اذهب إلى المحتوى
محاورات المصريين

سلمون ببشر قشر الليمون


بندق أفندى

Recommended Posts

بالرغم انى فى اجازة مطبخية بس الأمر ما يمعنش من شوية تدريب

:roseop:

4649636592_caa2d1a748_b.jpg

شريحتى سلمون متبلة بملح وفلفل أسود وعصير ليمون حلو وبشر ليمونة وليمون بنزهير لمدة نصف ساعة تقريبا .. بعدها تعفر بالدقيق ثم تقلى لمدة 3 دقائق من كل جهة فى الزبدة

4649018641_bd95004a8c_b.jpg

وتوضع فى صينية فرن

فى نفس القلاية يوضع الليمون المتبقى من تتبيلة السلمون ويضاف له ملعقة عسل ويغلى حتى يتكثف

ثم يغطى السمك بالصوص المتكون

وتدخل الفرن تقريبا لمدة 25 دقيقة لتنتج وصفة رائعة من السلمون

4649018431_3123cae5cd_b.jpg

الأرز .. بسمتى مسلوق مع فلفل حب وهيل - حبهان حب - ثم الخضار (هنا بسلة وذرة وبركلى ) يحمر فى زيت سمسم على نار قوية لمدة 7 دقائق ثم يضاف له الأرز .. بعدها نفرغ منتف القلاية ونضع بيضتين ونتركهم حتى ينضجو ثم نقلب البيض مع الأرز .. ثم يضاف قليل من الماء أو الشوربة للمساعدة فى تمازج النكهات وبعدها يضاف قليل من الصويا صوص

مع التقليب ويكون جاهز للتقديم

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

صباح الخير ..

وصفة جميلة جداا بندق افندى ...لكن؟؟

مجرد رأى بناء عن تجارب لمدة سنوات عديدة وكثيرة جدااااا...

بلاش تقلى السالمون بالزيت .......ابداااااااااااااا

السالمون اخف جدااا لو اتعمل ف الفرن ......بنفس وصفة حضرتك .

ممكن كصينية سمك عادية بمعنى شرائح رفيعة جداا من البطاطس توضع تحت السمك بعد تتبيلها بالليمون والثوم والملح والفلفل .

فوق السمك شرائح ليمون وفلفل اخضر وطماطم وبصل ..ايضا كل متبل ..

.يضاف قليل من الماء

و...

ممكن جدااا وببساطة ايضا يتعمل ف الميكروييف .... بنفس تتبيلة عصير الليمون والثوم المدقوق والملح والفلفل الاسود ..... لمدة 14 دقيقة .

ف حالة الاستغناء عن الثوم . تقطع معه شرائح طماطم وبصل .

بس حبيت اساهم برأى :roseop: :roseop:

.

(وَمَنْ يَقْتُلْ مُؤْمِناً مُتَعَمِّداً فَجَزَاؤُهُ جَهَنَّمُ خَالِداً فِيهَا وَغَضِبَ اللَّهُ عَلَيْهِ وَلَعَنَهُ وَأَعَدَّ لَهُ عَذَاباً عَظِيماً)

[النساء : 93]

رابط هذا التعليق
شارك

صباح الخير ..

وصفة جميلة جداا بندق افندى ...لكن؟؟

مجرد رأى بناء عن تجارب لمدة سنوات عديدة وكثيرة جدااااا...

بلاش تقلى السالمون بالزيت .......ابداااااااااااااا

السالمون اخف جدااا لو اتعمل ف الفرن ......بنفس وصفة حضرتك .

ممكن كصينية سمك عادية بمعنى شرائح رفيعة جداا من البطاطس توضع تحت السمك بعد تتبيلها بالليمون والثوم والملح والفلفل .

فوق السمك شرائح ليمون وفلفل اخضر وطماطم وبصل ..ايضا كل متبل ..

.يضاف قليل من الماء

و...

ممكن جدااا وببساطة ايضا يتعمل ف الميكروييف .... بنفس تتبيلة عصير الليمون والثوم المدقوق والملح والفلفل الاسود ..... لمدة 14 دقيقة .

ف حالة الاستغناء عن الثوم . تقطع معه شرائح طماطم وبصل

بس حبيت اساهم برأى :roseop: :roseop:

.

