اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

عجينة الفوندان


pink rose

Recommended Posts

بقالي كام يوم كده نفسي اكل تورتة مغلفة بالفوندان

مش عارفه بصراحة هنا في الرياض مين احسن حد ممكن اجيب منه التورتة المطلوبة دي

و بعدين قولت في نفسي الله ما انا اشوف طريقته ايه و اعمله على الاقل ابقى فاهمة مكوناته ايه

المهم قلبت النت شمال و يمين لقيت كذا طريقة بس اسهلها و اظن احلاها و كمان لقيت على اليوتيوب اجانب عاملينها بنفس الطريقة الي هاكتبهالكم دي

طريقة عمل عجينة الفوندان بالمارشيميلو

المقادير

مارشيميلو

alnassrah.com-85f23e74de.jpg

هاتلاقوه في بندة او كارفور

في منه الوان اختاروا اللي يناسبكم

72264.imgcache.gif

معلقة مايا

سكر بودرة ناعم و منخول

مسحة سمنة او زبدة

مافيش مقادير محددة عشان كل واحدة هاتعمل حسب الكمية المطلوبة و هاتفضل تعجن و تزود لحد ما تتظبط العجينة في ايدها هي

الطريقة بقى

تمسح وعاء بالسمنة او الزبدة و تحطي كمية المارشيميلو اللي عندك و عليهم معلقة المايا

و تدخلي الوعاء في المايكروويف لمدة 30 ثانية

تطلعيه و تقلبي و تكرري العملية لحد ما يبقى شكل الماشيميلو كده

lonle_1yRejbx.jpg

هاتبدأي تضيفي السكر البودرة و تقلبي بمعلقة ممسوحة بالسمنة لحد ما تتكون عندك عجينة

هاتمسحي الرخامة بتاعتك بسمنة و ترشيها بسكر بوردة و تنزلي عليها العجينة اللي بدأت تتماسك شوية

و تدهني ايدك كلها سمنة معلش استحملي احساس مش لطيف انا عارفه بس لاجل الورد

المهم هاتبدأي تعجني بايدك بقى و تضيفي سكر بودرة حسب الحاجه لحد ما تتكون عجينة متماسكة تماما و مش بتلزق خالص

بالشكل دا

lonle_6NoYQIq.jpg

لو عاوزة تلونيها يبقى هاتستخدمي الوان طعام باللون اللي تحبيه و تعجني تاني لحد ما اللون يغلف العجينة تماما

في الاسواق هاتلاقي الوان احمر و اخضر و اصفر ممكن تخلطي لونين على بعض عشان يطلع لون جديد

get-ukjpss67.jpg

بعد كده تفرديها بالنشابة و تكوني واخدة قياسات التورتة اللي هاتغليفيها

القطر و الاجانب عشان تفردي العجينة اكبر من التورتة عشان تغطيها كلها بالجوانب

how-to-cover-cake.jpg

طبعا عشان الفوندان يثبت على التورتة تكون مسحاها بشوية مربي صغيرين جدا او بكريمة الزبدة

و تزوقي بقى على كيفك و تعملي اشكال براحتك

زي كده

get-km50a0vi.jpg

get-or8v2u6z.jpg

و تطلع معاكي تورت شكلها تحفة زي كده

12913420429158.gif

baby_shower_8_1_3cgw.jpg

على جنب

لو مش هاتستعملي العجينة في ساعتها ممكن تمسحي عليها بشوية سمنة بسيطة و تغليفيها بالورق النايلون و تحطيها في التلاجة لوقت الحاجة

تم تعديل بواسطة remo
رابط هذا التعليق
شارك

شكلها تحفة فعلا

بس مش عارفة اذا كنت اكلت منهم قبل كده ومش كنت عارفة انها كده

وللا لا ...

على العموم انت حليتي ليا لغز الشكل المبهر ده معمول ازاي

:give_rose:

قال الله تعالى في حديث قدسي

( أنا عند ظن عبدي بي فليظن بي ما شاء........... )

نستطيع تغيير حياتنا بهذا الحديث من الان

مع الأخذ بالأسباب............

رابط هذا التعليق
شارك

شكلها تحفة فعلا

بس مش عارفة اذا كنت اكلت منهم قبل كده ومش كنت عارفة انها كده

وللا لا ...

