اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

المطبخ المطبخاوى - وصفات للمطبخ


هشام عبد الوهاب

Recommended Posts

شكرا جزيلا لأخونا ألفاضل/كباريتى.

بس حصل حاجة معايا....

بما انى غاوية...تغيير...فى طريقة عمل الطعام.

بالنسبة للمقلوبة.

حمرت اللحم بالبصل والزبدة.

قليت الباذنجان.

عملت ألارز...كالعادة.

عاملت البذنجان...كالبذنجان بالخل والثوم.

فى البرام...وضعت طبقة لحم ثم ارز ثم باذنجان ثم لحم.بالمرقة بتاعتها

ويدخل الفرن 10 دقائق فقط.

ويقلب على طبق التقديم.

وبالهنا والشفا.

سلامى.

(وَمَنْ يَقْتُلْ مُؤْمِناً مُتَعَمِّداً فَجَزَاؤُهُ جَهَنَّمُ خَالِداً فِيهَا وَغَضِبَ اللَّهُ عَلَيْهِ وَلَعَنَهُ وَأَعَدَّ لَهُ عَذَاباً عَظِيماً)

[النساء : 93]

رابط هذا التعليق
شارك

  • الردود 65
  • البداية
  • اخر رد

أكثر المشاركين في هذا الموضوع

أكثر المشاركين في هذا الموضوع

شكرا جزيلا لأخونا ألفاضل/كباريتى.

بس حصل حاجة معايا....

بما انى غاوية...تغيير...فى طريقة عمل الطعام.

بالنسبة للمقلوبة.

حمرت اللحم بالبصل والزبدة.

قليت الباذنجان.

عملت ألارز...كالعادة.

عاملت البذنجان...كالبذنجان بالخل والثوم.

فى البرام...وضعت طبقة لحم ثم ارز ثم باذنجان ثم لحم.بالمرقة بتاعتها

ويدخل الفرن 10 دقائق فقط.

ويقلب على طبق التقديم.

وبالهنا والشفا.

سلامى.

يا سلوى هانم

انت كده طلعت بحاجة تانية لا علاقة لها ب"المقلوبة" ..

المقلوبة اللي هي Up Side Down إسم على مسمى .. لما تأكليها من تحت إيدين مدام كباريتي حتعرفي المقصود منها ..

سميت مقلوبة : لإنها في النهاية تقلب على صينية وتترك الحلة مقلوبة بدون تحريك لبعض الوقت مع الضرب على قفاها حتى ينزل الطعام متماسكا في الصينية ..

عندما ترفع الطنجرة من على الصينية سوف تدركي نتيجة عملك .. إذا كانت المقادير مضبوطة .. والأرز استوى تماما ولم يخلف إي سوائل .. والنار كانت هادئة بحيث لم يحترق قعر الطنجرة (كثيرا) بل اتحمر بس .. فلسوف تجدين أنها متماسكة كقالب الجاتو .. حاجة لا شبيه لها ..

إنها معشوقتي .. المقلوبة ..

ما فيش تعديل على المقلوبة إلا باستبدال اللحم بالفراخ ..

وزيادة الصنوبر واللوز والكاجو المحمرين اللي حترشيهم على وجه الصينية بعد قلب المقلوبة عليها قبل التقديم ..

ممكن تقديم سلطة زبادي بالخيار بجوارها ..

يا حيف ع اللي جرحهم جرحي وفوق الجرح داسوا

صاروا عساكر للعدى وكندرة العدو باسوا

2_471137_1_209.jpg

حسبنا الله ونعم الوكيل

رابط هذا التعليق
شارك

شكرا جزيلا لأخونا ألفاضل/كباريتى.  

بس حصل حاجة معايا....  

بما انى غاوية...تغيير...فى طريقة عمل الطعام.  

بالنسبة للمقلوبة.  

حمرت اللحم بالبصل والزبدة.  

قليت الباذنجان.  

عملت ألارز...كالعادة.  

عاملت البذنجان...كالبذنجان بالخل والثوم.  

فى البرام...وضعت طبقة لحم ثم ارز ثم باذنجان ثم لحم.بالمرقة بتاعتها  

ويدخل الفرن 10 دقائق فقط.  

ويقلب على طبق التقديم.  

وبالهنا والشفا.  

