اذهب الي المحتوي
إنشاء باب جديد بعنوان سد النهضة الإثيوبي لكل الموضوعات المتعلقة بسد النهضة ×
Nashwa hashem

لازانيا يعني لازانيا مش مكرونة فرن

Recommended Posts

طريقة عمل لازانيا
٣-٤ ملاعق زيت
٦ قطع لازانيا
٢ كوب بيشمل

ربع كوب أو أكتر حسب الطلب من الزيت
بصلة متوسطة مبشورة
فص ثوم مهروس
جزرة متوسطة مبشورة
حزمة كرفس بلدى أو عود كرفس أفرنجى مهروس
٢ ملعقة زبدة
طبق مشروم منظف و مقطع شرائح
ربع كيلو لحم مفروم
نصف ملعقة زعتر ( اوريجانو)
نصف ملعقة بردقوش (مارجورام)
نصف ملعقة عترة(باسيل)
ملح و فلفل أسود حسب الطلب
نصف كيلو طماطم مسلوقة خمس الى عشر دقائق و مقشرة و مقطعة صغيرة
٣ ملاعق صلصة طماطم
٣ ملاعق كريمة طهي
نصف كوب جبنة بارميزان أو رومى مبشورة 
نصف كوب جبة موزاريللا

الطريقة
تسلق نصف اللازانيا عادى فى ماء بيغلي عليه قليل من الملح و الزيت مع الحرص على عدم التساق اللازانيا
ثم يسلق النصف الآخر حوالى ٧ دقائق

طريقة عمل العصاج
فى حلة واسعة يسخن الزيت ثم يضاف البصل و و يقلب ثم يضاف الثوم و يقلب قليلا و يضاف الجزر و الكرفس 
تضاف الزبدة و اللحمة و تعصج ويضاف الماشروم و يسوى لمدة ٧ دقائق
يضاف صلصة الطماطم و الطماطم المقطعة و الملح و الفلفل و باقى البهارات و تقلب المكونات جيدا
وطى النار وغطى الحله و سوى الخليط لمدة ساعة مع التقليب من آن لآخر
إذا نشفت اللحمة أضيفى قليل من الماء

ادهني قالب اللازانيا
ضعى ثلث العصاج فى القالب

ضعى ملعقة كريمة على العصاج
صبى ثلث لبشامل
رشى ثلث الجبنة
غطى الخليط بطبقة من اللزانيا
كررى نفس العملية و انتهى بقليل من البيشامل
إخبزى اللزانيا حوالى ٤٠ دقيقة فى فرن متوسط. علامة ٤ أو ١٨٠ درجة

بالهناء و الشرفاء
نصيحة جهزى العصاج قبلها بيوم

على فكرة أنا دايما أعمل ٤ مقادير على قالبين

انا بحب أحط كبشة بيشاميل على الوش 

تم تعديل بواسطة Nashwa hashem
تصحيح الأخطاء

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

والله زمان على الوصفات والروايح

المطبخ كان قرب يقفل من هجرة فنانين الطبخ

أكيد وصلت المعلومة اللازنيا لازنيا مش مكرونة

تسلم الايدين يا فندم

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

زوار
اضف رد علي هذا الموضوع....

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • محاورات مشابهه

    • ده جيش مكرونة يا منى !!

      من ضمن حملة البرادعى على الجيش وفى لقاء له مع منى الشاذلى وصف الجيش المصرى بأنه "جيش مكرونة" بنفس منطقك يابوب فالجيش الأمريكى "جيش بيتزا" الجيش الأميركي يخترع بيتزا تظل طازجة لـ3 سنوات الأحد 16 ربيع الثاني 1435هـ - 16 فبراير 2014م لندن - العربية.نت تمكن علماء تابعون للجيش الأميركي من اختراع بيتزا، يمكن أن تظل طازجة لثلاث سنوات أو أكثر دون أن تتلف، وذلك حتى يتمكن الجنود الأميركيون من اصطحابها معهم خلال المهمات الطويلة وتناولها دون الحاجة إلى تسخينها أو إعادة طبخها وإنتاجها.