على العموم انت حليتي ليا لغز الشكل المبهر ده معمول ازاي

:give_rose:

انا كمان و الله يا بركة مش فاكرة اذا كنت اكلت تورت كده و لا لأ

عمالة اعصر دماغي يمكن اكون اكلتها في فرح كده او كده

بس الزهايمر بقى قضى على كل احلامي في التذكر

يا ريت لوفي حد هنا عملها او داقها قبل كده و فاكر الطعم

يقولي حلو و لا مش اد كده

رابط هذا التعليق
شارك

انا اكلت التورته دى قبل كده يا ريمو ..منهم تورته فرحى كانت كده

هى طعمها زى باقى التورت لكن طبقه السكر ال عليها من فوق دى بتبقى غليظه اوى يعنى تجزع النفس جدا

يعنى كبيرك تاكلى منها قطمتين وتلاقيكى خلاص مش قادره تاكلى تانى من كتر السكر الفيها

هى تنفع فى المناسبات بس لانها ديكوريه اكتر منها تورته عاديه ممكن نشتريها من المحل و نقعد كلنا ناكلها من غير مناسبه لها

لكن ما انكرش ان اشكاها تحفه ونفسى اشتريها فعلا فى عيد ميلاد العكروته "ملك"الشهر الجاى

وطبعا كلكم معزومين

سألني

احدهم ما أكبر دولة في العالم.. قلت له وبكل فخر (مصر).. قالي انت ملكش في

الجغرافيا.. قولتله انت اللي ملكش في التاريخ

161656_797420187_6336538_n.jpg

رابط هذا التعليق
شارك

انا اكلت التورته دى قبل كده يا ريمو ..منهم تورته فرحى كانت كده

هى طعمها زى باقى التورت لكن طبقه السكر ال عليها من فوق دى بتبقى غليظه اوى يعنى تجزع النفس جدا

يعنى كبيرك تاكلى منها قطمتين وتلاقيكى خلاص مش قادره تاكلى تانى من كتر السكر الفيها

هى تنفع فى المناسبات بس لانها ديكوريه اكتر منها تورته عاديه ممكن نشتريها من المحل و نقعد كلنا ناكلها من غير مناسبه لها

لكن ما انكرش ان اشكاها تحفه ونفسى اشتريها فعلا فى عيد ميلاد العكروته "ملك"الشهر الجاى

وطبعا كلكم معزومين

ايوة هي فعلا بتبقى طبقة غليظة شوية

و اكيد مسكرة جدا

بس انا طالع في دماغي جامد اني اجرب اعملها

كل سنة و ملوكة طيبة و عقبال 100 سنة يا رب

رابط هذا التعليق
شارك

التورتة دي كمان من ابداعات عجينة الفوندان

16557818305054415951209.jpg

16557818305053615931209.jpg

16557818305053215921209.jpg

التورتة دي معمولة لاختي رشا عشان عيد ميلادها

ايه رأيكم فيها؟

تم تعديل بواسطة remo
رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 1 شهر...

يخرب بيت الجمال!!!

إيه يا بنتى ده؟؟

التورتة بتاعة الشيشة دى تحفة..وبقية التورت فيها تفاصيل جميلة

وكله كوم و تورتة اختك كوم..كل سنة و هيا طيبة بس مش ممكن كمية التفاصيل اللى فيها...توووووحفة بمعنى الكلمة

مين اللى قلبه طاوعه و حط فيها سكينة:protest:

انا لو من اختك احط لها فورمالين و لا أى مادة حافظة معلش انتى عارفة المهنة تحكم...واحطها فى علبة و اشيلها فى دولابى زى اى هدية تانية

دى فيها كمية تفاصيل زى السوستة..ولا الفرشة بتاعة البلش..مش ممكن

تفتكرى اتعملت فى كام ساعة؟؟

بجد موهبة زى الرسم و النحت بالضبط

card10.jpg

لا تندم على حب عشته...حتى ولو اصبح ذكرى مؤلمه..... فأذا كانت الزهور قد جفت وضاع عبيرها ..... ولم يبقى فيها غير الاشواك فلا تنسى انها منحتك عطرا جميلا اسعدك

رابط هذا التعليق
شارك

يخرب بيت الجمال!!!

إيه يا بنتى ده؟؟

التورتة بتاعة الشيشة دى تحفة..وبقية التورت فيها تفاصيل جميلة

وكله كوم و تورتة اختك كوم..كل سنة و هيا طيبة بس مش ممكن كمية التفاصيل اللى فيها...توووووحفة بمعنى الكلمة

مين اللى قلبه طاوعه و حط فيها سكينة:protest:

انا لو من اختك احط لها فورمالين و لا أى مادة حافظة معلش انتى عارفة المهنة تحكم...واحطها فى علبة و اشيلها فى دولابى زى اى هدية تانية