سلامى.

مممم دهه اسمه برام لحمة مقلوبة :cry:

......The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

رابط هذا التعليق
شارك

المقلوبة اللي هي Up Side Down إسم على مسمى .. لما تأكليها من تحت إيدين مدام كباريتي حتعرفي المقصود منها ..

سميت مقلوبة : لإنها في النهاية تقلب على صينية وتترك الحلة مقلوبة بدون تحريك لبعض الوقت مع الضرب على قفاها حتى ينزل الطعام متماسكا في الصينية ..

سميت مقلوبة لانها "بتقلب البطن" بعد الاكل

هي جميلة و لذيذة جدا

بس ثقيلة قوي!!!

الشعب اراد الحياة و القيد انكسر

رابط هذا التعليق
شارك

سميت مقلوبة لانها "بتقلب البطن" بعد الاكل

هي جميلة و لذيذة جدا

بس ثقيلة قوي!!!

علشان كده مش حاعزمك عليها يا طفشان :cry: :cry: خوفا على رشاقة قوامك ..

عندك حق ده انا بحضر ماء الصودا من قبل بيوم ..

ولازم تكون في يوم راحة (عطلة) .. لإن آخر ملعقة بيكون بلعها على المخدة ..

يا حيف ع اللي جرحهم جرحي وفوق الجرح داسوا

صاروا عساكر للعدى وكندرة العدو باسوا

2_471137_1_209.jpg

حسبنا الله ونعم الوكيل

رابط هذا التعليق
شارك

صباح سعيد.

اهو علشان كدة انا غيرت الطريقة....علشان تبقى أخف.

وآدى شيك على بياض...

المقلوبة تخصص مدام كباريتى....تمام كدة؟

مش انا قلت لكم بعمل ألأكل بالطريقة...اللى على مزاجى.

وأراعى قواعد الطهى.

ولا أحب أن أهدر الفيتامينات بكثرة تسبيك أو تحمير الطعام.

جنان بقى.

ماهو لو معملتش كدة....مبقاش سلوى.

سلامى.

(وَمَنْ يَقْتُلْ مُؤْمِناً مُتَعَمِّداً فَجَزَاؤُهُ جَهَنَّمُ خَالِداً فِيهَا وَغَضِبَ اللَّهُ عَلَيْهِ وَلَعَنَهُ وَأَعَدَّ لَهُ عَذَاباً عَظِيماً)

[النساء : 93]

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 3 شهور...
بسم الله الرحمن الرحيم

هنا نعرض جانبا من التراث الشعبي الفلسطيني .. بدءا بالمعدة .. المأكولات الشعبية الفلسطينية ..

اتبع الوصلة توصل حوش مطابخنا

للأسف أخي اسامة الوصلة مش راضية تفتح، ياترى فيه حل تاني علشان نفسي اشوفها

شكرا مقدما

إن خوفت ماتقولشي وإن قولت ما تخافشي
رابط هذا التعليق
شارك

ــ   على فكرة انا بعمل الاكل بسرعة...

مثلا الباشميل اول مايبدأ يغلى...اشيله من على النار..واستعمل

كتير،المينى بيمر،ده يسهل حاجات كتير.

قولولى رايكم.

شجعونى.

سلامى.

الاكلة دي عجبتني جدا وخصوصا ان طريقتك جت على هوايا .. فانا من محبي التأليف في الاكلات برضه ونادر جدا لما أعمل اكله بالطريقة التقليدية.. بس ممكن اعرف ياسلوى ايه هو الميني بيمر ده؟؟؟

إن خوفت ماتقولشي وإن قولت ما تخافشي
رابط هذا التعليق
شارك

جيت فى وقتك

التموين الغذائى ابتدى يشطب ، و اخوكم مزنوق

يا وطنى : كل العصافير لها منازل

الا العصافير التى تحترف الحريه

فهى تموت خارج الأوطان

ـ نزار قبانى ـ

103.gif

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 5 شهور...

هذا الموضوع قديم و بحثت عنه من أجل إثراء موضوع جديد يطلب فيه صاحبه "وصفة ترم العضم" و صاحبه هو الفاضل حشيش أعتقد أنه سيجد أشياء مهمة هنا و خاصة وصلتين لمواقع متخصصة فى الأكل.

