اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

أكله شو كتير مهضومة .. إسمها " جلاش باللحمة المفرومة "


se_ Elsyed

Recommended Posts

بمناسبة إفطار اليوم ( ربنا يتقبل منا ومنكم الصيام والقيام وصالح الاعمال )

والعيد بكره بقى واللحمه وكده

النهاردة الشيف اللبناني الشهير س س س ( سي السيد سكرسيان ) هايقدم لكم طبق شو كتير حلوووو .. وشو كتير مهضوم وبسيط

إسمه " جلاش باللحمة المفرومة " .. ما بأدري المصريين بيعرفوا يعني إيه جلاش ولا لأ ؟!!

عامة ..

ده شكل الطبق بعد ما خلصتوا

%D8%A7%D9%84%D8%AC%D9%84%D8%A7%D8%B4+%D8%A8%D8%A7%D9%84%D9%84%D8%AD%D9%85%D9%87+%D8%A7%D9%84%D9%85%D9%81%D8%B1%D9%88%D9%85%D9%87.jpg

أي حد ريقه هايجري ويهجم عالتلاجة ويشق ريقه بحاجه ويقول نسيت ... أنا مش مسئول

المهم ... نبدأ بالمقادير

- لفة جلاش ( تقريباً بتبقى نص كيلو )

- نصف كيلو لحمة مفرومة

- بيضتين

- كوباية لبن كبيرة

- ملح وفلفل

- سمنة أو زبدة

السر بقى بيبقى في تعصيج اللحمة ... ومش أي حد يعصج لحمة لا مؤخذة .... يعني بعون الله تعصيجة اللحمة هي سر الخلطة .... وهانقولكوا عليه

نجيب بصلاية متوسطة ونفرمها كويس في الكبة ... ونجيب طمطماية ونقطعها صوغنن صوغنن ... وفص توم .. ملح وتوابل ( كل اللي موجود عندك في المطبخ وبقلب جامد ما تخافيش ).... وشوية ملح لمون صغننين وده بيعمل شغل عالي قوي قوي قوي وبيدي الاكل مزازه جميله ... وما ننساش سنة قرفه شوية ... ويا سلام لو ورقة نعناع ... واوووووووووووو ... ومعاهم نصف فلفلاية رومي ونقطعها صغنن صغنن ... ولو بتحبي الأكل مشطشط يبقى ممكن نصف قرن فلفل حراق

ونحمر البصلة وفص الثوم بسيط لمدة دقيقتين تلاتة تبدل بس كده في معلقة سمنة وبعدين نضيف اللحمة والتوابل والطماطموكل الحركات ... كل ده لمدة 10 دقايق كده ...

- نجيب بقى الصينية وندهنها سمنة .. ونضيف نصف الجلاش .. لكن بين كل ورقتين تلاتة .. نديها دهنة سمنه بالفرشاة بتاعت النقاش او بمعلقة مش عاوزين كلاكيع وتصعيب على ست البيت محدودة الدخل

- ولحد نصف الجلاش نقف ... ونفرد اللحمة كويس ... ونعيد وضع باقي الجلاش وندهن وش الصينية بالسمنة مرة اخرة ..

- نجيب البيضتين بقى ونضربهم ضرباً مبرحاً بدون رحمه بالشوكة ...مع فلفل أسود وملح بسيط ... ونحط عليهم كوباية اللبن

أنا بصراحة بأسقي بنصهم الصينية ... وفي ناس تقول لأ .. أنا هاسقي الصينية وهي في نص سواها .. جربوا طرقتي وأدعوا لي

في تريكة او سر هنا .. ستات كتير في مقتبل عمرهم بيعملوا غلطة لا تغتفر .. وهي إنهم مش بيقطعوا صينية الجلاش قبل ما يحطوها الفرن .. وبالتالي لو نسيت وعملت كده وجت تقطعها بعد ما تخرج من الفرن هاتتفتت منها وتتكسر وتبقى ليلة بيضا وممكن جوزها يبعتها بيت أبوها في اسرع توك توك وكل ده عشان الاخطاء البسيطة دي

