اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

البيــتزا Pizza .... من مطــبخي


أمل حياتي

Recommended Posts

مساء الخير على جميع المحاوراتيه ....

سأقدم لكم اليوم طريقة البيتزا من مطبخي واتمنى ان تحوز على رضاكم بعد التجربة

Pizza

المقادير

4 كوب دقيق

2 ملعقة طعام خميره فوريه instant yeast

2 ملعقة طعام سكر

نصف كوب زيت ذره

3 ملعقة طعام حليب ( لبن ) بودرة

1 كوب ماء دافئ ويمكن الاستعاضة عنه بكوب حليب سائل مع حذف اللبن البودرة

1 ملعقة طعام ملح

2 بيضه

الطريقة

- توضع المقادير الثمانية الأولى مع بعضهم البعض وتعجن إما باليد أو بالعجانة الكهربائية

حتى تتماسك العجينة تماما ثم توضع في وعاء بلاستيك وتغطي .

- تترك ساعتان في مكان دافئ أو ساعة ونصف في الصيف حتى تختمر العجينة وتنتفخ.

- تحضر خمسة صواني معدنية دائرية للبيتزا وتدهن بالزبدة أو الزيت من جميع الجوانب.

- تحضر خلطة البيتزا من شرائح الزيتون الأخضر حسب الرغبة والجبن الموزاريلا المبشور

وشرائح السلامي أو المر تديلا وشرائح الفطر وتحضر صلصة الطماطم كما هو مذكور أدناه

ويمكن استخدام الصلصة الجاهزة .

- بعد أن تختمر العجينة ، تقسم إلى خمسة كرات متوسطة الحجم وتفرد بالنشابة على

سطح مرشوش بالدقيق بحيث تفرد الكره في كل اتجاه مره بحيث تصبح دائرية وتوضع

في صينية البيتزا المجهزة وتمدد باليد بحيث تأخذ شكل الصينية وهكذا مع كل الكرات المتبقية .

- يسخن الفرن إلى درجة 200 . سفلي وعلوي ....

- توضع أولا صلصة الطماطم على العجينه بحيث لا تصل للأطراف ثم السلامي والزيتون والفطر ثم أخيرا الجبن .

- تدخل الصواني واحده بعد الأخرى للفرن الحار حتى تنتفخ وتحمر ولا يتعدى ذلك 10 دقائق

ونستمر في مراقبة باقي العجينة عند استوائها ثم تقدم وهى حارة .

- تحضر صلصة الطماطم السابق ذكرها كما يلي :

نحتاج لطماطم مهروسة ومفرومة بالخلاط الكهربائي حيث نضع الخليط بالمقدار الذي نحتاجه على النار

مع التحريك من وقت لاخر وحتى يتبخر الماء تماما ويثخن الخليط ثم يوضع فيه قليل من الملح

وزيت الزيتون والثوم وبهارات البيتزا وحسب الرغبة يمكن وضع بصل مفروم أيضا ثم يوضع

المقدار الذي نحتاجه في أوعيه بلاستيك صغيره وتوضع في الفريزر وعند الحاجة لاستخدامها

يمكن إعادة إخراجها وتركها لتذوب بمفردها في درجة حرارة المطبخ عند بداية عجن العجينه

ثم تستعمل حسب الرغبة كصلصة لجميع الأغراض .

البيتزا قبل دخولها للفرن

2ypf0k4.jpg

البيتزا بعد إخراجها من الفرن وبالهنا والشفا

f0olxs.jpg

من كتابي الخاص بالطبخ ......

كل عســــير إذا استــــعنت بالله فهو يســـــير

الحــــب والعطـــــر..... لا يختـــبئان

5KX46832.jpg

رابط هذا التعليق
شارك

اهلا اخي الغريب يسعد مساك ....

اتمنى ان تجربها مع الاسره وتعجبك أكثر ....

كل عســــير إذا استــــعنت بالله فهو يســـــير

الحــــب والعطـــــر..... لا يختـــبئان

5KX46832.jpg

رابط هذا التعليق
شارك

اهلا عزيزتي هند أم عبدالله ....

مش كل اكلاتي مصوراهم لازم ارجع أعمل وأصور .....

ربنا يسهل انتي جربي لأن مقاديري مضبوطه جدا وباعملها من سنين

للعيلة كلها ......

