اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

رجالة في المطبخ


Scorpion

Recommended Posts

بلح البحر وطريقته.

دى طريقة بسيطة ..

بعد تنظيف بلح البحر ووضعه فى حلة لمدة دقائق ...

يكون جاهز.

اللى متفتحش تترمى لأن معنى كدة انها بايظة .

وبعدين نبدأ نشيل صدفة من كل واحدة ونترك فقط واحدة فيها بلح البحر .

نحضر طماطم مقطعة صغير جداا وبصلة مقطعة صغير جداا وفلفل احمر سبق شويه مقطع صغير وممكن فلفل احمر صابح مش مشى .........ونتبل هم بملح وفلفل اسود ونضع عليهم خل وملعقة واحدة فقط زيت زيتون ...ونملأ الأصداف بهم.

وبالهناء والشفاء .

http://www.google.es/imgres?q=los+mejillones+y+como+se+hacen&um=1&hl=es&biw=1024&bih=485&tbm=isch&tbnid=R-Yi2xsJJbNahM

فيه طريقة تانية ..

اننا ننظف الأصداف وايضا يتم السلق بمياه او حتى بدون مياه ...يعنى مجرد ما نضعهم على النار ونغطى الحلة سوف تفتح القواقع لوحدها .

بس المرة دى حانعمل صلصة زى صلصة الكفتة المصرى .

يعنى كام فص ثوم مقطع صغير جدااا .....نحمره ف شوية زيت ثم نضع عليه الصلصة ونضع ملح وفلفل اسود وشوية خل .

ثم..

نضعهم شوية شوية فوق الأصداف وبالهناء والشفاء .

وعلى فكرة ..

ده طبق مشهور جدااااااااا.......فى كل انحاء اسبانيا .

ومفيش مطعم او كافتريا مفيهاش بلح البحر .

طريقة الصلصة دى خاصة بى يعنى انا بحب اعملها كدة .

فيه اكثر من عشرين طريقة ....

واللى عايز طرق زيادة يطلب .

سلام .

http://www.google.es/imgres?q=los+mejillones+con+salsa&um=1&hl=es&biw=1024&bih=485&tbm=isch&tbnid=-3T9XbpVbLnRxM:&imgrefurl=http://lacocinadelbichillo.blogspot.com/2009/07/mejillones-en-salsa.html&docid=hVtkv1VMFP-hVM&imgurl=http://2.bp.blogspot.com/_qjKxEzQk7Qk/SkunuOAI-TI/AAAAAAAABSA/82WYVi0I42o/s400/mejillones%252Ben%252Bsalsa%252Bcopia.jpg&w=400&h=346&ei=Z_X5TpKkN8HDhAf8n-i2AQ&zoom=1&iact=hc&vpx=742&vpy=143&dur=111&hovh=209&hovw=241&tx=142&ty=158&sig=116848865666452210429&page=1&tbnh=136&tbnw=143&start=0&ndsp=10&ved=1t:429,r:4,s:0

(وَمَنْ يَقْتُلْ مُؤْمِناً مُتَعَمِّداً فَجَزَاؤُهُ جَهَنَّمُ خَالِداً فِيهَا وَغَضِبَ اللَّهُ عَلَيْهِ وَلَعَنَهُ وَأَعَدَّ لَهُ عَذَاباً عَظِيماً)

[النساء : 93]

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 1 سنة...
  • الردود 145
  • البداية
  • اخر رد

أكثر المشاركين في هذا الموضوع

أكثر المشاركين في هذا الموضوع

الصور المنشورة

كالعادة الجأ اليكم لما اقرر اعمل مغامرة خطرة .. اللي هي استغلال تصريح المدام باني ممكن اطبخ

و النهارده هف عليا المسقعة و خلاص قلتلها اني عازمها علي المسقعة

اللي اعرفه انها بتتعمل بالبتنجان ؟؟ صح ؟؟

و لحمة مفرومة و صلصة ...

دخلت المطبخ و جيت ابتدي حوست ( من الحوسة) .. دخلت النت .. اتلخبطت ..

مونكن بقي بالتصوير البطيء حد ابن حلال يباصيلي بسرعة وصفتها بالمقادير .. تكفي لشخصين

شاكرين مهللين جعانين

كل اللي حيلتي زمزمية أمل... و إزاي تكفيني لباب القبر


"صلاح جاهين"


رابط هذا التعليق
شارك

صباح الخيرات أخى كامل .

شوف ياسيدى .

طريقة سهلة جداااا...

احضر اتنين باذنجان وقطعهم حلقات واقليهم ف الزيت وضعهم على ورق مطبخ علشان يعنى يصفوا شوية الزيت اللى فيهم.