عشان كده لازم نقطع الصينية الاول زي ما احنا عاوزين ... مثلثات أو مربعات او حتى شبه منحرف ... وقولنا إيه ؟ إننا سقينا نص اللبن والبيض بها قبل ما ندخلها الفرن

- ندخلها الفرن لمدة ربع ساعة .... ونطلعها ونسقيها بنص اللبن والبيض المتبقي وندخلها تاني الفرن 10 دقائق .... ولو عاوزه تعملي لها منظر حلو .. نشغل عليها الفرن من الشعلة اللي فوق لمدة دقيقتين تلاتة فقط عشان ما تتحرقش

وتتطلعي بقى الصينية وتقطعي على نفس التقطيع السابق عشان الحتت تبقى سالكه .. وربنا يستر طريقك يا بنتي ويهدي سرك

- تقدميها بقى جنب لحمة وفته ... جنب ملوخية ... اتصرفي بقى أنا مش هاحارب لوحدي وافكر في كل حاجه

وبالهنا والشفا

الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق ..

و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة ..

فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً ..

و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً

رابط هذا التعليق
شارك

ايه يا عمنا الحلاوة دي..بس بالنسبة للربع فرخة اللي باين في الصورة ده..أنا بشبه عليه.. كان عندي واحد شبهه بالظبط..بس بعيد عنك اتحرق في موقعة الشواية..

أنا من أيام ما كنت شغال في ليبيا و أنا بطبخ..بس عمري ما فكرت في الحاجات التقيلة دي..كل اللي بعمله رز أو مكرونة أو فراخ..أو خضار..لكن سكة الفرن دي عمرها ما كانت سكتي..لكن بعد اللي شفته ده..أنزل المدام مصر بس..وهتشوفوا اللي عمركوا ما شفتوه قبل كده..

كل سنة و انت طيب يا ريس..

(( مَا يَلْفِظُ مِنْ قَوْلٍ إِلَّا لَدَيْهِ رَقِيبٌ عَتِيدٌ))

رابط هذا التعليق
شارك

عمرك ما هتتغير يا سين سين مصرى مصرى حتى لو اتعلمت لغات هههههههههههه

كنت ماشى كويس ولسانك لبنانى وهوبا

اول ما دخلت على الطبيخ والفرن بقيت ولا بتوع المدبح ههههههههههههههههههههههههههههه

لا تقلق من تدابير البشر، فأقصى ما يستطيعون فعله معك هو تنفيذ إرادة الله .

رابط هذا التعليق
شارك

بمناسبة إفطار اليوم ( ربنا يتقبل منا ومنكم الصيام والقيام وصالح الاعمال )

والعيد بكره بقى واللحمه وكده

النهاردة الشيف اللبناني الشهير س س س ( سي السيد سكرسيان ) هايقدم لكم طبق شو كتير حلوووو .. وشو كتير مهضوم وبسيط

إسمه " جلاش باللحمة المفرومة " .. ما بأدري المصريين بيعرفوا يعني إيه جلاش ولا لأ ؟!!

عامة ..

ده شكل الطبق بعد ما خلصتوا

%D8%A7%D9%84%D8%AC%D9%84%D8%A7%D8%B4+%D8%A8%D8%A7%D9%84%D9%84%D8%AD%D9%85%D9%87+%D8%A7%D9%84%D9%85%D9%81%D8%B1%D9%88%D9%85%D9%87.jpg

أي حد ريقه هايجري ويهجم عالتلاجة ويشق ريقه بحاجه ويقول نسيت ... أنا مش مسئول

المهم ... نبدأ بالمقادير

- لفة جلاش ( تقريباً بتبقى نص كيلو )

