اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

شوربة السمك ................... ممكن؟؟؟


رضوي

Recommended Posts

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بصراحة جربت عدة طرق لشوربة السمك ........... كلها معقولة ........ عادي يعني

بس نفسي أعمل شوربة سمك جامدة زي بتاعت المطاعم الخطيرة

ولا أكتفي بتذوقها في الخارج وخلاص

وياريت طبعاً تقولولي ............ ايه أفضل أنواع السمك اللي ممكن نعمل بيه شوربة جامدة

مستنية ردكم :roseop: :closedeyes:

اللهم إرزقني بفرحة ... تجعلني أسجد لك باكية .

رابط هذا التعليق
شارك

شوفى يا رضوى انا بعملها حلوه اوى بس مش هاقدر اتكلم هنا فى وجود الشيف :wub:

لايفتى وسى بندق افندى فى المحاورات

هاتلاقيه هناك فى الشبره =الحلقه =المينا =اى حته بتبيع السمك

او بيصطاده بنفسه

حد ينادى عليه يا جماعه 000يا بندق افنداااااااااااااااااااااااى

294043709.gif
رابط هذا التعليق
شارك

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

"وَذَا النُّونِ إِذ ذَّهَبَ مُغَاضِبًا فَظَنَّ أَن لَّن نَّقْدِرَ عَلَيْهِ فَنَادَى فِي الظُّلُمَاتِ أَن لَّا إِلَهَ إِلَّا أَنتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنتُ مِنَ الظَّالِمِينَ (87) فَاسْتَجَبْنَا لَهُ وَنَجَّيْنَاهُ مِنَ الْغَمِّ وَكَذَلِكَ نُنجِي الْمُؤْمِنِينَ "

(88) :: سورة الانبياء

Half Turkish

Half Egyptian

Proud to be both :)

رابط هذا التعليق
شارك

كتب بواسطه بوسي

نبدأ ب طبق السمك الفيليه

المقادير :-

1- كيلو سمك فيليه (يفضل تقطيعه جزل قطع يعنى )

2- بهارات سمك هنديه او بهارات سمك وخلاص

3-كمون -فلفل اسود- ملح -شطه -فصين توم مفروم - ليمون او خل

4- دقيق طبعا

الوصفه :-

ا- يحضر تتبيله السمك بوضع بهارات السمك وباقى البهارات والتوم والليمون او الخل مع بعض فى طبق

2- يوضع السمك الفيليه المقطع فى التتبيله وتترك فى التلاجه لمده ساعتين (نصيحه ياربت تغطى الطبق كويس حتى لا تترك رائحه فى التلاجه )

3-يخرج من التلاجه ويوضع فى الدقيق ويتم قليه فى زيت عميق

ملحوظه نفس الطريقه دى بنعملها للجمبري بس طبعا ينظف الجمبري ويشال منه خط التراب اللى فالظهر ويوضع فى نفس التتبيله ثم فى الدقيق ثم فى الزيت وبالهنا والشفا)

شوربه فواكه البحر

المقادير :-

1- كيس فواكه البحر

2- بصلتين متوسطى الحجم

3- مياه

4- زيت او سمن

5- بهارات

الوصفه :-

1- يتم تقطيع البصل ثم تحمريه فى بعض من الزيت او السمن

2-ثم يوضع ما بداخل كيس فواكه البحر ويقلب كام تقليبه كده

2- ثم نضع المياه ولا ننسي الملح واللكمون والفلفل الاسود

4- يترك على النار حتى يصبح طعمه مالهاش حل ويطفى عليه وبالهنا وبالشفا

(ملحوظه انا بصراحه بضيف عليها كابوريا ودى بقي بعملها ازاى الاول طبعا انضف الكابوريا بانى اشيل الغطاء الخارجى وينظف من الحاجات الصفرا اللى فيه ويقسم الى نصفين ثم اضعه فى ماء وملح واسلقه على النار حتى يأخد اللون البرتقالي وتحس انه اتعمل وبعدين تحطه وانت بتحط كيس فواكه البحر وتكمل الطبخه بيقي طعمه خرافه وادعولى )

الارز الصياديه

المقادير :-

1- ارز بسمتى او مصري على حسب الرغبه (لو ارز بسمتى انقعه فى ميه قبل كده نص ساعه علشان بياخد سوا اكتر من المصري ) ويغسل جيدا طبعا

