اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

أوعى وشك .. أرز بالخلطة .. (على رأى س س)


بندق أفندى

Recommended Posts

هى بتاخد شغل شوية .. بس النتيجة تستاهل ..

الرز يتحمر كله فى الزبدة .. لحد ما يفلفل ..

نكرمل معلقتين سكر فى حلة الطبخ حتى يصير بنيا فاتحا .. ثم نضيف قليل من الماء وبعدين الرز .. ويا اما نضيف شوربة يا اما نضيف ماء زى ما بنسوى الرز عادى ..

الزبيب هيتحمر فى الزبدة قليلا .. واللوز هيتسلق فى ماء وبعدين يتقشر ويتفصص

بعد ما يتسوى الرز هنضيف له الزبيب واللوز .. طبعا لو فيه كبدة بطة مع القناصة أو ديك رومى تتقطع صغيرة وتتحمر وتنضاف للخليط مع الرز ..

دى وصفة ابداعية للحكومة حقتنا .. مش الحكومة اللى مطلعة روحنا؟

996731447.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

شوف يا بندق افندي انا بعمل نفس الطريقة دي

بس بدل ما اكرمل السكر في طريقة اسهل بستخدم اكياس الكراميل اللي بتيجي مع الكريم الكراميل

وفي في السوبر ماركت (عندنا في الكويت في سيتي سنتر وكارفور)

كارميل جاهز بيجي في علب وده قوامه حلو مش سميك ورائع

بس الصور تحفة تسلم ايد الحكومة

نحن لاندرك قيمة ما نعيشه حتى نفقده!!

ولكننا في الوقت نفسه لا ندرك قيمة ما نفقده حتى نعيشه!!!!

رابط هذا التعليق
شارك

الحكومة بتقول .. ببساطة

حمرو اللوز وشيلوه

وحمرو الزبيب وشيلوه

ولو تحبو صنوبر كمان

وفى نفس الحلة السكر (من ملعقتين الى 4 ملاعق)

بس يسيح حطو عليها الشوربة ما تنتظر يتحرق ..

وما تكون الشوربة بتغلى عشان الحوادث

المهم الشوربة تغلى تحطو الرز المتحمر سابقا ..

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

بالمنظر ده ما يهونش عليه أغمسوا بطبيخ ..

ممكن نعمله طبق حلو بعد أكلة فته مثلاً ..

حد عنده إعتراض ؟

بجد يا بندق .. تسمل إيدك وإيد المدام ..

بس خف شويه احسن أنا متضايق من نفسي عشان إبتديت أتخن .. وأكتر حاجه بتزعلني إني بأرمي كل البدل اللي عندي وأنزل أشتري من جديد ...

إمضاء

a Fat man on the way

البتاعة دي تنفع مطلع أغنية حلل من بتعة الدكتور هشام

الأغنية دي ألفتها دلوقت وانا قاعد .. عالسريع كده

a fat man on the way

still eating all the day

حاسس إنها على وزن أغنية " شيخ البلد خلف ولد "

فعولون فعلون فعولون فعيلن

الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق ..

و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة ..

فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً ..

و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً

رابط هذا التعليق
شارك

بندق باشا ............... تووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووحفه على راى اخونا تهامى :wub:

رائع جدا .. روعة بجد .. تسلم ايدك وصورك وكاميرتك يا باشا :roseop: :sad: :wub:

لولا

طائره ورقيه

رياح شديده

خيط قصير

الطائره ليست بين السماء ولا الأرض

..هذه انا!!

لولا

رابط هذا التعليق
شارك

تحياتى لسعادتك يا بندق بك

انا متابعة وصفات حضرتك الرائعة......دائما

بس لى تعليق صغير....لو مايضايقش الحكومة :blush2:

الرز بالخلطة بالطريقة دى ...بيبقى تقيل شوية

علشان السمنة بتاعت تحمير الرز

فانا بعملة تقريبا بنفس الطريقة

بس من غير تحمير

مابيخدش وقت ....كتيير

يعنى بعمل الكراميل ....و احط عليه الميه

و سمنه على قد الرز

و لما تغلى باحط الرز

الرز بيطلع لونه غامق زى المتحمر بالظبط

ممكن احط شوية قرفة....بتدى طعم و لون للرز

و على فكرة ....قوانص الفراخ بتبقى كويسة برضة

لو قوانص البط مش متوفرة

تم تعديل بواسطة newcomer
رابط هذا التعليق
شارك

تسلم ايد الحكومة بتاعة حضرتك وايدك كمان :blush2:

