إنتقال للمحتوى


صورة

بطاطس بانكيك


  • من فضلك قم بتسجيل الدخول للرد
11 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 chef badawy

chef badawy

    new Member

  • Members
  • Pip
  • 14 مشاركة

تاريخ المشاركة 21 July 2011 - 04:04 PM

بطاطس بانكيك

المقادير

1 كجم بطاطس – 100 جم جبن شيدر مبشور – 2 بيضه مخفوقه – بصله كبيرة مفرومه
حزمة بقدونس مفروم – ملح – فلفل – 2 معلقة زيت ذرة
100 جم ذرة صفرا

الطريقه

تغسل البطاطس جيدا ثم توضع فى ماء يغلى على النار
تسلق البطاطس نصف سلق ثم ترفع من على النار وتترك حتى تبرد
نبشر البطاطس على الوش الخشن
نضيف البيض المخفوق والجبن السيدر المبشور
يدبل البصل فى طاسة مع قليل من زيت الذرة على النار ثم يضاف الى البطاطس
يضاف البقدونس المفروم وتقلب البطاطس جيدا مع المقادير السابقه تدور البطاطس باليد
او فى فورمة مدوره ثم توضع ثم ترص فى صينيه وتوضع فى الثلاجة لكى تتماسك جيدا
نضع طاسه تيفال على النار بها نصف معلقة زيت ذرة ثم نرص بها البطاطس ونقلبها عندما تنضج
من الجانب الاخر وتقلب حتى تاخذ لون من الجانبين
ترص فى طبق التقديم بطريقة دائريه ويرش عليها الذرة الصفراء ةالبقدونس المفروم
تقدم ساخنة مع الاسماك بالكريم وسلاطة الذرة الصفرا
  • Folana, عبير الشرقاوي و بركة معجبون بهذا

#2 Folana

Folana

    Super Member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6166 مشاركة
  • النوع:أنثى

تاريخ المشاركة 21 July 2011 - 04:31 PM

السلام عليكم ورحمة الله...

إسمح لى أرحب بك أخى الكريم شيف بدوى..
أهلا بك أخاً عزيزا بين إخوانك فى محاورات المصريين..

وإسمح لى أشيد بوصفتك الرائعة دى للبطاطس...كنا نتمنى لو فيه صورة توضح الرؤية :)
وياريت كمان طريقة الأسماك بالكريمة وطريقة سلطة الذرة علشان الوجبة تبقى كاملة...:)

ونتمنى أن يطيب لك المقام بيننا وتسعدنا بتقديم وصفاتك الجديدة ..

أهلا بك مرة أخرى

وتسلم ايدك....:give_rose:

<p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><em class='bbc'><span class='bbc_underline'> </span></em></span> </p><p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><em class='bbc'><span class='bbc_underline'> </span></em></span> </p><p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><em class='bbc'><span class='bbc_underline'><span style='font-family: Verdana'><span style='color: #ff0000'>{ لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ }</span></span></span></em></span></p>

#3 عبير الشرقاوي

عبير الشرقاوي

    Super Member

  • مشرف عام
  • PipPipPipPipPipPip
  • 11458 مشاركة
  • النوع:أنثى
  • المكان:قلب الكون
  • الإهتمامات:أحب الحياة

تاريخ المشاركة 21 July 2011 - 06:03 PM

أهلا أهلا شيف بدوي

نوّرت المحاورات يافندم

منتظرين وصفات لذيذة

ميرسي مقدما

:clappingrose:



فلتضج أوردتي بالهيام
و تتفجر بالقلب ينابيع الغرام...
فإن أكثر اللائمون الملام...
فدعيهم يا نفس و اصمتي..
فبالصمت يحترق الكلام



#4 chef badawy

chef badawy

    new Member

  • Members
  • Pip
  • 14 مشاركة

تاريخ المشاركة 22 July 2011 - 05:16 PM

السلام عليكم ورحمة الله...

إسمح لى أرحب بك أخى الكريم شيف بدوى..
أهلا بك أخاً عزيزا بين إخوانك فى محاورات المصريين..

