Jump to content
abofasad

تلوين البيض في شم النسيم

Recommended Posts

من عادات الشعوب المختلفة تلوين البيض في عيد الفصح او عيد شم النسيم عند المصريين

فما هي أصل هذه العادة

وكيف يتم تلوين البيض في الدول المختلفة

وهل من صور للبيض الملون في مختلف البلاد

وما هي المواد الطبيعية (وليست الصناعية) لتلوين البيض

وكل عام وانتم جميعا بخير

Share this post


Link to post
Share on other sites

حسب معلوماتى المتواضعه أن احتفال المصريين بشم النسيم هو أحتفال بقدوم الربيع و بالتالى تلوين البيض هو نوع من انواع أدخال البهجه على قلوب الاطفال بالالوان المفرحه و الوان الزهور

Share this post


Link to post
Share on other sites

انه فعلا موقع جميل يا أمير

يمكن عن طريق بعض من هذه الرسومات على البيض ادخال البهجة الى نفوس اطفالنا

Share this post


Link to post
Share on other sites

الألوان التي أعرفها ولا تضر بالصحة هي:

منقوع البنجر

منقوم البقدونس

قشر البصل

الشاي

الكركديه

ولكن كيف أحصل على اللون الأصفر والروز والبنفسجي

هل من مساعد؟؟

باقي من الزمن يوم ونصف لتحضير البيض

Share this post


Link to post
Share on other sites

كل سنه و أنتم طيبين

شم النسيم عيد مصرى قديم إحتفالاً بقدوم الربيع و أعتقد ان البيض و تلوينه من مظاهر الإحتفال بعيد القيامه ( الفصح ) اللى بييجى قبل شم النسيم ( يتخذ المسيحيين من البيض رمز للقيامه ) و من هنا جه أكل البيض لكن تلوينه ابتدى ازاي معنديش فكره

بالنسبه للألوان

الأصفر = كركم

البنفسجى ممكن Potassium Permanganate

يا ريت حد يأكد ان استخدامه صحى أنا عارفه ان ممكن نغسل بيه الخضار

Share this post


Link to post
Share on other sites

انا اقصد الألوان المتاحة بالمنزل

فالكركم فكرة حلوة

اما برمنجنات البوتاسيوم : اجيبها منين وخصوصا ان اليوم السبت وغدا الأحد كله اجازة في اسبانيا

سي السيد فين افكارك النيرة؟؟

كل سنة وانتم طيبين

Share this post


Link to post
Share on other sites

كل سنة وانتم طيبين

الموادالتي ذكرتموها يااخوان كلها حلوة

اما بخصوص البرمنجنات فممكن تستغني عنهايااستاذ ابو فصاد اذا لم يتيسر الحصوص عليها ومش لازم لون بنفسجي ;)

يعني ممكن الاكتفاء بالالوان السابقة :)

8_3_18.gif

8_3_22.gif

ys): ys):

Share this post


Link to post
Share on other sites

سمعت هذه القصة والله أعلم:

إن أكل البيض كان عادة بتتم بعد الصيام (مثل الكعك عند المسلمين) نظرًا لعدم إمكانية أكل ابيض طوال فترة الصيام، ودي طبعًا معروفة.

ويقال أن في بعض الدول الأوروبية كان يتزامن مع هذا العيد وجود أرانب كثيرة نظرًا لوقوعه في الربيع، فتم تلوين البيض وتخبئته وتصويره للأطفال على أنه بيض للأرانب حتى يحبوه ويأكلوه لتميزه عن البيض العادي بالألوان الجميلة.

وكل سنة وأنتم طيبين للجميع ولأخوانا المسيحين.

Edited by زيزو

Share this post


Link to post
Share on other sites

ما شاء الله

ما شاء الله

ما شاء الله

عليك يا وايت هارت

ان غزارة المعلومات وان دلت فانها تدل على انساء ميال للفن والاطلاع

كل عام (وانت خاصة) وانتم جميعا بخير

Share this post


Link to post
Share on other sites
سي السيد فين افكارك النيرة؟؟

كل سنة وانتم طيبين

كل سنة وانت طيب يابو فصاد ..