- نصف كيلو لحمة مفرومة

- بيضتين

- كوباية لبن كبيرة

- ملح وفلفل

- سمنة أو زبدة

السر بقى بيبقى في تعصيج اللحمة ... ومش أي حد يعصج لحمة لا مؤخذة .... يعني بعون الله تعصيجة اللحمة هي سر الخلطة .... وهانقولكوا عليه

نجيب بصلاية متوسطة ونفرمها كويس في الكبة ... ونجيب طمطماية ونقطعها صوغنن صوغنن ... وفص توم .. ملح وتوابل ( كل اللي موجود عندك في المطبخ وبقلب جامد ما تخافيش ).... وشوية ملح لمون صغننين وده بيعمل شغل عالي قوي قوي قوي وبيدي الاكل مزازه جميله ... وما ننساش سنة قرفه شوية ... ويا سلام لو ورقة نعناع ... واوووووووووووو ... ومعاهم نصف فلفلاية رومي ونقطعها صغنن صغنن ... ولو بتحبي الأكل مشطشط يبقى ممكن نصف قرن فلفل حراق

ونحمر البصلة وفص الثوم بسيط لمدة دقيقتين تلاتة تبدل بس كده في معلقة سمنة وبعدين نضيف اللحمة والتوابل والطماطموكل الحركات ... كل ده لمدة 10 دقايق كده ...

- نجيب بقى الصينية وندهنها سمنة .. ونضيف نصف الجلاش .. لكن بين كل ورقتين تلاتة .. نديها دهنة سمنه بالفرشاة بتاعت النقاش او بمعلقة مش عاوزين كلاكيع وتصعيب على ست البيت محدودة الدخل

- ولحد نصف الجلاش نقف ... ونفرد اللحمة كويس ... ونعيد وضع باقي الجلاش وندهن وش الصينية بالسمنة مرة اخرة ..

- نجيب البيضتين بقى ونضربهم ضرباً مبرحاً بدون رحمه بالشوكة ...مع فلفل أسود وملح بسيط ... ونحط عليهم كوباية اللبن

أنا بصراحة بأسقي بنصهم الصينية ... وفي ناس تقول لأ .. أنا هاسقي الصينية وهي في نص سواها .. جربوا طرقتي وأدعوا لي

في تريكة او سر هنا .. ستات كتير في مقتبل عمرهم بيعملوا غلطة لا تغتفر .. وهي إنهم مش بيقطعوا صينية الجلاش قبل ما يحطوها الفرن .. وبالتالي لو نسيت وعملت كده وجت تقطعها بعد ما تخرج من الفرن هاتتفتت منها وتتكسر وتبقى ليلة بيضا وممكن جوزها يبعتها بيت أبوها في اسرع توك توك وكل ده عشان الاخطاء البسيطة دي

عشان كده لازم نقطع الصينية الاول زي ما احنا عاوزين ... مثلثات أو مربعات او حتى شبه منحرف ... وقولنا إيه ؟ إننا سقينا نص اللبن والبيض بها قبل ما ندخلها الفرن

- ندخلها الفرن لمدة ربع ساعة .... ونطلعها ونسقيها بنص اللبن والبيض المتبقي وندخلها تاني الفرن 10 دقائق .... ولو عاوزه تعملي لها منظر حلو .. نشغل عليها الفرن من الشعلة اللي فوق لمدة دقيقتين تلاتة فقط عشان ما تتحرقش

وتتطلعي بقى الصينية وتقطعي على نفس التقطيع السابق عشان الحتت تبقى سالكه .. وربنا يستر طريقك يا بنتي ويهدي سرك

- تقدميها بقى جنب لحمة وفته ... جنب ملوخية ... اتصرفي بقى أنا مش هاحارب لوحدي وافكر في كل حاجه

وبالهنا والشفا

سين سين

اسمحلي اقول لك انك شرقاوي أصيل يعني أصيل

عجبتني اوي حكاية نص البيض و اللبن دي وحأجربها بإن الله

و أبدي اعجابي الشديد بطريقتك في تعصيج اللحمة و اللي هي نفس طريقتي و اللي بتخللي الولاد يكلوها

