إنتقال للمحتوى


صورة

الديك الرومي المحشو - والمطبخ العالمى


  • من فضلك قم بتسجيل الدخول للرد
8 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 اغابي

اغابي

    Super Member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6321 مشاركة
  • النوع:أنثى
  • المكان:بحبك اوى يا مصر

تاريخ المشاركة 01 December 2010 - 12:06 PM


صورة

الديك الرومي المحشو.


< المقادير

- ديك رومي
- ربع كوب زبدة
- ملح (حسب الرغبة)
- فرعا كرفس مقطعان
- بصلة متوسطة الحجم مقطعة
- كوب وثلاثة أرباع الكوب مرقة دجاج
- نصف ملعقة بهارات دجاج صغيرة
- نصف كوب طماطم مجففة مقطعة
- نصف كوب لوز مقلي
- زيت نباتي (للدهن)

< الطريقة

1 - تذاب الزبدة في وعاء على درجة حرارة متوسطة ثم يضاف الكرفس والبصل، ويقلبان جيداً حتى نضوج البصل.
2 - تضاف مرقة الدجاج وبهارات الدجاج والطماطم، وتترك على النار حتى الغليان ثم ترفع عن النار ويضاف اللوز المقلي إلى الحشوة وتقلب جيداً.
3 - ينظف الديك الرومي من الداخل وتزال أحشاؤه، ويغسل بالماء البارد ثم يجفف.
4 - يحشى الديك بواسطة الملعقة بالحشوة المحضرة في داخل الجسم ومن ناحية الرقبة.
5 - تربط أرجل الديك بالخيط ثم يدهن بواسطة الفرشاة بالزيت.
6 - يوضع في صينية الخبز بحيث يكون الصدر في الأسفل، ثم يدخل إلى الفرن على درجة حرارة 220 لمدة ساعة ونصف الساعة أو حتى النضوج.
7 - يخرج من الفرن ويترك لمدة 10 دقائق حتى يبرد ثم يقطع.


تم التعديل بواسطة اغابي, 01 December 2010 - 12:07 PM.

نـحن البلـــــدان الحقيقـيــة فى هــذا العـــالم . . . وليـــــس مــا يرســــم فـــوق الخرائــط
نـحن الرمـــوز الحقيقيــــة فى هــــذا العــالم . . . وليــــــس اسمـــــاء القـــــادة العظمــاء . . . لاننـا نحـن من صنعـناهـم


فرسـان العالـم الحقيقيـون . . هــم شعــوب الارض


#2 اغابي

اغابي

    Super Member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6321 مشاركة
  • النوع:أنثى
  • المكان:بحبك اوى يا مصر

تاريخ المشاركة 01 December 2010 - 12:10 PM



صورة

ستيك مع السبانخ

< المقادير

- ملعقتا زيت زيتون كبيرتان
- قطعة لحم عجل ستيك كبيرة ورفيعة
- حبة بصل كبيرة مقطعة شرائح
- حبة فلفل أحمر صغيرة مقطعة
- 3 فصوص ثوم مدقوق
- علبة شوربة فطر
- نصف كوب ماء
- ملعقتا خل البلسمك كبيرتان
- ملعقة عشبة إكليل الجبل طازجة كبيرة ومقطعة
- ربع كيلو أوراق سبانخ صغيرة
- بطاطا مهروسة ساخنة

< الطريقة

1 - يقطع لحم الستيك إلى أربع قطع متساوية.
2 - تسخن ملعقة زيت في مقلاة على درجة حرارة متوسطة، ثم تضاف قطع الستيك وتقلب من الجانبين حتى تصبح بنية اللون.
3 - تسخن ملعقة من الزيت في وعاء ثم يضاف البصل والفلفل الأحمر ويقلبان لمدة دقيقة، ثم يضاف الثوم. يتركوا على النار حتى نضوج البصل والفلفل.
4 - تسكب شوربة الفطر والماء والخل وعشبة إكليل الجبل، وتترك حتى الغليان.
5 - توضع قطع الستيك مرة اخرى في المقلاة مع ورق السبانخ، وتغطى المقلاة وتطهى على نار هادئة لمدة دقيقتين أو حتى النضوج.
6 - توضع قطع الستيك في طبق وتقدم مع الخضار والبطاطا المهروسة.



تم التعديل بواسطة اغابي, 01 December 2010 - 12:11 PM.

