اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

باستا جراتان


بندق أفندى

Recommended Posts

هى مكرونة .. سباجيتى مسلوقة لمدة 8 دقائق ..

صدور دجاج تتبل لمدة نصف ساعة بخل وعصير ليمون وملح وفلفل .. وتحمر فى الزبدة لمدة 3 دقائق على كل جانب .. ثم ترفع من على النار ..

فطر يقطع ويحمر بالزبدة لمدة 3 الى 5 دقائق ..

صوص بشاميل عادى .. يختلف فقط انه هيكون سائل أكتر .. معلقتين دقيق يحمرا فى معلقتين زبدة .. ويضاف الحليب بالتدريج مع التقليب بعيدا عن النار .. ثم يتبل بالملح والفلفل الأسود المطحون ..

تقطع الصدور المحمرة قطع صغيرة وتخلط مع البشاميل والفطر والمكرونة وتوضع فى صينية فرن

317547615.jpg

يجمل وجه الصينية بجبن بارميزان مبشور أو موتساريلا أو شيدى أو أى جبن مطبوج يذوب بالحرارة حسب الذوق والوفرة .. تضوع فى فرن متوسط الحرارة لمدة 35 الى 40 دقيقة .. وتقدم ساخنة .. وهنا وعافية .. بس مش عارف الاسم صح ولا لأ؟

دى من منتجات الأخت الزميلة جيادا دى لورنتى

425690867.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

وصفات جيادا دى لورنتى ممتازه الحقيقه لكن تطبيق حضرتك بالصور اكثر من رائع وتفوح رائحته لهنا :D

لو سمحت عايزه طبق مستعجل جدا جدا ..انا جيعااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااانه من الصور ups:

بس يا بندق افندى هو مش احنا بنعمل النيجرسكو كده بنفس الطريقه ولا هى ميجيش عليها الا جراتان mfb:

بص بلاش نتوه فى الأسماء اهو كله اكل خلينا نركز فى المضمون mfb:

وتسلم الأيادى المرادى تعبت بجد لأن الأكله دى بتاخد وقت اكتر فى التحضير لتعدد المكونات من بقيه وصفاتك :sad:

لولا

طائره ورقيه

رياح شديده

خيط قصير

الطائره ليست بين السماء ولا الأرض

..هذه انا!!

لولا

رابط هذا التعليق
شارك

صباح الخير يا أستاذ بندق

أنا أول مرة أزور المطبخ ...بتاع حضرتك...لحسن تفتكر بتاع بيتنا ولا حاجة mfb: ...بصراحة مجهود رائع تشكر عليه

عندى بأة سؤال فنى تقنى حرفى...أيون دة أسمه الثلاثى

لما بتحط الجبنة المبشورة مش لازم تستنى على الصينية شوية فى الفرن و بعدين قبل الأخر بخمس دقايق كدة ترش الجبنة عشان تسيح و تدى اللون الدهبى

بصراحة لما بحطها من الأول بتغمق وما بتمطش زى بتاعة الأعلان

ولا إيه رأيك؟؟

تحياتى

سوسورانى

card10.jpg

لا تندم على حب عشته...حتى ولو اصبح ذكرى مؤلمه..... فأذا كانت الزهور قد جفت وضاع عبيرها ..... ولم يبقى فيها غير الاشواك فلا تنسى انها منحتك عطرا جميلا اسعدك

رابط هذا التعليق
شارك

وصفات جيادا دى لورنتى ممتازه الحقيقه لكن تطبيق حضرتك بالصور اكثر من رائع وتفوح رائحته لهنا :roseop:

لو سمحت عايزه طبق مستعجل جدا جدا ..انا جيعااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااانه من الصور :blink:

بس يا بندق افندى هو مش احنا بنعمل النيجرسكو كده بنفس الطريقه ولا هى ميجيش عليها الا جراتان :protest:

بص بلاش نتوه فى الأسماء اهو كله اكل خلينا نركز فى المضمون :ninja:

وتسلم الأيادى المرادى تعبت بجد لأن الأكله دى بتاخد وقت اكتر فى التحضير لتعدد المكونات من بقيه وصفاتك :)

لولا

الله يخليكى يا أفندم .. بمناسبة الجريسكو أن بأحب النجريسكو بتاع لبنى عبد العزيز .. ههههههه .. وبعدين هتفرق معانا الأسماء ؟؟..

أحلى طبق للولا هانم .. ومعاه السلطات .. هدية من صاحب المخل .. هى بتاخد وقت صحيح .. بس النتيجة النهائية ممتعة للغاية ..

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

صباح الخير يا أستاذ بندق

أنا أول مرة أزور المطبخ ...بتاع حضرتك...لحسن تفتكر بتاع بيتنا ولا حاجة :roseop: ...بصراحة مجهود رائع تشكر عليه

عندى بأة سؤال فنى تقنى حرفى...أيون دة أسمه الثلاثى

لما بتحط الجبنة المبشورة مش لازم تستنى على الصينية شوية فى الفرن و بعدين قبل الأخر بخمس دقايق كدة ترش الجبنة عشان تسيح و تدى اللون الدهبى

بصراحة لما بحطها من الأول بتغمق وما بتمطش زى بتاعة الأعلان

ولا إيه رأيك؟؟

تحياتى

سوسورانى

سوسورانى هانم فى مطبخنا يا مرحبا يا مرحبا ..

