اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

كتف ضانى غير تقليدى ..


بندق أفندى

Recommended Posts

تف الضانى تقليدى لكن بطريقة غير تقليدية

353977747.jpg

الكتف يتبل الخل الليمون والملح والفلفل والزبادى والبصل ونصنع شقوق فى الكتف نضع فيها قرفة عيدان خشب لمدة ساعة

ثم نضعها فى صينية على النار ونغطيها بصينية أخرى .. تبدأ فى فرز عصارتها كل شوية ناخد من العصارة ونسقيها .. ونقلبها من وقت لأخر .. اذا جفت العصارة نضيف القليل من الماء .. وكذلك حتى تنضج .. كل كيلو يحتاج حوالى 50 دقيقة حتى يتم نضجها وهذا غير التقليدى انها ليست فى الفرن

البطاطس متبلة بزيت زيتون مع حبق (عطرى مثل النعناع - مفترض كان يبقى روز مارى بس ما لقيتش) وتسوى على نار هادئة لمدة 50 دقيقة ..

وقدمتها لنفسى كده .. مع خس أخضر فقط .. اتفضلو بقى

480426405.jpg

اذا لسة فاكر كان معاها قوارب الكوسة ..

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

تسلم ايدك يا شيف بندق شكلها جميل اوى

مع انى مش بحب الضانى انما منظرها مشجع على الاكل كعادتك فى اكلاتك بتفتح النفس

تسلملنا ايدك

انا كمان مش بأحب الضانى كتير عشان كده لما بأعمله بأحب أخرجه من ضانيته .. يعنى مرة واحد بيرجع لو أكل ضانى وبعد كم يوم قلتله اللى أكلته عندى فى العزومة الفلانية كان ضانى .. استغرب .. كمان على فكرة واحد بيقول انه عنده حساسية من الليمون .. كنت بأجنب له طبق وأقوله ده من غير ليمون .. وبعد ييجى 5 سنين قلتله كل مرة أكلت عندى فيها كانت غرقانة ليمون هههههه هيضحكو على مين؟

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 3 أسابيع...

كمان التكرار مفيد

o1m2dq12e6i0swh48frl.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 5 شهور...

كل عام وانتم بخير .. يلا هدية العيد أهه

دى بضانى مصرى يلاحظ كمية الدهن فيه .. حاجة طعمها جبار لكن تأثيرها قاتل

4129861743_138a7fc716_o.jpg

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

حرام عليكي يا اخي

إنت ما عندكش أخوات بلاستيك ؟؟؟؟؟؟

والله لو إتقابلنا في الولايات المتحده العبورية ما هاسيبك يا شيف وهالزق لك على طول إن شالله أشيل لك الطرطور بتاع الشيفات ده أو أناولك توابل وقليل من عصير الليمون .......... أهم حاجه أتعلم منك

تصدق بالله ؟

زوغت النهاردة من الشغل شوية ونزلت شوق اللحمه صرفت المرتب والحوافز وبالبلادت على اللحمه

وما نسيتكش

جبت كتف ضاني كامل يستاهل بؤك

وهاعمله بنفسي للأولاد أول يوم العيد على الطريقة البندقية ...

وهايبقى ضرب نار يا معلم للصباح الباكر

بس ما نسيتش اللحمه المفرومه اللي مع الدهن لزوم الحواوشي ..

اخوك معاه دكتوراة من جامعة السيدة زينب تخصص حواوشي مشطشط ..

------------

أسئلة استفسارية

هي الخلطة دي كلها يا شيف ما بيتحطش عليها سمنه أو زيت ذرا مثلاً ؟

ولا هي بتفرز الدهون منها فيها ؟

السؤال الثاني :

البطاطس دي إنت قشرتها وحطيتها تستوي مع الحركات كدهو وهي سليمه ؟

السؤال الثالث :

اللي خلى الناس عنيها هاتطلع على الكتف الاولاني هو لونه القرمزي المحمر ده ... هو عمل كده إزاي ؟

السؤال الرابع :

عادي يعني النفر مننا يسوي الحاجه دي على البوتاجاز من فوق ولا لازم فرن ؟

وشكراً لحسن أستماعك

وفي نهاية البرنامج عاوز اسمع نشيد " خروفي خروفي .. لابس بدله صوفي .. وله قرنين وأربع رجلين .. ياكل سمين ويبات تخين "

الأحـــرار يؤمنون بمن معه الحق ..

و العبيــد يؤمنون بمن معه القوة ..

فلا تعجب من دفاع الأحرار عن الضحية دائماً ..

و دفاع العبيد عن الجلاد دائماً

رابط هذا التعليق
شارك

حرام عليكي يا اخي

إنت ما عندكش أخوات بلاستيك ؟؟؟؟؟؟

والله لو إتقابلنا في الولايات المتحده العبورية ما هاسيبك يا شيف وهالزق لك على طول إن شالله أشيل لك الطرطور بتاع الشيفات ده أو أناولك توابل وقليل من عصير الليمون .......... أهم حاجه أتعلم منك

وماله مش غلط نتقابل فى أى مكان .. وممكن نعملها رحلة أكل اصلا ..