نـحن البلـــــدان الحقيقـيــة فى هــذا العـــالم . . . وليـــــس مــا يرســــم فـــوق الخرائــط
نـحن الرمـــوز الحقيقيــــة فى هــــذا العــالم . . . وليــــــس اسمـــــاء القـــــادة العظمــاء . . . لاننـا نحـن من صنعـناهـم


فرسـان العالـم الحقيقيـون . . هــم شعــوب الارض


#3 اغابي

اغابي

    Super Member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6321 مشاركة
  • النوع:أنثى
  • المكان:بحبك اوى يا مصر

تاريخ المشاركة 01 December 2010 - 12:13 PM


صورة

أجنحة الدجاج المشوية مع العسل والسمسم


< المقادير

- نصف كوب صلصة صويا
- ملعقة زنجبيل مطحون كبيرة
- ملعقة ثوم مدقوق كبيرة
- ملعقة معجون آسيوي حار كبيرة
- 2 كيلو أجنحة دجاج
- نصف كوب عسل
- ملعقة ونصف الملعقة صلصة هويسن صغيرة
- ملعقتا بذور السمسم محمص كبيرتان
- فرع بصل اخضر مقطع

< الطريقة

1 - في طبق متوسط الحجم تخلط صلصة الصويا والزنجبيل والثوم والمعجون الحار، ثم تضاف أجنحة الدجاج وتتبل لمدة 15 دقيقة من الجانبين.
2 - تحمى الشواية الفحمية على درجة حرارة متوسطة، ثم توضع اجنحة الدجاج على شبك على الشواية مباشرة وتغطى بغطاء.
3 - تقلب أجنحة الدجاج من وقت إلى آخر لمدة 15 دقيقة أو حتى تتحول إلى اللون البني.
4 - يخلط العسل مع صلصة الهويسن في طبق صغير.
5 - تدهن أجنحة الدجاج الموجودة على الشواية بواسطة الفرشاة بصلصة العسل، ثم تغطى الشواية بالغطاء مرة أخرى لمدة 3 دقائق أو حتى تصبح صلصة العسل مثل الكراميل.
6 - تزال أجنحة الدجاج عن الشواية وتوضع في طبق وترش بالسمسم والبصل الأخضر، وتقدم مع صلصة العسل.


نـحن البلـــــدان الحقيقـيــة فى هــذا العـــالم . . . وليـــــس مــا يرســــم فـــوق الخرائــط
نـحن الرمـــوز الحقيقيــــة فى هــــذا العــالم . . . وليــــــس اسمـــــاء القـــــادة العظمــاء . . . لاننـا نحـن من صنعـناهـم


فرسـان العالـم الحقيقيـون . . هــم شعــوب الارض


#4 اغابي

اغابي

    Super Member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6321 مشاركة
  • النوع:أنثى
  • المكان:بحبك اوى يا مصر

تاريخ المشاركة 01 December 2010 - 12:16 PM


صورة

سلطة الربيان مع البرتقال والأفوكادو


< المقادير

- ثلث كوب زيت زيتون
- ملعقتا عصير ليمون حامض كبيرتان
- ملعقتا مسترد صغيرتان
- نصف ملعقة ملح صغيرة
- ربع ملعقة فلفل أحمر بودرة صغيرة
- حبتا برتقال مقشرتان ومقطعتان
- حبة أفوكادو مقشرة ومقطعة
- 32 حبة ربيان صغير مقشر (مقلي، مشوي)
- نصف بصلة حمراء صغيرة مقطعة إلى شرائح رفيعة
- 8 أوراق خس كبيرة مقطعة

< الطريقة

1 - في طبق متوسط الحجم يخلط الزيت مع عصير الليمون والمسترد والملح والفلفل الأحمر، وتخلط جيداً.
2 - يضاف البرتقال والأفوكادو والربيان والبصل وتقلب جيداً.
3 - يفرد ورق الخس في قاع طبق السلطة، ثم يسكب خليط سلطة الربيان ويقدم.


تم التعديل بواسطة اغابي, 01 December 2010 - 12:16 PM.

نـحن البلـــــدان الحقيقـيــة فى هــذا العـــالم . . . وليـــــس مــا يرســــم فـــوق الخرائــط
نـحن الرمـــوز الحقيقيــــة فى هــــذا العــالم . . . وليــــــس اسمـــــاء القـــــادة العظمــاء . . . لاننـا نحـن من صنعـناهـم


فرسـان العالـم الحقيقيـون . . هــم شعــوب الارض


#5 اغابي

اغابي

    Super Member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6321 مشاركة
  • النوع:أنثى
  • المكان:بحبك اوى يا مصر

تاريخ المشاركة 01 December 2010 - 12:19 PM


تحبـــو ننزل بالحلو بعد السفرة الشهـــية دي
تعالو ننزل بالحلو

:clappingrose: :clappingrose:


