عبير يونس بتاريخ: 27 أغسطس 2011 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 27 أغسطس 2011 البرازق السورية بالسمسم و برازق بالسمسم و الفستق الحلبي يم يم يمي سؤال على هامش المؤتمر هو مارنجو ده يبقى هو السلطان مارينجوس الأول يطول عمره و يزهزه عصره و ينصره على من يعاديه هاي هي هه هه :D اقتباس أعد شحن طاقتك حدد وجهتك و اطلق قواك رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
عبير يونس بتاريخ: 27 أغسطس 2011 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 27 أغسطس 2011 المشبك المغربي المقروض بالتمر متهيألي دي لها علاقة بكلمة المقرود اللي بنقولها بلهجتنا الواد المقروض يعني الولد الحلو :P اقتباس أعد شحن طاقتك حدد وجهتك و اطلق قواك رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
باهى الطائر الحزين بتاريخ: 27 أغسطس 2011 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 27 أغسطس 2011 دي صورة معبرة جدا عن حماس المرأة و اصرارها لعمل الكحك مهما كانت البدائل لو الموضوع فيه فاير وجيوب طالعه لبره وكده يبقى الصلح خير دى / لنور ودى / لعبير وطبعا انا جنتل / وراعيت ان الصحبه الكبيره تبقى للاكبر سنا بس علشان محدش يزعل وكده يعنى :P اقتباس وكالريح لا يركن إلي جهه إلا وهيأ لأخري راحله ... رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
باهى الطائر الحزين بتاريخ: 27 أغسطس 2011 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 27 أغسطس 2011 سؤال على هامش المؤتمر هو مارنجو ده يبقى هو السلطان مارينجوس الأول يطول عمره و يزهزه عصره و ينصره على من يعاديه هاي هي هه هه سعادتك : مارنجو ده اقدم واشهر حلوانى فى المعادى وله سلسة مطاعم كبيره قووووووووووى اقتباس وكالريح لا يركن إلي جهه إلا وهيأ لأخري راحله ... رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
عبير يونس بتاريخ: 27 أغسطس 2011 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 27 أغسطس 2011 وطبعا انا جنتل / وراعيت ان الصحبه الكبيره تبقى للاكبر سنا بس علشان محدش يزعل وكده يعنى :P أنا بقول يا طائر باشا انك تختفي يومين كده عشان حياتك و مستقبلك و كده و الا حنبعت لك دي هدية سامحني يارب هو اللي جابه لنفسه اقتباس أعد شحن طاقتك حدد وجهتك و اطلق قواك رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
باهى الطائر الحزين بتاريخ: 27 أغسطس 2011 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 27 أغسطس 2011 وطبعا انا جنتل / وراعيت ان الصحبه الكبيره تبقى للاكبر سنا بس علشان محدش يزعل وكده يعنى أنا بقول يا طائر باشا انك تختفي يومين كده عشان حياتك و مستقبلك و كده و الا حنبعت لك دي هدية سامحني يارب هو اللي جابه لنفسه يا نهااااااااار دى شبهك بالمظبوط تمام يافندم علم ونُفذ الطائر / من تحت السرير :sofa: مشلاقى سرير حضرتك / خليها من وراء الكنبه اقتباس وكالريح لا يركن إلي جهه إلا وهيأ لأخري راحله ... رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
عبير يونس بتاريخ: 27 أغسطس 2011 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 27 أغسطس 2011 شبهي مين يا فندم دي ملكة جمال بالنسبة لي ههههههههههههه و بعدين شفت سوء الظن بقى ده انا باعتهالك تعمل لك الكحك مش شايف في ايديها النشابة يا ساتر على سوء الظن bsh:) اقتباس أعد شحن طاقتك حدد وجهتك و اطلق قواك رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
باهى الطائر الحزين بتاريخ: 27 أغسطس 2011 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 27 أغسطس 2011 ( عودة ريا وسكينه ) نور اختفت ... ؟! ورجاله المنتدى ناقصين تلاته اربعه الى الامام / ثوره ثوره / زنجه زنجه ( انا قول كفايه عليكم كده ) اقتباس وكالريح لا يركن إلي جهه إلا وهيأ لأخري راحله ... رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
