إنتقال للمحتوى


صورة

صينية اللحم المفروم بالطحينة


  • من فضلك قم بتسجيل الدخول للرد
5 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 Osha

Osha

    Full Member

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 238 مشاركة

تاريخ المشاركة 05 June 2005 - 03:48 AM

نصف كيلو لحم مفروم
حزمة بقدونس مفري
2 بصلة مفرومة فرم ناعم
ملح - فلفل - بهار لحم
سلطة طحينة (يعني جاهزة للكل)
شرائح بطاطس
شرائح طماطم وبصل حلقات
نصف كوب عصير طماطم - مش صلصة

نخلط اللحمة المفرومة والبقدونس والبصل والبهار والطحينة جيدا ويترك لمدة نصف ساعة
يفرش في صينية مدهونة زيت ويكون سمك الطبقة قد عقلة الاصبع
ترص فوقها شرائح البطاطس والطماطم وحلقات البصل بالترتيب
ترش فوقها كوب عصير الطماطم وتدخل الفرن
وبالهنا والشفا
يالا بقى عاوزة اسمع احلى تريقة :blink:
----------------------------------------
وقفت بين شطين علي قنطــــــــــــــــــرة

الكدب فين و الصدق فيـــــــــــن يا تري

محتار ح اموت .. الحوت خرج لي وقالي

هو الكلام يتقــــــــــــاس بالمســـــــــــطرة

عجبي !!!

#2 bodda

bodda

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 502 مشاركة

تاريخ المشاركة 05 June 2005 - 07:36 AM

العزيزه اوشا
ليه التريقة لا سمح الله
وصفه سهله وجميله تسلم ايدك
بس ياريت تجربى طريقتى وتقولى رايك
برضه نحضر سلطة طحينة بالخل والتوم ووو
برضه اللحم المفروم والبصل والبهارات والبقدونس والشبت كمان
يتعجنوا كويس ويتحطوا فى صينية مدهونة سمن خفيف
وتدخل الفرن للسوا على راحتها
واول ما تطلع من الفرن نقابلها بدلق سلطة الطحينه عليها
:blink:
وبس ... يعنى من غير طماطم ولا حلقات
جربى ومستنى الرد
وتسلم ايدك يارب
صباح الفل
:wub:


عاشق البحر والسما

#3 Osha

Osha

    Full Member

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 238 مشاركة

تاريخ المشاركة 05 June 2005 - 07:58 AM

شكرا يا بودا على عدم التريقة
غريب حكاية الشبت دي بس حاجربها
على فكرة لقيت شبت امبارح بس ماشترتش

طيب من غير طماطم ماشي ...كمان من غير بطاطس
----------------------------------------
وقفت بين شطين علي قنطــــــــــــــــــرة

الكدب فين و الصدق فيـــــــــــن يا تري

محتار ح اموت .. الحوت خرج لي وقالي

هو الكلام يتقــــــــــــاس بالمســـــــــــطرة

عجبي !!!

#4 bodda

bodda

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 502 مشاركة

تاريخ المشاركة 05 June 2005 - 09:27 AM

معلش جربيها من غير الاتنين
طعم مختلف
صباح الفل

:blink:


عاشق البحر والسما

#5 Folana

Folana

    Super Member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6166 مشاركة
  • النوع:أنثى

تاريخ المشاركة 19 July 2005 - 10:02 PM

[quote name='bodda' date='Jun 5 2005, 10:27 AM']
[ALIGN=center][color=blue]معلش جربيها من غير الاتنين
طعم مختلف
صباح الفل

[b]
اسمحوا لى ادخل بناتكو واولعها شوية ...الصراحة بودا عنده حق ...وانت كمان عندك حق ...بس من غير شرائح طماطم ...وصفة بودا تعتبر اكلة لوحدها بطريقة مختلفة ..وياسلام كمان لو ولعت فحمة وحطيتها فى وسط صينية اللحمة المفرومة دى ..وتغطيها ..طبعا الفحمة تبقى على قشرة بصل فيها نقطة سمن نونو ماانت تلاقيك عارف مش كده :)
اوشا حبيبتى ..طريقتك برضه جميله واللى يخالف معاك شوريلى عليه ...ماعدا بودا طبعا ..بس ممكن تعمليها بالبطاطس من غير طحينة ..اقولك ...بتعصجى اللحمة المفرومة بطريقتك او اى طريقة يعنى وممكن تضيفى عليها كرات مقطع رفيع وكمان فلفل اخضر والذى منه بقى ..وبعدين ترصى البطاطس الشرائح دى فى صينية وبعدين تحطى اللحم المعصج وبعدين ترصى البطاطس تانى فوق اللحم ..او تستغنى عن الطبقة التحتانية من البطاطس زى ماتحبى ...وبعدين ترشى عليها جبنة مبشورة ..شيدر ..رومى ..بارميزان .. موتزريلا..اى نوع يعنى ..وتدخلى الفرن ..بس كده ...طبعا شرائح البطاطس بتكون واخدة غلوه قبل كده على النار.... :happy:
<p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><em class='bbc'><span class='bbc_underline'> </span></em></span> </p><p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><em class='bbc'><span class='bbc_underline'> </span></em></span> </p><p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><em class='bbc'><span class='bbc_underline'><span style='font-family: Verdana'><span style='color: #ff0000'>{ لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ }</span></span></span></em></span></p>

#6 bodda

bodda

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 502 مشاركة

تاريخ المشاركة 22 August 2005 - 07:24 AM

الفحمه تتحط فى معلقة سمن سايح فى قشرة بصل
واجرى على الله
صباح الفل
:wub:


عاشق البحر والسما




0 عضو (أعضاء) يشاهدون هذا الموضوع

0 الأعضاء, 0 الزوار, 0 مجهولين


زار هذا الموضوع 0 عضو