اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

بطاطس بيوريه بالكريمة


crossfield

Recommended Posts

صينية بطاطس بيوريه بالكريمة

أعزائى:

بعد أن جربت تأثير هذه الوجبة فى علاج حالة الاكتئاب إياه(أنظر موضوع:بتعمل ايه و انت متضايق؟) قلت لازم أوصفلكم الأكلة العبقرية دى

و أنصح عم الأفوكاتو ألا يقرأ هذا الموضوع لأنه يجمع بين كل النشويات و البروتينات و الدهون اللى ممكن يتخيلها

إلى جمهور الأكيلة...مبعرفش أقول مقادير لكن جربوا طريقتى(طريقة الصندل)أى: حط أى حاجة تيجى فى وشك انشالله حتى فردة صندل ما لهاش صاحب :o

تجيبوا كيلو ونص بطاطس (يفضل المتوسطة الحجم أو الصغيرة) و تتغسل كويس قوى

و بعدين تسلقوا البطاطس فى مياة كتيرة لحد ما تتهرى خالص(معايا العملية دى بتاخد لها حوالى ساعة تقريباً )

خلاص اتهرت البطاطس نسيبها لحد ما تهدى شوية و نشيل القشرة بايدنا

بعد كده تتهرس بالشوكة(أنا باختصر و أهرسها بإيدى ys): ) و تتبل بكل التوابل اللى موجودة :ملح؛فلفل أسود؛كمون؛شطة(واااااااو)؛كل واحد ويحط المقدار اللى هو عايزه(أنا شخصياً باحط عميانى بس أكتر حاجة بحبها الفلفل الأسود)

أثناء سلق البطاطس نجهز العصاج و الصوص(البشميل)

العصاج طبعاً عارفينه(للمبتدئين أمثال السادة الرجال):لحم مفروم مع بصل و فلفل أخضر و ملح و فلفل اسود

كله يتفرم مع بعضه و فى الآخر يتحمر فى سمن لحد ما تستوى اللحمة (حوالى تلت ساعة)-ابقوا ذوقوا و شوفوها استوت و الا لأ-كل واحد و بوتاجازه يعنى متوجعوش قلبى على الصبح ups:

البشميل :معلقتين سمن و شوية دقيق (ربع كوباية )و يتحمروا كويس لحد ما الدقيق يبقى لونه دهبى و اوعى يكلكع و بعدين نزود شوية لبن و نقلب باستمرار (أول ماتحس ان العملية كلكعت زود لبن و اضرب بايدك جامد ترهب العدو) ولما تحس انها سابت خالص زود دقيق و ارفع الحلة من على النار شوية و هكذا لحد ما توصل لقوام معقول.و متنساش طبعاً تظبط الملح و التوابل فى البشاميل

ملحوظة هامة: لضعيفى القلوب و أصحاب المرض يمكن استبدال السمن بزبدة بتبقى أخف و خصوصاً الصفرا

كده خلاص قربنا نخلص

نحط الأول فى القالب(أو الصنية)طبقة من البطاطس اللى عملناها و بعدين طبقة من العصاج و بعدين طبقة من الصوص و بعدين طبقة بطاطس و فى الآخر نرش على الوش جبنة رومى مبشورة و نحط معلقتين زبدة على الوش.(الأفوكاتو أغماً عليه دلوقتى)

بعد كده ندخلها فرن متوسط الحرارة و نبص عليها من وقت للتانى(كل ربع ساعة كده) لحد ما الوش يبقى لونه دهبى snk:

بتاخد حواى نص ساعة لحد ما يحمر الوش(برضو حسب البوتاجاز)

تقدم مع سلاطة خضرا

و بعدها رز بلبن

وبعدها اكتبوا وصيتكم بقلب جامد. :unsure:

تم تعديل بواسطة crossfield

أنا كنت شىء وصبحت شىء ثم شىء

شوف ربنا .. قادر على كل شىء

هز الشجر شواشيه ووشوشنى قال :

لابد ما يموت شىء عشان يحيا شىء

عجبى !!

