اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

مطعم شعنونة....


بنت شعنونة

Recommended Posts

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

ردوا السلام

ايوة كده

استاذة شعنونة

اذا كان ولا بد وممكن اذا سمحتى

ومش هاطول عليك

تسمحى لى ااقول حاجة بخصوص السينمون رولز ؟

فى ناس زى عائلتى المصون عجائب البشر

مش بيحبوا القرفه خالص

فابتكرت حاجه للحاجة

بدل القرفة شيكولاتة بودرة

وبتبقى رائعة

يعنى كاكاو علشان المغتربين

وبعدين دلوقت هامشى وعلى فكرة

مطبخك

رائع

ورائحة مفحفحة لغاية هناك

تسلمى ويسلم مطبخك

وان شاء الله لى عودة اذا اراد الله

يرضينى الهواء الذى تتنفساه يحيينى

يسعدنى الكون الذى يحتويكما يحتوينى

انتما كل شئ

وانا من دونكما لا شئ

رابط هذا التعليق
شارك

  • الردود 52
  • البداية
  • اخر رد

أكثر المشاركين في هذا الموضوع

أكثر المشاركين في هذا الموضوع

شانا

اية الحلاوة دى

على فكرة أنا معجبة بصاحبة المطبخ جدا وخفة دمها وكمان ريحة طبخها

اية يابنتى دة الريحة وصلة الكويت

يابخت السيد زوجك :angry2:

أنا لسة شايفة الموضوع النهاردة وبكرة بجرب أكلات شانا

وأقولك عملت اية

wh_445995754.jpg

رابط هذا التعليق
شارك

ساموراي..

بالهنا و الشفا

بس بجد لما تجرب حاجا قولي عملت ايه وطعمها ايه :D

ياشوووووو

قروا بقى على المطععععععععم :D

بس بجد جربتي الساندوتش؟ ايه الأخباااااااار :wub:

شهد..

عاوزة تخسي كام كيلوا؟

ها احطلك اكلات تخسسك..

بتكلم جد والله :D

نانسي

ها اجربها اكيييييييد واقولك :D

ام البنات

فكررررررررة هايلة فعلا

لالالالالازم اجربها

ولو انه زوجي كان اقترح نعمل مكس كاكاو مع القرفة ونجرب!! :D

سما

يالله ايدك معانا ودوسي :D

وقوليلي ايه الأخبار

اذا ساموراااااااااااااااي طبخ يبقى البنات مش ها تعرف تعملها :D

وانا من البلد ديييييييييييي

رابط هذا التعليق
شارك

الله يخليكى يا شعنونه يا اختى والله انا مليش اخوات بنات والحمد لله ليا دلوقت اخت طباخه

ربنا يكرمك يا رب

بس بقولك انا عاوز اعرف شويه اكلات من النوعيه دى

والله مفيش احسن من الاكل المصرى

صحيح انا عندى ملوخيه ناشفه وفرخه ايه رايك وياريت كام اكله تتخن شويه احسن انا بقيت رفيع هههههههههههه

ياجماعه اللى عاوز يخس يجيلى بس ههههههههههههههههههههههه الاكل الصينى متعب طحن

شكرا ليكى يا اختى

السلام عليكم

رابط هذا التعليق
شارك

اذا ساموراااااااااااااااي طبخ يبقى البنات مش ها تعرف تعملها

ههههههههههههههه انا ساموراى والاجر على الله

خلاص يا جماعه الاكله تمام التمام هههههههههههههههههه

ان شاء الله طول ما انا معاكم فى مطبخ شعنونه حسيب الهندسه وافتح مطعم فى الصين

هههههههههه

رابط هذا التعليق
شارك

ام البنات

فكررررررررة هايلة فعلا

لالالالالازم اجربها

ولو انه زوجي كان اقترح نعمل مكس كاكاو مع القرفة ونجرب!! :D

\ :wub:

كنت فين يا شانا

وحشتينى

الواحد قال أخير هيكون فى مطبخ بالصور علشان الواحد يعرف يتخيل صح

تسلم ايدك

بالنسبة لموضوع الكاكاو على القرفة ده للناس الى بتعرف تاكل

اما الناس الى عندى

طيب مش عاوزة ااقولك

طلبوا منى وخلى بالك من الطلب ده علشان محصلش قبل كده فى تاريخ التحطيم البشرى لاصول الطبيخ