تصدق بالله ؟

زوغت النهاردة من الشغل شوية ونزلت شوق اللحمه صرفت المرتب والحوافز وبالبلادت على اللحمه

وما نسيتكش

سلامة المرتب يا عم سين سين

جبت كتف ضاني كامل يستاهل بؤك

وهاعمله بنفسي للأولاد أول يوم العيد على الطريقة البندقية ...

وهايبقى ضرب نار يا معلم للصباح الباكر

بس ما نسيتش اللحمه المفرومه اللي مع الدهن لزوم الحواوشي ..

اخوك معاه دكتوراة من جامعة السيدة زينب تخصص حواوشي مشطشط ..

------------

أسئلة استفسارية

هي الخلطة دي كلها يا شيف ما بيتحطش عليها سمنه أو زيت ذرا مثلاً ؟

ولا هي بتفرز الدهون منها فيها ؟

عزيزى .. الضانى بطبيعته فيه دهن كتير ..

السؤال الثاني :

البطاطس دي إنت قشرتها وحطيتها تستوي مع الحركات كدهو وهي سليمه ؟

البطاطس مشوية فى المايكروويف لمدة 6 دقايق عشان حجمها صغير بقشرها وبعدين تتقشر وتتبل وتتحمر بزبدة او زيت زيتون .. وتخيل الطعم لما تكون مشوية أصلا بيكون حلو ولما تحمرها بتكون جبارة

السؤال الثالث :

اللي خلى الناس عنيها هاتطلع على الكتف الاولاني هو لونه القرمزي المحمر ده ... هو عمل كده إزاي ؟

اللون البنى الجبار اللى فوق ممكن تعمل خلطة من خل بلسمك مع صويا صوص مع زيت زيتون بمقادير متساوية ..

بس هى بتاخد اللون من التسوية على النار أصلا لأنه البصل بيتحرق وهى بتتحرق منك غصب عنك وكل ما تحط مية بتذيب آثار الحريق بمزيد من اللون

السؤال الرابع :

عادي يعني النفر مننا يسوي الحاجه دي على البوتاجاز من فوق ولا لازم فرن ؟

فى صينية على البوتوجاز من فوق عشان سعادتك تشربها صوصها وده اللى بيديها اللون الجبار ده

وشكراً لحسن أستماعك

وفي نهاية البرنامج عاوز اسمع نشيد " خروفي خروفي .. لابس بدله صوفي .. وله قرنين وأربع رجلين .. ياكل سمين ويبات تخين "

اشكر السيد علوش "خروف بالتونسى" عشان هو اللى أوحى بالفكرة أصلا

تم تعديل بواسطة بندق أفندى

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 16
      الأولى هى .. لحم غنم من الفخد .. مخلى من العظام .. متبل بملح وفلفل وخل عنب لمدة 15 دقيقة .. وبعدين ملفوف فى دقيقة ومتحمر لمدة 3 دقايق لكل وجه .. ثم يوضع فى صينية ويدهن بخل بلسمك (بالصدفة طلع خل توت) معلقين خل معاهم ملعقتين عسل .. ومخلوطين مع بعض .. واللى معاها بطاطس حمرا متبلة بزيت زيتون وملح وفلفل أسود .. نحطها فى الفرن لمدة 30 دقيقة وبعدين نطلعها ونسقيها من خليط الخل والعسل تانى ونرجعها الفرن لمدة 10 دقائق .. بس نفس القصة تنفع مع السمك ومع الفراخ أما ده فأنا احترت أعمل فيها ايه .. ه
    • 3
      الأنظمة العربية لن تفكر بأى حال من الأحوال فى المواجهة العسكرية مع العدو الصهيونى... هذا هو الموقف الواضح لجميع الحكام العرب. ولكن هل يوجد حل للمشكلة الفلسطينية بدون مواجهة عسكرية؟ أنا لا أعتقد ذلك... المشكلة ستظل قائمة مادام هذا العدو موجود فى هذه المنطقة, حتى لو قامت دولتان فلسطينية وإسرائيلية فلن يكون حلاً للمشكلة لأننا جميعاً نعرف الأطماع الإسرائيلية فى المنطقة كلها. أعتقد فى مثل هذه الظروف يجب أن لا نأمل فى الأنظمة العربية أن تفعل أى شئ لحل المشكلة سوى إصدار بيانات الشجب والتنديد, ويجب
    • 2
      قهوة الحكومة فخده ضاني فى الفرن 1- يتم إزالة طبقة الدهن إذا كانت الفخدة من نيوزيلاند أو أستراليا أو الغشاء الخارجي إذا كان الخروف بلدى حتى يتم التخلص من رائحة الصوف . 2- تزال العظام الداخلية 3- قشر عدد من فصوص الثوم ... الكمية طبقا للرغبة الشخصية. 4- يقطع الثوم إلى شرائح طولية تغرس فى اللحم بعد عمل ثقوب غير عميقة بواسطة طرف السكين. 5- توضع بعض أوراق النعناع الطازة أو الجافة داخل أو على سطح الفخدة الأعلى / المواجه لك ... بعد ذلك يتم طي أو لف الفخذة وربطها / لفها بخيط خاص. 6- يتم تحمير الف
×
×
  • أضف...