بونجوووووووووووووووووووووووووور يا أفندم

حد جاب سيرة الزيت يا أفندم دا زبدة وحاجة سريعة جدا

وبعدين انا تخصص سلمون بالتحديد .. لا أشبع منه ولا يشبع منى هههههههه

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

شكرا جزيلا يا استاذ بندق -

تسلم الايادى

بصراحة الوصفة دى جات فى معادها

واهم حاجة واضح انها خفيفة على المعدة

شكرا للوصفة واعتبرها نهاردة - طبق رئيسي عندى على سفرة الغدا انشاءلله

اول ما اروح البيت حاطلع السمك من الفريزر

ونبدأ ..... بس عندك اقتراح للسلطات تكون ايه - ممكن اعمل التومية اللى مع المشويات اللى هى ( مايونيز وبطاطس وتوم وزبادى ) مع سلطة خس كمان ؟؟

شكرا استاذ بندق

وتقبل مرورى

اغابي

:roseop:

نـحن البلـــــدان الحقيقـيــة فى هــذا العـــالم . . . وليـــــس مــا يرســــم فـــوق الخرائــط

نـحن الرمـــوز الحقيقيــــة فى هــــذا العــالم . . . وليــــــس اسمـــــاء القـــــادة العظمــاء . . . لاننـا نحـن من صنعـناهـم

فرسـان العالـم الحقيقيـون . . هــم شعــوب الارض

رابط هذا التعليق
شارك

شكرا جزيلا يا استاذ بندق -

تسلم الايادى

بصراحة الوصفة دى جات فى معادها

واهم حاجة واضح انها خفيفة على المعدة

شكرا للوصفة واعتبرها نهاردة - طبق رئيسي عندى على سفرة الغدا انشاءلله

اول ما اروح البيت حاطلع السمك من الفريزر

ونبدأ ..... بس عندك اقتراح للسلطات تكون ايه - ممكن اعمل التومية اللى مع المشويات اللى هى ( مايونيز وبطاطس وتوم وزبادى ) مع سلطة خس كمان ؟؟

شكرا استاذ بندق

وتقبل مرورى

اغابي

:roseop:

دائما أميل للسطات الخفيفة .. المايونيز غير محبذ فى السلطة لأنه أساسه بيض وزيت

السلطة التقليدية خيار متقشر مع خس مع طماطم مع دريسنج من زيت الزيتون وعصير الليمون والخل 1:1:1

وصفة رائعة للسطة التقليدية .. الخل يحرق الدهون وهذه أهمية اضافته للسلطة

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

فى نفس القلاية يوضع الليمون المتبقى من تتبيلة السلمون ويضاف له ملعقة عسل ويغلى حتى يتكثف

ثم يغطى السمك بالصوص المتكون

وتدخل الفرن تقريبا لمدة 25 دقيقة لتنتج وصفة رائعة من السلمون

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

صباااااااااح شهي جدا استاذي

بس سؤالي

هي معلقة العسل مع الليمون مش هتدي مذاق شوية حلو للسلمون....طب ممكن نستعيض عن العسل بايه....؟؟؟ و لا هي عشان اللون الذهبي العسلي اللي هيبان في الفرن اكتر؟؟؟

طب لو استبدلناه بصويا صوص...مش برضه تنفع!!!

تحياتي استاذي

صباحك طزاجة افكار

رابط هذا التعليق
شارك

فى نفس القلاية يوضع الليمون المتبقى من تتبيلة السلمون ويضاف له ملعقة عسل ويغلى حتى يتكثف

ثم يغطى السمك بالصوص المتكون

وتدخل الفرن تقريبا لمدة 25 دقيقة لتنتج وصفة رائعة من السلمون

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

صباااااااااح شهي جدا استاذي

بس سؤالي

هي معلقة العسل مع الليمون مش هتدي مذاق شوية حلو للسلمون....طب ممكن نستعيض عن العسل بايه....؟؟؟ و لا هي عشان اللون الذهبي العسلي اللي هيبان في الفرن اكتر؟؟؟

طب لو استبدلناه بصويا صوص...مش برضه تنفع!!!

