إنتقال للمحتوى


صورة

الصويا صوص ....ما استعمالاتها ؟


  • من فضلك قم بتسجيل الدخول للرد
8 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 بركة

بركة

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 977 مشاركة
  • النوع:أنثى
  • المكان:مصرية في جدة

تاريخ المشاركة 07 July 2009 - 08:51 AM

الاستفسار عن الصويا صوص ..

كيف نستعملها ونحطها على ايه من اصناف الاكل ؟



صورة
قال الله تعالى في حديث قدسي

( أنا عند ظن عبدي بي فليظن بي ما شاء........... )

نستطيع تغيير حياتنا بهذا الحديث من الان

مع الأخذ بالأسباب............

#2 زعلان

زعلان

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 965 مشاركة

تاريخ المشاركة 07 July 2009 - 09:13 AM

الصويا صوص في منها المالح وده سائل خيفيف زي الخل وفي منها حلو وده ثقيل شوية زي العسل

ممكن تحطهم على السلطة و لاحظ ان الصوايا المالحة حتزود نسبة الملوحة فبلاش تستخدم الملح كتير

ممكن يتحطوا على طبخات كثير بما فيها الفول بس طبا حيدي لون غامق للأكل المكرونات او التودلز بالفراخ او السمك او اللحمة بتحب الصوايا صوص المالح و الحلو وده بيدي نكهة خاصة للأكل

الصويا صوص بتسرع انظاج الاكل

ينفع تحطها على الخضروات المقلية في المقلاة الغويطة مع زيت قليل مع اي نوع لحوم مقطع شرائح زي صدور الدجاج او السمك او اللحوم الحمراءوجنبها نودلز او مخلوط معاها او شرائح مكرونة او مكرونة اي نوع

#3 بركة

بركة

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 977 مشاركة
  • النوع:أنثى
  • المكان:مصرية في جدة

تاريخ المشاركة 07 July 2009 - 09:22 AM

شكرا جزيلا يا أستاذ زعلان

جزاك الله خيرا .. :)

ولو حد يقولنا مثلا ينفع نتبل بيها الدجاج أو اللحم لعمل صنف جديد يبقى كتر خيره

زي مثلا اما بنتبل الشيش طاووق بالكاتشب فبيديله مذاق جميل .. :unsure:
قال الله تعالى في حديث قدسي

( أنا عند ظن عبدي بي فليظن بي ما شاء........... )

نستطيع تغيير حياتنا بهذا الحديث من الان

مع الأخذ بالأسباب............

#4 مغتربة

مغتربة

    Super Member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4445 مشاركة
  • النوع:أنثى
  • المكان:مصريه

شريط الأوسمة:

الأعضاء الحاصلين على أوسمة

تاريخ المشاركة 07 July 2009 - 12:52 PM

كل الاكل الصينى بيدخل فيه الصويا صوص
فلو انت من محبى الاكل الصينى هتستخدميها كتير
و ممكن تكتبى فى جوجل اكل صينى
وهيطلع لك وصفات كتيره
ممكن تطبقى منها
صورة
ما اجمل الانوثه عندما تمتطى صهوه الحياه

#5 ozoozo

ozoozo

    Super Member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2243 مشاركة
  • النوع:ذكر

تاريخ المشاركة 07 July 2009 - 01:31 PM

اعتقد كمان بيتحط مع السوشي لكن بصراحه طعمه ماعجبنيش لا هوه ولا السوشي



#6 بندق أفندى

بندق أفندى

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1290 مشاركة
  • النوع:ذكر
  • المكان:الدمام

تاريخ المشاركة 07 July 2009 - 06:11 PM

وسعووووووووووووووووووووووووووووووووووو



انا جيت ..