باهى الطائر الحزين بتاريخ: 28 أغسطس 2011 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 28 أغسطس 2011 شبهي مين يا فندم دي ملكة جمال بالنسبة لي ههههههههههههه و بعدين شفت سوء الظن بقى ده انا باعتهالك تعمل لك الكحك مش شايف في ايديها النشابة يا ساتر على سوء الظن bsh:) يا سلااااام فكرك الحجات دى تليق عليا برده بعدين مافيناش من ضرب نور / اديها تقيله قوى ومابترحمش الموضوع بح / الحق اجرى وانفد بجلدى قبل ماتيجى اقتباس وكالريح لا يركن إلي جهه إلا وهيأ لأخري راحله ... رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
عبير يونس بتاريخ: 28 أغسطس 2011 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 28 أغسطس 2011 حلوى عراقية للعيد اسمها بنت الشيخ اقتباس أعد شحن طاقتك حدد وجهتك و اطلق قواك رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
عبير يونس بتاريخ: 28 أغسطس 2011 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 28 أغسطس 2011 حلوى جزائرية للعيد اسمها حلوى الوردة اقتباس أعد شحن طاقتك حدد وجهتك و اطلق قواك رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
نورالعين بتاريخ: 28 أغسطس 2011 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 28 أغسطس 2011 المثل اللى بيقول بعد العيد ما ينفتلش كحك حد يعرف يعني ايه ينفتل الفتيل ده بيبقى للمتفجرات وده نتيجه للألغام ... اللى حاطنها فى الموضوع لكن الحمد لله ربنا سلم :protest: :) لأ مش صحيح على فكرة دي معلومة فعلا من التراث التراث الكحكي اقتباس رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
نورالعين بتاريخ: 28 أغسطس 2011 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 28 أغسطس 2011 البرازق السورية بالسمسم و برازق بالسمسم و الفستق الحلبي يم يم يمي عبير مش عارفة اشكرك ازاي على اثرائك للموضوع تعرفي انى اعرف هذا الكعك ودقته فعلا جاني مخصوص من سوريا ورائع فعلا هو كأنه بسكويت لكن انعم ومسقي بشربات خفيف خالص بس بجد طعمه يجنن اول مرة اعرف اسمه برازق فكرني ببرايز ههههه اقتباس رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
مغتربة بتاريخ: 28 أغسطس 2011 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 28 أغسطس 2011 امى كانت تصنع الكحك بوضع المقادير فى طشت مخصوص لعمل الكحك و كان احب وقت لى عندما كانت تعطنى و انا صغيره قطعه من العجينه لاشكلها على هيئه عروسه و العب بها و فى النهايه تاخذها و تخبزها مخصوص لى و عندما كبرت كنت اشارك بنقش الكحك فقط و رص الصيجان التى تذهب للفرن فى الخارج للخبيز و يالها من فرحه عندما تعود اصيجان بعد الخبيز من الفرن بعد الافطار فنتسابق جميعا لتفضيتها و نحن فى الحقيقه نحاول ان نسترق واحده او اثنان لناكلها بدون علم امى لانها كانت من فلسفتها ان اكل الكحك قبل العيد لا طعم له و انه يجب ان ننتظر قدوم العيد لناكل منه و لكن من يستطيع ان ينتظر و يترك كحك امى الشهى دون ان يتذوقه !!!!!!!!! كذلك كنا نصنع مناقش تحشى بالعجوه احبها بشده فالكحك ليس مذاق فقط و لكن حدوته دافئه من التجمع و التواصل افتقدها الان بشده ايه ده يامغتربة هى طقوس عمايل الكحك بتفاصيلها واحدة فى البيوت المصرية ولا ايه نفس الطشت واللعب بالعجين والمنقاش والله ايام كانت جميلة ياريتها كانت دامت احسن حاجة كنت اقولها اكور انا العجوة لكن كنت باكل نصها هههههه ويمكن كنت اكسر لها الكحك بعد كده عشان اكل العجوة منها واسيب لهم الكحك فاضى كل سنة وانتم طيبين تعيشوا وتفتكروا شوفتى ازاى دى طقوس يا بنتى و تقريبا هى دى السر فى طعم كحك العيد البيتى الى مهما اكلنا كحك جاهز لازم بنقول البيتى احلا عيد سعيد عليكى حبيبتى اقتباس ما اجمل الانوثه عندما تمتطى صهوه الحياه رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