2- بصل على حسب الكميه والكميه على حسب الاشخاص يعنى الفرد الطبيعى (ههههههه) نص مج زجاج فرنساوى

3- ملح وميه (في ناس بتحط كمون بس انا مش بحطه وبراحتكم طبعا

الوصفه :-

1- يتم تحمير البصل حتى يقترب لونه من الاسود يعنى مش تحرقه لا قبل حرق البصل بشويه ههههه

2- ثم يوضع الرز المغسول مسبقا جيدا على البصل البنى الغامق وبعدين نقلبهم فى بعض ثم نضع الميه ومقدار الماء يكون لو ارز بسمتى يغطى الرز بمقدار عقله ونص من الصبع اما لو كان رز مصري يبقي المقدار للمياه فوق الرز بعقله صباع واحد

3-يترك الرز حتى يتشرب المياه ثم يوطى عليه حتى يستوى ويارب ما يشيط ويفضل تحط الشياطه تحت حله الرز علشان يستوى براحته

سلطه الخضراء (ودى ضروريه جدا لما فيها من فوايد عظيمه وخصوصا لمرضي السكر )

المقادير

1- طماطم - خيار - جرجير -بقدونس -خس -بصل اخضر (لاكله السمك ضرورى)- فلفل اخضر واصفر واحمر للتزين

2-البهارت فلفل اسود- ملح -ليمون او خل بس طبعا يفضل ليمون

الوصفه

يتم تقطيع جميع المقادير وتقليبهم مع بعض ووضع البهارات وتقليبها وبس كده خلاص

طبعا يا جماعه مش تنسوا اوراق بقدونس وتقطيع الفلفل الاخضر والاحمر والاصفر شرايح للتزيين لطبق السمك ومنتصف طبق الرز لكل فرد

وبالهنا والعافيه

هلا رضوتى

انتى جيتى فى ملعبي ومحدش سمى عليكى

فوق هتلاقي وصفه كامله ومتكامله لوجبه بحريه

ودوقي الشوربه وادعيلي يا قمر بس بجد ان شاء الله هتعجبك

تحياتى :wub: :blink: wst::

}فقلت استغفروا ربكم إنه كان غفارا * يرسل السماء عليكم مدرارا * ويمددكم بأموال وبنين ويجعل لكم جنات ويجعل لكم أنهارا * {

136570687.gif

"(الحمد لله الذي تواضع كل شئ لعظمته الحمد لله الذي استسلم كل شئ لقدرته)"

"سبحان الله يا فارج الهم ويا كاشف الغم فرج همى ويسر امرى وارحم ضعفي وقلة حيلتى وارزقني من حيث لا احتسب يارب العالمين"

رابط هذا التعليق
شارك

شوفى يا رضوى انا بعملها حلوه اوى بس مش هاقدر اتكلم هنا فى وجود الشيف :wub:

لايفتى وسى بندق افندى فى المحاورات

هاتلاقيه هناك فى الشبره =الحلقه =المينا =اى حته بتبيع السمك

او بيصطاده بنفسه

حد ينادى عليه يا جماعه 000يا بندق افنداااااااااااااااااااااااى

طيب هو فين .................. هو فيييييييييييييييييييييييين ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

اللهم إرزقني بفرحة ... تجعلني أسجد لك باكية .

رابط هذا التعليق
شارك

بجد تسلم ايد حضرتك ................... مواقع فعلاً في الجون

شكراً جزيلاً

اللهم إرزقني بفرحة ... تجعلني أسجد لك باكية .

رابط هذا التعليق
شارك

كتب بواسطه بوسي

نبدأ ب طبق السمك الفيليه

المقادير :-

1- كيلو سمك فيليه (يفضل تقطيعه جزل قطع يعنى )

2- بهارات سمك هنديه او بهارات سمك وخلاص

3-كمون -فلفل اسود- ملح -شطه -فصين توم مفروم - ليمون او خل

4- دقيق طبعا

الوصفه :-

ا- يحضر تتبيله السمك بوضع بهارات السمك وباقى البهارات والتوم والليمون او الخل مع بعض فى طبق

2- يوضع السمك الفيليه المقطع فى التتبيله وتترك فى التلاجه لمده ساعتين (نصيحه ياربت تغطى الطبق كويس حتى لا تترك رائحه فى التلاجه )