دى فيها كمية تفاصيل زى السوستة..ولا الفرشة بتاعة البلش..مش ممكن

تفتكرى اتعملت فى كام ساعة؟؟

بجد موهبة زى الرسم و النحت بالضبط

انتي بتقولي فيها يا سوسو كانت هاتعيط و هما بيقطعوها

و احتفظت بالتفصيلات كلها في الفريزر

علب المكياج و الروج و العقد

اخدت اد ايه عمايل فا اقدر اقولك يومين

لاني اتصلت بالمدام اللي عملتها التلات و سلمتهالنا الخميس

اهو السوستة دي بقى انا هاموت و اعرف بتعملها ازاي بنت اللذين دي

فنانة بجد

و لما تيجي تعملي الطلب لازم تسألك عن تفصيلات كتير

يعني اللون دا مخصوص عشان اختي بتحب الموف

قعدت تسألني هواياتها ايه و ايه اللون المفضل كده يعني

رابط هذا التعليق
شارك

ازيك يا ريمو

تنويه

امارشميلو

بيدخل في تكوينه الخنزير وبنسبة كبيرة

لانه بيدخل في تكوينه الجيلاتين ...وغالبا بيكون حيواني

لان الجيلاتين النباتي غالي جدا جدا

وصورة الباكت اللي حاطاه ده صناعة غربية ودول بيستخدموا جيلاتين حيواني

تم تعديل بواسطة spain

c696575594.jpg

رابط هذا التعليق
شارك

ازيك يا ريمو

تنويه

امارشميلو

بيدخل في تكوينه الخنزير وبنسبة كبيرة

لانه بيدخل في تكوينه الجيلاتين ...وغالبا بيكون حيواني

لان الجيلاتين النباتي غالي جدا جدا

وصورة الباكت اللي حاطاه ده صناعة غربية ودول بيستخدموا جيلاتين حيواني

اهلا اهلا spain

لا ما تقلقيش الصورة اللي انا حاطاها دي صورة جبتها من على النت

مش دا النوع اللي باستخدمه

النوع اللي بيجيبه هنا مكتوب في المكونات بتاعته جيلاتين بقري

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 1 شهر...

الحقينى الحقينى الحقينى

فشلت فشل فظيع مريع

بصى يا بنتى انا فى موضوع الحلويات ده فاااااااااااااااشل

فاشل فاشل فاشل فاشل

( اشمعنى الكلمه ديه الى بترن كده ) ماعلينا

بما انى فاشل ذى ما سبق و اكدت روحت اشتريت كيك جاهز و دانيت و كمبوت لزوم الحشو

و قلت ايه افن بقى فى الفوندون

قطع منى ذى البن البايز كده

ارجوكى الحقينى قبل ما جوزى ياكل الكيكه و ابنى ياكل الدانت و اعد ان و الفوندون

I shall be telling this with a sigh

Somewhere ages and ages hence:

Two roads diverged in a wood, and I—

I took the one less traveled by,

And that has made all the difference

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 2 أسابيع...

الحقينى الحقينى الحقينى

فشلت فشل فظيع مريع

بصى يا بنتى انا فى موضوع الحلويات ده فاااااااااااااااشل

فاشل فاشل فاشل فاشل

( اشمعنى الكلمه ديه الى بترن كده ) ماعلينا

بما انى فاشل ذى ما سبق و اكدت روحت اشتريت كيك جاهز و دانيت و كمبوت لزوم الحشو

و قلت ايه افن بقى فى الفوندون

قطع منى ذى البن البايز كده

ارجوكى الحقينى قبل ما جوزى ياكل الكيكه و ابنى ياكل الدانت و اعد ان و الفوندون

ياسمين انا اسفة جدا على التأخير في الرد طبعا زمانك بتدعي عليا دلوقتي

شوفي اللينك دا اكيد ان شاء الله هايفيدك

http://www.youtube.com/watch?v=p9rlJeJsJR0

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 0
      مكونات عجينة العشر دقايق لتحضير العجينة:     3/4 كوب     الماء الفاتر     1 ملعقة صغيرة     خميرة جافة نشطة     2 كوب     طحين لجميع الأغراض ، بالإضافة إلى المزيد للعجن     3/4 ملعقة صغيرة     ملح     2 ملاعق صغيرة اعرف طريقة عمل السمبوسة     زيت زيتون مقسم للإضافات:     1/2 كوب     صلصة البيتزا ، مثل الصلصة الحمراء الكلاسيكية أو الصوص الأبيض     1 إلى 2 كوب     الجبن المبشور: جبن أو مزيج من جبن الموزاريلا ، جبن بروفولون ، بارميز
    • 35
      جيت بسرعة أهني يا ريمو كل سنة وأنت طيبة ثواني و جاية لك يا قمر
    • 16
      المرجو التفضل بافادتنا بعجينة الحوواشي التي تعمل بالمطاعم بدل العيش وشكرا
    • 1
      نتعامل للأسف مع نظام حكم لا يتسم بمجرد الاستبداد لكن بقدر هائل من الغباء لم يفلح سوى فى قطع كل علاقة له مع الناس وصار بعد عقود من حكمه كأنه واحد من حكام المماليك الذى يتحصن فى القلعة وقد انعزل تماما عن جماهيره نظام حكم من فرط غباءه يرتكب معظم الوقت أخطاء تبدو مضحكة من فرط غرابتها ورغم خطورتها .. جتى أحيانا يقف المرء مندهشاً متسائلا عن جدوى ما يرتكب النظام من فعل والفائدة التى ستعود على الحكم منه .. تذكرت ذلك بينما أطالع فى مواقع الأخبار العالمية خبر منع الحكومة المصرية سفر المرشد العام لجماعة
    • 5
      السلام عليكم ممكن حد يقول لى على طريقه عمل عجينه البيتزا المظبوطه لانى حاولت كتير و كل مره بتطلع العجينه وحشه اوى :D :D :D :D .
×
×
  • أضف...