رابط هذا التعليق
شارك

يخرب بيت اللى يزعلك يا كروس..!!!

يا بنتى الاكتئاب بتاعك ده يخرب ميزانية البيت...!!!

الله يكون فى عونك ياللى فى بالى.... mf-: لو اطلعت عالغيب لاخترت الواقع يا إبنى (وش عماد حمدى)

_16643_mubarak-olmert-5-6-06.jpg

وَمَنْ يَتَوَلَّهُمْ مِنْكُمْ فَإِنَّهُ مِنْهُمْ إِنَّ اللَّهَ لا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ

المائدة - 51

nasrallah1.jpg

مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ

الأحزاب - 23

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 11
      بطاطس بانكيك المقادير 1 كجم بطاطس – 100 جم جبن شيدر مبشور – 2 بيضه مخفوقه – بصله كبيرة مفرومه حزمة بقدونس مفروم – ملح – فلفل – 2 معلقة زيت ذرة 100 جم ذرة صفرا الطريقه تغسل البطاطس جيدا ثم توضع فى ماء يغلى على النار تسلق البطاطس نصف سلق ثم ترفع من على النار وتترك حتى تبرد نبشر البطاطس على الوش الخشن نضيف البيض المخفوق والجبن السيدر المبشور يدبل البصل فى طاسة مع قليل من زيت الذرة على النار ثم يضاف الى البطاطس يضاف البقدونس المفروم وتقلب البطاطس جيدا مع المقادير السابقه تدور البطاطس با
    • 10
      وانا قاعده الف شويه في بعض المنتديات ,لقيت الموضوع ده وقلت اخد راْيكم فيه ,ولو حد جربه يقول لنا عل النتائج بصراحه لو القلايه دي بجد من بكره الصبح .انزل اجيب 10 واوزع على اهلي واصحابي .وابقى اقسط لهم فلوسها بالتقسيط المريح (اصلها غاليه شويتين) ندخل على المهم بقى دي صورتها اما عن وظائفها بقى خدوا عندكم استطاعت شركة Tefal الفرنسية تطوير قلاية جديدة ومتطورة والمتخصصة لقلي رقائق البطاطس بوزن كيلوجرام والتي لا تستخدم إلا ملعقة زيت واحدة فقط من زيت الزيتون , وهو ما يجعل الرقائق صحية تم
    • 3
      اليوم لفيت فى سوق السمك لمدة ساعة تقريبا على انه حاجة تعجبنى ولا أطلع بفكرة جديدة مفيش نهائى .. رجعت وعندى دجاج من الأمس قلت ما بدهاش البطاطس تقطع شرائح ثم تتبل بزيت الزيتون والملح والزعتر وتوضع فى المايكروييف لمدة 6 دقائق .. أو لمدة 20 دقيقة فى الفرن ببساطة .. دجاج مخلى يتبل بدبس رمان وملح وخل بسلمك من الليلة السابقة .. يوضع فى قلاية لمدة 8 دقايق على كل ناحية .. ينقل الدجاج اللى صيينة الفرن ويوضع فى فرن متوسط الحرارة لمدة 35 دقيقة .. بعدما ينضج نخرجه ونضع عليه البصل الأخضر المقطع و
    • 7
      السلا عليكم ورحمة الله وبركاتة الموضوع دة انا قريتة فى احد المنتديات وصعقت بشدة لمحتواة يا ريت يا جماعة اى حد عندة معلومات تاكد او تنفى الكلام دة مايبخلش علينا بية واليكم نص الموضوع مطاعم مكدونالدز كانت مطاعم مكدونالدز قد أعلنت عام تسعين، في حملة إعلامية صاخبة، عن نيتها في تغيير زيت القلي من حيواني إلى نباتي ليصبح صالحا للنباتيين الذين لا يأكلون الطعام المقلي بشحم البقر ولكن اتضح الآن أن ذلك لم يكن دقيقا، حيث تقلى البطاطس قليا أوليا في معامل مكدونالدز في الولايات المتحدة ثم تجمد وتشحن بعد
×
×
  • أضف...