You are posting as a guest.
إذا كان لديك حساب, سجل دخولك الآن لتقوم بالمشاركة من خلال حسابك.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.
ميدان التحرير الذى قدم للعالم اجمع درس حقيقى فى معنى الاراده و الصمود و الرقى فى التظاهر
الميدان الذى شد انتباه العالم اجمع و حاز اولاده على احترامه لما قدموه من صوره مضيئه و مشرفه
لا عجب ان يصبح من اهم المعالم التى يحرص كبار المسؤلين الاجانب على زيارتها عند زيارتهم لمصر
الجميع يريد ان تلامس قدمه ارضه و تتلقف روحه نسماته لعله حينها يستطيع ان يسبر اغوار تلك الشخصيه المصريه الباهره التى طالعوها فيه على مدار 18 يوم
لكن طبعا مفيش مانع وسط المهام الدبلوماسيه و البروتوكولات الرسميه من ان الواح
اليوم أكلتنا فراخ (حد يقولى كل يوم فراخ فراخ هو مفيش لحمة؟) آه مفيش لحمة عشان هنا مفيش بتلو ..
والغنم عشان تشترى كويس لازم تشترى كتف أو فخد او ربع على بعضه .. هيطلع ييجى 5 كيلو .. ومش معقول أقعد آكل فيهم 6 شهور ..
لأنه بطبيعتى لا أحب اللحم وآخر لحم أكلته هو لحم العيد فى مصر .. المهم
الدجاج كان سليم انا خليته .. وتبلته من الليلة السابقة بملح وفلفل أسود وليمون وخل عنب وزيت زيتون وثوم مفروم وبصل مبشور وزنجبيل مفروم .. وزبادى ..
عند الشوى قطعت ورق الكرات المبيت أدناه .. وخلطته مع باقى الزبا
هى تحتاج حوالى كم دقيقة بالكامل ؟..
أول حاجة بأغلى الماء فى الغلاية (توفيرا للوقت)
وبدأت أقطع الدجاج بعظامه وجلده قطع صغيرة .. قدر المستطاع .. نتبله بخل وملح وفلفل أسود وعصير ليمون
بصل جوانح مع معلقتين زيت ومعاه فصين توم مكسورين كبير (عشان التوم اللى فيه نحاس ده مجننى) .. ندبلهم
ونضع المكرونة لمدة 7 دقائق فى الماء المغلى مع ملح
نضيف الدجاج المقطع للبصل والثوم .. مع التقليب لمدة 3 دقائق على نار قوية.. ثم نضيف قليل من الماء حوالى كوب متوسط أو فنجانين ونغطيه ..
نصفى المكرونة .. ونحتفظ بقل
بطاطس يعنى لحسن تعملوا بطاطا تبقى خيبة
المقــادير:
6 حبة كبيرة بطاطا (للطهي في الفرن)
2 ملعقة كبيرة زيت نباتي
300غ دجاج (مفروم)
2 فصّ ثوم (مقطعان إلى مكعبات صغيرة)
1 مكعب مرقة الدجاج ملح أقل مذوب في 2/1 كوب ماء
4/1 ملعقة صغيرة فلفل أسود
120غ أو 1 قرن فلفل أحمر حلو متوسط منزوع منه البذور (مفروم فرماً ناعماً)
2 ملعقة كبيرة بقدونس طازج (مفروم)
2/1 كوب أو 100غ جبنة تشيدار قليلة الملح (مبشورة).
طريقة التحضير:
. تغسل البطاطا وتنظف. توضع في مقلاة للشواء ثم تترك في الفرن على حرارة 200 درجة
Recommended Posts
انضم إلى المناقشة
You are posting as a guest. إذا كان لديك حساب, سجل دخولك الآن لتقوم بالمشاركة من خلال حسابك.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.