اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

نودلز لحم بالفطر مع أرز عالطريقة الصينية


بندق أفندى

Recommended Posts

923058767.jpg

نسلق الأرز البسمتى فى مقدار كافى من الماء (هنسلقه زى المكرونة) يحتاج حوالى 20 الى 25 دقيقة

نستخدم أى خضار لدينا (يمكن بروكلى وبسلة وذرة وفاصوليا وفلفل وحتى قرنبيط)

استخدمت هنا ذرة وبسلة .. نضع معلقتين من زيت السمسم .. ونضع معها الخضار (يمكن اضافة البصل لمن يحب) نقلب الخضار لمدة خمس الى 7 دقائق

نضيف الأرز المسلوق بعد تصفيته .. نضيف بيضتين فى منتصف القلاية بعد ان نفرغه .. نحرك البيض حتى يبدأ فى النضج نقلبه مع الأرز والخضار (اضافة فلفل حراق بعض الشئ يجعله أطيب) يمكن اضافة أى بهارات حسب الذوق .. ثم يضاف قليل من الصويا صوص ويختبر الملح بعدها ويضاف حسب الرغبة

اللحم يقطع أصابع رفيعة .. يتبل فى خل وفلفل أسود وعصير ليمون لمدة نصف ساعة .. يرفع على النار مع قليل من زيت السمسم أيضا .. مع جوانج بصل مع ثلاثة فصوص ثوم .. ويمكن اضافة حبة فلفل حراق لمن يحب .. عند اقتراب النضج نضيف الفطر المقطع ونضيف القليل من الصويا صوص ..

بعد تمام النضج نجمله ببعض البقدونس ونقدمه مع الأرز .. وبالهنا والعافية

923058767.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

الاكلة دى بقى تحفة بجد انا مرة شفت الشيف اسامة السيد كان جايب شيف صينى وعمل حاجة ذى كده بس الراجل كان سريع اوى وهو بيعملها ومالحقتش اكتب حاجة

وكمان عاوزة اسألك سؤال ممكن استعيض عن الصويا صوص باى حاجة تانى ؟ عشان مش عارفة ليه واخدة منها موقف كده مهما اجيبها واقول خلاص هستعملها آجى افتحها ريحتها تخلينى ارجعها فى التلاجة تانى وماضيفهاش فى اى اكلة مش عارفة ليه مع انى متاكده انها بتعطى الاكل طعم حلو

بس تصدق هجربها لانها بسيطة واكيد هيبقى طعمها حلو وكمان البقدونس اللى عالوش اكيد هيديها طعم كويس

الظاهر ان المطعم بتاع س س ( آخر لقمه ) وشه حلو عليك

يالله مستنيين اكتر وربنا يخليك لينا

رابط هذا التعليق
شارك

الاكلة دى بقى تحفة بجد انا مرة شفت الشيف اسامة السيد كان جايب شيف صينى وعمل حاجة ذى كده بس الراجل كان سريع اوى وهو بيعملها ومالحقتش اكتب حاجة

وكمان عاوزة اسألك سؤال ممكن استعيض عن الصويا صوص باى حاجة تانى ؟ عشان مش عارفة ليه واخدة منها موقف كده مهما اجيبها واقول خلاص هستعملها آجى افتحها ريحتها تخلينى ارجعها فى التلاجة تانى وماضيفهاش فى اى اكلة مش عارفة ليه مع انى متاكده انها بتعطى الاكل طعم حلو

بس تصدق هجربها لانها بسيطة واكيد هيبقى طعمها حلو وكمان البقدونس اللى عالوش اكيد هيديها طعم كويس

الظاهر ان المطعم بتاع س س ( آخر لقمه ) وشه حلو عليك

يالله مستنيين اكتر وربنا يخليك لينا

يلا بقى عشان لما الدنيا تفرقنا وأهاجر للنيجر تبقو تفتكرونى .. هههههههههه

الصويا صوص لها فوائد صحية كتير .. ممكن تستعيضى عنها بخل البلسمك أو صلصة ورشستر .. ممكن كمان دبس الرمان بس ده مزز جدا

واذا كنت فى روما فافعل مثل اهل روما

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

التعليق .. :lol:

اكلة سهلة و سريعة و خفيييييييييييييييييييفة جدا علي المعدة و علي الجيب برده :D بالاضافة الي الاهم انها لذيذه جدااااااااااااااااااااااااااااااا

جربناها في البيت امبارح و قعدنا ندعيلك يا بندق افندي ..

