اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

ضلع مشوى بصوص العنب والكريمة


بندق أفندى

Recommended Posts

الضلع نفتح بين الريش مع الاحتفاظ به قطعة واحدة

ببساطة .. التتبيلة زبادى وبصل مبشور وخل وعصير ليمون وفلفل أسود وملح لمدة ساعة نصف ..

بعدها نضع الضلع على الجرل حوالى 45 دقيقة وكل شوية نسقيه من التتبيلة أو الصوص المتخلف من الشوى..

الصوص كوب عصير عنب وملعقة قشدة كبيرة وملعقة خل عنب مع متبقى شى الضلع .. يغلى حتى يغلظ قوامه .. يصب على الضلع فى طبق التقديم

ab3n8n4r5ojcnnu8bvao.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

مش فاهمه يا شيف بندق يعنى ايه ريش؟؟؟

هو ده ضلع ايه بالضبط؟ يا ريت توضيح اكثر معلش عشان فهمى تقيل شويتين

الضلع با أفندم هو اللحم من الصدر واللى بيكول لو اتقطع كل ضلع لوحده بيطلع الريش اللى بنشويها .. رِيْش بكسر الراء وفتح الياء ..

شكل حضرتك رحتى على عشة الفراخ وفكرتيه كان فيه ريش بكسر الراء والياء مد ههههههههههه

ده ضلع غنم .. بس ممكن نعمل ضلع بتلو هيكون جبار كمان ..

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

آآآآآه ريش فهمت دلوقتى ربنا يكرمك يا شيف بندق

انا قلت برضو ايه اللى جاب الريش للضلع يعنى

وخلينا فى البتلو احسن من الغنم بيبقى اخف وانا قلتلك مش بحب الضانى

بس شكله جناااااااااااااان تسلم ايدك ووصفاتك يارب

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 0
      صدور دجاج فيلية .. نشقها منت المنتصف لتكون رقيقة وتنضج بسرعة .. متبلة لمدة ساعة فى خل عنب .. ثم توع على النار فى قلاية مدهونة زيت زيتون .. كل وجه حوالى 4 دقائق .. ثم نضيف قطعة زبدة صغيرة مع خلطة من عصير العنب والخل البلسمك والشطة السائلة (كمية قليلة) فقط تكاد تحس .. ونكمل نضجها حتى يتكثف الصوص وتكون بالشكل المبين
    • 1
      سلمون مشوى متبل فى عصير ليمون وعصير برتقال وملعقة خل عنب لمدة ساعتين ثم يوضع فى الشواية كل وجه تقريبا حوالى 7 دقائق وبعدها نعصر عليه ليمون قبل التقديم ونرش ملح وفلفل حسب الحاجة تراعى ان يكون سمك الشريحة حوالى 1.5 سم على الأكثر الرز بسمتى مضاف له عدس بجبة منقوع فى الماء قبلها بحوالى 3 ساعات (حتى ينضجو مع بعض) ومهم حبة البركة مقدم على أوراق خس سليمة عشان ممكن نلف الورقة مع الرز ويبقى سندوتش محشى خس هههههههه
    • 15
      الصدور متبلة بخل عنب .. ثم تعفر بالدقيق وتحمر فى الزبدة حتى تصير ذهبية اللون ثم ترفع من القلاية ومكانها توضع جوانح بصل مع فلفل أخضر وملون ويضاف له معلقتين خل ومعلقتين صويا صوص ثم تعاد الصدور مرة أخرى ومعها نصف فنجان ماء وتتبل بالمح والفلفل الأسود وزنجبيل أخضر مبشور وتغطى القلاية وتترك على نار هادئة حوالى ربع ساعة ودى قبل النضج الفوتوتتشينى الشهيرة .. تسلق المكرونة لمدة 7 دقائق ثم تصفى الصوص ملعقة دقيقة تحمر فى نصف ملعقة زبدة حتى تصير ذهبية اللون ويضاف الحليب بالتدريج مع التقليب ثم يضاف
    • 2
      السمكة هامور مخلية من العظام بالكامل .. وتقطع شرحات من الداخل تتيبل ب 4 فصوص ثوم مكسرين (يعنى مش مفروم) ثم ملح وعصير ليمون وزيت وخل أبيض وفلفل أسود وكمون مطحون وكسبرة مطحونة وزيت زيتون ثم يضاف شرائح من الليمون وكم حبة فلفل حراق وعصبة بقدونس مقطعة بحجم كبير تقفل السمك على ما سبق ثم تجمل بشرائح اللليمون مرة أخرى وتهدن بالزيت مرة أخرى وتغطى بورق قصدير وتترك حوالى نصف ساعة .. ثم نضعها فى فرن عالى الحرارة .. حوالى 200 درجة مئوية وهى مغطاه بالقصدير لمدة 30 دقيقة ثم يرفع القصدير وتترك حوالى 25 دق
    • 2
      صدور دجاج مخلية نرقها بقطعها طوليا بالعرض الى قسمين تتبل بزنجبيل اخضر مع توم مفروم حوالى ربع ساعة .. ثم نضيف لها عصير ليمون وملح وخل عنب وزيت زيتون .. ونتركها ربع ساعة أخرى ثم نضعها فى قلاية على نار متوسطة مع التتبيلة الخاصة بها .. حتى تجف تقريبا .. ثم نضيف حوالى ربع كوب ن عصير التفاح ومعه ملعقتين من القشدة الطازحة البطاطس بقشرها نكسرها بالضرب عليها مع الاحتفاظ بهاقطعة واحدة .. نضعها فى الماكروييف لمدة 8 دقائق . ثم نضيفها مع فطر طازج سليم للدجاج مع التقليب حتى تتشرب عصير التفاح مع القشدة ..
×
×
  • أضف...