أولا يا فندم عندك حق فيما ذهبتى البه من اغمقاق لون الصينية .. بس سعادتك (وعلى حسب رأى المحترفين) درجة حرارة الفرن ووضع الصينية فيه يعنى فى الوسط أو فى الأعلى أو فى الأسفل تحدد درجة احمرار الوجه .. يعنى اللى فوق هتحمر بسرعة جدا .. وكلما نزلنا تحت هتكون اقل .. بس .. والحاجات اللى بتحتاج طهى كتير بنحطها تحت خالص .. زى اللحوم وزى الأسماك اللى فيها سوائل زى الكسبرية أو الصيادية وهكذا .. ودمتى سعيدة فى المطبخ مفيدة .. وتحياتى ..

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

و اذا قلتلكم اننا جربناهها و كانت اكثر من راااااااااااااااائعة ..

بجد تسلم ايدك يا بندق افندي ...

"إِنَّ اللَّهَ لاَ يُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا مَا بِأَنفُسِهِمْ"

قال صلى الله عليه وسلم : من نفس عن مؤمن كربة من كرب الدنيا نفس الله عنه كربة من كرب يوم القيامة، ومن يسر عن معسر يسر الله عليه في الدنيا والآخرة، ومن ستر مسلما ستره الله في الدنيا والآخرة، والله في عون العبد ما كان العبد في عون أخيه ... رواه مسلم

رابط هذا التعليق
شارك

و اذا قلتلكم اننا جربناهها و كانت اكثر من راااااااااااااااائعة ..

بجد تسلم ايدك يا بندق افندي ...

يعجبنى هذا التبسيط .. هى فعلا رائعة جدا جدا

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

س س هأصع كل رابط صورة صغيرة عشان الموضوع المجمع .. يعنى كلما تيسر

425690867.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 9
      المكرونة .. فوتتشينى الصلصة طماطم سليمة تحز بطرف السكين حز متقاطع يجرح القشر فقط تسلق الطماطم فى ماء مغلى لمدة 3 دقائق ثم ينزع قشرها (يكون سهل للغاية) ثم تضرب بالماكينة ويضاف اليها فلفل أسود وزيت زيتون وجبنة بارميزان الخضار مقطع مقلى فى زيت زيتون لمدة 4 دقائق .. وهنا لم أحدد لأنه يجوز نضع أى خضار المكرونة مسلوقة لمدة 7 دقائق بعد نضج الصلصة نضيف الخضار والمكرونة مع التقليب لمدة دقيقتين طبعا يمكن اضافة الجمبرى أو المحار او اللحم المفروم او كرات اللحم او حتى قطع الدجاج تصب فى طبق ومعها جبن
    • 4
      كان حاضرها زميل فرنسى .. يقول .. بالفرنساوى (ده نجاح للعزومة لأنه كل الناس أخدت أكتر من مرة) أعادت ملء الأطباق يعنى nu36nu42nu31 مكرونة فوتتشينى جراتان منها اصداران واحد بالجمبرى وواحد بالدجاج .. الصوص ملعقتين دقيق مع .. مع معلقتين زبدة .. يحمر الدقيق حتى يصير ذهبى اللون ثم يرفع من على النار ويضاف الحليب بالتدريج مع التقليب حتى يتجانس ويكون قليل السماكة .. يرفع على النار مع التقليب وينبل بفلفل أبيض وجبن بارميزان ويضاف له حوالى 150 جرام قشدة (على حسب الكمية) وبعدها يضاف الملح .. (بعد الجبن) ع
    • 4
      مكرونة مسلوقة ومتبلة بقطعة زبد وملح يضاف لها أفوكادو متبل بعصير ليمون وملح وجبن حلوم مقلى فى الزبد وفلفل أحمر حلو مع قليل من الفلفل الأسود وزيت الزيتون وتجمل بالبقدونس تقدم مع أكلات كثيرة كبديل للأرز أو الخبز أو حتى المكرونة التقليدية السلطة عبقرية شديدة الطعامة واللذاة بصورة مقلقة (مش هتقدر توقف أكل لحد ما تخلص) عشان كده النصيحى انه تعمل كمية على القد تمام
    • 0
      فيه مطعم متخصص مكرونة اسمه فنلييز هنا فى الشرقية .. بيحكو ويتحاكو عنه .. زرته عشان أشوف من هو أمهر منى (هههههههههه) حلو صحيح بس انا أكسب .. خصوصا فى خفة وصحية الوجبة . مكرونة هتسلق ل ثمانى دقائق فقط .. مع الخضار .. اللى هيكون كرافس وكوسة وجزر .. ممكن اضافة أى خضار نريد الخضار هنسلقه فقط 5 دقائق يعنى هنضعه بعد المكرونة ما تغلى ب 3 دقائق .. عشان يكون حى وكرسبى .. الصوص عبارة عن معلقتين كريمة مع حليب مع جبن بارميزان مبشورة مع فلفل أسمر .. ونشوف اذا محتاج ملح (عشان الجنبة طبعا) نكفثم قليل
    • 6
      وصفتنا لليوم باستا بالجمبرى لكن يمكن استبدال الجمبرى بلحم أو دجاج أو حتى مشروم أو لحم ومشروم أو دجاج ومشروم المكونات: مكرونة (فوتتشينى أو ودع عادية أو اسباجيتى المهم نوع يكون طري بعد سلقه) استخدمت هنا فوتتشينى ... ملعقة دقيق .. نصف لتر حليب - زبدة - ملعقة كريمة أو قشدة .. ملح .. فلفل أسود .. جبن بارميزان ..جبن للتزيين جمبرى (أوى أى ما تريد) نصنع الصوص بتحمير الدقيق قليلا فى ملعقة زبد ثم نضيف الحليب بالتدريج حتى يصبح الخليط متجانس نضيف القشدة مع التقليب ونبشر الجبن معها حتى يذوب (يمكن ا
×
×
  • أضف...