صورة

كعكة تشيز كيك بالليمون


< المقادير

- باكيت خليط الكيك الجاهز (أبيض)
- 3 بيضات كبيرات
- كوب وربع الكوب حليب
- كوب زيت ذرة
- ملعقتا فانيلا صغيرتان
- لوح شوكولاتة بيضاء مقطعا قطعا متساوية
- ملعقتا ليمون مبشور كبيرتان
- 3 علب كريما الجبنة
- كوب فراولة طازجة (للتزيين)
- كوبا كرز طازج مقطع
- أفرع نعنع طازج
- باكيت تشيز كيك جاهز
- علبة ليمون مخثر

< الطريقة

1 - يحمى الفرن على درجة حرارة180 .
2 - يوضع خليط الكيك الجاهز والفانيلا والبيض والحليب والزيت، في الخلاط الكهربائي ويخلط الجميع جيداً لمدة 3 دقائق.
3 - تضاف قطع الشوكولاتة المقطعة والليمون وتخلط مع الخليط في الخلاط.
4 - يسكب الخليط في قالبين مدهونين بالزبدة والطحين، ثم يدخلان إلى الفرن على درجة حرارة 180 لمدة 45 دقيقة أو حتى النضوج.
5 - يخرج القالبان من الفرن ويتركان حتى يبردا لمدة 10 دقائق.
6 - تقسم الكعكات من النصف بواسطة سكين حاد حتى نحصل على 4 طبقات متساويات.
7 - توضع الطبقة الأولى على الطبق وتدهن بنصف كوب من كريما الجبنة، وثلث الكمية من تشيز كيك المقطع ونصف كوب من الكرز.
8 - ثم توضع الطبقة الثانية وتكرر العملية ثم الطبقة الثالثة وتكرر العملية ايضاً.
9 - توضع الطبقة الأخيرة وتدهن بالكريما على السطح والجوانب ثم توضع في الثلاجة لمدة ساعتين.
- تخرج من الثلاجة وتزين بالليمون المخثر والفراولة الطازجة والنعنع.



صحتين على قلبكم
:give_rose:

تم التعديل بواسطة اغابي, 01 December 2010 - 12:22 PM.

نـحن البلـــــدان الحقيقـيــة فى هــذا العـــالم . . . وليـــــس مــا يرســــم فـــوق الخرائــط
نـحن الرمـــوز الحقيقيــــة فى هــــذا العــالم . . . وليــــــس اسمـــــاء القـــــادة العظمــاء . . . لاننـا نحـن من صنعـناهـم


فرسـان العالـم الحقيقيـون . . هــم شعــوب الارض


#6 مغتربة

مغتربة

    Super Member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4445 مشاركة
  • النوع:أنثى
  • المكان:مصريه

شريط الأوسمة:

الأعضاء الحاصلين على أوسمة

تاريخ المشاركة 01 December 2010 - 12:33 PM

وصفات جميله جدا يااغابى
انا بس عايزه اضيف معلومه صغيره انا شخصيا استفدت منها
بالنسبه للديك الرومى ازاى تتاكدى من تمام السوا ليه
طبعا الديك المجمد بيكون فيه العلامه الحمرا الى عامله زى الدبوس و الى اول ما تطلع لفوق بيكون معناها ان خلاص الديك استوى
لكن بفرض ان الديك طازه مش مجمد او مجمد لكن مفيهوش العلامه دى تتاكدى ازاى من تمام سواه
ببساطه شوفى الديك كام كيلو
كل كيلو فى الديك الرومى هيحتاج ساعه الا ربع سوا
يعنى مثلا لو الديك انتى جيباه سته كيلو هيحتاج خمس ساعات الا ربع تقريبا
كدا و انتى بتحطى الديك على السفره هتكونى متاكده ميه الميه ان مفيش مواقف مش ظريفه بانك تتفاجىء انه لسه مستواش تماما
تحياتى
صورة
ما اجمل الانوثه عندما تمتطى صهوه الحياه

#7 اغابي

اغابي

    Super Member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6321 مشاركة
  • النوع:أنثى
  • المكان:بحبك اوى يا مصر

تاريخ المشاركة 01 December 2010 - 12:43 PM

وصفات جميله جدا يااغابى
انا بس عايزه اضيف معلومه صغيره انا شخصيا استفدت منها
بالنسبه للديك الرومى ازاى تتاكدى من تمام السوا ليه
طبعا الديك المجمد بيكون فيه العلامه الحمرا الى عامله زى الدبوس و الى اول ما تطلع لفوق بيكون معناها ان خلاص الديك استوى
لكن بفرض ان الديك طازه مش مجمد او مجمد لكن مفيهوش العلامه دى تتاكدى ازاى من تمام سواه
ببساطه شوفى الديك كام كيلو
كل كيلو فى الديك الرومى هيحتاج ساعه الا ربع سوا
يعنى مثلا لو الديك انتى جيباه سته كيلو هيحتاج خمس ساعات الا ربع تقريبا
كدا و انتى بتحطى الديك على السفره هتكونى متاكده ميه الميه ان مفيش مواقف مش ظريفه بانك تتفاجىء انه لسه مستواش تماما
تحياتى