قبل ما أحشي يها اي حاجة الحقيقة :blink:

عشان كده انا باكون عاملة خدعة

و باكون معصجة لحمة تانية بأسهيهم و أروح جري حاطها في الصينية

الحرب خدعة

و العمر مش بعزقة

و هنيالك يا فاعل مرفوع بالضمة

و يجعله عامر

:)

أعد شحن طاقتك

حدد وجهتك

و اطلق قواك

رابط هذا التعليق
شارك

يا جماعة..أخونا سين سين شكله عمل الصينية اللي فوق دي عشان يفطر بيها النهاردة.و من ساعتها ما حدش شافه ولا سمع له صوت

ياريت اللي يعرف عنه أي حاجة يبلغنا..أنا خايف بس يكون زود الفلفل الحراق شوية..

(( مَا يَلْفِظُ مِنْ قَوْلٍ إِلَّا لَدَيْهِ رَقِيبٌ عَتِيدٌ))

رابط هذا التعليق
شارك

الحمد لله اني ماشوفتش التوبيك دة الابعد الفطار

مع اني اصلا مش من عشاق الجلاش ولا الرقاق ........... بس الحق يقال اول لما شوفت الصورة الجميلة دة .... بكرة ان شاء الله هعملهم صينية جلاش باللحمة المفرومة .

ومع اني كنت بضيف اللبن بالبيض قبل ماتستوي بحاجة بسيطة ..... الا اني هعمل بنصيحة استاذنا الكبير س س واضيف نصها قبل ماادخلها الفرن والنصف الثاني قبل ماتستوي بحاجة بسيطة

اللهم إرزقني بفرحة ... تجعلني أسجد لك باكية .

رابط هذا التعليق
شارك

تسلم الايادى استاذ سى السيد

شكلها لوحده يشهى فما بالك بطعمها

صحه و عافيه على كل الى اكل منها يا رب

بس لو سمحت لغايه عيد الاضحى و ستووووووووووب :protest:

انت عايز تبوظ التقاليد و لا ايه يا افندم

فى العيد الكبير او عيد اللحمه زى ما بنسميه

لازم و لابد تكون صينيه رقاق مش جلاش

و تكون معموله بلحمه مفرومه ضانى مش بقرى

و العصاج يتحط فيه صنوبر و يتعمل بسمنه بلدى

و الرقاق يتسقى بالشوربه الى بتاعه اللحمه الضانى الى مدوبه فيها معلقه كبيره سمنه بلدى من الى قلبك يحبها

بحيث انك تاكل قطعه واحده منها و تقعد متنح طول اليوم بعدها

صح و لا اييييييييييييه :P

EjGPv-c584_381280136.jpg

ما اجمل الانوثه عندما تمتطى صهوه الحياه

رابط هذا التعليق
شارك

أه والف أه

ميرسي لمشاركاتكم

لكن والله العظيم ما قادر افوق

أصلت عملت في نفسي عامله سودا

عملت طاجن بامية باللحمة الضاني .. وكاني عملت طاجن بانجو ومش قادر أفوق لحد دلوقت ..

هانزل بالصور بس لما أشرب لي شوب قهوة سادة

الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق ..

و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة ..

فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً ..

و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً

رابط هذا التعليق
شارك

طبعاً ما كانش ينفع نعملو صينينة الحركات دي .. من غير ما نحلو ( حلو يا حلو )

الحلو بقى

كان طاجن بامية باللحمة الضاني

واللي يحبنا يبص بعينه ويرحم بقلبه ويحط إيده في جيبه اليمين ويصلي عالنبي

وكتاب الله أنا اللي مفتكس البتاع ده النهاردة ومصورة بالأيفون .. وأسف إني بأقول ايفون في وسط الكلام مش قصدي أحرج أي حد لسه معاه الستة تمنيتين

11051116114293nm6b74a3.jpg

طبعاً العطار هايتنطط عليه دلوقت بكام بوء من بتوع البروجرامرز اللي حافظهم ويقولي : بس لو كانت الصورة 160 بيكسل وكنت خليت الباك جرواند بلانك مخطط ... وكانت مكشكشة شويه وزودت الريزيليوشن والزنتاك والأوجمانتين شويتين ... كانت تتهضم أسهل

الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق ..