بالمناسبة عندى سؤال ليتنى أجد إجابته عندكم.

عندى كتاب طبيخ مكون من ثمان مجلدات كبيرة إشتريناه من لندن منذ أكثر من خمسة وعشرون عاما بطريقة جزء كل أسبوع الكتاب إسمه "supercook" الكتاب ممتاز جدا تستطيع تنفيذ أى وصفة به بسهولة فائقة فقط إتبع التعليمات بدقة

سؤالى هو بعد مرور ربع قرن أكيد هناك كتب أو موسوعات على نفس المستوى من الدقة و الجودة

و سبب سؤالى أنى أردت أن أهدى الجيل الجديد من أبناء و بنات الأسرة نسخة من هذا "السفر" يكون ذخرا لهم فى حياتهم المقبلة و هذه بعض بيانات عن الكتاب:

@Marshall Cavendish Limited 1972, 1973, 1974, 1976

58 Old Compton Street

London W1V 5PA, England

Telephone 01-734 6710 Telex 23880

Printed web offset in England by

Petty & Sons Ltd, Leeds

هل أجد مساعدة أو نصيحة من الأعضاء الأفاضل

مواطنين لا متفرجين


رابط هذا التعليق
شارك

إن شاء الله تجد الإجابه يا أستاذ عادل، أما بعد..

فاكرين المورطه؟ (yuummmm) :blink: :blink:

حد يعرف بتتعمل إزاى؟

الأعضاء اللى بتحافظ على صحتها ويمتنعوا عن الدهون.... ميبصوش :)

كنت بفرح بشكل لما كنت بلاقيها الى جانب سندوتش البيض بالبسطرمه أيام الدراسه :)

التوقيع مغلق للتحسينات :) .
رابط هذا التعليق
شارك

بصراحه أنا مش كييفه الفته التقليديه اوى اللى بالدمعه الحمراء، وكنت بزعل اوى علشان هى جزء لا يتجزأ من العيد الكبير وذكرياته وعاداته...الى أن اكتشفت الفته...السورى... من غير دمعه، ويسمونها هنا "الدسقيه"...سبحان الله، فى السفر فعلا فوائد..فيما نتعلمه من الآخرين...

فإليكم الطريقه لمن يحب يجربها وطعمها خطير جدا :blink:

=====================

الدسقيه ـ فته على الطريقه السوريه

- قطع عيش الى مربعات صغيره كما نفعل مع الفته العاديه..أطلى عليه زبده ودخله الفرن لحد ما يبقى لونه بنى (بنى متوسط مش بنى محروق :blink:

-فضى علبه حمص فى حله بالميه بتاعتها وضيف الآتى:

*ملح وكمون ونقطه Baking Soda (همم ...ولا باين Baking Powder..مش فاكره...ما علينا :D )

- حطها على النار وسخنها

-هات صينيه بيركس ووزع العيش فيها وضيف عليه الحمص بميته.

-أخلط الآتى على جنب:

* ا كوب زبادى (او حسب عدد الافراد)

* نصف كوب ماء

* من نصف معلقه الى أثنين، ثوم مطحون

* نصف لمونه معصوره.

* "شويه" ملح :)

* ا معلقه طحينه

-ضيف كل ده بقى للصينيه.

-سيح معلقتين كبار من السمن ورش على السطح ..(علشان سخونيه السمن مع سقوعيه الزبادى بتتفاعل..... ودى بتبقى حاجه كويسه :) lol

-فيه ناس بتحب تضيف شرائح فراخ

-ممكن تتزوق بشويه صنيبر او لوز متحمر

وبالهنا والشفا :)

التوقيع مغلق للتحسينات :) .
رابط هذا التعليق
شارك

صباح الخير...

اولا اسمح لنفسى بالرد على اختى الحبيبة مسلمة .......

اعتقد ان المورتة هى ....لما تسيحى الزبدة الطبيعى ..بيتشال الفقاقيع اللى بتطلع لما الزبدة تغلى .........وهى دى المورتة ..والله اعلم .// لو غلط ..خليها فى سرك //.