تحياتي استاذي

صباحك طزاجة افكار

الليمون حامض جدا جدا العسل بيكسر حموضته من غير ما نشعر بيه اطلاقا كاضافة حلوة للطعم

لأنه الفكرة صوص ليمون

الصويا صوص مع السلمون تقليل من قيمة السملون وتضييع لطعمه الرائع

تم تعديل بواسطة بندق أفندى

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق

أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم

رابط هذا التعليق
شارك

انشئ حساب جديد أو قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان
  • المتواجدون الآن   0 أعضاء متواجدين الان

    • لا يوجد أعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحة
  • الموضوعات المشابهه

    • 1
      سمك سلمون .. بأنا بأستهل اعمله لأنه بالكتير بياخد 15 دقيقة ويكون جاهز للأكل مغ طعم رائع كل مرة المرة دى متبل بعصير برتقال فريش مع عصير ليمونة مع ملح وفلفل لمدة 20 دقيقة نضع قليل من الزبدة فى قلاية لا تلتصق (تيفال) المحار متبل بملح وفلفل أسود وعصير ليمون يوضع على نار قوية لمدة 3 دقائق فقط مع التقليب المستمر حتى ينضج بالكامل الصلصة طماطم طاهزة أو المعلبة الكاملة .. نحمر فصى ثوم ونضيف لهم الطماطم ثم الريحان الأخضر أو المجفف ونتبلها بالملح والفلفل الأسود وقليل من خل البلسمك مع بعضا من الخض
    • 475
      موسقى حالمه مدخل: لعل هناك خلل ما بى ربما يسمى عزة نفس كما اننى ماذلت اتنفس الاشياء القديمه والمعتقدات القديمه اطوف على جميع الرسل لآترك نفسي هناك. ينظر لى الحبيب فى الوقت الذى تنتابنى به غصه يجلس بجوارى ثم يطلب نار لآشعال لُفافته يتصبب عرقى فيخرج منديلا ويمسح عنى الحزن ثم يترك المنديل ويرحل فى مساء اليوم التالى منتشياً.. اتشمم عرق المنديل كضوع بخور فلا يأتى ابداً كان معى بالامس.. على نفس المقعد ونفس المقهى اسمع صوته فى دقات الساعه بندول الايام عقارب تتلوى كأفعى بداخ
    • 0
      وصلني على بريدي اليوم رسالة معنونة "الليمون المجمد " و ينصح الكاتب بغسيل الليمون و تجميده في "الفريزر" و عند الإستعمال - و هو هنا مع جميع المأكولات و المشروبات - تقوم برش كمية من مبشور الليمون هذا على الطعام أو الشراب. ما سبق كان إستهلالا لابد منه لم أجرب هذه الوصفة بعد و لكن أذكر الناس في الريف أو بدقة أكثر في الصعيد يحكون أساطير عن فوائد الليمون في كسر السم أي سم. الرسالة جائتني باللغة الإنجليزية البسيطة و سأوردها كما وصلتني
    • 24
      "المعزول" مستشار "المعزول" الدكتور "أبو دمعة" عصر ليمون على "حزبه" لكى يشارك فى وضع الدستور ثم لم يعد يحتمل فقد اكتشف أن لجنة الدستور تكتب دستورا علمانيا فيه أن "مبادئ الشريعة الاسلامية المصدر الرئيسى للتشريع" ثم اكتشف ان لجنة الدستور تلفق دستورا يخالف الدين مخالفة صريحة وفجة وأنها تكتب دستورا يقنن الكفر والإلحاد والوثنية فى مجتمعنا ويسمح بسب الإله والأنبياء "هكذا" روح يا شيخ .. وماتنساش تكتر الليمون على دمعتك وحزبك .. عشان تخللوا مكانكم الطبيعى برطمان مليان فورمالين
    • 1
      مكتب الرجل الكبير فى المقطم يشغل الدور الثانى من مبنى فخم للغاية يقولون إن إنشاءه تكلف أربعين مليون جنيه. فى العادة يصل الكبير إلى مكتبه بعد أن يؤدى صلاة الفجر مباشرة.. يستقبله أفراد من جماعته بحب وحماس، يتزاحمون على تقبيل يده، بينما يحييهم مبتسماً ويربت عليهم بعطف أبوى. جدول الكبير مزدحم دائماً. مقابلات واجتماعات وتقارير يتلقاها من كل مكان فى مصر. اليوم ما إن وصل إلى مكتبه حتى طلب كوباً كبيراً من السحلب باللبن والمكسرات. يحب هذا المشروب لأنه يعطيه طاقة للتفكير والحديث. استغرق الكبير فى قراءة تق
×
×
  • أضف...