و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة ..

فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً ..

و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً

رابط هذا التعليق
شارك

وعشان أخلص على أخر نفس موجود عند العطار .. وموعود - إنت هنا يابني في الرياض ولا نزلت البندر ولا إيه نظامك ؟-

احب اعرفكم إن كل من لدينا بخير .. ويهدونكم السلام .. وبيقولوا لكم إني بأبيت دلوقت على مرمة فتة باللحمة الضاني وخليها تخرب بقى لان أيام العُمر معدودة

وانزل يا عم بالمقادير قبل صلاة العيد وانفخ البلاليم يا نجاتي

مجادير . يا جلبي أنا ...

- عيش بلدي ... مش شرط يكون محمص لو مش متاح يعني لاننا مونكن نحمصه في البيت يدوياً

- شوربة ضاني طبعاً

- ثوم وخل وحاجات من دي

- رز أبيض

ندخل عالشغل على طول

- قولنا إيه .. الست الشاطرة لازم يكون عندها نفس في الاكل .. ومش عيب تتعلم من الرجالة الشاطرين - بُصوا لي كده واتاملوا - ... يعني من الاخر عاوزه تعمري في بيت جوزك وتعيشي وتاكلي وتشربي وتتستي .. يبقى لازم تتعلمي شوية حركات مطبخية .. وكل ده أسهل ما تتعلمي البالية المائي

يعني مثلاً .. في عمايل الفتة .. هاتخسري إيه لما تجيبي العيش البلدي وتحمصية في شوية سمنه .. مع فص توم ....لحد ما ينشف ..... طبعاً قليل من يفعلن ذلك . وأهو الراجل بياكل يا عم ومش بيستطعم وأقلب كله في الحلة والمعدة بتهضم الحجر

- كمان لو ورقتين نعناع حطتيهم مع الشوربة وادتيها غلوه ... بيعملوا شغل عالي ويخلوا جوزك يقول عليكي لهلوبة

المهم ... نحط العيش في الصينية بعد ما عملنا فيه الحركات اللي فوق دي .. ونسقية كبشتين تلاته شوربة سخنه ونسيبه يتشرب دقيقتن تلاته عشان يبقى طري ... وبعدين نغطيه بالرز الأبيض ... الرز الأبيض المفلفل يعني من غير شعرية ولا أي حاجه

وبعدين نجيب فصين تلاتة قولي أربعة توم مهروسين ونحمروهم في السمنة .. .. ونحط عليهم معلقتين قولي تلاته برضوا خل ... على شوية توابل .. على كبشتين تلاتة شوربة ...

انا بصراحة باحب الفتة عليها صلصة ... مش عارف ليه

وممكن نحط شوية صلصة مع المزيج ده .. ونسيبة يتسبك شوية على النار ...

وبعدين نقوم راشين الدنيا اللي فوق دي على الفتة .... ونقوم حطين الهبابير فوق الفتة عشان نعمل لها منظر كده ونعرف الناس إن عندنا لحمه وربنا ساترها معانا

وسلامتكم وتعيشوا

-----------

لكن من غير يمين

على اخر العيد هاجيب ميزان باسكول وأوزن كل واحد وكل واحده فيكم .. واي حد هايزيد فيمتو جرام واحد بعد الحاجات المتفجرة دي هايخد إنذار .. ومش بعيد نوصي عليه عادل بيه .. يوقف نموه لحد العيد الجاي.

الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق ..

و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة ..

فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً ..