بس انا ليا استفسار هو الرز كده مش هيكون مشعوط لان الزبدة بتتحرق على النار بسرعة

+ الزبيب لما بحمره مع السمن وبعدين بحط عليه الرز ومية الرز بيكون مستوي وطري وطعمة مندمج مع طعم الرز

جدا ........كمان مش بحمر اللوز انا بشوحه في الطاصة من غير اي حاجة وبيدي نفس النتيجة بس بيكون اصح شوية

كمان انا كنت بعمل مع الرز كبده بتلو قطع صغيرة وكانت بتبقى جواه مع المية اللي بيستوي فيها الرز

وكله حلو تسلم ايديكم مرة تانية wst::

تم تعديل بواسطة بركة

قال الله تعالى في حديث قدسي

( أنا عند ظن عبدي بي فليظن بي ما شاء........... )

نستطيع تغيير حياتنا بهذا الحديث من الان

مع الأخذ بالأسباب............

رابط هذا التعليق
شارك

تسلم ايدك يابندق افندى على كل الحجات الجميلة اللى بتقدمها لنا وقول للمدام تسلم ايديها

انا متابعة حضرتك من زمان على فكرة بس من تحت لتحت على فكرة انا عملت الكوسة باللحمة المفرومة بس انا بصراحة مبحبهاش مسلوقة

انا حمرتها فى الزيت وبعدين حشيتها وكانت جميلة

مرة تانية تسلم ايديك يابندق افندى

رابط هذا التعليق
شارك

بالمنظر ده ما يهونش عليه أغمسوا بطبيخ ..

ممكن نعمله طبق حلو بعد أكلة فته مثلاً ..

حد عنده إعتراض ؟

بجد يا بندق .. تسمل إيدك وإيد المدام ..

بس خف شويه احسن أنا متضايق من نفسي عشان إبتديت أتخن .. وأكتر حاجه بتزعلني إني بأرمي كل البدل اللي عندي وأنزل أشتري من جديد ...

إمضاء

a Fat man on the way

البتاعة دي تنفع مطلع أغنية حلل من بتعة الدكتور هشام

الأغنية دي ألفتها دلوقت وانا قاعد .. عالسريع كده

a fat man on the way

still eating all the day

حاسس إنها على وزن أغنية " شيخ البلد خلف ولد "

فعولون فعلون فعولون فعيلن

خلى بالك يا س س احنا بنتكلم عن وجبات بتتعمل مرة فى السنة .. ولا مرتين .. ما يضر ش بقى .. وبعدين ده طبق جانبى جدا .. يعنى كأنه حلو فى السفرة

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

بندق باشا ............... تووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووحفه على راى اخونا تهامى wst::

رائع جدا .. روعة بجد .. تسلم ايدك وصورك وكاميرتك يا باشا :lol: :lol: wst::

لولا

حطيت لحضرتك حمام عشان تنسى القلقاس .. وبأرد عشان تنسى الاتنين md2:

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

تحياتى لسعادتك يا بندق بك

انا متابعة وصفات حضرتك الرائعة......دائما

بس لى تعليق صغير....لو مايضايقش الحكومة :lol:

الرز بالخلطة بالطريقة دى ...بيبقى تقيل شوية

علشان السمنة بتاعت تحمير الرز

فانا بعملة تقريبا بنفس الطريقة

بس من غير تحمير

مابيخدش وقت ....كتيير

يعنى بعمل الكراميل ....و احط عليه الميه

و سمنه على قد الرز

و لما تغلى باحط الرز

الرز بيطلع لونه غامق زى المتحمر بالظبط

ممكن احط شوية قرفة....بتدى طعم و لون للرز

و على فكرة ....قوانص الفراخ بتبقى كويسة برضة

لو قوانص البط مش متوفرة

بينى وبينك هو تقيل جدا .. والمفروض انه ما يتاكلش غيرمرة واحدة فى السنة ..

هو أحسن حاجة له بشوربة الرومى وكبد وقوانص الرومى .. بس من يوم انفلوانزا الطيور ما بقيناش نشوف الرومى ..