الصويا صوص هو صويا مكسبة طعم ونكهة ولون ولا تضاف الا فى مراحل الطبخ النهائية مع السوتيهات .. أو الخضروات مع أى شئ (رز مكرونة لحم سمك جمبرى والذى منه)


ومع المشويات فى تتبيلة يدهن بيها المشوى قبل النضج تماما .. بخلطة متساوية من الخل والصويا صوص وزيت الزيتون .. لأنه لو وضعت منذ البداية لو المشوى هيصير أسود ولم ينضج كفاية بعد ..

طبعا فيه وصفات زى الأرز بنودلز الدجاج والخضار عشان بيكون طاجن فى الفرن بيضاف الصويا صوص قبل ما ندخلها الفرن لأنه أصلا بيكون كل المكونات تقريبا ناضجة ..

بس

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق



أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم


#7 بركة

بركة

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 977 مشاركة
  • النوع:أنثى
  • المكان:مصرية في جدة

تاريخ المشاركة 07 July 2009 - 11:18 PM

الغالية مغتربة شكرا جزيلا وهحاول اجرب الصيني ..انا سمعت ان في ناس لما بتجربه بتدمنه

الفاضل ozooozo شكرا على المرور والاضافة

بندق افندي الفاضل شكرا لأ بصراحة انت جبت اللي كنت عاوزاة بالظبط

ربنا يكرمك وما يحرمنا من تفانينك :roseop:
قال الله تعالى في حديث قدسي

( أنا عند ظن عبدي بي فليظن بي ما شاء........... )

نستطيع تغيير حياتنا بهذا الحديث من الان

مع الأخذ بالأسباب............

#8 toota

toota

    Full Member

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 220 مشاركة

تاريخ المشاركة 08 July 2009 - 04:56 AM

اهو بندق قال الي عايزه اقوله....هي فعلا بتدي لون وطعم مختلف في الاكل....وحلاوتها في اللحوم اكتر

#9 لولا

لولا

    Super Member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4313 مشاركة
  • النوع:أنثى

تاريخ المشاركة 17 July 2009 - 12:45 AM

الصويا صوص غالبا مكون اساسى جدا فى الأكلات الصينيه ..

فى اكلة سهلة جدا يا مدام بركه ممكن تجربيها

ممكن تتعمل بفراخ او لحوم .. افضل هنا اللحوم

لحمة تتقطع قطع صغيره جدا وتتشوح مع البصل المبشور والثوم بعد ما يكون البصل دبل ..
تضيفى توابل عبارة عن ملح فلفل اسود ومعلقتين او ثلاته كبار "حسب كمية اللحمة " صويا صوص حلوه مش النوع المالح

تسيبى اللحمة تتسبك بعد ما تزودى الميه شويه وتخليها على نار هاديه .

ممكن لو تحبى تضيفى شوية فلفل رومى فى نص عمليه الطبخ حتضيف نكهة ولون جميل للطبق..
فى المرحلة النهائيه حتلاقى اللحمة استوت والصوص تقيل شويه "لزج " والطعم رائع وده عن تجربه .



الأكلة دى ممكن تعمليها مع رز بسمتى ساده وحتكون هايلة .
ممكن كمان نفس الطريقه تتعمل بيها الفراخ بس تكون متقطعه قطع كبيره اكتر من اللحمة .


فى كمان المكرونات الصينيه حتلاقيها فى السوبرماركت ممكن تقطعى الخضار " ملفوف بصل اخضر وجزر وبسلة فلفل رومى"
شويه ثوم فى الزيت تتشوح وبعدها البصل الأخضر وتضيفى عليها الخضار على نار متوسطه وملح وفلفل اسود وصويا صوص
وبعدين تضيفى نوع النودلز اللى تحبيه ممكن اندومى او اى نوع من النودلز الصينيه.



تحياتى .


لولا

طائره ورقيه
رياح شديده
خيط قصير
الطائره ليست بين السماء ولا الأرض
..هذه انا!!



لولا





0 عضو (أعضاء) يستعرضون هذا المنتدى

0 أعضاء, 0 زوار, 0 أعضاء متخفين


زار هذا الموضوع 5 عضو


    , , Alshiekh, saleh hasan, waledbak