و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً

رابط هذا التعليق
شارك

وعشان أخلص على أخر نفس موجود عند العطار .. وموعود - إنت هنا يابني في الرياض ولا نزلت البندر ولا إيه نظامك ؟-

احب اعرفكم إن كل من لدينا بخير .. ويهدونكم السلام .. وبيقولوا لكم إني بأبيت دلوقت على مرمة فتة باللحمة الضاني وخليها تخرب بقى لان أيام العُمر معدودة

وانزل يا عم بالمقادير قبل صلاة العيد وانفخ البلاليم يا نجاتي

مجادير . يا جلبي أنا ...

- عيش بلدي ... مش شرط يكون محمص لو مش متاح يعني لاننا مونكن نحمصه في البيت يدوياً

- شوربة ضاني طبعاً

- ثوم وخل وحاجات من دي

- رز أبيض

ندخل عالشغل على طول

- قولنا إيه .. الست الشاطرة لازم يكون عندها نفس في الاكل .. ومش عيب تتعلم من الرجالة الشاطرين - بُصوا لي كده واتاملوا - ... يعني من الاخر عاوزه تعمري في بيت جوزك وتعيشي وتاكلي وتشربي وتتستي .. يبقى لازم تتعلمي شوية حركات مطبخية .. وكل ده أسهل ما تتعلمي البالية المائي

يعني مثلاً .. في عمايل الفتة .. هاتخسري إيه لما تجيبي العيش البلدي وتحمصية في شوية سمنه .. مع فص توم ....لحد ما ينشف ..... طبعاً قليل من يفعلن ذلك . وأهو الراجل بياكل يا عم ومش بيستطعم وأقلب كله في الحلة والمعدة بتهضم الحجر

- كمان لو ورقتين نعناع حطتيهم مع الشوربة وادتيها غلوه ... بيعملوا شغل عالي ويخلوا جوزك يقول عليكي لهلوبة

المهم ... نحط العيش في الصينية بعد ما عملنا فيه الحركات اللي فوق دي .. ونسقية كبشتين تلاته شوربة سخنه ونسيبه يتشرب دقيقتن تلاته عشان يبقى طري ... وبعدين نغطيه بالرز الأبيض ... الرز الأبيض المفلفل يعني من غير شعرية ولا أي حاجه

وبعدين نجيب فصين تلاتة قولي أربعة توم مهروسين ونحمروهم في السمنة .. .. ونحط عليهم معلقتين قولي تلاته برضوا خل ... على شوية توابل .. على كبشتين تلاتة شوربة ...

انا بصراحة باحب الفتة عليها صلصة ... مش عارف ليه

وممكن نحط شوية صلصة مع المزيج ده .. ونسيبة يتسبك شوية على النار ...

وبعدين نقوم راشين الدنيا اللي فوق دي على الفتة .... ونقوم حطين الهبابير فوق الفتة عشان نعمل لها منظر كده ونعرف الناس إن عندنا لحمه وربنا ساترها معانا

وسلامتكم وتعيشوا

-----------

لكن من غير يمين

على اخر العيد هاجيب ميزان باسكول وأوزن كل واحد وكل واحده فيكم .. واي حد هايزيد فيمتو جرام واحد بعد الحاجات المتفجرة دي هايخد إنذار .. ومش بعيد نوصي عليه عادل بيه .. يوقف نموه لحد العيد الجاي.

ياعم انت هتخلى الستات تعايرنا اننا مبنعملش زيك انا ما بحبش المطبخ غير لما اكون فى سفر او لظروف طارقة ههههههههههه انا فتحت التوبيك وقفلت الباب على نفسى الولاد لو شافو اللي انت كاتبة هيفتكرو ان الموضوع ممكن اى راجل يبقى طباخ يابخت ام العيال بيك يار يس والحمد لله ان الواحد بيفتح المحاورات اخر الليل والعيال نايمة مكانوش اكلونا لا فتة ولا طواجن خضار اعمل انت فرنينة على الرجالة وخليهم يعملو عليك ثورة انت حر الايام دى الربيع العربى ممكن يتحول لربيع طبيخ انا بحذرك ثورة ثورة

لا تقلق من تدابير البشر، فأقصى ما يستطيعون فعله معك هو تنفيذ إرادة الله .