تكون محضر لحمة مفرومة وبصلة برضه مفرومة ........تحمر البصل شوية وتضيف له اللحة ويعنى تعملها عصاج وتضيف لها ملح وفلفل اسمر .

تعمل الصلصة ....وهى انك تقطع فصين او تلاتة ثوم رفيع وتحمرهم شوية ف الزيت ثم تضع عليهم الصلصة و...ضع شوية خل صغيرين ...وبرضه بسيط ملح وفلفل .

فيه ناس بتحب تضع ايضا بطاطس محمرة او فلفل اخضر محمر ..بس انا بعملها ببذنجان فقط واحيانا اضع بطاطس برضه محمرة .
تحضير الصينية سهل جدااا

تضع طيقة باذنجان وفوقها اللحم المفروم ثم طبقة اخرى .......ثم الصلصة اللى اتعملت .
تدخل الصينية الفرن .....عشر دقائق فقط .

لو عاوز ...ممكن تضع على الوجه جبنة مبشورة ..(( ده حسب الرغبة ))

وبالهنا والشفا.

الصورة منقولة ... :flr1:

2968.jpg

(وَمَنْ يَقْتُلْ مُؤْمِناً مُتَعَمِّداً فَجَزَاؤُهُ جَهَنَّمُ خَالِداً فِيهَا وَغَضِبَ اللَّهُ عَلَيْهِ وَلَعَنَهُ وَأَعَدَّ لَهُ عَذَاباً عَظِيماً)

[النساء : 93]

رابط هذا التعليق
شارك

يا رب يخليكي يا مدام سلوي يا رب .. يعطيكي ما يحرمك ..

معلش بقي .. باقي التشكرات نخليها لبعدين علشان انا كده يا دوبك اعمل اللي كتبتيه ..

يا ساحة المعركة .. اني قااااااااااااااااااااااااااااادم

هللي يا ملاعق .. اصرخي يا سكاكين

أتي غاسل المواعين

عوووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووو

كل اللي حيلتي زمزمية أمل... و إزاي تكفيني لباب القبر


"صلاح جاهين"


رابط هذا التعليق
شارك

تمام يا ماما سلوى معنديش اي اضافة على الطريقة غير اني باسويها ع النار مش في الفرن


لأني بأعملها يخنة يعني زي طبيخ من غير رص في صينية :)


و باضيف بطاطس محمرة و فلفل اخضر مقليين برضه



بمناسبة المسقعة فلها معي ذكرى لا تنسى


كانت اول وحم لي في اول طفل


هفت عليا بشدة و بالحاح رهيب



و الله يكرمها سلفتي عملتهالي و كانت أحلى مسقعة كلتها في حياتي


كانت بالالوان الطبيعية و طلبتها من غير لحم ( نباتي) و طعمها كان خرافي


حاكم انا شبه نباتية


و اهي كده تنفع اكلة صيامي يا سكوب


و أطعم من اللي باللحم كمان



بالهنا و العافية على قلبك انت وام جونيور


:giverose:


أعد شحن طاقتك

حدد وجهتك

و اطلق قواك

رابط هذا التعليق
شارك

لزوم الكوليسترول وكده يعنى


بطلنا نقلى الباذنجان



بنرصصه فى صينية مرشوشة بشوية زيت (سبراى)


ويترش الباذنجان برضه بزيت ويدخل الفرن


بعد شوية يتقلب على الوش التانى



ده بديل عن قلى الزيت والنتيجة واحدة بس أخف بكتير


نحن فى حالة حرب لم يخض جيشنا مثلها من قبل
فى الحروب السابقة كانت الجبهة الداخلية مصطفة
تساند جيشها
الآن الجيش يحارب الإرهاب وهناك من يطعنه فى ظهره
فى الحروب لا توجد معارضة .. يوجد خونة

تحيا مصر
*********************************
إقرأ فى غير خضـوع
وفكر فى غير غـرور
واقتنع فى غير تعصب
وحين تكون لك كلمة ، واجه الدنيا بكلمتك

رابط هذا التعليق
شارك

عدت علي خير .. هو يعني الطبق ما طلعش زي اللي في الصورة يا مدام سلوي .. لكن اللي يعرف ابويا يقوله ..

المشكلة كانت في الصلصة اللي ما عرفش ليه لونها طلع برتقاني و متماسكة زيادة عن اللزوم .. بمعني فضلت عالوش من غير ما تتسرسب بين المكونات .. لكن بحركة لولبية مني قلبتهم في بعض و خلاص ..

مافيش فايدة .. الظاهر احنا مالناش عيش في المطبخ فعلآ

المهم ان الطعم كان قريب من اللي فاكره عن المسقعة .. و المدام أكلت عادي و ما رحتش رجعت بعد كده ..

و احتمال ... احتمال يعني تسمحلي اطبخ مرة تانية .. بس أكيد حتعدي فترة الأول..

