اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

محشى ورق عنب - وصفة مدامية


بندق أفندى

Recommended Posts

طبعا مش ممكن أكون انا اللى عاملها لأنه لا يمكن يكون عندى الصبر الرهيب ده للف ورق العنب

201332624.jpg

الرز يتغسل ويتبشر عليه طماطم بدون القشر طبعا (لازم تكون طماطم طازة عشان هى اللى بتعطى مزازة للمحشى) .. مع بقدونس مع سمن أو زبدة مع ملح وفلفل مع نعناع جاف .. مع بصل ناعم

يتحشى ورق العنب مع مراعاة ألا تكون الأوراق مشدودة جدا بمعنى ألا تكون مملوءة بالحشو .. ويرص فى القدر .. بعد ما نخلص حشو هيكون فيه باقى عصارة خلطة الرز ..

نضيفها للمحشى .. ثم نضيف الشوربة الدسمة .. شوربة دجاج بلدى أو شوربة بط أو لحم واذا مفيش لله الأمر ونحط ماء مع ماجى ..

اخواننا اللبنانيين يضيفون ريش أو أضلاع فى قاع القدر .. فكرة جيدة وتعطى نتيجة باهرة لكن يجب تشويحها قبلا

نترك القدر لينضج حتى يحمر السطر الأول وهذا هو فارق الطعم

وبالهنا والشفا

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

كفاية .. حرااااااااااااااااام

يا أستاذ بندق ده مسموش محشى .. ده إسمه تعذيب .

مفيش صورة زى دى بس تكون كرنب و عليها حتة بتلو :)

بس تسلم أيادى اللى نفذ

واحشانى يامّه :roseop:

كيف اصطباري وما في العمر متسع...!!

رابط هذا التعليق
شارك

كفاية .. حرااااااااااااااااام

يا أستاذ بندق ده مسموش محشى .. ده إسمه تعذيب .

مفيش صورة زى دى بس تكون كرنب و عليها حتة بتلو :P

بس تسلم أيادى اللى نفذ

واحشانى يامّه ;)

ربنا يهنيك بحنان والدتك .. واذا كنت متزوج يطرح البركة فى زوجتك واذا مش متزوج يزوجك واحدةى أستاذة مطبخ.. من ناحيتى لما بتكون فيه اكلة تستاهل الطرح هنا بأطرحها

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 3 أسابيع...

شكرا يا بندق على الصوره

تصور بالصدفه البحته الإسبوع القادم عندنا في الشغل potluck

وده سيادتك يوم كل واحد يجيب أكل من بيته بشرط تكون أكله من تراث بلده و نتجمع كلنا و ناكل عشان يزيد التألف بين العاملين و نتعرف على أكلات مختلفه

إتفقت مع مراتي تعملهم محشي منوع

ورق عنب

بتنجان

فلفل

بصل

طماطم

كرنب

والنهارده سألوني هتعمل ايه ... شرحت لهم و كانوا مبسوطين و منسجمين لحد ما قلتلهم .... ورق عنب

قالولي no way ... بتاكلوا ورق العنب

قلت لهم أيوه و قعدت أشرح شكله يبقى عامل إزاي

لحد ما شفت موضوعك رحت نادلهم وفرجتهم الصوره

الناس هنا بتريل سعاتك حاليا

ع الصوره

رابط هذا التعليق
شارك

والله ياعم ايهاب

لوينفع كنت وجبت معاك ب 3 حلل محشى

متعدد الطوابق

متنوع الانواع

طراز ناطحات السحاب

وبعتهملك بال

DHL

دة انت اللى بتشحنا بالامل

وجمايلك ع المنتدى

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 4 أسابيع...
  • بعد 1 شهر...

شكله يجنن. تسلم ايدك. بس احنا في الاسكندرية بنحط كمان نعناع اخضر و كزبرة خضراء. و لما نيجي نطبخه بنحط عصير ليمون مع ماء/ شوربة الطبخ. بس بما اننا بره مصر فانا بأحط ملح ليمون لأن ما اعرفش الليمون هنا بيدي طعم مرارة جامده و علشان ظروف الشغل انا بألف ورق العنب قبل طبخه بيوم و ما بحطش اي ماء للطبخ بس بأحط زيت زيتون مع ملح ليمون و اسويه على نار هادية. جربوه حيعجبكو :roseop:

رابط هذا التعليق
شارك

اضافة كمان لورق العنب

النعناع الأخضر والناشف كمان وايضا الليمون وزيت الزيتون مع الحشو كل ده مهم مع ورق العنب اما بقية انواع المحشى بدون ليمون

رابط هذا التعليق
شارك

شكرا يا بندق على الصوره

تصور بالصدفه البحته الإسبوع القادم عندنا في الشغل potluck

وده سيادتك يوم كل واحد يجيب أكل من بيته بشرط تكون أكله من تراث بلده و نتجمع كلنا و ناكل عشان يزيد التألف بين العاملين و نتعرف على أكلات مختلفه

إتفقت مع مراتي تعملهم محشي منوع

ورق عنب

بتنجان

فلفل

بصل

طماطم

كرنب

والنهارده سألوني هتعمل ايه ... شرحت لهم و كانوا مبسوطين و منسجمين لحد ما قلتلهم .... ورق عنب

قالولي no way ... بتاكلوا ورق العنب

قلت لهم أيوه و قعدت أشرح شكله يبقى عامل إزاي

لحد ما شفت موضوعك رحت نادلهم وفرجتهم الصوره

الناس هنا بتريل سعاتك حاليا

ع الصوره

ممكن كمان فول وطعمية

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 1 سنة...

4868688729_a9280335c5_b.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
×
×
  • أضف...