اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

فخدة ضانى فى الفرن


Faro

Recommended Posts

منلاقيش قهوة بوشين

منهم وش احتياطى

قهوة الحكومة

فخده ضاني فى الفرن

1- يتم إزالة طبقة الدهن إذا كانت الفخدة من نيوزيلاند أو أستراليا أو الغشاء الخارجي إذا كان الخروف بلدى حتى يتم التخلص من رائحة الصوف .

2- تزال العظام الداخلية

3- قشر عدد من فصوص الثوم ... الكمية طبقا للرغبة الشخصية.

4- يقطع الثوم إلى شرائح طولية تغرس فى اللحم بعد عمل ثقوب غير عميقة بواسطة طرف السكين.

5- توضع بعض أوراق النعناع الطازة أو الجافة داخل أو على سطح الفخدة الأعلى / المواجه لك ... بعد ذلك يتم طي أو لف الفخذة وربطها / لفها بخيط خاص.

6- يتم تحمير الفخذة فى طاسة التحمير حتى تكتسب اللون البني الفاتح... بعد ذلك تلف فى ورق آلومينيوم وتوضع فى صاج أو آنية فخار أو بايركس ويدخل الفرن 200 درجة لمدة ساعة.

يمكن التغاضي عن اللف فى الألومينيوم بوضعها فى آنية الفخار أو البايركس وتغطا بالغطاء الخاص أو بورق الألومينيوم .

تؤكل مع بطاطس

1- تقشر البطاطس وتقطع طوليا لأربعة أجزاء.

2- تغلى البطاطس لمدة 20 دقيقة أو أقل .

3- توضع فى مصفاة لمدة 10 دقائق.

4- تحمر فى قليل من الزيت حتى تأخذ اللون الأصفر الخفيف.

5- ترفع من الزيت

6- توضع فى صنية وتخلط بقليل من زيت الزيتون ويرش عليها Oragano / زعتر .

يقدم اللحم مع البطاطس , طحينة و سلاطة و خبز.

بـــــون آبيتيت

الدين لله, المحبة سلام والتعصب خراب

الحياة فيلم لا يعاد عرضه

رابط هذا التعليق
شارك

يافارو باشا...المحترم.

يعنى حبكت دلوقتى تقول للجماعه ،فخدة ضانى،.....بتبوظ لى الطبخه....

طيب انا مش حاقطع عليك.

يجربوا،كتف،الخروف....وبعدين الفخدة...//اسمعوا كلام اختكم الكبيرة//

طيب اقول طريقة التورتة؟

لو حاتقولها.....قوللى.

بس برضه دى خاصه بى انا.

سلامى ياأحبائى.

(وَمَنْ يَقْتُلْ مُؤْمِناً مُتَعَمِّداً فَجَزَاؤُهُ جَهَنَّمُ خَالِداً فِيهَا وَغَضِبَ اللَّهُ عَلَيْهِ وَلَعَنَهُ وَأَعَدَّ لَهُ عَذَاباً عَظِيماً)

[النساء : 93]

رابط هذا التعليق
شارك

يافارو باشا...المحترم.

يعنى حبكت دلوقتى  تقول للجماعه ،فخدة ضانى،.....بتبوظ لى الطبخه....

طيب انا مش حاقطع عليك.

يجربوا،كتف،الخروف....وبعدين الفخدة...//اسمعوا كلام اختكم الكبيرة//

طيب اقول طريقة التورتة؟

لو حاتقولها.....قوللى.

بس برضه دى خاصه بى انا.

سلامى ياأحبائى.

الأخت سلوى

الفخدة الأسبوع القادم و الكتف النهاردة

الجبنة المقلية

جبنة بيضة قريش ... يعني نسبة الدسم قليلة جدا ( غالبا جاموسي أو ماعز ) تقلى فى كمية قليلة من الزيت.

فى حالة عدم تواجد الجبن القريش يمكن إستعمال الفيتا الأصلى ( اليوناني ) وهي خليط من حليب النعجة والبقري .

1- تقطع قطع سميكة

2- توضع فى البيض المضروب / المخفوق بعد ذلك تقلب فى البقصومات المخلوطة بقليل من الدقيق ومرة أخرى فى البيض المخفوق ثم توضع فى الزيت الساخن حتى تكتسب اللون البني المائل للإصفرار .

سبب إستعمال البيض و البقصومات هو دسامة هذا النوع من الجبنة.

أى نوع أكثر دسامة سيكون مصيره الذوبان بفعل جرارة الزيت.

