اذهب الي المحتوي
ArabHosters
عطر الجنة

قولنا طريقةعمل اكلة بتحبها و بتطبخها بنفسك ..

Recommended Posts

كلنا لينا اكلات بنحبها و بنفضلها على سائر الانواع التانية ..

و اكيد كتير مننا بيعملها بنفسه ..

الاكلة ممكن تكون اختراع غير متداول ..

و مذاقها قد يعجب الاخرين ..

شاركنا بشئ  بتفضله و بتحب تطبخه ..

تحياتى..

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

حقدم انا اول افتكاسة ..

اولا انا بحب البطاطس مش لسواد عيونها لالالا ..

لكن لانها بتحل ازمة ان الولاد عاوزين حاجة جنب المكرمة الست فرخة او لحمة هانم .. و الابلة مكرونة او  الرز بيه ..

صينية البتاتس .. اه هى كده بالتاء .. دلع و حركات ..

المقادير ..

كمية مناسبة للعدد .. لو الكيلو 4 يبقى لكل  فرد واحدة ..

زيت ذرة ..

شبت..

كسبرة خضراء ..

بصل ..

لحم بتلو مقطع .. او قطع دجاج بدون جلد ..

ملح و فلفل ..

ماء ..

الطريقة ..

- هاتى صينية مناسبة للكمية و ضعى زيت الذرة ..

- ضعى اللحم فيها ..

- قشرى البطاطس و اغسليها و قطعيها حلقات و ضعيها بالصينية ..

- بالكبة افرمى البصل و الشبت و الكسبرة و ضيفيها للصينية و قلبى ..

- ضيفى كمية مناسبة من الماء بحيث تغطى سطح الاكل ..

- ضعى الصينية على اول رف للفرن ..

- قبل تمام النضج نضيف الملح و الفلفل و نزود مياه لو احتاجت ..

الف هنا و شفا ..

 

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

واول ماتشمي ريحة شياط تعرفي انها اتحرقت

ترميها وتطلبي ديلفري هههه

والله كنت داخل اتكلم عن البطاطس وبما ان ياللي

سبق كل النبق يبقي اتكلم عن البيض .

ضعي اربع ملاعق سمن بلدي ده لو لقيتيه وابقي

قابليني ، في مقلاه ثم كسري بيضتان عليها رشة

ملح وفلفل ابيض وطي النار غطي الخليط لدقائق

التسويه حسب الطلب وبلهنا ...

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

  بسم الله الرحمن الرحيم:

  انا أولادي يحبون كفتة الأرز ..كنت قديما أذهب بالخضار والأرز لللحام ....لكن من سنوات. انا بعملها بنفسي .

 كمية من اللحم المفروم قدر عددالآكلين 

أرز مطحون ( يباع بالكيلو)

خضرة..بقدونس..بس أنا بضع كسبرة وشبت كمان ...بصل.حسب كمية اللحم المفروم..فصين ثوم .

 وفي الكبة. نعجن الجميع(شوية شوية حتى لا نخرب الكبة أي على مرات ) 

وبعدها نضع البهارات اللي بنحبها..أنا عن نفس. أفضل الفلفل الأسود والملح وممكن قليل من الروز ماري واقل من الجنزبيل .

نعملها أصابع  ..ممكن تعبأ في اطباق واحفظها في الفريزر او احمرها في الزيت واحتفظ بيها.

وعند الطهي تسبيكة عادي جدا وأسقط عليها الكفته وتقدم مع الأرز المفلفل. 

احيانا نضع مكعبات بطاطس معها لتزيد الكمية وتجذب الأطفال...وبالهنا والشفا على قلبكم.

 

 

    سومه

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
في ١١‏/٧‏/٢٠١٦ at 14:40, باهى الطائر الحزين said:

واول ماتشمي ريحة شياط تعرفي انها اتحرقت

ترميها وتطلبي ديلفري هههه

والله كنت داخل اتكلم عن البطاطس وبما ان ياللي

سبق كل النبق يبقي اتكلم عن البيض .

ضعي اربع ملاعق سمن بلدي ده لو لقيتيه وابقي

قابليني ، في مقلاه ثم كسري بيضتان عليها رشة

ملح وفلفل ابيض وطي النار غطي الخليط لدقائق

التسويه حسب الطلب وبلهنا ...

اكيد الف هنا و شفا ..

جميل البيض المقلى العايم السمن ..

يسلام لو وهو سخن وضعت عليه شريحة جبنة رومى ..

او قطعة جبن قريش ..

لانى لست من هواة الملح على البيض ..

تسلم ..

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
في ١١‏/٧‏/٢٠١٦ at 16:09, suma said:

  بسم الله الرحمن الرحيم:

  انا أولادي يحبون كفتة الأرز ..كنت قديما أذهب بالخضار والأرز لللحام ....لكن من سنوات. انا بعملها بنفسي .

 كمية من اللحم المفروم قدر عددالآكلين 

أرز مطحون ( يباع بالكيلو)

خضرة..بقدونس..بس أنا بضع كسبرة وشبت كمان ...بصل.حسب كمية اللحم المفروم..فصين ثوم .

 وفي الكبة. نعجن الجميع(شوية شوية حتى لا نخرب الكبة أي على مرات ) 

وبعدها نضع البهارات اللي بنحبها..أنا عن نفس. أفضل الفلفل الأسود والملح وممكن قليل من الروز ماري واقل من الجنزبيل .

نعملها أصابع  ..ممكن تعبأ في اطباق واحفظها في الفريزر او احمرها في الزيت واحتفظ بيها.

وعند الطهي تسبيكة عادي جدا وأسقط عليها الكفته وتقدم مع الأرز المفلفل. 

احيانا نضع مكعبات بطاطس معها لتزيد الكمية وتجذب الأطفال...وبالهنا والشفا على قلبكم.

 

 

    سومه

 

الاكلة دى مصرية حتى النخاع .. و ترتبط فى بلدى بالمواسم ..

و اولادى بيحبوها جدا ..

انا مثلا باكل نصفها قبل وضعها الصلصة ..

ميزتها انها بتطلع حلوة مهما كانت المقادير ..

و كانت بتفضل فيها اللحمة الجملى

تسلم ايديكى ..

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

الكوسة السوتيه ..

الكوسه طعام مفيد جدا لنمو دماغ الطفل .. و خفيف على معدة الكبار ..

رغم ان فى ناس كتير لا تفضلها كصنف خضار ..

المقادير ..

كمية من الكوسة ..

جزر ..

سمن بلدى ..

ملح  و فلفل ..

قليل من المياه ..

الطريقة ..

- نقشر الكوسة و نغسلها و نقطعها حلقات سمك 1 سم ..

- نقشر الجزر و نغسله و نقطع الجزر طولى و عرضى حتى نحصل على قطع صغيرة لانه ياخد وقت اطول بالطهى ..

- بمقلاية عميقة على نار هادئة ناخد مقدار مناسب من السمن و نضع عليه الكوسة و الجزر و تقلب دقيقتين ..

- نغطى المقلاية شويه نجد الاكل افرز كميه من الماء ..

- كلما جفت المياه نضيف مقدار صغير حتى تمام الطهى و حتى تحتفظ الكوسة بشكلها حلقات و نضع قليل من الملح و الفلفل ..

الف هنا

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

زوار
اضف رد علي هذا الموضوع....

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • اضف...