نلغى التوم من الملوخيه

والعدس الاصفر من غير بصل ولا توم

تفتكرى دى ناس تطبخى لهم غير شوربة الخضار على ميه

ارحمنى يارب

قتلوا فى الابداع

بس على مين

بنتى الصغيرة صاحبة مزاج انا وهى بنقسم سوا

تسلم ايدك على الوصفات

والمرة الجاية هاكتب لكم وصفة كيكة بالطوفى سله ورائعة وتقيلة جدا""

يرضينى الهواء الذى تتنفساه يحيينى

يسعدنى الكون الذى يحتويكما يحتوينى

انتما كل شئ

وانا من دونكما لا شئ

رابط هذا التعليق
شارك

ام البنات

هوا انا كمان مش بحب التوم الصراحا وبحاول اتفداه :rolleyes:

بس بموووووووووووووت في البصل :D

نكمل وصفة سهلة و قرديحي :rolleyes:

طاجن لسان العصفور

المقادير ربع كيلو لحمة مفرومة

بصلة كبيرة

عدد 4 طماطم

2 ملعقة صلصة وسط

مقدار كوب من لسان العصفور

ملح و فلفل..

المقادير دي لفرد واحد...

نضع كوبين ماء على النار لحد ما يغلي ثم نضيف عليهم كوب لسان العصفور و رشة ملح ونسيبه لحد ما يغلي ويستوي ويبقى لونه ابيض ( زي المكرونة)

نعمل ال عصاج ( اللحمة المفرومة)

نفرم البصلة او نقطعها قطع صغيرة جدا

ثم نضع قليل من الزيت في حلة صغيرة ونضع اللحمة المفرومة ونقلبه لحد ما لونها يبتدي يتغير

ثم نضيف عليها البصلة المفرومة ونقلب لحد ما تستوي اللحمة تمام ( حوالي 10 او 15 دقيقة بالكتير)

نضع الطماطم و ملعقتين الصلصة في الخلط ونضربهم كويس

ثم نضيف العصير الى اللحمة المفرومة على النار مع شوية ملح و فلفل

ونقلب كل شوية لحد ما تتسبك ( تصبح الصلصة ثقيلة مش شوربة يعني)

ثم ناتي ب فخار ونضع نصه لسان العصفور ثم نضيف قليل من اللحمة المفرومة ( ولو حبيتي ضيفي عود بقدونس واحد معاهااو كزبرة يديها طعم)

ثم رشة جبنة رومي او جبنة موتزيلا حسب الرغبة

وتدخل الفرن دقايق بس عشان الجبنة تسيح و بالهنا و الشفا..

ممكن تكرر الطبقات ومش ضروري تدخل الفرن.. زي كدا

و بالهنا و الشفا :D

مش عارفا احط الصور؟؟ :angry2:

تم تعديل بواسطة بنت شعنونة

وانا من البلد ديييييييييييي

رابط هذا التعليق
شارك

ام البنات

هوا انا كمان مش بحب التوم الصراحا وبحاول اتفداه :rolleyes:

بس بموووووووووووووت في البصل :D

نكمل وصفة سهلة و قرديحي :rolleyes:

طاجن لسان العصفور

المقادير ربع كيلو لحمة مفرومة

بصلة كبيرة

عدد 4 طماطم

2 ملعقة صلصة وسط

مقدار كوب من لسان العصفور

ملح و فلفل..

المقادير دي لفرد واحد...

نضع كوبين ماء على النار لحد ما يغلي ثم نضيف عليهم كوب لسان العصفور و رشة ملح ونسيبه لحد ما يغلي ويستوي ويبقى لونه ابيض ( زي المكرونة)

نعمل ال عصاج ( اللحمة المفرومة)

نفرم البصلة او نقطعها قطع صغيرة جدا

ثم نضع قليل من الزيت في حلة صغيرة ونضع اللحمة المفرومة ونقلبه لحد ما لونها يبتدي يتغير

ثم نضيف عليها البصلة المفرومة ونقلب لحد ما تستوي اللحمة تمام ( حوالي 10 او 15 دقيقة بالكتير)

نضع الطماطم و ملعقتين الصلصة في الخلط ونضربهم كويس

ثم نضيف العصير الى اللحمة المفرومة على النار مع شوية ملح و فلفل

ونقلب كل شوية لحد ما تتسبك ( تصبح الصلصة ثقيلة مش شوربة يعني)

ثم ناتي ب فخار ونضع نصه لسان العصفور ثم نضيف قليل من اللحمة المفرومة ( ولو حبيتي ضيفي عود بقدونس واحد معاهااو كزبرة يديها طعم)

ثم رشة جبنة رومي او جبنة موتزيلا حسب الرغبة

وتدخل الفرن دقايق بس عشان الجبنة تسيح و بالهنا و الشفا..

