إنتقال للمحتوى


صورة

العزومات السريعه


  • من فضلك قم بتسجيل الدخول للرد
5 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 Nola

Nola

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 26 مشاركة

تاريخ المشاركة 01 August 2007 - 07:56 PM

ممكن طريقه لعمل الاكل السريع لو اتدبست فى عزومه سريعه يعنى ، مفيش وقت للمشمر والمحمر.
ازاى اعمل سفره شيك فيها أكل وفى وقت قصير .
ممكن اى حد من اصحاب القلوب الرحيمه يتفضل على اخته الغلبانه بطريقه للخروج من هاتوكا أزمه؟؟ :blush2:

أه من الدنيا نعيشها قهرا لا تتركنا وتعيش فينا
تملأ للناس قلوبهم مرحا وتملأ هى بالدمع مأقينا
نكتم الوجد بالقلوب طوعا وتشعل هى الألم لا تداوينا
لا نعصاها فى كل ما تدبره لكنها دوما وأبدا تعصينا

للفاضل :
أحمد محمود


#2 الحسناءالفاتنة

الحسناءالفاتنة

    Full Member

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 128 مشاركة
  • النوع:أنثى
  • المكان:مصر
  • الإهتمامات:الرسم اولا ثم كتابة الشعر

تاريخ المشاركة 01 August 2007 - 10:06 PM

دجاج كنتاكي المقلي التقليدي ..
المقادير
دجاجة مقطعة قطع صغيرة
كوب و نصف دقيق
بهارات إيطالية مخلوطة ومجففة
(و البديل له البهارات المتوفرة عندنا
كيس شوربة طماطم مجففة السريعة
(ماجي او أي نوع)
تجديها في السوبر ماركت
2 بيضة مخفوقة جيدا
ثلثين كوب حليب
زيت للقلي يغطي حوالي نصف انش من المقلاة
الطريقة
نخلط الحليب والبيض ونضعه جانبا
نخلط الدقيق والبهارات الإيطالية
ومغلف الشوربة المجفف
نغمس الدجاج في الحليب ثم خليط الدقيق
ونضعه في الثلاجة لمدة نصف ساعة او ساعة
ثم يقلي لمدة من 25 - 30 دقيقة
مع التقليب عدة مرات
ثم يجفف من الزيت و يقدم




كنتاكي كول سلو
المقادير
4 اكواب كرنب مقطع صغير
ربع كوب جزر مبشور
ثلث كوب سكر
نصف ملعقة صغيرة ملح
ثمن ملعقة صغيرة فلفل
ربع كوب حليب
نصف كوب مايونيز
ربع كوب buttermilk
تجديها في السوبر ماركت
عند الأجبان و الزبدة
ملعقة طعام و نصف خل ابيض
2 ملعقة طعام و نصف عصير ليمون
الطريقة
نقطع الكرنب والجزر صغير جدا ثم في
وعاء كبير نخلط بقية المقادير جيدا
ونخفقها الى ان تصبح ناعمة
ونخلطها مع الجزر والكرنب
ثم نغطيها ونضعها
في الثلاجة لمدة ساعتين على الاقل




طريقة الكول سلو هارد روك كافيه
المقادير
كوب مايونيز
3 ملاعق طعام خل ابيض
2 ملعقة طعام + 2 ملعقة صغيرة سكر ناعم
2 ملعقة طعام حليب
رشة ملح
8 اكواب كرنب مقطع
نصف كوب جزر مبشور
الطريقة
نخلط جميع المقادير
في الخلاط الى ان يصبح
ناعما ماعدا الجزر و الكرنب
نضيف الكرنب والجزر ونخلط جيدا
ونغطيها ثم نضعها في الثلاجة لمدة يوم
الوجبة تكفي من 8-6 اشخاص



طريقة عمل صوص ماكدونلدز بج ماك
المقادير
نصف كوب مايونيز
2 ملعقة طعام صلصة فرنسية
4 ملاعق صغيرة خيار مخلل
مقطع صغير وليس شديد الملوحة
ملعقة طعام بصل ابيض مهروس
ملعقة صغيرة خل ابيض
ملعقة صغيرة سكر
ثمن ملعقة صغيرة ملح
الطريقة
نخلط جميع المقادير جيدا في وعاء صغير
نغطي الوعاء ونضعه في الثلاجة
عدة ساعات مع التقليب كل فترة
حتى يمتزج الطعم جيدا
الصوص يملئ حوالي كوب