كل عســــير إذا استــــعنت بالله فهو يســـــير

الحــــب والعطـــــر..... لا يختـــبئان

5KX46832.jpg

رابط هذا التعليق
شارك

تسلم الايادي يا امل

جوعتونا حرام عليكم لسه متعشي خفيف عشان الرجيم

حنزل اجيب اكل تاني وامري لله :happy:

المجد لولادك المخلصين ...

رابط هذا التعليق
شارك

تسلم الايادي هجربها ان شاء الله.. :give_rose:

قال الله تعالى في حديث قدسي

( أنا عند ظن عبدي بي فليظن بي ما شاء........... )

نستطيع تغيير حياتنا بهذا الحديث من الان

مع الأخذ بالأسباب............

رابط هذا التعليق
شارك

تسلم ايدك مدام امل

ان شاء الله اجربها بنفس طريقة المقادير دي و اقولك النتيجة

انا دايما باعمل البيتزا بطريقة عجينة العشر دقائق

و بتطلع مظبوطة

بس دايما باحب اجرب طرق مختلفة

:give_rose:

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم ورحمة الله...

تسلم ايدك يا أمولة..

كنت عايزة أسأل سؤال ...ازاى ممكن نعمل بيتزا محشية الاطراف بالجبنة الموتزريلا ، واللى بيطلق عليها "ستافت كرست "..؟

وصباح الفل

:give_rose:

{ لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ }

رابط هذا التعليق
شارك

تسلم ايديكي مدام أمل

شكلها يفتح الشهيه

بس ليه سؤال صغير ممكن نستخدم البيكينج باودر بدل الخميره الفوريه وللا مش هيدي نفس النتيجه؟؟

تحياتي :clappingrose:

تم تعديل بواسطة نوران

MIyq1.png

رابط هذا التعليق
شارك

عزيزتي Folana

البيتزا بالأطراف ممكن تعملي العجينه اثناء فردها لكن تكون اكبر بشويه

من حجم الصينيه ويوضع الجبن الموزاريللا مبشور وتثنى العجينه للداخل لكامل الدائره

وتستكمل الطريقة العاديه وضع الصلصة وغيرها ....

شكرا على مرورك ...

كل عســــير إذا استــــعنت بالله فهو يســـــير

الحــــب والعطـــــر..... لا يختـــبئان

5KX46832.jpg

رابط هذا التعليق
شارك

عزيزتي نوران .....

في ناس بتستخدم البيكنج باودر في المعجنات لكني لم اجربها لأني أفضل

الخميره والفوريه بالذات تكون المعجنات أحلى وأطرى كذلك لأنها ترتاح فتره

ويسهل تشكيلها وتكون هشه .... اما بالبيكنج باودر فإنني أفضل استخدامه

لعمل البتي فور والبسكويت والجاتوهات والأشياء السريعه التي تحتاج ان تكون جامده

نوعا ما عند إستوائها .....

جربي مره صدقيني وضعي الوعاء البلاستيك في مكان دافيء وشوفي النتيجه بعد ساعتين

أو ممكن تسخين فرن البوتاجاز عشر دقائق ثم إطفائه ووضع العجينه ستجديها

انتفخت بسرعه ووقت أقل .....

كل عســــير إذا استــــعنت بالله فهو يســـــير

الحــــب والعطـــــر..... لا يختـــبئان

5KX46832.jpg

رابط هذا التعليق
شارك

عزيزتي نوران .....

في ناس بتستخدم البيكنج باودر في المعجنات لكني لم اجربها لأني أفضل

الخميره والفوريه بالذات تكون المعجنات أحلى وأطرى كذلك لأنها ترتاح فتره

ويسهل تشكيلها وتكون هشه .... اما بالبيكنج باودر فإنني أفضل استخدامه

لعمل البتي فور والبسكويت والجاتوهات والأشياء السريعه التي تحتاج ان تكون جامده

نوعا ما عند إستوائها .....

جربي مره صدقيني وضعي الوعاء البلاستيك في مكان دافيء وشوفي النتيجه بعد ساعتين

أو ممكن تسخين فرن البوتاجاز عشر دقائق ثم إطفائه ووضع العجينه ستجديها

انتفخت بسرعه ووقت أقل .....

