اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

أصناف السلاطات والمشهيات


شاعرالرومانسية

Recommended Posts

بابا غنوج..... بقلم/بودا

http://www.egyptiantalks.org/invb/index.ph...ndpost&p=169903

السلطة اليونانى .... بقلم / بودا

http://www.egyptiantalks.org/invb/index.ph...ndpost&p=170082

سلطة البطاطس بالمايونيز (1)...بقلم / بودا

http://www.egyptiantalks.org/invb/index.ph...ndpost&p=170084

سلطة المكرونة بالتونة والخضار ... بقلم / بودا

http://www.egyptiantalks.org/invb/index.ph...ndpost&p=170254

الفتوش .... بقلم / بودا

http://www.egyptiantalks.org/invb/index.ph...ndpost&p=170255

الصلصة المكسيكى ... بقلم / بودا

http://www.egyptiantalks.org/invb/index.ph...ndpost&p=170314

سلطة اللبن ....بقلم / بودا

http://www.egyptiantalks.org/invb/index.ph...ndpost&p=172246

تم تعديل بواسطة شاعرالرومانسية

http://www.postpoems.com/members/sha3r_elromansya/romance.jpg

حتى وأنت بعيد..حبيبى *** حتى وأنت مش معايا

قولى مين غيرك داريبى *** حتى لو فى هواك أسايا

مع خالص شكرى وتقديرى

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 1 سنة...

أحمممم ...

دستور .........

انا بخبط اهه .....

بقالي نص ساعة عمال اتمشي في الباب ده و دموعي تسح ( من السياحة يعني ) ... و افتكر الذي مضي لدرجة اني شميت ريحة مطبخ بيتنا و الوالدة ربنا يخليها بتحضر اللي حتزغطني بيه .... هييييييييييه دنيا ...

ما علينا .. نرجع لموضوعنا علي رأي ياسو...

بما أن أخوكم ممنوع منعآ باتآ منذ فترة أن يقوم بطهي أي شيء لأني ببهدل الدنيا .. و قدام كل طبخة حتي لو كان طبق عجة زوجتي العزيزة بتلاقي هرم مصغر من الحلل و الكزرولات و الأطباق و أحيانآ اكواب من الزجاج ناهيك عن الشوك و الملاعق و السكاكين التي تجد نفسها مجبرة علي غسلها بعد ان انتهي من تحضير معجزة مطبخية جديدة ... لذلك دوري في المطبخ أصبح محصورآ فقط في تجفيف "المواعين" بعد ان تنتهي هي من غسلها .. أو فتح علبة تونة اذا وجدت نفسي وحيدآ من فترة لأخري ...

و لكن ... منذ فترة تلح علي رغبة عارمة أن احضر لزوجتي شيئآ تستطعمه لأقصي درجة .. آه و النيعمة ...

الزتون المخلل .. الي هو مشطشط ...

و بما ان الموضوع الوحيد اللي مش موجود هنا هو باب "المخللات" ... فلو فيها رزالة مني يا ريت فكيهة من فكيهات المنتدي تديلي الوصفة ... اعمل بيها مفاجأة للمدام ...

و ربنا ما يحرمكوش من اجوازاتكم :lol:

كل اللي حيلتي زمزمية أمل... و إزاي تكفيني لباب القبر


"صلاح جاهين"


رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم ورحمة الله ....

يانهار ابيض ياسكوب....مش تقول !!...وانا ابعت لك الزيتون لحد عندك...طيب لما تنزل مصر قريب بلغنى وانا اجهز لك انبوبة زيتون مخلل ...كفاية انبوبة ولا اخليها برطمان صلصة؟

بص يا سيدى علشان انت بلدياتى ومعرفة قديمة انا حاكتب لك الوصفة بس فى الموضوع الجديد بتاع ملف المخلالات ده...(حتى المخلل بقى له ملف )... :lol:

فالى هنــــــــــــــــــــــــــــاك...

بس برضه ضرورى تقولى وانت هنا وانا اكلل لك المكلل اللى انت أيزه ياخواجة.....:wub:

{ لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ }

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 2 شهور...

سلطة مكسيكية بشيبس التاكو

و من اولها كده مش عايزه اسئله كتير :roseop: ....اه ...يعني ماحدش يجي يقولي ايه شيبسي التاكو

ماحدش لاقيه يجيب بداله شيبسي من العادي بس يكون بطعم الكاري

السلطه ديه اللي عاجبني فيها انها وجبه كامله تقريبا ....يعني لو حد زهقان من الغداء الروتيني او العشا ممكن يقوم يتشملل كده ويعمل واحده مكسيكي تنسيه الدنيا واللي فيها

يالا بينا

xiefibcw10tsgvbgbf8mpxdmejhls4tf.jpg

المقادير :

(الكميه للصينيه الوسط زي اللي بالصوره اذا بتستخدمين البايركس الكبيره دبلي المقدار)

- خس قدر خمس ورقات . (انا استخدمت اكثر)

- جزر خمس حبات . (إذا كانو صغار اما إذا كبار حبتين تكفي)

- جبن تشيدر . (مش شرط اللي بالصوره )

- علبة ذرة حلوة .

- دجاج مسلوق و كمان ممكن يكون الدجاج صدور مشويه هايبقي طعمها اشيك

- صوص ثاوزند ايلاند .

- شيبس التاكو او شيبسي عادي بالكاري.

مكونات الصلصة :

- علبة لبنة .

- علبة لبن زبادي .