وإسمح لى أشيد بوصفتك الرائعة دى للبطاطس...كنا نتمنى لو فيه صورة توضح الرؤية :)
وياريت كمان طريقة الأسماك بالكريمة وطريقة سلطة الذرة علشان الوجبة تبقى كاملة...:)

ونتمنى أن يطيب لك المقام بيننا وتسعدنا بتقديم وصفاتك الجديدة ..

أهلا بك مرة أخرى

وتسلم ايدك....:give_rose:



انا شاكر جدا لحضراتكم وان شاء الله هيكون فى وصفات اكتر ومشاركات اكتر ومنيوهات متكامله بس دى اول مشاركه وضعتها كتجربه والمره القادمه ستكون مفاجأه ان شاء الله

#5 chef badawy

chef badawy

    new Member

  • Members
  • Pip
  • 14 مشاركة

تاريخ المشاركة 22 July 2011 - 05:18 PM

أهلا أهلا شيف بدوي

نوّرت المحاورات يافندم

منتظرين وصفات لذيذة

ميرسي مقدما

:clappingrose:

ميرسى جدا لحضرتك

#6 chef badawy

chef badawy

    new Member

  • Members
  • Pip
  • 14 مشاركة

تاريخ المشاركة 22 July 2011 - 06:23 PM

صورة
  • Folana و pink rose معجبون بهذا

#7 pink rose

pink rose

    Super Member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4625 مشاركة
  • النوع:أنثى

تاريخ المشاركة 23 July 2011 - 01:30 PM

يا مرحبا يا مرحبا

نورت محاورات المصريين يا شيف

ما شاء الله الطبق شكله يجنن

تسلم الايادي

معلش بقى عاوزاك تستحملنا عشان اكيد هايبقى عندنا اسئلة كتيرررررررررررررر

خصوصا ان رمضان على الابواب كل سنة و حضرتك طيب


هابدأ بسؤال صغنن اوي

عاوزة طريقة كروكيت الدجاج

انا جربته طلع شغال يعني بس مش زي المطاعم

هاقول لحضرتك الطريقة اللي عملتها و لو في تعديل اضافة يا ريت تقولي

جيبت صدور فراخ سويتها في مايتها

و بعدين فرمتها

و كنت عاملة باشاميل تقيل اتقل من بتاع المكرونة

و قلبتهم على بعض و سيبته في التلاجة ساعة

و بعدين بدأت اشكله كور او صوابع

و بعدين نزلته في البيض و بعدها بقسماط

و قليته في الزيت

طلع مقبول بس انا باحب الحاجه يكون طعمها حلو عشان اقتنع بيها مش مجرد مقبولة الطعم

يا ريت حضرتك تقولي على الطريقة اللي يطلع بيها زي طعم المطاعم

ميرسي كتير مقدما

#8 Folana

Folana

    Super Member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6166 مشاركة
  • النوع:أنثى

تاريخ المشاركة 23 July 2011 - 05:43 PM

السلام عليكم ورحمة الله...

تسلم ايدك ياشيف بدوى..الصورة بتتكلم لوحدها...
والطريقة سهلة وتتحفظ بسرعة...

سؤال بس جانبى بعد إذنك..هو حضرتك "شيف" فعلا ولا ده إسم فقط ؟
فى الحالتين احنا سعداء بإنضمامك لنا..ومنتظرين المفاجأت اللى وعدتنا بها ...وفى انتظارك معنا على مائدة رمضان
كمان ولأن الشىء بالشىء يذكر....عندنا موقع لاضافة الوصفات أنا مش عارفة اسمه ايه :)..
لكن اسمح لى أضيفه فى موضوعك حتى اذا تسنى لك إضافة وصفاتك فيه نكون ممنونين جدا..او طبعا باقى الاخوة والاخوات الافاضل ممكن يساعدونا فى استكماله ..

مطبخ محاورات المصريين

واهلا بك مرة أخرى ...