رابط هذا التعليق
شارك

وعشان أخلص على أخر نفس موجود عند العطار .. وموعود - إنت هنا يابني في الرياض ولا نزلت البندر ولا إيه نظامك ؟-

احب اعرفكم إن كل من لدينا بخير .. ويهدونكم السلام .. وبيقولوا لكم إني بأبيت دلوقت على مرمة فتة باللحمة الضاني وخليها تخرب بقى لان أيام العُمر معدودة

وانزل يا عم بالمقادير قبل صلاة العيد وانفخ البلاليم يا نجاتي

مجادير . يا جلبي أنا ...

- عيش بلدي ... مش شرط يكون محمص لو مش متاح يعني لاننا مونكن نحمصه في البيت يدوياً

- شوربة ضاني طبعاً

- ثوم وخل وحاجات من دي

- رز أبيض

ندخل عالشغل على طول

- قولنا إيه .. الست الشاطرة لازم يكون عندها نفس في الاكل .. ومش عيب تتعلم من الرجالة الشاطرين - بُصوا لي كده واتاملوا - ... يعني من الاخر عاوزه تعمري في بيت جوزك وتعيشي وتاكلي وتشربي وتتستي .. يبقى لازم تتعلمي شوية حركات مطبخية .. وكل ده أسهل ما تتعلمي البالية المائي

يعني مثلاً .. في عمايل الفتة .. هاتخسري إيه لما تجيبي العيش البلدي وتحمصية في شوية سمنه .. مع فص توم ....لحد ما ينشف ..... طبعاً قليل من يفعلن ذلك . وأهو الراجل بياكل يا عم ومش بيستطعم وأقلب كله في الحلة والمعدة بتهضم الحجر

- كمان لو ورقتين نعناع حطتيهم مع الشوربة وادتيها غلوه ... بيعملوا شغل عالي ويخلوا جوزك يقول عليكي لهلوبة

المهم ... نحط العيش في الصينية بعد ما عملنا فيه الحركات اللي فوق دي .. ونسقية كبشتين تلاته شوربة سخنه ونسيبه يتشرب دقيقتن تلاته عشان يبقى طري ... وبعدين نغطيه بالرز الأبيض ... الرز الأبيض المفلفل يعني من غير شعرية ولا أي حاجه

وبعدين نجيب فصين تلاتة قولي أربعة توم مهروسين ونحمروهم في السمنة .. .. ونحط عليهم معلقتين قولي تلاته برضوا خل ... على شوية توابل .. على كبشتين تلاتة شوربة ...

انا بصراحة باحب الفتة عليها صلصة ... مش عارف ليه

وممكن نحط شوية صلصة مع المزيج ده .. ونسيبة يتسبك شوية على النار ...

وبعدين نقوم راشين الدنيا اللي فوق دي على الفتة .... ونقوم حطين الهبابير فوق الفتة عشان نعمل لها منظر كده ونعرف الناس إن عندنا لحمه وربنا ساترها معانا

وسلامتكم وتعيشوا

-----------

لكن من غير يمين

على اخر العيد هاجيب ميزان باسكول وأوزن كل واحد وكل واحده فيكم .. واي حد هايزيد فيمتو جرام واحد بعد الحاجات المتفجرة دي هايخد إنذار .. ومش بعيد نوصي عليه عادل بيه .. يوقف نموه لحد العيد الجاي.