وانا اللي كنت فاكر نفسي مدكن فكرة قشر البص والكركدية والكركم .. طلع كل الدنيا عارفينها ... فمابقتش لاقي حاجة أقولها ..

لكن انا أتخذت قرار مصيري سيغير مجرى حياتي ....

وهو إني هاشتري فسيخ ورنجه مصري وبصل أخضر وليمون وناخد فحم ونعمل شاي عالفحم وأطلع أنا وأصدقائنا نأكله في أي جنينة ونعمل زبالة وقلق حوالينا علشان نحس إننا في شم النسيم ...

ولو ماظهرتش بعدها بـ 24 ساعة .. إبعتوا هاندي كرافت يدور علي في المستشفيات ..

Share this post


Link to post
Share on other sites

سي السيد

حرام عليك

والله حرام عليك

يعني لازم تحنسنا

مانت عارف ان مافيش في اسبانيا لا فسيخ ولا سردين

طب نعمل ايه احنا بقي

اعتقد ان لو اي واحد جاي من مصر ومعاه فسيخ وسردين ومسكوه في المطار حيقول ان دي هي اسلحة الدمار الشامل

على العموم يا سيدي السيد

كل بالهنا والشفا وانبسط كمان وكمان

لأنه لما تكون انت مبسوط حيكون كل المنتدى مبسوط

والموافق يرفع ايده

وكل سنة وانتم جميعا طيبين

Share this post


Link to post
Share on other sites

بيقولّك مره واحد بلديّاتنا دخل عشـّة الفراخ قبل شم النسيم بيومين و معاه واحد "نقـّاش" و دهنوا الفراخ "بويه" علشان تبيض بيض شم النسيم الملوّن على طول "من المنبع"

cl: lo::

ههههههه

بايخه.....

بايخه قوى

lo:: lo:: lo::

(مش بتاعتى النكتة و حياتكم :) ...... بس صاحبنا اللى عمّال يقولها فى كل حتة - قالها لى انا شخصيا 10 مرات- مقتنع إنها ظريفه و موصينى أكتبها فى المنتدى.... فماحدّش يضرب ;) )

Edited by disappointed

Share this post


Link to post
Share on other sites
نفسي هفاني عالفسيخ و البصل الأخضر .... cbyb:

والله العظيم لسه عاملها من كام إسبوع ..

مع إن الحاجات الخطيرة دي متوفره هنا .. لكن الطعم بتاع مصر حاجة تانية ..

وقولت للرجالة بتوعنا في مصر .. كلفتوا الحاجة كويسة بكذا طبقة من البلاستيك .. وما تقولوش أي تفاصيل للزبون اللي هايشيل البضاعة وسيبوه على عماه ... وطبعاً لو كان إتمسك في المطار من الشرطة الفيدرالية كنت ولا هاعرفه ..

ووصلت يا معلم الحاجة ... وعيش حياتك بقى في يوم اجازة تضرب المواد المتفجرة دي وتعومها بكام كوباية الشاي مع مشروب غازي ( سبعة فوق او كما يسميه الفرنجه سفن آب ) وتسيب نفسك تروح في غيبوبة كاملة وتصحى وقت ما يحلها ربنا ...

وسلم لي على الدكاترة ومركز السموم .

Share this post


Link to post
Share on other sites
وقولت للرجالة بتوعنا في مصر .. كلفتوا الحاجة كويسة بكذا طبقة من البلاستيك .. وما تقولوش أي تفاصيل للزبون اللي هايشيل البضاعة وسيبوه على عماه ... وطبعاً لو كان إتمسك في المطار من الشرطة الفيدرالية كنت ولا هاعرفه ..

17.jpg

والله انت مالكش حل يا سي السيد ..

Share this post


Link to post
Share on other sites

ovi.JPG

musiccpb.jpg

pwuovob5.jpg

uovo-matematica.jpg

و يا رب واحد معين هو عارف نفسه كويس لو أكل فسيخ او رنجة مع فحل بصل أخضر من غير ما يفكر في المحرومين في ايطاليا ....

يزّوَر ....

بس ... هه

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...