تتبيلة البرجر لماكدونلدز
المقادير
4 ملاعق طعام ملح
2 ملعقة طعام MSG
ملعقة صغيرة فلفل
ربع ملعقة صغيرة بصل بودرة
الطريقة
تخلط المقادير جيدا
ويتبل بها اللحم المفروم
ويشكل دوائر و يوضع
في الثلاجة على الأقل لمدة ساعة طريقة عمل الكوارتر باوندر
المقادير
لحم مفروم متبل
خبز برجر بالسمسم
ملعقة طعام بصل مقطع صغير
مستردة - كاتشاب
قطع خيار مخلل
قطعتين جبنة شرائح
الطريقة
ناخذ مقدار من اللحم المفروم المتبل
ونشعل الشواية الكهربائية
ونضع عليها البرجر مع رش قليل
من خلطة التتبيل اعلاه
يقلب مرتين الى ان ينضج
ثم نحضر الخبز ونحمصه قليلا
ونضع قطعة الجبنة بالاسفل
ثم البرجر وعليه قطعة الجبنة الاخرى
ونوزع البصل المفروم جيدا
والخيار المخلل السر
في وضع الكاتشاب والمستردة عندهم
انهم يضعوه كنقاط يعني كخمس
نقاط صغيرة موزعة
في الساندويتش كله



طريقة عمل الماك تشيكن
المقادير
زيت للقلي
بيضة
كوب ماء
2/3 كوب دقيق
2 ملعقة صغيرة ملح
ملعقة صغيرة بودرة بصل
بهارات مخلوطة إيطالية
ربع ملعقة صغيرة فلفل
ثمن ملعقة صغيرة ثوم بودرة
4 صدور دجاج فيليه
خبز برجر بالسمسم
خس مدور
ماك تشيكين صوص :
ربع كوب مايونيز
نصف ملعقة صغيرة بودرة بصل
تخلط جيدا وتوضع
بالثلاجة لحين الاستخدام
الطريقة
نخفق البيضة و نخلطها مع كوب الماء
في وعاء عميق نخلط الدقيق
والملح و الفلفل والبهارات
وبودرة البصل و الثوم
في كيس بلاستيكي جيدا
نقطع الصدور ونضغط عليها
حتى تصبح بسمك حوالي
ربع أنش ودائرية الشكل
نضع الدجاج في الكيس البلاستيكي
ونهز جيدا حتى يختلط بالمكونات
ثم نغمسه في خليط البيض
ثم مرة أخرى نضعها داخل الكيس
ونهز حتى تختلط بالدقيق المخلوط جيدا
ونضع الكيس المغلق في الثلاجة
لمدة ساعة على الأقل
ونحتفظ بخليط البيض ونغطيه
ونضعه في الثلاجة ثم عند الطهي
نغمسها في البيض مرة أخرى
والدقيق نسخن الزيت الحار
ونقليها الى ان تصبح
ذهبية اللون و مقرمشة ثم نضعها
على ورق خاص لامتصاص الزيت
نحمص الخبز قليلا حتى لا يتففت منا
نضع ملعقة من خليط المايونيز
على الخبز ثم الخس
المقطع صغير ثم الدجاج ويقدم



طريقة عمل الملك شيك
هم طبعا يستخدمون ماكينات
خاصة لخفق الحليب
ولكن الموجودة بالبيت تؤدي الغرض



ميلك شيك الفانيلا
المقادير
2 كوب فانيلاا ايس كريم
كوب حليب
ربع كوب كريمة خفق
3 ملاعق طعام سكر
ثمن ملعقة صغيرة فانيلا
الطريقة
تخفق المقادير جيدا في الخلاط
ثم نتوقف ثانية ونكرر العملية
ثم يصب في اكواب التقديم
ولو عندك الايس كريم لا تضعيه
مثلج بل اتركيه 5 دقائق
عنده اخذه من الفريزر
حتى يذوب الثلج قليلا
ونخفق جيدا
حتى تصبح كالكريمة
بالنسبة لمقادير الميلك شيك بالشوكولاته
نفسها ماعدا الفانيلا
أونضيف بدالها 2 ملعقة
طعام شوكولانه بودرة من نستله
بس نشوف البدائل
الموجودة عندنا ونستخدمها
وميلك شيك الفروالة
نضيف 3 ملاعق طعام فراولة بودرة
ونخفق ثم تقدم في الأكواب باردة

وصحـة وعافية ع قلوبكم ..... لاسهل طريقة لعمل البيتزا <البيتزا السريعة> المقادير :

* كأس حليب ....
* 1/2 كأس زيت .. نصف كأس
* 5 بيضات ..
* 10 ملاعق طحين ..
* ملعقة أكل خميرة ..
* ملعقة أكل بيكنج بودر .
*ملعقة صغيرة ملح ..

تخلط جميع المقادير السابقة بالخلاط ثم تصب في صنية الفرن ....... ولا بد أن تكون العجينة شبة سائلة مثل خليط الكيك .....