3-يخرج من التلاجه ويوضع فى الدقيق ويتم قليه فى زيت عميق

ملحوظه نفس الطريقه دى بنعملها للجمبري بس طبعا ينظف الجمبري ويشال منه خط التراب اللى فالظهر ويوضع فى نفس التتبيله ثم فى الدقيق ثم فى الزيت وبالهنا والشفا)

شوربه فواكه البحر

المقادير :-

1- كيس فواكه البحر

2- بصلتين متوسطى الحجم

3- مياه

4- زيت او سمن

5- بهارات

الوصفه :-

1- يتم تقطيع البصل ثم تحمريه فى بعض من الزيت او السمن

2-ثم يوضع ما بداخل كيس فواكه البحر ويقلب كام تقليبه كده

2- ثم نضع المياه ولا ننسي الملح واللكمون والفلفل الاسود

4- يترك على النار حتى يصبح طعمه مالهاش حل ويطفى عليه وبالهنا وبالشفا

(ملحوظه انا بصراحه بضيف عليها كابوريا ودى بقي بعملها ازاى الاول طبعا انضف الكابوريا بانى اشيل الغطاء الخارجى وينظف من الحاجات الصفرا اللى فيه ويقسم الى نصفين ثم اضعه فى ماء وملح واسلقه على النار حتى يأخد اللون البرتقالي وتحس انه اتعمل وبعدين تحطه وانت بتحط كيس فواكه البحر وتكمل الطبخه بيقي طعمه خرافه وادعولى )

الارز الصياديه

المقادير :-

1- ارز بسمتى او مصري على حسب الرغبه (لو ارز بسمتى انقعه فى ميه قبل كده نص ساعه علشان بياخد سوا اكتر من المصري ) ويغسل جيدا طبعا

2- بصل على حسب الكميه والكميه على حسب الاشخاص يعنى الفرد الطبيعى (ههههههه) نص مج زجاج فرنساوى

3- ملح وميه (في ناس بتحط كمون بس انا مش بحطه وبراحتكم طبعا

الوصفه :-

1- يتم تحمير البصل حتى يقترب لونه من الاسود يعنى مش تحرقه لا قبل حرق البصل بشويه ههههه

2- ثم يوضع الرز المغسول مسبقا جيدا على البصل البنى الغامق وبعدين نقلبهم فى بعض ثم نضع الميه ومقدار الماء يكون لو ارز بسمتى يغطى الرز بمقدار عقله ونص من الصبع اما لو كان رز مصري يبقي المقدار للمياه فوق الرز بعقله صباع واحد

3-يترك الرز حتى يتشرب المياه ثم يوطى عليه حتى يستوى ويارب ما يشيط ويفضل تحط الشياطه تحت حله الرز علشان يستوى براحته

سلطه الخضراء (ودى ضروريه جدا لما فيها من فوايد عظيمه وخصوصا لمرضي السكر )

المقادير

1- طماطم - خيار - جرجير -بقدونس -خس -بصل اخضر (لاكله السمك ضرورى)- فلفل اخضر واصفر واحمر للتزين

2-البهارت فلفل اسود- ملح -ليمون او خل بس طبعا يفضل ليمون

الوصفه

يتم تقطيع جميع المقادير وتقليبهم مع بعض ووضع البهارات وتقليبها وبس كده خلاص

طبعا يا جماعه مش تنسوا اوراق بقدونس وتقطيع الفلفل الاخضر والاحمر والاصفر شرايح للتزيين لطبق السمك ومنتصف طبق الرز لكل فرد

وبالهنا والعافيه

هلا رضوتى

انتى جيتى فى ملعبي ومحدش سمى عليكى

فوق هتلاقي وصفه كامله ومتكامله لوجبه بحريه

ودوقي الشوربه وادعيلي يا قمر بس بجد ان شاء الله هتعجبك

تحياتى :wub: :blink: wst::

حياتي حياتي

وحشاني جداً

ايه الجمال دة ................ تسلم ايدك ياقمر ............... طب تصدقي اني شامة ريحتهم من عندي هنا ؟؟؟

جميلة بجد تسلم ايدك

:lol: :lol: wst:: :roseop:

اللهم إرزقني بفرحة ... تجعلني أسجد لك باكية .