- ملعقتين طحينة .

- ملعقتين مايونيز .

- ليمون قدر حبتين .

- ملح حسب الرغبة .

الصوص هايبقي شكلها كده

ut23itoxhq57ztwov5jm1xdp0mpb086u.jpg

الطريقة : -

1- يقطع الخس الى شرائح و يبشر كل من الجزر والجبن التشيدر .

وهايبقي شكلهم كده

علي فكره انا بأنزل الصور اول باول كده مش علشان الستات الشاطرين ....لا non::

علشان الرجاله الحلوين اللي هايعملوا السلطه ديه لزوجاتهم chf::

e69sqms8ve003a8q9qz20ofwif0pbi0f.jpg

2- يخلط الدجاج مع صوص الثاوزند ايلاند . ( انا قطعته قبل مااسلقه اولاَ شكله أحسن وثانياً ولو قطعته بعد السلق بينعجن مع الصوص , قطعته على شكل اصابع عريضه شوي طبعاً )

3- في صينية التقديم يوضع طبقة من الخس ويترك نصفه للطبقة الأخرى ثم تضع نصف كمية الجزر ونصف كمية الذرة وبعد ذلك جبنة التشيدر ثم يوضع الدجاج كاملا ويوضع فوقه شيبس التاكو ثم توضع نصف كمية الصلصة .

4- الان نعود لوضع الطبقة الثانية من جديد خس – جزر – ذرة – ثم الصلصة واخر شي نرش جبنة التشيدر من فوق ، وعلى الجوانب نوزع الشيبس .

5- يزين على حسب الرغبة .

تم تعديل بواسطة نانو

there is a miracle called friendship,that dwells in the heart

you donot know how it happens

or when it gets its start

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 3 أسابيع...

السلام عليكم ورحمة الله...

نانوو يانانوو يا اجمل نانووو.....انا شايفة انك مادخلتيش المطبخ تانى من يوم السلطة دى... :rolleyes: ....الهمة امال بقى عايزين نطبخ سلاطات

تسلم ايديك جميلة وشهية....تعرفى بدل التاكو نونكن نستخدم شيبس التورتيلا على طول...متوفر فى السوبر ماركت طوال العام brd::

انا حاطبخها النهاردة واقولك على النتيجة بس بينى وبينك... :angry: clwn:

{ لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ }

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 0
      أصناف المعادن .. ذهبٌ جميلٌ عزيز وورِقٌ كريم نفيس .. لا تخشى عليهما من صدأ .. فلن يَرِين صفيحٌ طريٌ يُروَّض .. وبيُسرٍ يَلين ونُحاسٌ لامعٌ يصير مُطَحلَباً .. بفعل السنين حديدٌ ذو بأس وشدة وفولاذٌ قوي مَتين .. مَعدَنا صُنعٍ وحَرثٍ .. ومَنَعة معادن ذات رونق .. ونُدرة ومعادن نزالٍ .. ومعادن قوة ومعادن زائفة خادعة .. تُبهِر بلا قيمة ولا .. منفعة وأخرى لا تُلقِ لها بالاً .. ولا تسرق منك نظرة فأي المعادن هي التي إليك محببة ؟ وأيٌ تراها تنال منك .. ح
    • 1
      الطعمية ... بقلم / بودا http://www.egyptiantalks.org/invb/index.ph...ndpost&p=170247 الممبار ... بقلم / بودا http://www.egyptiantalks.org/invb/index.ph...ndpost&p=170680 الكبدة الاسكندرانى (1) ...بقلم / بودا http://www.egyptiantalks.org/invb/index.ph...ndpost&p=170885 الكبدة الاسكندرانى (2).... بقلم / مدام سلوى http://www.egyptiantalks.org/invb/index.ph...ndpost&p=170903 السجق الشرقى ... بقلم / شاعر الرومانسية http://www.egyptiantalks.org/invb/index.ph...ndpost&p=170
    • 1
      طاجن البامية (1) ... بقلم / بودا http://www.egyptiantalks.org/invb/index.ph...ndpost&p=171569 طاجن البامية (2) .... بقلم / مدام سلوى http://www.egyptiantalks.org/invb/index.ph...ndpost&p=171578 طاجن البامية (3) ..... بقلم / شاعر الرومانسية http://www.egyptiantalks.org/invb/index.ph...ndpost&p=171772 ملوخية بارانب ... بقلم / بودا http://www.egyptiantalks.org/invb/index.ph...ndpost&p=174401
    • 0
      سمك سنجارى ... بقلم / بودا http://www.egyptiantalks.org/invb/index.ph...ndpost&p=170599 صنية السمك بالبطاطس (1) .... بقلم / بودا http://www.egyptiantalks.org/invb/index.ph...ndpost&p=170600 سمك بالطحينة... بقلم / بودا http://www.egyptiantalks.org/invb/index.ph...ndpost&p=170641 طاجن فواكة البحر (1) ... بقلم / اوشا http://www.egyptiantalks.org/invb/index.ph...ndpost&p=170674 صنية السمك بالبطاطس (2) .... بقلم / شاعر الرومانسية http://www.egyptiantalks.org/invb/index.ph...
    • 0
      صدور متبلة بالاعشاب .... بقلم / شاعر الرومانسية http://www.egyptiantalks.org/invb/index.ph...ndpost&p=171097 بطة محشية .... بقلم / بودا http://www.egyptiantalks.org/invb/index.ph...ndpost&p=171118
×
×
  • أضف...