من ناحية الفتة السورى .....انا اتذكر ان جدتى كانت تعملها بالفول النابت ...يعنى تعملى شوربة فول نابت ..وتكونى محمصة خبز ووضعتيه فى صينية بيركس او فى برام ..فى صينية وخلاص يعنى . تضيفى له شوربة الفول النابت .تحمرى شوية صغيرة فلفل اسمر مع مستكة ..وتضيفيها عليه ....// تكونى احضرتى علبتين زبادى وممكن تخلطيهم بالنعناع المفروم لو تحبى ...وفيه ناس تضع فص ثوم مدقوق برضه لو تحبى ...وممكن زبادى فقط ..

وتضعيه على وجه الصينيه وبالهناء والشفاء ....

خسارة احنا هنا معندناش فول خالص .....وبعمل الفلافل بالحمص..

الفتة التقليدية .......

تقطعى اللحم كبير شوية بعد نزع كل الدهن منه .

عند غليان الماء تسقط اللحم مع مراعاة نزع اى ريم من على الوجه ..ثم نضع بصلة مخرطة رفيع مع ملح وفلفل ...ومستكة وحبهان ان امكن .....

نكون مقطعين الخبز ومحمصينه شوية صغيرين ...ونكون فرمين شوية ثوم ..لاكتير ولا شوية ..

نسقط الشوربة فقط فوق الخبز ونضع نصف كمية الثوم ....

ونصف الكمية الأخرى نحمرها بقطعة زبدةوبعد التحمير نضع عليها قليل من الخل ونرشها فوق الصينية ..

نكون عاملين ارز عادى ......نفرد فوق الفتة طبقة من الارز ..ثم نضع فوقه قطع اللحم بطريقة جميلة .....وبالهناء والشفاء..

وكل سنة وانتم طيبين .

سلامى .

(وَمَنْ يَقْتُلْ مُؤْمِناً مُتَعَمِّداً فَجَزَاؤُهُ جَهَنَّمُ خَالِداً فِيهَا وَغَضِبَ اللَّهُ عَلَيْهِ وَلَعَنَهُ وَأَعَدَّ لَهُ عَذَاباً عَظِيماً)

[النساء : 93]

رابط هذا التعليق
شارك

الى الأخت مسلمة,

كما قالت الأخت سلوى, المورته هى نتاج تحويل الزبدة البلدى, التى كانت تباع على شكل أكواز, الى سمن بلدى باتباع الخطوات الآتية:

1- توضع الزبدة فى البلدى فى وعاء كبير, على نار كتوسطة.

2- يضاف اليها بعض القرنفل, و بعض الخروب, و يستمر غليها, مع إزالة الفقاقيع التى تحتوى على شوائب.

3- يستمر غلى و تقليب الزبدة, الى أن يصفى لونها, و يحترق الملح الذى كان مضافا الى الزبدة, و يترسب فى قاع الوعاء

4- يتم نقل السائل النقى, الذى يُصبح سمنة بلدى بعد التبريد, الى وعاء آخر,

5- و ما تبقى فى قاع الوعاء القديم, و هو مادة لونها بنى فاتح, و تتكون من الملح و بعض المواد العضوية من مكونات الزبدة, هى المورتة

بالهناء و الشفاء, بعد إستشارة طبيب القلب و ضغط الدم.

أعز الولد ولد الولد

إهداء إلى حفيدى آدم:

IMG.jpg

رابط هذا التعليق
شارك

اختى الفاضلة ست امينة ....

انا رأيت سؤالك متأخر ...وسبق ان ارسلت لكى رد فى رسالة خاصة ..

ومرة اخرى اكتب ردى هنا ....

المينى بيمر ...هو خلاط..يشبه مضرب البيض ...او ولاعة البوتاجاز ...ولا اعلم اسمه بالعربى ..وآسفة لأنى لم اوضح واكتب انه خلاط ..

والى اللقاء فى طريقة عمل اكلة اخرى ...

سلامى.

(وَمَنْ يَقْتُلْ مُؤْمِناً مُتَعَمِّداً فَجَزَاؤُهُ جَهَنَّمُ خَالِداً فِيهَا وَغَضِبَ اللَّهُ عَلَيْهِ وَلَعَنَهُ وَأَعَدَّ لَهُ عَذَاباً عَظِيماً)

[النساء : 93]

رابط هذا التعليق
شارك

يضاف اليها بعض القرنفل, و بعض الخروب, و يستمر غليها, مع إزالة الفقاقيع التى تحتوى على شوائب.