      في موضوعات جادة

    • جيش مكرونة .. جيش سعاد .. جيش نوال

      العبارات المذكورة فى العنوان يستعملها الخبثاء للإساءة للجيش المصرى فيردد الببغاوات من جيل "السخرية اللا إرادية" ويهتفون فى لقاء مع منى الشاذلى وصف البرادعى الجيش المصرى بأنه "جيش مكرونة" وذلك عندما كان يطالب بنشر ميزانية الجيش ومناقشتها أمام مجلس الشعب أيامها قال "ده جيش مكرونة يا منى .. هى دى شغلة الجيش ؟ .. إنه يعمل مكرونة ؟" فيردد الببغاوات المرضى بداء "السخرية اللا إرادية" ويهتفون وربما لا يعرف الكثيرون عن تسمية جيش سعاد .. أو جيش سعاد حسنى فقد كان قائد المنطقة الشمالية العسكرية

      في تاريخ مصر

    • محار مكرونة سلمون خضار بارميزان

      سمك سلمون .. بأنا بأستهل اعمله لأنه بالكتير بياخد 15 دقيقة ويكون جاهز للأكل مغ طعم رائع كل مرة المرة دى متبل بعصير برتقال فريش مع عصير ليمونة مع ملح وفلفل لمدة 20 دقيقة نضع قليل من الزبدة فى قلاية لا تلتصق (تيفال) المحار متبل بملح وفلفل أسود وعصير ليمون يوضع على نار قوية لمدة 3 دقائق فقط مع التقليب المستمر حتى ينضج بالكامل الصلصة طماطم طاهزة أو المعلبة الكاملة .. نحمر فصى ثوم ونضيف لهم الطماطم ثم الريحان الأخضر أو المجفف ونتبلها بالملح والفلفل الأسود وقليل من خل البلسمك مع بعضا من الخض

      في المطبخ

    • مكرونة بكرات اللحم

      مفيش وقت لا للطبخ ولا للأكل ولا لتنزيله هنا لما خلاص قربت أعلن استقالتى سهلة جدا كرات اللحم جاهزة متبلة شوية زيادة بعصير بصل وفلفل أسود وعصير ليمون وملعقتين خل وتسوى بطريقة الشواء على الجرل .. الواد أوليفر كان عاملها بسجق هو جايبه ومكوره وشاويه الصلصة طماطم طاهزة أو المعلبة الكاملة .. نحمر فصى ثوم ونضيف لهم الطماطم ثم الريحان الأخضر أو المجفف ونتبلها بالملح والفلفل الأسود وقليل من خل البلسمك قبل رفعها من على النار بدقيتين نضيف لها كرات اللحم حتى تتمازج النكهات ثم نضع غليهم المكرونة ال

      في المطبخ

    • مكرونة بالباشميل بيتزا....مكاريتزا ..

      احبائى. مش عارفة ايه اللى خلانى القى نظرة هنا تانى؟ مع ان محدش قاللى انه جرب حاجة من اللى قلته. بس انا برضه//تانى//حقولكم على حاجه خطيرة جدا جدا. مش عارفه اقوللكم اسمها ازاى؟ ححكى لكم الاول قصة اسمها...وبعدين اوصفهالكم. مرة ولادى طلبوا منى اعمل لهم صينيه مكرونة بالباشميل. وانا بعد ما عملتها وجيت فى الاخر ادخلها الفرن...رحت بصيت لها وقلت لنفسى...طيب مانا بدال ما اضع جبنه مبشورة على الوجه اتصرف وكان الوجه ده،عجينه البيتزا،واعامله نفس معاملة العجينه اى اضع طماطم وجبنه وزعتر وزيتون اسود.

      في المطبخ

×
×
  • اضف...