اذهب الي المحتوي
ArabHosters
عطر الجنة

اكل الشوارع ..

Recommended Posts

منذ ان استمعت لحلقات ( اكل الشوارع ) على قناة ناشونال جيوجرافى و انا حبيت اتفرج على عادات الشعوب الغذائية ..

نكهة التوابل عندهم .. يمكن نقدر نجدد فى اكلاتنا ..

هنا دجاج مشوى على الفحم بطريقة تانية .. من تايلاند ..

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

الفراخ  التايلاندية المشوية عالفحم فكرتها هايلة و شكلها لذيذة و شهية وياسلام لو طلعت الفرخة من البرميل   واتلفت بورق فويل مباشرة و زي ما هي بدون تقطيع  علشان التلوث و الايدين و الحاجات دي 

اما الكبدة الهندي فطريقتها تشبه الكبدة الاسكندراني بس عالحطب مع زيادة في التوابل الهندي الشهيرة .. أهم حاجة ينشوا الدبان علشان اعرف آكل 

تسلم الايادي عالمواضيع اللذيذة يا ست عطر 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

طريقة عمل الفراخ "التايلاندية" هى طريقة عمل المَنْدى "اليمنية"
أطيب مندى هو مندى لحم الجدى .. ولا يمنع ذلك من عمله بالفراخ وأى لحم آخر
يتم عمل حفرة فى الأرض يوضع فيها برميل
يوضه الفحم فى قاع البرميل ويوقد حتى يشتعل تماما (يبقى لونه أبيض)
يوضع قدر الأرز على الفحم بكل مكوناته من التوابل والبصل - ما عدا السمن - وقليل من الماء
الخطافات بتكون ملحومة فى غطاء البرميل .. يعلق فيها الدجاج أو قطع اللحم المتبل
ويتم تغطية البرميل بالغطاء (المعلق به الدجاج أو اللحم)
ثم يردم بالرمل على الغطاء ويرش الغطاء الرملى بالماء
ما يحدث داخل الحفرة هو أن الفحم ينطفئ بعد استهلاك الأوكسجين
ويظل البرميل ساخنا ومعزولا بما حوله من التربة ليحتفظ بحرارته
يبدأ ماء ودهن اللحم - أو الدجاج - بالتوابل فى التساقط على الأرز
بعد مدة لا تقل عن ساعة (حسب عمق الحفرة وكمية اللحم والأرز)
يزال الغطاء الرملى ويرفع الغطاء ثم يرفع قدر الأرز (بخطافات) بدون أن تنزل فيه حبة رمل
وبالهنا والشفا
فى الكمبوند اللى كنت عايش فيه فى الكويت كان هناك أكثر من حفرة "مشاع"
وبدلا من البرميل كان قطع من المواسير الـ Junk بقطر 36 بوصة يعنى 90 سم وسمك 3 سم
وده كان بيحتفظ بالحرارة أحسن من البرميل ويسرع عملية الطهى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
18 hours ago, أبو محمد said:

طريقة عمل الفراخ "التايلاندية" هى طريقة عمل المَنْدى "اليمنية"
أطيب مندى هو مندى لحم الجدى .. ولا يمنع ذلك من عمله بالفراخ وأى لحم آخر
يتم عمل حفرة فى الأرض يوضع فيها برميل
يوضه الفحم فى قاع البرميل ويوقد حتى يشتعل تماما (يبقى لونه أبيض)
يوضع قدر الأرز على الفحم بكل مكوناته من التوابل والبصل - ما عدا السمن - وقليل من الماء
الخطافات بتكون ملحومة فى غطاء البرميل .. يعلق فيها الدجاج أو قطع اللحم المتبل
ويتم تغطية البرميل بالغطاء (المعلق به الدجاج أو اللحم)
ثم يردم بالرمل على الغطاء ويرش الغطاء الرملى بالماء
ما يحدث داخل الحفرة هو أن الفحم ينطفئ بعد استهلاك الأوكسجين
ويظل البرميل ساخنا ومعزولا بما حوله من التربة ليحتفظ بحرارته
يبدأ ماء ودهن اللحم - أو الدجاج - بالتوابل فى التساقط على الأرز
بعد مدة لا تقل عن ساعة (حسب عمق الحفرة وكمية اللحم والأرز)
يزال الغطاء الرملى ويرفع الغطاء ثم يرفع قدر الأرز (بخطافات) بدون أن تنزل فيه حبة رمل
وبالهنا والشفا
فى الكمبوند اللى كنت عايش فيه فى الكويت كان هناك أكثر من حفرة "مشاع"
وبدلا من البرميل كان قطع من المواسير الـ Junk بقطر 36 بوصة يعنى 90 سم وسمك 3 سم
وده كان بيحتفظ بالحرارة أحسن من البرميل ويسرع عملية الطهى

اه ها ده حضرتك كنت بتاكل رز !!!! اهو ومدفون كمان 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

زوار
اضف رد علي هذا الموضوع....

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • اضف...