ياجماعة بالراحة علينا شوية...قرنفل إيه وخروب إيه وفول نابت إيه...حرام عليكم...آه قلبى...حد يقول لنا على حاجة سهلة أعرف أعملها فى البيت hlwn: cr((: :)...

أَلا إِنَّ نَصْرَ اللَّهِ قَرِيبٌ

رابط هذا التعليق
شارك

ياحشيش احنا قلنا طريقة الفتة لأن انهاردة العيد .......

وفتة الحمص او الفول النابت ..دى حاجة خفيفة او للنباتيين ........واخد بالك ؟؟

نقولك دلوقت حاجة سهلة قوى قوى قوى ....

طريقة عمل العجة الاسبانى ...........

وهى مكونة من بطاطس وبصل وبيض..وملح وفلفل وزيت زيتون ..

المفروض اقولك قطع البطاطس مكعبات ضغيرة وحمرها فى زيت قليل وعندما يكون لونها دهبى اضف لها البصل المقطع صغير ..ثم صفيه من الزيت ...واخلطه مع عدد 3 بيض واضف ملح وفلفل وضعه فى طاسة ولف الطاسة ثم اقلبها على طبق وحمر الوجه الآخر ...ولو ممكن تشترى طاسة العجة ده يكون احسن كتير ..وهى عبارة عن طاستين لما تقفلهم ممكن تقلب اللى بداخلهم على الوجهين بسهولة جدا ....

وحقولك طريقة سهلة قوى قوى للعزاب اللى زيك ....

ممكن تحضر 3 بطاطس وتغسلهم كويس وتقطعهم 3 شرائح ...وتضعهم فى الميكروييف 11 دقيقة فقط .........حاتلاقى البطاطس بقت مستوية وآخر جمال ....ممكن بس تحمر البصل .

ثم تخلط كله مع البيض وتعمل العجة ...

ممكن تعمل عجة الخرشوف ....انك تسلق الخرشوف بعد تنظيفه ..او تشترى خرشوف مثلج ..

بس فى عجة الخرشوف لاتضيف البصل ...لكن حمر 2 فص ثوم مدقوق ..واعمل عجة ..

وحقولك طريقة سهلة للكفتة ........

هات لحمة مفرومة وابشر بصلة رفيع جدا وحزمة بقدونس برضه قطعها رفيع جدا جدا وقلب كل ده مع بعض ببيضة او اثنين وقطعة زبدة صغيرة او زيت زيتون وملح وفلفل اسود ...

وضعه فى ورق الومنيوم وغطيه بنفس الورقة وضيف له نصف كوب ماء واول ماتغلى .. ضع القدر على نار هادئة .......وبالهناء والشفاء ..

اما اشوف آخرتها ......ولاحاجة عاجباك ......مش عاوز تشتغل .

هات مكرونة واسلقها .......اعمل لحمة مفرومة ببصلة // عصاج // ..ثم ضع الصلصة لما تستوى اللحمة .......ولو عاوز جبنة فرماسيان جنبها .

واهو ..اكلة مكرونة ..باللحمة المفرومة والجبنة ........ماشى ياشيشو ؟؟

سلامى .

(وَمَنْ يَقْتُلْ مُؤْمِناً مُتَعَمِّداً فَجَزَاؤُهُ جَهَنَّمُ خَالِداً فِيهَا وَغَضِبَ اللَّهُ عَلَيْهِ وَلَعَنَهُ وَأَعَدَّ لَهُ عَذَاباً عَظِيماً)

[النساء : 93]

رابط هذا التعليق
شارك

الأخت العزيزة سلوى

ربنا يخليكى ويبارك فيكى...أهو ده الكلام...سأبدأ غداً إن شاء الله بالعجة الأسبانى وربنا يستر طريقنا...اللهم إنى أعوذ بك من طرطشة الزيت وشماتة الأصدقاء hlwn: cr((: :)...شكراً للأخ العزيز عادل أبو زيد على إعادة إحياء موضوع المطبخ المطبخاوى.