رابط هذا التعليق
شارك

انا جيت أهه

حد بينادى؟

الأول هنقول بشكل عام كيف نصنع شوربة بحرية رائعة .. وتختلف المكونات فى كل مرة لانتاج صنف جديد منها

الأساس .. بصلة تدبل فى الزبدة

ثم يضاف لها ملعقتى ديقيق وتحمر حتى يصير لونها ذهبيا ..

ثم نضيف الماء (وبعدين مكعب شوربة دجاج) او نستخدم شوربة لحم مباشرة

أو نستخدم شوربة عظام سمك او الراس بعد ما ننظفها جيدا ونسلخ الجلد قدر المستطاع هنسويه مع هيل وورق لاورا وهيل حب وفلفل اسود هنصفيها نشيل الشوربة على جنب ونخلى لحم السمك من العظم على جنب

ناخد الشوربة ونضيفها على البصل مع الدقيق المحمر ونضيف لهم عرقين كرافس من ده

celery_tallthin.JPG

أو حتى البلدى ..

ونغليهم مع بضه حتى ينضج الكرافس ..

هنضيف قليل من الشطة الحراقة (حسب الذوق) ونختبر الملح ونتبلها بالفلفل الأبيض أو الأسود مع قليل من الكسبرة المطحونة وممكن شوية جوزة الطيب

وبعدين هنضيف المكون الأساسى

اللى هيكون فيليه سمك او لحم السمك الناتج من عظام السمك او جمبرى مقشر نطهيه مع زبدة وعصير ليمون وملح وفلفل اسود

وممكن أيضا حبار او لحم كابوريا أو لحم استاكوزا

ممكن نضيف كرات الطويل leeks .. نقطعه ونضيف مع المكونات الأخرى

inside_products_leek-thumb-400x306.jpg

ساعة اضافة المكونات هتغلى غلوة واحدة حتى تتمازج النكهات .. ثم نضيف قبل رفعها من على النار بربع دقيقة نضيف بعض البقدونس المفروم ونرفعها ونغطهيها شوية قبل التقديم

وهنا وعافية

تم تعديل بواسطة بندق أفندى

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

انا جيت أهه

حد بينادى؟

الأول هنقول بشكل عام كيف نصنع شوربة بحرية رائعة .. وتختلف المكونات فى كل مرة لانتاج صنف جديد منها

الأساس .. بصلة تدبل فى الزبدة

ثم يضاف لها ملعقتى ديقيق وتحمر حتى يصير لونها ذهبيا ..

ثم نضيف الماء (وبعدين مكعب شوربة دجاج) او نستخدم شوربة لحم مباشرة

أو نستخدم شوربة عظام سمك او الراس بعد ما ننظفها جيدا ونسلخ الجلد قدر المستطاع هنسويه مع هيل وورق لاورا وهيل حب وفلفل اسود هنصفيها نشيل الشوربة على جنب ونخلى لحم السمك من العظم على جنب

ناخد الشوربة ونضيفها على البصل مع الدقيق المحمر ونضيف لهم عرقين كرافس من ده

celery_tallthin.JPG

أو حتى البلدى ..

ونغليهم مع بضه حتى ينضج الكرافس ..

هنضيف قليل من الشطة الحراقة (حسب الذوق) ونختبر الملح ونتبلها بالفلفل الأبيض أو الأسود مع قليل من الكسبرة المطحونة وممكن شوية جوزة الطيب

وبعدين هنضيف المكون الأساسى

اللى هيكون فيليه سمك او لحم السمك الناتج من عظام السمك او جمبرى مقشر نطهيه مع زبدة وعصير ليمون وملح وفلفل اسود

وممكن أيضا حبار او لحم كابوريا أو لحم استاكوزا

ممكن نضيف كرات الطويل leeks .. نقطعه ونضيف مع المكونات الأخرى

inside_products_leek-thumb-400x306.jpg

ساعة اضافة المكونات هتغلى غلوة واحدة حتى تتمازج النكهات .. ثم نضيف قبل رفعها من على النار بربع دقيقة نضيف بعض البقدونس المفروم ونرفعها ونغطهيها شوية قبل التقديم

وهنا وعافية

الله الله

شكراً أستاذ بندق أفندي ............... تسلم ايدك

ايه الجمال دة .............. اهه كدة الكلام ولا بلاش .............. بفكر أقوم اعملها دلوقتي .........بس ماعنديش كل المكونات ......... خاصة الكرافس