ممكن تكرر الطبقات ومش ضروري تدخل الفرن.. زي كدا

و بالهنا و الشفا :D

مش عارفا احط الصور؟؟ :angry2:

والله انقذتينى حالا ف التو واللحظه . :D

757845%20dadf.gif
رابط هذا التعليق
شارك

يعنى يا شعنونه حفضل جعان كتير كده :angry: :angry2:

رابط هذا التعليق
شارك

نكمل حاجات سهلة

ميت بولز بالمكرونة...

زيت

نصف كيلو لحمة مفرومة او ربع كيلو لو ل فرد واحد

2 بصلة مفرومة

3 ملاعق صلصة كبيرة

عصير 3 طماطم

2 ملعقة كبيرة بقسماط

توابل : ملح - فلفل - كسبرة ناشفة- ثوم مفروم-كمون( بس علي طرف الملعقة)

شريحة جبنة شيدر مقطعة

جبنة موزريلا مبشورة ( حبة بسيطة)

كيس مكرونة لتقديم

w6w_20050823092403106887701b601.JPG

نحط مع بعض اللحمة + 1/2 البصل+ ملح + فلفل+ كسبرة ناشفة+ كمون+ بقسماط

نخلطهم مع بعض بالشكل دة

w6w_20050823092916106889f057b46.JPG

نعمل المقدار كور صغيرة حجم الكفتة العادية

w6w_200508230930131068880b7b0e6.JPG

في نفس الوقت حطين شوية زيت + الصلصة+1/2 البصل+الثوم+ملح + فلفل + عصير الطماطم تتسبك علي النار لحد ما تستوي

w6w_2005082309310110688ec1e33b6.JPG

نحط شوية زيت في pan و نشوح الكفتة لغاية ما تغير لون بس

w6w_2005082309320310688828eb279.JPG

نجيب طبق الفرن ونحط فية 3/4 مقدار الصلصة

نحط عليها الكفتة و نحط عليها بقية الصلصة

w6w_2005082309374910688b24af918.JPG

وبعدين نوزع على الوش قطع الجبنة الشيدر

و فوقها رشة جبنة موزريلا..

w6w_2005082309392510688fa49eb69.JPG

وتدخل فرن حامي لمدة نص ساعا عشان تبقى كدا

w6w_200508230940091068828982b8d.JPG

و تقدم مع المكرونة المسلوقة

و بالهنا و الشفااااااااااااا

w6w_200508230941411068899fcdec5.JPG

وانا من البلد ديييييييييييي

رابط هذا التعليق
شارك

دي بقى حاجا سسسسسسسسسسسهلة ولذيييييييييييذة جداااااااا mfb:

كنتاكي :angry:

صدور فراخ مخليه

بقسماط

corn flakes الساده

بابريكا ( فلفل احمر مش حراق)

*التتبيله:

3 بصلات صغيره او واحده متوسطه

2 ملعقه دقيق

بيضه

ليمونه ( وممكن الأستغناء عنها لو مش بتحبوا لسعة مزازا بسيطة في الأكل)

ملح ، فلفل ، سماق ، زعتر ، قليل جدا توم مفروم عشان يدي طعم برضه

السماق و الزعتر عشان المزازا وممكن برضه نستغنة عنهم

نقطع الصدور كل صدر الي 3 بالطول او 4 بالشكل ده

w6w_2005101212071710688749262e1.JPG

نفرم مقادير التتبيلة مع بعض

w6w_200510121207521068827a9a0db.JPG

ونحطها على الفراخ لمدة ساعا

w6w_20051012120831106889a0e0e49.JPG

نضع علي بعض البقسماط و corn flakes و البابريكا"الcorn flakes يكون اكتر من البقسماط 2 الي 1 مثلا"

بس نكون فعصنا الكورن فليكس حبة جوا الكيس ( يعني نخبطه مرة والا مرتين بس عشان ما تبقاش كبيرة اوي الكورن فلكسايا) :P

w6w_200510121209021068802b780c5.JPG

w6w_200510121209531068866d35478.JPG

وبعدين نغطي الفراخ بالبقسماط من جميع الاتجاهات ونضعها في التلاجة لمدة نص ساعا

w6w_200510121210211068883687da9.JPG

و تتحمر في الزيت 10 دقايق او اقل مع التقليب ع الوجهين و بالهنا و الشفا

w6w_2005101212105410688531307a3.JPG

وانا من البلد ديييييييييييي

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 2 شهور...