مغتربة بتاريخ: 28 أغسطس 2011 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 28 أغسطس 2011 موضوع جميل يا نور بشكل مبدىء فكره الاحتفال بقدوم الاعياد بحلوى مخصوصه هى فكره تشترك فيها جميع الشعوب تقريبا على اختلاف ثقافتهم و اديانهم و اعتقد انها ضاربه بجذورها فى الزمن القديم فالفراعنه و الاشوريين و البابليين و غيرهم من شعوب العالم القديمه ايضا كانوا يحتفلوا بقدوم اعيادهم بحلويات معينه تصنع خصيصا لهذا العيد او ذاك و هذه العاده توارثها الناس حتى يومنا هذا و تبدلت الاديان و اختلفت اسماء الشعوب و لكن بقيت تلك العاده مقاومه للتاثر بالزمن و تابى ان تندثر بالنسبه لحلوى العيد المصريه ( الكحك و البتيفور و الغريبه و البسكويت .....الخ ) بالطبع ليست كلها ذات اصل مصرى صميم و لكن من الممكن ان تكون حلوى غريبه عن مصر لكن استقر العرف فى مصر بعملها فى موسم العيد فقط كالبيفور و انواع البسكويتات المختلفه عن نفسى احن الى حد الذوبان لطعم كحك امى رحمها الله الذى لا مثيل له اتذكر ان معارفنا كانوا يوصونها مخصوص و كانوا يتسابقون للظفر بطبق من حلوى العيد الخاصه بامى و لو لدى احدهم مناسبه كان يطلب منها مخصوص ان تصنع له الحلوى مذاق كحك امى مذاق فريد لم اذقه فى اى كحك بعد ذاك رغم اننى اكلت من افخر و اشهر محلات الحلويات و لكن لم اجد مثل كحكها رحمها الله كنا نصنع كل عام كميات خرافيه من الحلوى الكحك و البيتفور و الغريبه و البسكويتات بانواعها كميات كانت تكفينا ( بعد التوزيع على كل الاحباء ) لان ناكل منها من العيد الصغير و حتى بعد الكبير و كانت العشر الاواخر من رمضان موسمعمل الكحك و ملحقاته اه ه ه ه ه كم اشتاق لتلك الاجواء الان مره اخرى امى كانت تصنع الكحك بوضع المقادير فى طشت مخصوص لعمل الكحك و كان احب وقت لى عندما كانت تعطنى و انا صغيره قطعه من العجينه لاشكلها على هيئه عروسه و العب بها و فى النهايه تاخذها و تخبزها مخصوص لى و عندما كبرت كنت اشارك بنقش الكحك فقط و رص الصيجان التى تذهب للفرن فى الخارج للخبيز و يالها من فرحه عندما تعود اصيجان بعد الخبيز من الفرن بعد الافطار فنتسابق جميعا لتفضيتها و نحن فى الحقيقه نحاول ان نسترق واحده او اثنان لناكلها بدون علم امى لانها كانت من فلسفتها ان اكل الكحك قبل العيد لا طعم له و انه يجب ان ننتظر قدوم العيد لناكل منه و لكن من يستطيع ان ينتظر و يترك كحك امى الشهى دون ان يتذوقه !!!!!!!!! كذلك كنا نصنع مناقش تحشى بالعجوه احبها بشده بجانب كوب شاى و كذلك كنا نصنع كل انواع البسكويتات ( بيتفور غريبه لانكشير بسكويت جوز هند اقراص الحلبه و بجانبهم بسكويت النشادر و بسكويت القرفه و هذين النوعين اعشقهم بشكل خاص و ان كنت احب كل الانواع السابقه ) قد اكون اطلت و لكن الحنين صحى كله مره واحده لاجواء كانت تضج بالالفه و اللمه و الفرحه الحقيقيه اثناء التحضير و العمايل و التزويق و الرص و الخبز كانت تلك الايام نهرجان عائلى تتجع لدينا الاسره كلها خالاتى و بناتهم لنتساعد فى الاعداد و نغلف كل ذاك بضحكات و قفشات و اليوم هم لدينا لمساعدتنا فى اليوم التالى يكون اليوم المخصص لواحده منهم فنذهب لنساعدها و اليوم الذى يليله لواحده اخرى و هكذا اما الان فالغربه لا ترشرش على الحياه الا البرد و اذا صادف ان نكون فى مصر وقت العيد نشترى كحك و بيتفور و غريبه من قويدر و خلاص للاسف فالكحك ليس مذاق فقط و لكن حدوته دافئه من التجمع و التواصل افتقدها الان بشده افتقد كحك امى مذاقا و اجواءا و اتمنى لو ان استطيع ان استرجع و لو ايا منهم فكحك امى ليس له مثيل رحم الله والدتك جميلة هي هذه المساحة التى فتحتيها هنا يا مغتربة بكل هذا الحنين الى كحك والدتك فعلا يا مغتربة هي حدوتة كاملة نفتقدها جميعا وأسعدنى جدا ان تشاركيننا في بعض من تفصيلها هنا بس بجد خسارة فعلا يا مغتربة انك لم تحاولى ولو بصورة مصغرة ان تستمري في هذا التراث وخاصة ان والدتك الغالية كانت من المتمرسات البارعات فيه تعرفي اننا كده بنحرم اولادنا من امتلاك مثل هذه الذكريات يوما ما الظاهر حعمل دعوة من هنا للرجوع لعمل الكحك ببيوتنا من جديد ساعات بعمل و بيطلع جميل لكن مش احلى من حاجه مامتى :happy: :happy: و كمان على الضيق انا مفتقده الطقوس اكتر يمكن من اكل الكحك ذاته كل سنه و انت و الاسره بخير و عيد سعيد عليكم اقتباس ما اجمل الانوثه عندما تمتطى صهوه الحياه رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Recommended Posts
انضم إلى المناقشة
You are posting as a guest. إذا كان لديك حساب, سجل دخولك الآن لتقوم بالمشاركة من خلال حسابك.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.