طب معلش سؤال

بس استحملوا اختكم ........... مش خبيرة اوي في شوربة السمك

اخري سمك مقلي ومشوي وصيادية وصنية ............ وبعرف اعمل الكابوريا .......... غير كدة ......... ادينا بنتعلم

سؤالي بقي

ايه أفضل انواع السمك اللي ممكن أستخدمها في الشوربة؟؟؟

مش عايزة جمبري ............. مش بحبه كدة ........... أنا بحبه مقلي بس

طيب فيه اصحابي قالولي ان افضل الاسماك هي اسماك البحر الاحمر ........... معرفش ايه الفرق ........ بس لما جيت اختار لقيتها انواع كتيييييييييييييير جداً

اتلخبط خالص

حد يعرف افضل نوع ويكون مجربه ........... بصراحة مابحبش اجرب في السمك بالذات تحياتي .............

اللهم إرزقني بفرحة ... تجعلني أسجد لك باكية .

رابط هذا التعليق
شارك

انا جيت أهه

حد بينادى؟

الأول هنقول بشكل عام كيف نصنع شوربة بحرية رائعة .. وتختلف المكونات فى كل مرة لانتاج صنف جديد منها

الأساس .. بصلة تدبل فى الزبدة

ثم يضاف لها ملعقتى ديقيق وتحمر حتى يصير لونها ذهبيا ..

ثم نضيف الماء (وبعدين مكعب شوربة دجاج) او نستخدم شوربة لحم مباشرة

أو نستخدم شوربة عظام سمك او الراس بعد ما ننظفها جيدا ونسلخ الجلد قدر المستطاع هنسويه مع هيل وورق لاورا وهيل حب وفلفل اسود هنصفيها نشيل الشوربة على جنب ونخلى لحم السمك من العظم على جنب

ناخد الشوربة ونضيفها على البصل مع الدقيق المحمر ونضيف لهم عرقين كرافس من ده

celery_tallthin.JPG

أو حتى البلدى ..

ونغليهم مع بضه حتى ينضج الكرافس ..

هنضيف قليل من الشطة الحراقة (حسب الذوق) ونختبر الملح ونتبلها بالفلفل الأبيض أو الأسود مع قليل من الكسبرة المطحونة وممكن شوية جوزة الطيب

وبعدين هنضيف المكون الأساسى

اللى هيكون فيليه سمك او لحم السمك الناتج من عظام السمك او جمبرى مقشر نطهيه مع زبدة وعصير ليمون وملح وفلفل اسود

وممكن أيضا حبار او لحم كابوريا أو لحم استاكوزا

ممكن نضيف كرات الطويل leeks .. نقطعه ونضيف مع المكونات الأخرى

inside_products_leek-thumb-400x306.jpg

ساعة اضافة المكونات هتغلى غلوة واحدة حتى تتمازج النكهات .. ثم نضيف قبل رفعها من على النار بربع دقيقة نضيف بعض البقدونس المفروم ونرفعها ونغطهيها شوية قبل التقديم

وهنا وعافية

الله الله

شكراً أستاذ بندق أفندي ............... تسلم ايدك

ايه الجمال دة .............. اهه كدة الكلام ولا بلاش .............. بفكر أقوم اعملها دلوقتي .........بس ماعنديش كل المكونات ......... خاصة الكرافس

طب معلش سؤال

بس استحملوا اختكم ........... مش خبيرة اوي في شوربة السمك

اخري سمك مقلي ومشوي وصيادية وصنية ............ وبعرف اعمل الكابوريا .......... غير كدة ......... ادينا بنتعلم

سؤالي بقي

ايه أفضل انواع السمك اللي ممكن أستخدمها في الشوربة؟؟؟

مش عايزة جمبري ............. مش بحبه كدة ........... أنا بحبه مقلي بس

طيب فيه اصحابي قالولي ان افضل الاسماك هي اسماك البحر الاحمر ........... معرفش ايه الفرق ........ بس لما جيت اختار لقيتها انواع كتيييييييييييييير جداً

اتلخبط خالص

حد يعرف افضل نوع ويكون مجربه ........... بصراحة مابحبش اجرب في السمك بالذات تحياتي .............

اذا متاح أفضل سمكة على الاطلاق هى الناجل ..

انا عند رأيى الناجل ممكن يتاكل نيء هههههههههه

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
×
×
  • أضف...