شعنونه

هو المطعم قفل بيريح فى رمضان ولا ايه

طيب الزباين قاعدين مستنين منك وصفات بالصورة

يلا يا شعنونه

المطعم الوحيد اللى بيقفل فى رمضان مين

دى فزورة ولو عرفتى مطم ايه اللى بيقفل فى رمضان

هتبقى شعنونه الشطورة

يرضينى الهواء الذى تتنفساه يحيينى

يسعدنى الكون الذى يحتويكما يحتوينى

انتما كل شئ

وانا من دونكما لا شئ

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 2 سنة...

ألا هو المطعم ده قفل ليه؟

معلش يعنى احنا بنحاول نتعلم من غيرنا عشان نمشى صح

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة

  • الموضوعات المشابهه

    • 6
      مش فاهم ليه إثارة أزمة وليه تطلع واحدة وتدعي أن حدث احتكاك بيها ثم يظهر الفيديو عدم احتكاك من طرف إدارة المطعم .... ايه الهدف ؟
    • 0
      حكاية مطعم أسماك هو ده شعبان بتاع السمك اللى بيقولوا عليه بني على أطلال سوق حملة بونابرت .. ويجتذب الفنانين والأجانب بين أطلال السوق الفرنساوي بالمنشية الذي يعود إلى أيام الحملة الفرنسية، تتراص طاولات خشبية تتباهى بأشهى أطباق الأسماك يرمقها المارة وتتعلق أعينهم بلافتة أعلى المحل «هو ده شعبان بتاع السمك اللي بيقولوا عليه» موضوعة على واجهة من السيراميك، إنه مطعم شعبان للأسماك، البسيط في أجوائه والفريد في أطباقه. ويقع المحل خلف سينما ركس الشهيرة المتصدعة في حارة ضيقة تصدر عنها ضجة التهام الأطباق
    • 68
      أنا من هواة الأكل بره بصراحة .. و بعدين بحكم إني عايش لوحدي ..فأحب التجديد و التغيير .. و أحب جدا اكتشاف أماكن جديدة للأكل .. طبعا أماكن المقاطعة ماليش فيها .. :wink: يعني كل واحد يقول رأيه .. مطاعم fast food .. مطاعم أكل مصري .. شامي ..ايطالي ..صيني ..هندي .. أماكن تقدم أكلات غريبة و خلطات مريبة !! :shock: يعني ..كل اللي ييجي في بالكم بخصوص المطاعم في مصر . و هادعيلكم لو المطاعم طلعت كويسة . :lol:
    • 4
      السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة انا لسة واصل جدة من 5أيام وجى على شغل فى مطعم امين مستودع بس المطعم اللى انا جى علية لسة فى الافتتاح التجريبى ولسة الدنيا مش واضحة حتى للناس المسئولة عن المكان ولا لسة فى مخزن ولا اى حاجة فهما دلوقتى طالبين منى انى اظبط المطعم واجردة فطلبت منهم ورق بالاصناف الموجوجة بالمطعم فقالولى مش عندنا فأنا بصراحة تعبان نفسيا جدا جدا وفكرت النزول لمصر وانى اعتذر لهم مع العلم ان مرتبى محترم بالنسبة للى كنت باخدة فى مصر وكمان مديرى راجل امريكى وانا فى الانجليش مش قد كدة و
    • 96
      حاسب يا عم وسلام بإحترام لطباخين الحاجات الحلوه ... يعني رمز الكبشة والمعلقة .. يعني الشوكة الشقية ... يعني الرز والسمنه والزيت تم بحمد الله إفتتاح مطعم " أخر لقمه " لصاحبه ومديره وشيفه .. الاخ العزيز بندق ... أشهر شيف فيكي يا جمهورية مصر العالمية هانحاول نقسم الأعماق الأعماق – لأ مش دي .. ديكهيا بتاعت البحث عن نيمو – هانحاول نقسم المطعم إلى أقسام حسب نوع الطعام عشان كل واحد يدخل بصدره في الحاجه اللي بيحبها وولا يلف ولا يدور .. يعني اللي عايز فراخ يروح يمين ... واللي عايز سمك ييجي شمال واللي
×
×
  • أضف...