اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

فراخ سويت آند ساور. شهية جدا


Nashwa hashem

Recommended Posts

فراخ سويت اند ساور
نصف كيلو صدور مخلية و مقطعة مكعبات
تتبل ملعقة صغيرة ملح و نص فلفل اسود و نص زنجبيل و ملعقتين كبيرة صويا صوص 
تغطى و تترك في التلاجة ساعتين أو أكتر
بعد ذلك صفى الفراخ من السوائل
ضعى كوب دقيق و ملعقة صغيرة ملح و نص زنجبيل على الدقيق
قلبى جيدا حتى تغطى الفراخ بالكامل
حمرى جزء من قطع الفراخ فى زيت غزير على نار متوسطة حتى تكون ذهبية اللون
كررى ذلك حتى تنتهى من كل الكمية
الخضروات
قطعة صغيرة زنجبيل تقشر و تضرب فى الكبة مع ٣ فصوص ثوم
جزرة مقطعة حلقات رفيعة
بصلة و نص فلفل من كل لون مقطعة مربعات ٢ سم
نص فلفل حار مقطع صغير جدا
فى حلة يوضع ملعقتين زيت  و ترفع على نار متوسطة
عندما يسخن الزيت يضاف الزنجبيل و التوم و يقلب قليلا
يضاف البصل و يقلب حتى يدبل و لا تحمر
يضاف الجزر ويشوح لمدة دقيقتين
يضاف الفلفل الألوان و الفلفل الحار و يقلب قليلا
يضاف الآتى
٤ ملعقة كبيرة كاتشاب
٣ ملعقة كبيرة صويا صوص
١ ملعقة كبيرة خل
نص كوب ماء
أضيفى الفراخ المحمرة و قلبى قليلا
أضيفى نصف كوب من الماء مذاب به ملعقة كبيرة كورن فلاور ملعقة سكر
وقلبى
أضيفى ماء أو ملح حسب الرغبة
بعد ربع ساعة تكون الفراخ جاهزة للأكل
تقدم مع أرز ابيض أو نودلز
بالهنا و الشفا

  • شكراً 1

Mrs. Nashwah Salah[br]

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 4
      أمبارح و بعد مطبخت الفراخ و الريحة فحفحت :) :D و رصيت السفرة و الحاجة السقعة و لسة حضرب الشوكة في ورك الفرخة تذكرت فجاءة المواطن المصري البسيط و أمنية حياتة انة يأكل عائلتة مرة واحدة لحمة او فراخ في الشهر... نطيت جيبت فاتورة السوبر ماركت الاخيرة و بصيت علي سعر اللحمة و الفراخ و كأني أراها لاول مرة..... كيلو اللحمة تقريبا ب 5 ريال يعني حوالي 7 جنية مصري و أية لحمة حمراء مشفية من غير ولا حتة دهن و الفراخ الكيلو تقريبا 1 ريال يعني حوالي 1.4 جنية.... تعجبت للدرجة دي رخيصة اللحمة و كل الناس ممكن تش
    • 3
      أنا خلاصصصصصصصصصصصص قًلت جااااااااااااااااااااااااااااااااااي بقى أحنا عمالين نتكلم عن الثورة وعن الخروج من المأزق ويجيلي مكالمة من أخويا وبعض الأصدقاء في مصر دلوقت من 5 دقايق.. لقيت أخويا بيقول لي ( وحواليه زحمه مش فاهمها ) : بسرعة إبعت لي صورة بطاقتك بالفاكس قلت له ليه ( فكري راح لموضوع تأسيس حزب 25 يناير وكده وأشتراكات الحزب ) قال : كنا هناك بنتظاهر في ميدان التحرير أمبارح فناس قالوا لنا إنهم بيفرقوا شقق في مدينة بدر بس بصورة البطاقة .. فجينا دلوقت وواقفين في الطابور وقالوا لنا هان
    • 0
      (منقول من منتدى : الأدب الساخر) فراخ تبيض وشعوب تكاكى بقلم : محمد سليم تخيل معي !,, دجاجة ,, جاجة ولا كلمة,, يعنى ( فرخه ) بتاء الأنثى المزبوطة تُزين المؤخرة,, تتمخطر في خطواتها بريشها الكاشف.... ,, ولسان حالها يقول ( يا ارض ما عليكِ قدي ) ,,و في وسط الحارة تسير بغنج ,, بشحمها وهبرها المترجرج على الأرداف,, يمين شمال ,,وشمال يمين ,, وعيناك قد جحظتا و خرجتا من محجريهما لتشيّع خطواتها إلى حيث تتوارى وتبتعد عن العيون الجائعة,, ولعابك يسابق نظراتك( لا مؤاخذة كناية مستعرة !) ,, متمنيا ال
    • 16
      بسم الله الرحمن الرحيم الإجابة : نكش فراخ .... بس هو مش نكش فراخ أوي لإن اللي يشوف بلاوي الناس تهون عليه بلوته ... يعني نقدر نقول نكش فراخ بداره مزقلطه وحلوه .. ييجي منها .... والواحد بيشوف خط ناس تانيه ... خط دكاترة صحيح إلا ليه صحيح الدكاترة كلهم خطهم بوهيمي سيرالي تجريدي لا يُصد ولا يُرد ولا يرى بالعين المُجردة ؟ يمكن عشان ما بيبقاش عندهم وقت يحسنوا خطهم ؟ بس ده ماله ومال جمال الخط ؟ والحمد لله إن ربنا رزقنا بنعمة الكمبيوتر وإلا كان الواحد بقى شكله رخم في حياته ... يعني قليل دلوقت ل
    • 4
      تخيلوا حيبقى شكل العالم إيه لو الفراخ انقرضت؟ خلص الكلام
×
×
  • أضف...