* ويوضع في داخل العجينة يخلط معها خضار حسب الرغبة " بصل + فلفل أخضر + بقدونس + طماطم " وتكون مقطعة قطع صغيرة ويضاف عليها علبه أو علبتين جبن كرافت مبشور وتدخل في الفرن لمدة 1/2 ساعة ...............


صعب الاختياربين الحب والكرامةوالاصعب ان تكون مجبراعلى التنازل عن احداهما


#3 Nola

Nola

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 26 مشاركة

تاريخ المشاركة 01 August 2007 - 10:14 PM

ايه ده كله ايه ده كله يا حسناء برافو عليكى بس كده انا هافتح محل وجبات سريعه .
برافو
انا بقى كنت بفكر فى طريقه عمل النواشف ، يعنى اسكالوبات مكرونات بانيهات نواشف يعنى
اقلى واقلب وزين وحط على السفره تبقى زحمه وانا متعبتش كتير :blush2:
تسلم ايدك يا حسناء يا بخت الى هاتطبخى له.

أه من الدنيا نعيشها قهرا لا تتركنا وتعيش فينا
تملأ للناس قلوبهم مرحا وتملأ هى بالدمع مأقينا
نكتم الوجد بالقلوب طوعا وتشعل هى الألم لا تداوينا
لا نعصاها فى كل ما تدبره لكنها دوما وأبدا تعصينا

للفاضل :
أحمد محمود


#4 badroora

badroora

    Super Member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3519 مشاركة
  • المكان:Two Seas
  • الإهتمامات:Swimming <br />(Reading (kids stories<br />Computer &amp; internet <br /> walking,gym<br />watching cartoons

تاريخ المشاركة 02 August 2007 - 12:52 AM

طيب يا حسناء مش كنت ادتيها وصلة الموضوع كله احسن اهى زميلة جديدة وخليها تقول علينا كرمة

عموما يا ستي عندك موضوع الخلطات السرية للمطاعم دا هتلاقي فية كل اللى تتمنيه :blush2:
وانا بصراحة لى راي خاص فى موضوع العزايم السريعة و المفجأءة يعنى لو جالك ضيوف وانتى مش مستعدة
يبق الاحسن يكون اكل خفيف طبعا حسب التوقيت مثلا لو عشا يبقي جبن وزيتون وسلطة وزبادى واقلب
اما لو فطار يبقي يجيبوا فطور ليهم وليكي وهما جاين
اما لو غدا هيبقي قدامك حلين
الاول تطلبي اكل من برا ودا طبعا هيوفر الوقت والجهد
او لو مخزنه عندك حاجات فى التلاجة وتكون جاهزة يبقي يا دوب تطلعيها وتعمليها على طول
او باستا اللى هى المكرونه ودى بتتباع جاهز يعنى كل اللى عليكي تضيفي المقادير المكتوبة على الكيس من برا وخلاص وكلها على بعضها بتاخد تلت ساعة عشان تستوى وهتستخدمى حلة واحدة ودى الاهم فى الموضوع


ترحيب خاص بقي كدا على جنب

اهلا وسهلا بك فى المنتدى وان شاء الله تنبسطي معانا

تم التعديل بواسطة نجفة المغرورة, 02 August 2007 - 12:55 AM.

A liberal is a man or a woman or a child who looks forward to a better day, a more tranquil night,and a bright, infinite future



.


#5 بنت الشاطئ1

بنت الشاطئ1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 507 مشاركة

تاريخ المشاركة 07 August 2007 - 10:36 AM

اليكى اكلة سريعة بعملها فى العزومات اللى مش على البال
استخدمى اللحمة المفرومة لأنها مش بتاخد وقت
ممكن لحمة عادية فى هذه الطريقة ايضا
المكونات
كوسة مقشرة ومقطعة شرائح عريضة
بصلة كبيرة حلقات
1 طماطم مقطعة حلقات
فلفل رومى مقطع حلقات
بطاطس مقطعة حلقات
وممكن القرنبيط ..بعد تقطيعه
تضعى كل هذه المكونات فى طاجن فرن بعد تتبيلها بالملح والبهارات والزعفران وتضعى فوقها اللحمة المفرومة
خلال هذه الاثناء تحضرى السلطة وممكن تعملى سلطة طحينة وتقدمى معها الخبز

#6 yassmin

yassmin

    new Member

  • MemberN
  • Pip
  • 1 مشاركة

تاريخ المشاركة 14 November 2007 - 07:36 PM

:closedeyes:

[b]السلام عليكم و رحمة الله وبركاته :
اسرع حاجة فى العزومات (اللحمة الباردة) مع البطاطس المحمرة والسلاطات والطحينة
اللحمة المشوية مع المكرونة والسلاطات والذى منه




0 عضو (أعضاء) يشاهدون هذا الموضوع

0 الأعضاء, 0 الزوار, 0 مجهولين


زار هذا الموضوع 2 عضو


    AbuZeyad, Salwa