أَلا إِنَّ نَصْرَ اللَّهِ قَرِيبٌ

رابط هذا التعليق
شارك

الى حشيش اسهل أكله :

هات فرخه و قطعها اربع قطع و تبلها بملح و فلفل و عصير ليمون و ابشر عليها بصله و طماطمايه و ملعقتين زيت و سيبها ساعه كده و بعدين قطع 2 حبة بطاطس قطع سميكه شويه و قلبهم فى التتبيله و بعدين زودلها 1/2 كوب ماء و سيبها تغلى 1/2 ساعه فوق البوتاجاز و لو قلت الميه زودها شويه ... و تكون مولع الفرن و تضعها فيه لمده ساعه الا ربع كده لما يتحمر وشها .... و بالهنا و الشفا و سلمى لى على نوسه

*اللهم انى اشكو اليك ضعف قوتى و قلة حيلتى و هوانى على الناس

*اللهم و لى امورنا خيارنا و لا تول امورنا شرارنا

* الساكت عن الحق شيطان أخرس

* الشعوب تستحق حكامها

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة

  • الموضوعات المشابهه

    • 0
      لم تتخيل كيف سيقودها القدر إلى غلاف مجلة فوج وإلى صحبة المصورين المشهورين والفنانين السرياليين واليخوت الفعرض الصفحة
    • 25
      طبعا محدش عاجبة وزنة ... واللى معدى المائة وعشرون :D بيقول : نفسى بس انزل لتسعين ..واللى وزنها تمانين خمس وتمانين بتقول : اة بس لوابقى خمسة وستين حتى ;) عموما ممكن نحاول ..حنخسر اية يعنى ...يعنى هى جت على دى تعالوا بينا نشوف اهم الاعشاب المهمة لتزيل الوزن ووصفاتها اية .. ولا شك أن هناك الكثير من المعتقدات المتداولة بين الناس والتى نبعت مما يسمى بالطب الشعبى القديم والذى يعتمد فى المقام الأول على استخدام النباتات والأعشاب الطبيعية المختلفة، وأن هذه المعتقدات وما تقدمه من وصفات تساعد على التخ
    • 145
      برررررررر برررررد ......... كوباية الشاي ما حوقتش ... الف في البيت ... حر طليق ..... انا الملك .... هدووووووء رائع جونيور و أمه عند حماتي اكمنها تعبانة ... ربنا يشفيكي يا حماتي ... بس مش بسرعة يعني .... احط شريط لأسمهان ..... و وواحد تاني لليلي مراد .... خير اللهم اجعله خير مافيش أصوات اعتراضات .. يا حلاوة يبقي نحط فريد .. و ما حدش منهم حيتريق خصوصآ المفعوص اللي دايمآ يقوللي دي عالم عندها مغص بتغني ... ايش فهمك في الغنا يا بتاع الهافي ميتال و تيمبرجاك و لا تيمبرلاند..... سندوتش فينو
    • 0
      تتعدد الوصفات العلاجية على الانترنت و تتفاوت هذه الوصفات من علاج الصداع و تصل لعلاج الأمراض المزمنة مثل السرطان بأنواعه و تقدم هذه الوصفات عادة مسبوقة بأسماء رنانة ، وكثيرا ما ترتكن هذه الوصفات إلى نظرية المؤامرة التي تحيكها شركات الأدوية التي تعمل على حجب وصفات بلدي تغني عن الأدوية غالية الثمن.  و قبل ظهور الانترنت. كان هناك المجلات الطبية مثل مجلة الدكتور… الاصل و الصح ان تلجأ للطبيب من أجل النصيحة الطبية … عدا ذلك فلا تؤمن عقباه .
    • 6
      بسم الله الرحمن الرحيم انشغلت الآيام الماضية بأمور عائلية أخذتني عما يحدث حولنا من أمور المحروسة ؛ ولكن بالأمس اشتقت للمعرفة وجلست مع الحاسوب أرى ما الجديد الذي فاتني ‘وياليتني ما فعلت وما اقتربت من اللاب !! قلت أبدأ بعمل مرور على الصحف - كانت العناوين كالصخر الذي جثم على الصدر ثم توالت المفجعات ... اغتيال رجل الشرطة بطريقة بشعة ما هذا الفجور؟!لم أبالي بعد هذا الخبر بمن يتحدث ويحلل ويتوعد .المهم الرجل راح ضحية الإ رهاب وأصاب قلبي الوجع --لم تمر لحظات حتى وجدت أكثر من حادثة أبشعه
×
×
  • أضف...