بندق أفندى بتاريخ: 9 فبراير 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 9 فبراير 2009 اليوم أكلتنا فراخ (حد يقولى كل يوم فراخ فراخ هو مفيش لحمة؟) آه مفيش لحمة عشان هنا مفيش بتلو .. والغنم عشان تشترى كويس لازم تشترى كتف أو فخد او ربع على بعضه .. هيطلع ييجى 5 كيلو .. ومش معقول أقعد آكل فيهم 6 شهور .. لأنه بطبيعتى لا أحب اللحم وآخر لحم أكلته هو لحم العيد فى مصر .. المهم الدجاج كان سليم انا خليته .. وتبلته من الليلة السابقة بملح وفلفل أسود وليمون وخل عنب وزيت زيتون وثوم مفروم وبصل مبشور وزنجبيل مفروم .. وزبادى .. عند الشوى قطعت ورق الكرات المبيت أدناه .. وخلطته مع باقى الزبادى بعد ما حطيت الدجاج على الجرل .. عند اقتراب نضج الدجاج نضعه مع الدجاج فيكون تركيز للنكهه ويعطى نكههته .. الجزء الأبيض فى قلاية مع قليل من زيت الزيتون وخل العنب أيضا .. وملح وفلفل أسود ثم يضاف لهم البطاطس المشوية .. وهيطلع الطبق بالشكل ده .. الغرض من وضع الكرات وطهوه بهذا الشكل هو الحصول على طعم بين البصل المخلل وبين الكرات المحشى وحصل .. كان يمكن اضافة الكريمة للبصل مع البطاطس لتصبح أكلة فرنسية أو الصويا صوص لتصبح أكلة صينية .. وبالهنا حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Amr Radwan بتاريخ: 9 فبراير 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 9 فبراير 2009 وقعتك بيضة يا بندق افندي .. يا عم و الله ريقي بيجري لما بشوف صور الاطباق الشهية اللي بتعملها .. تسلم ايدك .. و اكيد هقابلك .. و اقولك علي اختراعاتي :lol: في مجال الطبخ و اللي عادة ما بتعمل مشاكل بيني و بين زوجتي بسبب الفوضي اللي بعملها في المطبخ عشان اعمل اختراع واحد بس ..هههههههههه تحياتي لك :phar: "إِنَّ اللَّهَ لاَ يُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا مَا بِأَنفُسِهِمْ" قال صلى الله عليه وسلم : من نفس عن مؤمن كربة من كرب الدنيا نفس الله عنه كربة من كرب يوم القيامة، ومن يسر عن معسر يسر الله عليه في الدنيا والآخرة، ومن ستر مسلما ستره الله في الدنيا والآخرة، والله في عون العبد ما كان العبد في عون أخيه ... رواه مسلم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 9 فبراير 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 9 فبراير 2009 وقعتك بيضة يا بندق افندي .. يا عم و الله ريقي بيجري لما بشوف صور الاطباق الشهية اللي بتعملها .. تسلم ايدك .. و اكيد هقابلك .. و اقولك علي اختراعاتي :sad: في مجال الطبخ و اللي عادة ما بتعمل مشاكل بيني و بين زوجتي بسبب الفوضي اللي بعملها في المطبخ عشان اعمل اختراع واحد بس ..هههههههههه تحياتي لك md2: أهلا وسهلا بيك يا عزيزى .. على فكرة كثير أدخل المطبخ وأنا أرتدى قميص أبيض وكرافت .. وأخرج منه كما دخلته .. بدون أى خسائر .. لو نظمت تفكيرك وعملت خطة فى ذهنك هتقلل الجهد والوقت وهتطلع بأحسن نتيجة .. خصوصا لو بتشتغل على عزمة فيها 30 ولا 35 شخص فى رمضان مثلا (يعنى لاوقت محدود قبل الفطار) حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
لولا بتاريخ: 15 فبراير 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 15 فبراير 2009 مسأله عزومه 30 و 35 وخطه وهدف دى عايزلها موضوع منفصل يا عم بندق .. دا احنا غلابه .. انتا فاكرنا زيك cr((: استمر انتا بس فى الوصفات ومتنساش اخواتك الغلابه فى المحاورات bv:- على فكره ممكن تعمل مع الفراخ دى "فتوتشينى ساده " تبقى عزومه ميه ميه وشيك جدا . لولا طائره ورقيه رياح شديده خيط قصير الطائره ليست بين السماء ولا الأرض ..هذه انا!! لولا رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 15 فبراير 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 15 فبراير 2009 ده الكرات المستخدم او ما يعرف بال LEEKS او الكرات أبو الدلايل بتاع المحشى حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 15 فبراير 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 15 فبراير 2009 مسأله عزومه 30 و 35 وخطه وهدف دى عايزلها موضوع منفصل يا عم بندق ..دا احنا غلابه .. انتا فاكرنا زيك cr((: استمر انتا بس فى الوصفات ومتنساش اخواتك الغلابه فى المحاورات bv:- على فكره ممكن تعمل مع الفراخ دى "فتوتشينى ساده " تبقى عزومه ميه ميه وشيك جدا . لولا لا ي لولا هانم دى وجبة متكاملة .. البطاطس اللى فيها والكرات هم النشويات والسلطة .. أما لافوتتشينى له قصة طويلة عريضة .. حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
