اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

لفائف سلمون مع .. .. وبالفلفل الملون


بندق أفندى

Recommended Posts

سلمون فيليه يقطع شرائح طولية .. سمك 1 سم تقريبا ..

يتبل بعصير الليمون لمدة 20 دقيقة ..

تجهز له خلطة عبارة عن فصين ثوم معجون وشبت أخضر يقطع ناعم وملح وزيت زيتون ..

يتم دهن شرائح السلمون بالخليط .. وتلف دوائر وتثبت بخلة أسنان خشب .. وتوضع فى صينية فرن .. ومعها بعض شرائح الفلفل الملون

3993250936_6e36345f86_o.jpg

ندخلها فرن حامى مسبقا على درجة حرارة 200 لمدة 15 دقيقة ..

ثم نضيف المكون السرى (اللى مطلوب تعرفوه) ونشعل عليها الشواية على نار متوسطة لمدة 5 دقائق أخرى

وهتكون بالشكل الرائع ده

3992493663_b9c8ddc365_o.jpg

قدمتها مع أرز بسمتى مسلوق بداية فقط مع هيل حب وفلفل أسود حب (ليسهل ازالتهم بعد النضج) ..

ثم يقلى الأرز مع معلقتين زيت سمسم وهنا وعافية

يلا بقى مين الشاطر اللى هيقول ايه البنى اللى مع السلمون والأرز ده ..

3992494751_848177762e_o.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

بندق ممكن اسألك انت الى بتجهز الوصفات والأكلات الجميله اللذيذه دى بجد لو أفكارك انت اشهد لك إنك طباخ بريمو :roseop: وبرغم ان مش بحب السلمون بس الطريقه حلوه أوى ويمكن اجربها وأقولك رأيى تحياتى لك ياشيف بندق

رابط هذا التعليق
شارك

بندق ممكن اسألك انت الى بتجهز الوصفات والأكلات الجميله اللذيذه دى بجد لو أفكارك انت اشهد لك إنك طباخ بريمو :roseop: وبرغم ان مش بحب السلمون بس الطريقه حلوه أوى ويمكن اجربها وأقولك رأيى تحياتى لك ياشيف بندق

أكيد انا اللى بأجهزها .. ولاحظى الطبق الأزرق اللى أصبح علامة بندقية مسجلة ههههههههههههه

ده كان غدايا لليوم

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

تم اضافة صوص عبارة عن بشر قشر البرتقال يحمر فى زبدة ويضاف له عصير ليمون مع ملعقتين خل حتى يتكثف ثم يضاف للسلمون فى طبق التقديم

3995668524_9ac2c5efee_b.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

حيث انه مفيش حد عاوز يفكر ايه الاضافة .. نقول وأمرنا لله

هو زيتون متحمر فى زيت زيتون .. وهو ملح خفيف اساسا .. وكان اضافة رائعة للغاية

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 1
      سمك سلمون .. بأنا بأستهل اعمله لأنه بالكتير بياخد 15 دقيقة ويكون جاهز للأكل مغ طعم رائع كل مرة المرة دى متبل بعصير برتقال فريش مع عصير ليمونة مع ملح وفلفل لمدة 20 دقيقة نضع قليل من الزبدة فى قلاية لا تلتصق (تيفال) المحار متبل بملح وفلفل أسود وعصير ليمون يوضع على نار قوية لمدة 3 دقائق فقط مع التقليب المستمر حتى ينضج بالكامل الصلصة طماطم طاهزة أو المعلبة الكاملة .. نحمر فصى ثوم ونضيف لهم الطماطم ثم الريحان الأخضر أو المجفف ونتبلها بالملح والفلفل الأسود وقليل من خل البلسمك مع بعضا من الخض
    • 0
      حصرياً من مطبخ احكي  الكبار والصغار يحبون الفشار، لأنه وصفة سهلة ولذيذة، ولها إضافات كتيرة زي الكراميل أو الشوكولاتة.. جربي الوصفة الملونة دي وهتحبيها.. المقادير: 1/2 كوب ذرة فشار 1 كوب سكر 3/4 كوب ماء 1 ملعقة كبيرة زيت نباتي ألوان طعام أحمر وأزرق وأصفر الطريقة: ضعي الزيت في حلة واتركيه يسخن ثم ضعي الفشار وغطي الحلة حتى يتحول الذرة لفشار، قلبيه على فترات وارفعيه من على النار لما صوت الفرقة يتوقف.. في حلة تانية ضيفي تلت كوب سكر مع ربع كوب ماء وقطرات من لون الطعام واتركي
    • 4
      السلمون الذى أصبح من وجباتى التقليدية شريحتين سلمون تنقعان فى عصير برتقال وعصير ليمون لمدة حوالى ساعة ثم تدهن زبدة وتدخل فرن حار مسبقا لمدة حوالى 20 دقيقة عصير البرتقال الذى نقعنا فيه السمك نضعه على النار مع قطعة زبد صغيرة ونضيف له الزبيب .. حتى يكون سميكا قليلا نضيفه للسلمون ونعيده للفرن مدة ثلاث دقائق أخرى ونخرجه بالهنا والعافية الفلفل متبل بخل وليمون وملح وفلفل أسود وزيت زيتون ويدخل الفرن لمدة خمس دقائق مستقل يقلب خلالها مرة واحدة
    • 13
      صدور دجاج مخلية بالجلد نرقها 3 طبقات من الاحتفاظ بها قطعة واحدة نتبلها بخل عنب لمدة ربع ساعة على الأقل ثم نلفها كل قطعة على عودين هليون أو سبراجوس فى قلاية نضع زيت زيتو قليل جدا ونقلبها من وقت لأخر لأنها ملفوفة لن تنضج بسرعة او بسهولة هنضيف معلقة ماء ونغطيها وكل ما تجف نضيف معلقة اخرى لمدة 10 دقائق ثم نضيق فص توم مفري مع ملعقة زبدة وقليل ممن عصير التفاح ثم نقلبها حتى تتشرب عصير التفاح وعند تكثفه نضيف الفلفل الملون حتى يتكرمل مع مع الاحتفاظ بقرمشته لا نريده ناضج وبعدين نضعها فى الطبق ونص
    • 4
      كل مرة يمكن عمل السلمون بطريقة مختلفة ومع مكونات مختلفة وبرضه لا يمل هنا مية وواحد اشارة لرقم الطبق شريحة سلمون تتبل فى عصير ليمون وبرتقال لمدة 30 دقيقة تضاف الملح حسب الرغبة وتوضع على قاعدة من الذرة المسبق التجهيز وتوضغ قطع زيدة صغيرة على الشريحة والذرة ثم تغطى بببشر قشر البرتقال (يتم أخذه من برتقالة العصير بمقشرة جيدة) وندخله فرن حامى لمدة 15 الى 20 دقيقة وفى الخمس دقائق الأخيرة نشعل الشواية حتى يحمر من فوق البطاطا مقطعة شرائح تتتبل بزيت زيتون وفلفل أسود وملح وتوضع فى قلاية غير قابل
×
×
  • أضف...