دجاج مخلية عشان أنعم من الصدور .. وفيها قطع صدور قليلة .. بعد التقطيع قطع صغيرة .. تتبل بملح وفلفل .. وثوم مفروم وبصل مفروم وملعقة خل وزنجبيل أخضر مفرى وزبادى وزيت زيتون (او ذرة) .. وممكن دبس رمان .. تنقع ليس أقل من ساعتين فى التتبيلة .. ثم توضع فى الأسياخ .. قطعة طاووق مع قطعة بصل وففل .. أخضر أو أحمر أو أصفر .. يمكن أيضا وضع أناناس أو مشمش مجفف معها .. طبعا الأساس انها تتشوى عى الفحم .. لكن هذه مطهية فى فلاية شوى على النار من فوق .. المكرونة سباجيتى مسلوقة 7 دقاي
×
×
  • أضف...