شكرا لاجابتك حبيبتي أمل

هو انا اصلي فيا عيب الاستعجال

يعني ادلق البيكينج باودر علي الدقيق واخلص عشان انجز بسرعه

بس ان شاء الله ربنا يدينا شوية صبر هجرب الخميره وارد عليكى

شكرا يا قمر :give_rose:

MIyq1.png

رابط هذا التعليق
شارك

عزيزتي نوران ......

ممكن اقترح عليكي اقتراح سهل انك تعملي العجينه بالمقادير بتاعتي

ودي ممكن تكفي 6 صواني صغيره نفس اللي بالصوره وتحطيها بالفريزر

طبعا تحتها دقيق في صينيه اي نوع وتجمديها وبعد ما تجمد تحفظيها بأكياس

بلاستيك وتضعي بين كل وحده ورقة زبده زي المشمع كده اللي تلاقيها بين

وحدات الهمبرجر اما تشتريه .....

وكل مره نفسك في البيتزا ممكن تطلعي وحده وتحطيها في صينية الفرن بعد دهنها طبعا

وتحطي الحشوه وتسيبيها ساعه بحرارة المطبخ وتدخليها الفرن دقايق وتستوي حتى بفرن الكهرباء

تستوي أسهل ....

وفي ناس بتعملها بالبيكنج باودر للإستعجال لكن اكيد العجينه تختلف حتكون أتقل....

تحياتي عزيزتي .....

كل عســــير إذا استــــعنت بالله فهو يســـــير

الحــــب والعطـــــر..... لا يختـــبئان

5KX46832.jpg

رابط هذا التعليق
شارك

عزيزتي نوران ......

ممكن اقترح عليكي اقتراح سهل انك تعملي العجينه بالمقادير بتاعتي

ودي ممكن تكفي 6 صواني صغيره نفس اللي بالصوره وتحطيها بالفريزر

طبعا تحتها دقيق في صينيه اي نوع وتجمديها وبعد ما تجمد تحفظيها بأكياس

بلاستيك وتضعي بين كل وحده ورقة زبده زي المشمع كده اللي تلاقيها بين

وحدات الهمبرجر اما تشتريه .....

وكل مره نفسك في البيتزا ممكن تطلعي وحده وتحطيها في صينية الفرن بعد دهنها طبعا

وتحطي الحشوه وتسيبيها ساعه بحرارة المطبخ وتدخليها الفرن دقايق وتستوي حتى بفرن الكهرباء

تستوي أسهل ....

وفي ناس بتعملها بالبيكنج باودر للإستعجال لكن اكيد العجينه تختلف حتكون أتقل....

تحياتي عزيزتي .....

اقتراح جميل

قيد التنفيد (بالزال اخو الدال)

شكرا :give_rose:

MIyq1.png

رابط هذا التعليق
شارك

جزاكم الله خيراااا تسلم الايادى

...

إذا ما عشت لا أنسى إلهى

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 1 شهر...

تسلم ايديكي يا امل حياتي

على فكره

انا من زمان وانا باعمل البتزا بنفس المقادير دي (كنت واخده المقادير من والده صديقه ليه)

وفعلا بتطلع مظبوطه جدا

بس انا كنت باذوب الخميره في كوب اللبن الدافيء وباذوب معاها ملعقة سكر وملعقة دقيق واسيب كوب الحليب في مكان دافيْ شويه وبعدين لما الاقي الخميره نفشت وملاْت الكوب ,اروح حاطاا مع باقي المقادير وابداْ العجن

كل ده علشان اتاْكد ان الخميره صالحه وشغاله

كمان لسه السنه دي متعلمه حاجه جديده

اني بعد ما اجهز الحشو بتاع البيتزا (الزيتون والفلفل الرومي وممكن شوية عصاج(لحمه مفرومه متعصجه) اروح كاسره بيضه بمعلقتين لبن وشويه ملح وفلفل على الحشو.

وبعدين احطه على العجينه بعد ما اكون حطيت صلصه الطماطم وفي الاخر خالص احط الجبنه الموتزريلا او الرومي المبشوره

البيض بيخلي المكونات كلها تمسك في بعضها وبيدي طعم للبيتزا

تسلم ايدكي مره تانيه

على فكره معلومة ان الواحد يجهز العجينه ويحتفظ بيها في الفريزر

معلومه قيمه جدا احيكي عليها

لان دايما الواحد بيكسل يعمل البيتزا علشان موضوع العجينه ويستنى لما تخمر

407086_10150519470631088_583296087_9114843_428326208_n.jpg
رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
×
×
  • أضف...