ترنيم بتاريخ: 15 فبراير 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 15 فبراير 2009 والله أنا بشوف وصفاتك دايما وكلها ما شاء الله ..........دايما ممتعنا بارك الله فيك cr((: bv:- وحيدة في غربتي ...أسيرة في عزلتي ....الي حين ألقاكم يا أحبتي رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
لولا بتاريخ: 15 فبراير 2009 تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 15 فبراير 2009 مسأله عزومه 30 و 35 وخطه وهدف دى عايزلها موضوع منفصل يا عم بندق ..دا احنا غلابه .. انتا فاكرنا زيك cr((: استمر انتا بس فى الوصفات ومتنساش اخواتك الغلابه فى المحاورات :cry1: على فكره ممكن تعمل مع الفراخ دى "فتوتشينى ساده " تبقى عزومه ميه ميه وشيك جدا . :sad: لولا لا ي لولا هانم دى وجبة متكاملة .. البطاطس اللى فيها والكرات هم النشويات والسلطة .. أما لافوتتشينى له قصة طويلة عريضة .. امممممممم .. كمان الوجبه مدروسه يا بندق انا بسجل نفسي تلميذة فى مدرسة حضرتك يا فندم .. اصل ماما قالتلى لو عملت اى طبق رئيسى اعملى معاه مكرونه او رز حسب الصنف.. محدش خلاويص قاللى أخد المسائل م الناحيه الغذائيه .. بس سعيده جدا ان ابدأ افكر فى الوجبات بالشكل دوت .. انا بكتفى بس انها تكون صحيه قدر الإمكان ودى حاجه برضه اتعلمها من ماما . ميرسي جدا يا بندق bv:- لولا طائره ورقيه رياح شديده خيط قصير الطائره ليست بين السماء ولا الأرض ..هذه انا!! لولا رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 15 فبراير 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 15 فبراير 2009 والله أنا بشوف وصفاتك دايما وكلها ما شاء الله ..........دايما ممتعنا بارك الله فيك :roseop: الله يخليكى يا ترنيم هانم .. اسم كمان جميل .. حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
بندق أفندى بتاريخ: 15 فبراير 2009 كاتب الموضوع تقديم بلاغ مشاركة بتاريخ: 15 فبراير 2009 مسأله عزومه 30 و 35 وخطه وهدف دى عايزلها موضوع منفصل يا عم بندق ..دا احنا غلابه .. انتا فاكرنا زيك استمر انتا بس فى الوصفات ومتنساش اخواتك الغلابه فى المحاورات :cry1: على فكره ممكن تعمل مع الفراخ دى "فتوتشينى ساده " تبقى عزومه ميه ميه وشيك جدا . :blush: لولا لا ي لولا هانم دى وجبة متكاملة .. البطاطس اللى فيها والكرات هم النشويات والسلطة .. أما لافوتتشينى له قصة طويلة عريضة .. امممممممم .. كمان الوجبه مدروسه يا بندق انا بسجل نفسي تلميذة فى مدرسة حضرتك يا فندم .. اصل ماما قالتلى لو عملت اى طبق رئيسى اعملى معاه مكرونه او رز حسب الصنف.. محدش خلاويص قاللى أخد المسائل م الناحيه الغذائيه .. بس سعيده جدا ان ابدأ افكر فى الوجبات بالشكل دوت .. انا بكتفى بس انها تكون صحيه قدر الإمكان ودى حاجه برضه اتعلمها من ماما . ميرسي جدا يا بندق لولا والله القصة مش دراسة بمعنى الدراسة .. هى بالسليقة .. لكن لما بتفكرى فى الأكلة بتلاقيها متوازنة .. شوفى عادات الانجليز او الفرنسيين فى الأكل هتلاقى المكرونة أو الرز عندهم قليلة بس فيه بدايل أخرى .. أهمها البطاطس عموما بعد سنة من التخلص من أكل فول الصباح اليومى والالتزام قدر الامكان بالأكل البيتى وزنى نزل حوالى 8 كيلو بدون أى ريجيم وبدون حتى محافظة فى الأكل .. فقط نو فوووووووووووول .. نو جنك فوود الا فيما ندر .. نو بيبسى .. حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء فالكل موت محقق أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم رابط هذا التعليق شارك المزيد من خيارات المشاركة
Recommended Posts
انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد
يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق
انشئ حساب جديد
سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .
سجل حساب جديدتسجيل دخول
هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.
سجل دخولك الان