تحياتى

:give_rose:

<p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><em class='bbc'><span class='bbc_underline'> </span></em></span> </p><p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><em class='bbc'><span class='bbc_underline'> </span></em></span> </p><p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><em class='bbc'><span class='bbc_underline'><span style='font-family: Verdana'><span style='color: #ff0000'>{ لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ }</span></span></span></em></span></p>

#9 chef badawy

chef badawy

    new Member

  • Members
  • Pip
  • 14 مشاركة

تاريخ المشاركة 26 July 2011 - 10:46 AM

اعرفكم بنفسى
احمد بدوى
مدير مطبخ فى فندق خمس نجوم بالقاهره
خبره عشرون عاما فى مجال الطهى والغذاء الامن
حاصل على 3 ميداليه ذهبيه و 2 فضيه و 3 برونزيه من جمعية الطهاه المصريين فى مسابقات فنون الطهى والنحت
صاحب شركة فوود ستايل لتقديم الوجبات الجاهزه والهووم ديليفرى
مدير مطبخ ست البيت للكاترنج والحفلات والوجبات سابقة التجهيز
شكرا لحضراتكم واتشرفت بمعرفتكم

#10 pink rose

pink rose

    Super Member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4625 مشاركة
  • النوع:أنثى

تاريخ المشاركة 26 July 2011 - 12:42 PM

تشرفنا شيف احمد

انا شوفت الفيديو اللي على اليوتيوب

ما شاء الله حاجه تفتح النفس بصحيح


ميرسي كتير على وصفة الكروكيت

بس سؤال صغير معلش الفراخ تكون مستوية قبل الفرم ؟؟

#11 Folana

Folana

    Super Member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6166 مشاركة
  • النوع:أنثى

تاريخ المشاركة 31 July 2011 - 08:12 AM

السلام عليكم ورحمة الله...



أهلا بك مرة أخرة شيف بدوى...يسعدنا أكيد أن يكون معنا شيف متخصص وله إسمه زى حضرتك..

وأرجو أن يتسع صدرك لأسلئتنا وطلباتنا خصوصا فى الشهر الكريم كل سنة وحضرتك طيب..

وفى إنتظار المفاجآت اللى وعدتنا بها....

وبعد اذنك سنقوم بفصل وصفة الفراخ الكروكيت فى موضوع منفصل لتسهيل البحث والمتابعة للاخوة والاخوات الافاضل ...


مودتى واحترامى:give_rose:



<p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><em class='bbc'><span class='bbc_underline'> </span></em></span> </p><p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><em class='bbc'><span class='bbc_underline'> </span></em></span> </p><p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><em class='bbc'><span class='bbc_underline'><span style='font-family: Verdana'><span style='color: #ff0000'>{ لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ }</span></span></span></em></span></p>

#12 Folana

Folana

    Super Member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6166 مشاركة
  • النوع:أنثى

تاريخ المشاركة 31 July 2011 - 08:19 AM

تم نقل وصفة كروكيت الدجاج فى موضوع منفصل لسهولة المتابعة

الفراخ الكروكيت



تحياتى:clappingrose:

<p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><em class='bbc'><span class='bbc_underline'> </span></em></span> </p><p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><em class='bbc'><span class='bbc_underline'> </span></em></span> </p><p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><em class='bbc'><span class='bbc_underline'><span style='font-family: Verdana'><span style='color: #ff0000'>{ لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَـٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلْيَوْمَ حَدِيدٌ }</span></span></span></em></span></p>




0 عضو (أعضاء) يشاهدون هذا الموضوع

0 الأعضاء, 0 الزوار, 0 مجهولين


زار هذا الموضوع 29 عضو


    أمل حياتي, AbkaReno, aboramy, أبو يمنى, ahmos1, Alattar, Alshiekh, مصطفى يونس, مهندس حسام الخواص, لونا, المتوكله علي الله, capitshino, chef badawy, dongol, engtaha, بركة, Folana, Handasah, دكتور عادل الليثي, MOLMOL, pink rose, se_ Elsyed, sonne, suma, عماد حمدي, عبير الشرقاوي, نوران, طارق مصرى, كمبورا 6