الف شكر يا مدام سلوي يا نصيرة حياري الطبيخ

و نفس الشكر للعزيزة مدام عبير لفكرة المسقعة الصيامي

اما بالنسبة لأبو محمد .. فشرحه في موضوع البتنجان و قليه .. لكن هنا له علاقة بالرجيم .. و عليه البتنجان بيتم تسويته مباشرة في الميكرويف علي صينية ممسوحة ريحة زيت ..

1000 جراتسي مرة تانية ..

علي فكرة انا طبعآ ما ورتلهاش اني كنت بغش من الكومبيوتر ...

كل اللي حيلتي زمزمية أمل... و إزاي تكفيني لباب القبر


"صلاح جاهين"


رابط هذا التعليق
شارك

الحمدلله ياكامل ان الموضوع عدا على خير .

بس تعرف .

المرة الجاية كل شئ حايكون اسهل ...,حكاية الصلصة سهلة يعنى كان ممكن تضع لها نصف كوب من الماء .
وممكن تعمل الصلصة بطريقة تانية وهى انك تقشر الطماطم وتقطعها صغير جدااا ....وتحمر الثوم وتضيف الطماطم ونص كوب ماء وشوية خل وملح وفلفل .

وان شاء الله تطلع ممتازة.
على فكرة ...

ممكن تعمل تغيير وتعمل الموساكا اليونانية ....هى نفس الطريقة بس بكذا نوع خضار يعنى جزر وكوسة وبطاطس وباذنجان...ولو عاوز لحمة مفرومة ( عصاج ) ...وتضيف باشميل وممكن تضع جبنة بارميزان أو موتزاريللا .

بس بجد برافو ويارب المرة الجاية تطلع أجمل .

وبالهنا والشفا مقدما أى شئ تعمله .
كل التحايا.. :flr1:

(وَمَنْ يَقْتُلْ مُؤْمِناً مُتَعَمِّداً فَجَزَاؤُهُ جَهَنَّمُ خَالِداً فِيهَا وَغَضِبَ اللَّهُ عَلَيْهِ وَلَعَنَهُ وَأَعَدَّ لَهُ عَذَاباً عَظِيماً)

[النساء : 93]

رابط هذا التعليق
شارك

اولا انا مابحبش احط لحمه في المسقعه لان طعمها بيضيع طعم الباذنجان

ثانيا لما تعمل طبخه لاول مره ماتقولش للناس على اسمها الحقيقي....قولهم انها اكله جديده و اخترع اي اسم منعا للاحراج

Vouloir, c'est pouvoir

اذا كنت لا تقرأ الا ما يعجبك فقط فإنك لن تتعلم ابدا

Merry Chris 2 all Orthodox brothers

Still songs r possible

رابط هذا التعليق
شارك

ثانيا لما تعمل طبخه لاول مره ماتقولش للناس على اسمها الحقيقي....قولهم انها اكله جديده و اخترع اي اسم منعا للاحراج

حريف يا زهيري .. و فكرة ميه ميه .. نلجأ اليها المرة اللي جاية ..

و من دلوقتي ابتدي افكر في اسماء حركية ..

يعني البامية الويكا نسميها ... ممم .... نسميها .. آيا كاسكيليا

طاجن الرز المعمر نسميه .. آآآآآ ... ظرب عثمانلي .. و كده يعني

:FN:

كل اللي حيلتي زمزمية أمل... و إزاي تكفيني لباب القبر


"صلاح جاهين"


رابط هذا التعليق
شارك

عملت مسقعه لاخواتي سنة 86 و قولتلهم دي اكله مكسيكي اسمها X12

و عجبتهم جدا

و هي مالهاش علاقه بالمسقعه خالص

Vouloir, c'est pouvoir

اذا كنت لا تقرأ الا ما يعجبك فقط فإنك لن تتعلم ابدا

Merry Chris 2 all Orthodox brothers

Still songs r possible

رابط هذا التعليق
شارك

أنا مرة فى الكويت فى الصيف والولاد وامهم فى أجازة


عزمت صحابى عندى وطلبت الأكل كله من مطعم الشركة


ونسيت أطلب حاجة حلوة


تعمل ايه يعبرحيم .. تعمل ايه عبرحيم .. تعمل ايه ياعبرحيم


بابص فى دواليب المطبخ لقيت علب جيلى


أنا بقى مش دؤرم زى زوهيرى


قلت لهم بالفم المليان حاعملكم جيلى .. جيلى يا غجر (ولحنتها)


طلع له اسم تانى .. مش انا اللى سميته .. دا صحابى اللى سموه


:)


هيلى .. هيلى يا عبده (ولحنوها)