يمكن إستعمال الجبنة الفرنسية المثلثة ( بيري ) ولكن بإستعمال البيض و البقصومات, وتؤكل مع خبز توست محمص و مربة الفراولة أو نوع أخر لا أذكر إسمه .

الدين لله, المحبة سلام والتعصب خراب

الحياة فيلم لا يعاد عرضه

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 6
      السمكة سبيطى أو ايه مش عارف اسمها فى اى مكان تانى بس الحقيقة رائعة هى سمكة لحمها أبيض بدون شوك طرية أوى المهم أول حاجة هننظفها ونتبلها بالليمون والملح وبعدين نعمل لها خلطة عبارة عن جزر مقطع وطماطم مقطعة وفلفل أخضر والجميع متبل بالفلفل الأسود والكمون والكسبرة المطحونة هندبلهم على النار فى زيت زيتون قبل ما نحشى بهم السمك وفى مكان تسوية الحشوة هنحط قطع بطاطس صغيرة مع زعتر معة التقليب حتى تتنضج بنسبة 80% بعده هنجمع الكل فى صينية وندخلهم فرن حامى لمدة 20 دقيقة ونخرجهم نقدمهم مع أرز كما هو مبي
    • 6
      تف الضانى تقليدى لكن بطريقة غير تقليدية الكتف يتبل الخل الليمون والملح والفلفل والزبادى والبصل ونصنع شقوق فى الكتف نضع فيها قرفة عيدان خشب لمدة ساعة ثم نضعها فى صينية على النار ونغطيها بصينية أخرى .. تبدأ فى فرز عصارتها كل شوية ناخد من العصارة ونسقيها .. ونقلبها من وقت لأخر .. اذا جفت العصارة نضيف القليل من الماء .. وكذلك حتى تنضج .. كل كيلو يحتاج حوالى 50 دقيقة حتى يتم نضجها وهذا غير التقليدى انها ليست فى الفرن البطاطس متبلة بزيت زيتون مع حبق (عطرى مثل النعناع - مفترض كان يبقى روز مارى بس
    • 5
      زى العادة ساعات كتير مش بنعرف هناكل ايه .. طيب حددنا الجمعة سمك طيب سمك ايه وازاى؟ المهم بعد لف .. اشتريت السمكة دى وهى ما يعرف فى الخليج بالنويبى أو فى مصر باللوت (قريبة الحاج فوزى) المهم تعمل فيها ايه يا بندق تعمل فيها يا بندق جت كده .. السمكة مفتوحة من الظهر ونخليها من الشوك .. وفى اللون المسألة بسيطة لأنه عبارة سلسلة الظهر فقط .. من الداخل متبله بخل بلسمك وملع وعصير ليمون وتوم وزنجبيل مفرومين ناعم كانه معجون .. ومعاها كم شرحة ليمون وفلفل أخضر وتدهن خل بلسمك وتدخل افرن الحامى لمدة 40 دقي
    • 0
      السمكة لا يمكن النفس تيجى عليها .. لأنها شكلها وهى سليمة مش حلو نهائى .. مش عارف ليه تذكرت انها زى الفأر .. راس كبيرة .. والجسم مسحوب لرفيع فى النهاية .. هى كلها عاملة زى ذيل الفيل .. :lol: المهم هى عشان كده رخيصة جدا .. يعنى لو الواحد مش بينكسف ممكن ياخدها ببلاش .. صارت خناقة بينى وبين البياع .. عشان يسلخها وهو مش راضى .. المهم قلت خلاص أقوم انا بالمهمة .. لأنه جلدها شديد الزفارة فلابد من سلخها وازالة العمود الفقرى أيضا .. تتبل فى خل وليمون وملح لمدة نصف ساعة .. تحشى ببقدونس وكرافس وفلفل
    • 0
      الفكرة جت من كلام فتفوتة هانم عن انها بتشيل الجلد قبل تسوية الدجاج .. قلت لازم أخليه أساسى فى القصة واللى عاوز يشيله يشيله .. بعد غسيل الدجاجة وتتبيلها بملح وفلفل أسود برة وجوة وخل عنب وعصير ليمون .. ببساطة كأننا بنحشى الحمام .. بالأصبع وبحرص نخلى الجلد عن الدجاجة .. من ناحية الرقبة ثم نجهز الخلطة وهى عبارة عن زنجبيل مبشور وتوم مفروم وبصل أخضر وزيت زيتون وملح وفلفل اسود وجوزة الطيب وزعتر جاف وشبت أخضر مفروم وخل بلسمك (يمكن أى خل) ثم نحشى الخلطة بين الجلد واللحم ونتركها حوالى نصف ساعة
×
×
  • أضف...