طبعا كل شيخ وله طريقة

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

تسلم ايد الحكومة بتاعة حضرتك وايدك كمان :lol:

بس انا ليا استفسار هو الرز كده مش هيكون مشعوط لان الزبدة بتتحرق على النار بسرعة

+ الزبيب لما بحمره مع السمن وبعدين بحط عليه الرز ومية الرز بيكون مستوي وطري وطعمة مندمج مع طعم الرز

جدا ........كمان مش بحمر اللوز انا بشوحه في الطاصة من غير اي حاجة وبيدي نفس النتيجة بس بيكون اصح شوية

كمان انا كنت بعمل مع الرز كبده بتلو قطع صغيرة وكانت بتبقى جواه مع المية اللي بيستوي فيها الرز

وكله حلو تسلم ايديكم مرة تانية :lol:

لا يا فندم مش هيتشعوط خالص .. عشان الرز بيكون مغسول وعلى ما ميه بتجف بيكون احمر ..

الزبيب بيتحط قبل نشيله من على النار بشوية وبتخلى شوية نجمل بيهم الطبق (قال يعنى اللى عامله هههههه)

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

تسلم ايدك يابندق افندى على كل الحجات الجميلة اللى بتقدمها لنا وقول للمدام تسلم ايديها

انا متابعة حضرتك من زمان على فكرة بس من تحت لتحت على فكرة انا عملت الكوسة باللحمة المفرومة بس انا بصراحة مبحبهاش مسلوقة

انا حمرتها فى الزيت وبعدين حشيتها وكانت جميلة

مرة تانية تسلم ايديك يابندق افندى

الله يخلى حضرتك .. بس القلى بيخلى الأكل دسم زيادة .. والسلق كان 5 دقايق يعنى مش هتلحق ..

كمان كان ممكن تشويها .. وكانت هتبقى تحفة برضه

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 1 سنة...

بناءا على طلب عزيز يتم رفع الموضوع وتحديث الصورة

4262037364_934fd868dc_o.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 1
      أترككم مع الصور دون أى تعليق مني :
    • 2
      اشتر سياره واحصل على الاخرى مجانا : ما بعنا بالكوم مثل اليوم من أجل تصريف الكمية الكبيرة من السيارات المخزنه ، قام وكيل بيع سيارات بعمل عرض مغري جدا: إشتر سيارة ، وأحصل على الأخرى مجانا. نوع السيارة دودج أفينجر SXT 2.4 بمقاعد جلد ، تم بيعها بالكامل 22000 سيارة بسعر 20000 جنيه إسترليني من خلال موقع المعرض الإلكتروني www.broadspeed.com . كان الطلب كبيرا لدرجة أن الموقع الإلكتروني إنهار. سيمون أيمبسون المدير التنفيذي صرح بأن هذه العروض ليست سوى البداية وسيتم طرح عروض أخرى مشابهه . خبراء صناعة
    • 0
      أوعى يا مصرى تخاف من حد -------------------------------------------------------------------------------- أوعى يا مصرى تخاف من حد قد ما تقدر تكتب........... أكتب قد ما تقدر ترسم ..........أرسم قد ما تقدر تبنى ............أبنى قد ما تقدر تعلى ...........عليى وأوعى يا مصرى تخاف من حد هى بلادك........... مش بلاديهم هى ضناك........ مش ضنا ليهم هى حياتك...........ومقبرة ليهم مهما وقعت...........قوم وريهم أوعى يا مصرى تخاف من حد خلى حياتك كلها ..............جد أفرح أمرح........ أضحك
    • 0
      لا أظن ان إنسانا فى مصر لم يوجه اليه هذا الامر،وفى كل الاحوال ان لم يسمعها احد بشكل مباشر؛ فقد اطاعها دون ان يدرى ، ففى السيارة اوالميكروباص اثناء ذهابنا الى اعمالنا ننفذ هذا الامر مع بعض التضجر ؛(وبتعدى). شعرت بهذا الامر (قف اوعى تتحرك) اليوم عند دوران القلعة فى وقت الذروه فمع حر هذه الايام وزحام المواصلات وهم العمل الذى لم استطع اتمامه بسبب عدم تواجد جناب الموظف المختص ومع الرغبه الشديده فى العودة الى بيتى والجلوس الى اولادى بعد صلات العصر كلعادة !!! توقف الميكروباص فجأه وطال الانتظار. وبد
×
×
  • أضف...