نحن فى حالة حرب لم يخض جيشنا مثلها من قبل
فى الحروب السابقة كانت الجبهة الداخلية مصطفة
تساند جيشها
الآن الجيش يحارب الإرهاب وهناك من يطعنه فى ظهره
فى الحروب لا توجد معارضة .. يوجد خونة

تحيا مصر
*********************************
إقرأ فى غير خضـوع
وفكر فى غير غـرور
واقتنع فى غير تعصب
وحين تكون لك كلمة ، واجه الدنيا بكلمتك

رابط هذا التعليق
شارك

عندك حق يا استاذ ابوحودة .. الجو العام خنق الضحكة الصافية جوانا .. حتي ضحكنا دلوقتي بقي سياسي .. ساعات كتير اقرر اني اكتب قصة كوميدية من بتوع زمان .. و افكر و اعصر دماغي و في الاخر و لا الهوا .. أنا اللي كان اول تعيين ليا في المحاورات مخزنجي و مشرف باب الأبتسامات .. يااااه

عالعموم دعوة للجميع اننا نخف الشد شوية ... نسيب نفسنا من فترة للتانية لضحكة صافية .. لفرد الوش .. و ربنا يسهلها ان شاء الله ..

علي جنب بقي .. الواحد لازم يعمل طلب رسمي لمشرفين المحاورات بضم الموضوع ده بما يحوي من وصفات هامة للمسقعة الرجالي و الهيلي هيلي بتاع عبده .. الي أخواته في الموسوعة المطبخية المتواجدة في موضوع " رجالة في المطبخ" شاكرين اهتمامكم ..

صوت عم سيد الفراش : ما تنساش الدمغة و الختم .. و خلي اتنين موظفين يمضوا عالطلب ... و الشاي بتاعي

- يادي النيلة يا دي النيلة ... حتي هنا ..

آدي الدمغة 655420093.jpg

و آدي الختم small_1287471003.jpg

و آدي امضا اتنين موظفين ما يقلش مرتبهم عن 67 جنية و ستة ساغ

0.jpg

3s.jpg

أما نشوف طلب النقل حيوافقوا عليه و الا لأ ..

كل اللي حيلتي زمزمية أمل... و إزاي تكفيني لباب القبر


"صلاح جاهين"


رابط هذا التعليق
شارك

1505105_10201637837085062_398320703_n.jp



روح يا افندي على مكتبك دلوقت




و حندرس الطلب و نبقى نبلغك في يوم 31 منه

أعد شحن طاقتك

حدد وجهتك

و اطلق قواك

رابط هذا التعليق
شارك

صباح الخيرات ياكامل باشا.

انت بس اطبخ اللى يخطر على بالك وصدقنى الأكل حايطلع تحفة .

وأكييييد كل اللى حاتعمله حايتاكل ف ثوانى ......من جماله يعنى ..

سوف اضع لك صورة هى عبارة عن عينة من محبى .عمايل ايديك.

كل التحايا.

(وَمَنْ يَقْتُلْ مُؤْمِناً مُتَعَمِّداً فَجَزَاؤُهُ جَهَنَّمُ خَالِداً فِيهَا وَغَضِبَ اللَّهُ عَلَيْهِ وَلَعَنَهُ وَأَعَدَّ لَهُ عَذَاباً عَظِيماً)

[النساء : 93]

رابط هذا التعليق
شارك

134386-620-282.jpg

(وَمَنْ يَقْتُلْ مُؤْمِناً مُتَعَمِّداً فَجَزَاؤُهُ جَهَنَّمُ خَالِداً فِيهَا وَغَضِبَ اللَّهُ عَلَيْهِ وَلَعَنَهُ وَأَعَدَّ لَهُ عَذَاباً عَظِيماً)

[النساء : 93]

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 2 أسابيع...

1505105_10201637837085062_398320703_n.jp

روح يا افندي على مكتبك دلوقت

و حندرس الطلب و نبقى نبلغك في يوم 31 منه

e5e328d0943f10caa0953871fcd1f00b_1235119

31 منه عدا يا حاجة عبير و بقينا 6 من اللي بعده .. فيه اخبار عن الطلب بتاعي ؟؟ هه

كل اللي حيلتي زمزمية أمل... و إزاي تكفيني لباب القبر


"صلاح جاهين"


رابط هذا التعليق
شارك

ماحدش ييجي في باله اني حطيت اي مبلغ في درج الحاجة عبير .. انا بس قمعت كام بامياية من الكيس اللي قصادها ...

كل اللي حيلتي زمزمية أمل... و إزاي تكفيني لباب القبر


"صلاح جاهين"


رابط هذا التعليق
شارك

دي بسلة يا سكوب

يا نهار اسود

أقول للافندي بتاعي ايه

بسلة مقمعة

:cry1: :cry:

أعد شحن طاقتك

حدد وجهتك

و اطلق قواك

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة

×
×
  • أضف...