أولا تسلم الأيادي

انا اعرف ان الرجال لما تهوى الطبخ بتكون اشطر من النساء

وبكل حقيقة انت موهوب فعلا

طريقتك في الفتة هي تماما طريقتي

تخيل حتى موضوع الصلصة

ولو ان الاصل ان يكون لها تسبيكة وحدها

بس انا فعلا بعملها كده استسهال وكنت فاكرة نفسي مفتكساها

اما الجلاش فحغش منك موضوع النصف والنصف البيض باللبن يعنى

لانى بخليه للاخر كله

بس الحقيقة شكل صينيتك طرية عن اللى بعملها ويمكن هو ده السبب

ولكن مسألة البهارات ان لا اعتقد فيها

ممكن شوية بهارات تغير طعم الاكلة كله

بكتفي بالبهارات التقليدية من غير افتكاسات

كل سنة وانت طيب والاسرة الكريمة

3124851553_1_3_fhGx3Ju9.jpg

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 0
      الحكاية جات على أنا لوحدى.. أيوه جات عليك وعلى كل مصرى أو مصرية على أرض المحروسة.. فالأزمة باتت تؤرقنا جميعاعرض الصفحة
    • 3
      أتابع مسلسل الجماعة عن جماعة الإخوان المسلمين منذ بدايتها سنة ١٩٢٨ بالذات منذ ثورة ١٩٥٢ الإخوان مستودع عفن للكراهية حتى للذات   هم مستودع للشر الذي يورثونه لأبنائهم و جيرانهم و يستخدمون أبنائهم و نسائهم في نشر و بث الكراهية العصف الذهني في المسألة  الطريقة الوحيدة لإجتثاث ذلك الفكر - في تصوري - تبدأ في المدرسة من الحضانة   الدور الأكبر على وزارة التربية و التعليم و وزارة الأوقاف هل عندكم أفكار لإجتثاث ذلك الفكر  
    • 0
      مكونات عمل بيتزا باللحمة المفرومة      1 عجينة بيتزا مقاس 16 إنش      1 أونصة زيت زيتون      6 أونصات بيتزا سوشي      5 أونصات من مزيج الجبن والبيتزا (80 بالمائة من جبن الموزاريلا منزوع الدسم جزئيًا ، 20 بالمائة جبن بارميزان) ، مبشور      3 أونصات سجق إيطالي حار      2 أونصة بيبروني      2 أونصة لحم خنزير مقطع إلى شرائح      2 أونصة من لحم الخنزير المقدد ، مفتت      1 أونصة بيتزا من مزيج الجبن تعليمات الوصفة بعد معرفة طريقة عمل عجينة العشر دقائق      ادهن القشرة بز
    • 15
      منذ أكثر من 5000 عام وهذه الموقعه تتكرر كل عام وفى نفس الوقت وبنفس الاسلحه.. أصبحت موعدا ينتظره الملايين بشغف يعدون العده والسلاح واساليب المقاومه . يسهرون من المساء استعدادا لها فى الصباح ولا تستثنى احد من اثارها. أنها موقعه .....شم النسيم.... ووجبته الاساسيه.... الفسيخ والملوحه وحواشيهما. أجل.. كل هذا الكلام المنمق عن أكله فسيخ وملوحه...!!! أه والله.. ما يحدث كل عام يستدعى أن أشارككم به هنا .. لانى واثق انها نفس الطقوس والمفاهيم وان اختلفت فى التنفيذ. من
    • 4
      زي ما الجلسة الاولى للجنة التأسيسية في تونس كانت جلسة تاريخية وحاجه تستحق إنها تتسجل لازم الجلسة بتاعت مجلس الشعب الاولى تتسجل في التاريخ ويجهزوا لها من دلوقت وزي ما القوى السياسية معظمها إجتمعت إمبارح لأختيار رئيس مجلس الشعب ووكلاءه لازم يجتمعوا تاني ويجهزوا لجلسه تكون محترمة تُعطي الامل للشعب المصري في مجلس شعب قوي يعبر عنهم .. وانا باحب أحيي حزب الحرية والعدالة لأنه يمكن الوحيد اللي نظم دورات تدريبة لاعضاءة لتعريفهم بإجراءات واجواء مجلس الشعب . والقدام فيهم علموا الاعضاء الجدد .. وأتمن
×
×
  • أضف...