لالالالا - انا ما اعرفش اجيب الديك الرومى الكبير اوى
حتى اعصاب ايدي بتتعب ومش باعرف امسكه او اتحكم فيه
الا لو ماما معايا تساعدنى وبما انى بعيد عن ماما فمش بحب الصفقات الخسرانة
فباخدها من قصيرها
و بجيب المجمد وبيكون اما 2.5 او 3 بالكتير - اكتر من مرة قبل كدا فشل منى

كمان حاجة لو عرفتي تتبليه من الليل بعصير البرتقال الفريش وقشر الليمون
يبقى رائع ورحته جميلة تانى يوم

طيب نيجي للمعلومة المهمة
لو حجم كبير 5 و6 كيلوا بتبقى الفرن

يدخل إلى فرن على درجة حرارة 325 لمدة ثلاث ساعات ونصف الساعة أو حتى النضوج.


كمان معلومة موضوع السوى - لان بتحصل معايا بعد ما يخرج من الفرن واسقيه بعصير العنب الاقى من جوة ممكن يكون نيء
هو عاوز صبر شوية يا مغتربة فعلا زى ما قولتى ومهم درجة حرارة الفرن لانها بتفرق فى عدد الساعات - اصبر عليه واديله وقته فى الفرن يستوى
وانا احيانا - باغوزوه بالمطوة - قصدى باطراف السكينة
هههههههههههههههه
بهدالة - بس اكله ممتع


تم التعديل بواسطة اغابي, 01 December 2010 - 12:47 PM.

نـحن البلـــــدان الحقيقـيــة فى هــذا العـــالم . . . وليـــــس مــا يرســــم فـــوق الخرائــط
نـحن الرمـــوز الحقيقيــــة فى هــــذا العــالم . . . وليــــــس اسمـــــاء القـــــادة العظمــاء . . . لاننـا نحـن من صنعـناهـم


فرسـان العالـم الحقيقيـون . . هــم شعــوب الارض


#8 مغتربة

مغتربة

    Super Member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4445 مشاركة
  • النوع:أنثى
  • المكان:مصريه

شريط الأوسمة:

الأعضاء الحاصلين على أوسمة

تاريخ المشاركة 01 December 2010 - 12:48 PM

طيب نيجي للمعلومة المهمة
لو حجم كبير 5 و6 كيلوا بتبقى الفرن

Quote
يدخل إلى فرن على درجة حرارة 325 لمدة ثلاث ساعات ونصف الساعة أو حتى النضوج.


كمان معلومة موضوع السوى - لان بتحصل معايا بعد ما يخرج من الفرن واسقيه بعصير العنب الاقى من جوة ممكن يكون نيء

تلات ساعات و نص للحجم الكبير دا ميكفيش هيطلع نى
لو مشيتى على حساب الوقت لكل كيلوا عمره ما هيطلع معاكى نى تانى ايا كان حجمه
انا مجرباها كتير
و بتنفع للحجم الكبير و الصغير بس احسبى تلات اربع ساعه عن كل كيلو و ممكن تضيفى خمس او عشر دقايق فى النهايه للتاكد بس مش اكتر
تحياتى

صورة
ما اجمل الانوثه عندما تمتطى صهوه الحياه

#9 بندق أفندى

بندق أفندى

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1290 مشاركة
  • النوع:ذكر
  • المكان:الدمام

تاريخ المشاركة 04 December 2010 - 10:54 AM

طيب جربتو تسووه فى الكيس الحرارى؟
خصوصا المجمد اللى بيكون عامل زى الحطب أصلا

الديك الرومى الأصلى بيكون صدره مغطى بكمية كفاية من الدهن اللى بسموه الطبلة لما بيتسوى مسلوق وبيعدن بيدخل الفرن بيكون تحفة التحف

على حسب علمى ده مش بيقل عن 10 كيلو وعليه اقتنيينا له حلة مخصوص تيجى 45 لتر على الأقل

طبعا بعد انفلوانزا الطيور حرمنا من هذه الديوك


حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق



أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم





0 عضو (أعضاء) يشاهدون هذا الموضوع

0 الأعضاء, 0 الزوار, 0 مجهولين


زار هذا الموضوع 19 عضو


    abaomar, abofasad, alshora, مغتربة, لونا, ام مازن, المتوكله علي الله, امير مجروح, اغابي, doha, dongol, بندق أفندى, Handasah, خالد التهامى, MaYousof, mustafagamiel, صـــــقـــــر, samehmagdy, كدة رضا