و بصراحة انا اول مرة اجرب الاكل الصيني بعد تجربتي الاليمة له في ابوظبي و بدأت نفسي تتفتح له تاني .. و فعلا زيت السمسم طلع خفيف جدا بس ليه مش عارف !!!

تسلم ايدك يا بندق افندي

تم تعديل بواسطة Amr Radwan

"إِنَّ اللَّهَ لاَ يُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا مَا بِأَنفُسِهِمْ"

قال صلى الله عليه وسلم : من نفس عن مؤمن كربة من كرب الدنيا نفس الله عنه كربة من كرب يوم القيامة، ومن يسر عن معسر يسر الله عليه في الدنيا والآخرة، ومن ستر مسلما ستره الله في الدنيا والآخرة، والله في عون العبد ما كان العبد في عون أخيه ... رواه مسلم

رابط هذا التعليق
شارك

التعليق .. :)

اكلة سهلة و سريعة و خفيييييييييييييييييييفة جدا علي المعدة و علي الجيب برده :o بالاضافة الي الاهم انها لذيذه جدااااااااااااااااااااااااااااااا

جربناها في البيت امبارح و قعدنا ندعيلك يا بندق افندي ..

و بصراحة انا اول مرة اجرب الاكل الصيني بعد تجربتي الاليمة له في ابوظبي و بدأت نفسي تتفتح له تاني .. و فعلا زيت السمسم طلع خفيف جدا بس ليه مش عارف !!!

تسلم ايدك يا بندق افندي

هنا صحة وعافية .. يمكن فعلها بالدجاج ايضا ..

اما زيت السمسم فخد عندك دى

يستخدم في الطبخ لرائحته الممتازة ونكهت الجيده .

مضادّ للسّرطان.

يحتوي على الأقلّ سبعة مركّبات مخفّفة للألم.

لتخفيف القلق.

لأمراض اللثة والأسنان.

يساعد في تخفيف الكولسترول و يمنع تصلّب الشّرايين.

يستخدم كملين للجهازالهضمي وتخفيف الإمساك.

معالجة عدم وضوح الروئية و الدّوار و الصّداع.

علاج لحساسية الجلد.

تهدئيه الأعصاب وتسكين التوتر.

لتدليك الجسم بسبب صفاته الخاصّة .

للصحة العامة والرشاقة وجمال البشرة والشعر.

يستخدم كحامي للبشرة من أشعة الشمس الحارقة.

يستخدم في حالة الآلام المصاحبة للحيض.

لتسكين الجفاف أثناء سنّ اليأس.

يحتوي على تركيبة بروتينات تجعله تقريباً الطعام الكامل.

يحتوي على كمية عالية جداً من الأميثيونين.

يحتوي على الدهن الأميني الذي يزيد الذاكرة.

يحتوي على فيتامين (E) الذي ينشط من الدورة الدموية.

يحتوي على الكالسيوم والبوتاسيوم، والفوسفات.

لا يحتوي على الكولسترول.

زيت السّمسم لا يسبب أيّ آثار جانبيّة هامّة أو مزعجة

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

ما شاء الله كل دي فوايد .. بسيطة .. نجيب 2 جركن زيت سمسم و نستعمله

شكرا لك .. و جزاك الله خيرا :lol:

"إِنَّ اللَّهَ لاَ يُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا مَا بِأَنفُسِهِمْ"

قال صلى الله عليه وسلم : من نفس عن مؤمن كربة من كرب الدنيا نفس الله عنه كربة من كرب يوم القيامة، ومن يسر عن معسر يسر الله عليه في الدنيا والآخرة، ومن ستر مسلما ستره الله في الدنيا والآخرة، والله في عون العبد ما كان العبد في عون أخيه ... رواه مسلم

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
×
×
  • أضف...